Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8L (1996-2003)

Forum Audi A3 8L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez nedrax,

Jak w temacie

• 0 odpowiedzi
    • 183 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Dla wszystkich posiadaczy Audi A3 8L, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF. W celu zmniejszenia wielkości pliku, instrukcja została spakowana do formatu RAR. Instrukcja_obslugi_Audi_A3_8L.rar

• Upvote
    • 21 odpowiedzi
    • 120,5 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez deejay2003,

Temat dla wszystkich którzy nie chcą płacić od 30-70zł za skasowanie inspekcji czyli ''zrób to sam'' Audi A3 rocznik: 1996-99 Inspekcja olejowa - OIL 1. Wcisnąć i przytrzymać przycisk X, 2. Włączyć zapłon, 3. W polu wyświetlacza licznika kilometrów pojawią się litery "OIL", 4. Zwolnić przycisk X, 5. Wyciągnąć przycisk Y na czas około 2 sekund, w celu skasowania wskazania, 6. Wyłączyć zapłon. Inspekcja serwisowa - INSP 1. Wcisnąć i przytrzymać przycisk X, 2. Włączyć zapłon, 3. W polu wyswietlacza licznika kilometrów pojawią się litery "OIL", 4. Zwolnić przycisk X, 5. Wcisnąć i zwolnić przycisk X, 6. W polu wyświetlacza licznika kilometrów pojawią się litery…

• 2 odpowiedzi
    • 85,4 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Kody lakierów Audi A3/S3 8L: Cerise Pearl Rot-metallic >> LY3Y Alusilber-metallic >> LY7M Blau-Perleffekt >> LZ5T Casablanca (weiß) >> LY9G Hibiskusrot-Perleffekt >> LZ3L Imolagelb >> LY1C Isisrot-Metallic >> LY3Z Kaktusgrün-Perleffekt >> LZ6L Kornblume (blau) >> LY5M Laserrot >> LY3H Mayagelb-metallic >> LY1U Mingblau-Perleffekt >> LZ5L Paradiesgrün-metallic >> LY6K Rubinrot-Perleffekt >> LZ3N Sambabraun-Perleffekt >> LZ8P Santorinblau-Perleffekt >> LZ5K Vulkanschwarz-Perleffekt >> LZ9U Absolutrot >> LY3F Brillantschwarz >&g…

• 1 odpowiedź
    • 67 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Gama silników Audi A3: Benzyna: silnik: 1.6 102 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 20V 125 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 150 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 150 KM napęd: quattro silnik: 1.8 Turbo 180 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 180 KM napęd: quattro Diesel: silnik: 1.9 TDI 90 KM napęd: oś przednia silnik: 1.9 TDI 100 KM napęd: oś przednia silnik: 1.9 TDI 110 KM napęd: oś przednia silnik: 1.9 TDI 130 KM napęd: oś przednia silnik: 1.9 TDI 130 KM napęd: quattro Gama silników Audi S3: silnik: 1.8 Turbo 210 KM napęd: quattro silnik: 1.8 Turbo 225 KM napęd: quattro

• 3 odpowiedzi
    • 35,7 tys. wyświetleń
  6. Mam pytanie co ile kilometrów powinno wymieniać się filtry , oleje , rozrząd , płyny i inne rzeczy które tego wymagają .

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 32,3 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez cygnus0,

Witam mam pytanie. Przy pomocy którego guzika włącza się podgrzewanie lusterek: z przednią szybą czy tylną?

• Upvote
    • 9 odpowiedzi
    • 30,4 tys. wyświetleń
  8. Witam Serdecznie Czy ktoś z Was dysponuję schematem demontażu przedniego zderzaka i nadkola prawego z wyszczególnieniem poszczególnych części Z góry dziękuję za pomoc

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 24,5 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Sondi,

Od jakiego czasu zauwazyłem że na wolnych obrotach faluje mi silnik, czy wiecie co może być tego przyczyną ?? Pozdrawiam

• 6 odpowiedzi
    • 20,4 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Zupa,

Pytanie moje kieruje do posiadaczy właśnie A3 8L.Interesuje mnie czy utrzymanie tego samochodu w stanie dobrym jest bardzo drogie? Czy w wypadku jakichkolwiek usterek części są bardzo drogie? Najbardziej chodzi mi o diesla 1.9L

• 5 odpowiedzi
    • 18,4 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez wiktor_rn,

Witam! z godnie z tytułem (w mojej a3 1,9 tdi po lifcie) mam problem z alarmem, a mianowicie gdy zamykam samochód z pilota światła kierunków nie mrygają i po upływie 1 min. alarm zaczyna wyć. A jak otwieram auto kierunki mrugają. Może ktoś miał już ten problem. Alarm jest orginalny.

• 2 odpowiedzi
    • 17,8 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez MacHammer,

Witam. Nie znam się za bardzo na tych sprawach, a ciekawi mnie, jak często trzeba wymieniać świece w benzynowym 1.6 ze stajni Audi. Macie jakieś doświadczenia? Jakie świece zakładacie? Czy jest jakiś termin wymiany? Jeśli nie, to po czym poznać, że to już czas? Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 14,7 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez sobczak1876,

Czy ktoś z Was posiada schemat instalacji elektrycznej do Audi A3 8L?

• 4 odpowiedzi
    • 12,6 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez insane,

Mam problem z moim nowym Audi. Moje Audi jest z 2000r. z silnikiem 1.9 TDI. Nie mam komputerka, w prawej manetce nie mam nic do ustawiania. Na wyświetlaczu od początku górny był pusty, a na dolnym pokazywało się temperatura, a przed startem auta robiło się jakieś sprawdzania (olej itp., na końcu pokazywał się napis OK). Ponadto przy otwartych drzwiach na tym wyświetlaczu pokazywało, że są otwarte drzwi. Po lewej stronie mam godzinę i datę, a po prawej aktualny trip i całkowity przebieg. Autko stało od soboty, aż do dzisiaj. Dzisiaj wsiadłem do auta i po przekręceniu kluczyka na zapłon nagle zresetowały mi się godzina i data oraz aktualny trip. A ten dolny wyświetlacz na ś…

• 3 odpowiedzi
    • 12,2 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez ZuberA3,

Panowie, Dnia wczorajszego w godzinach wieczornych miało miejsce zjawisko podane w temacie. Podczas wyłączania silnika dochodzi z niego dźwięk skrzypnięcia (może kojarzyć się z czkawką ) Aby łatwiej było sprawdzić co to dołączam filmik Z gaszenie z wciśniętym sprzęgłemhttps://www.dropbox.com/s/g7apn6qigughop0/SAM_3562.AVI Bez sprzęgła https://www.dropbox.com/s/tjh953hujxa9lhz/SAM_3563.AVI //EDIT śmieszka sytuacja, dropbox wygenerował mi link z słowem "h*u*j" (bez gwiazdek) wiec link może nie działac bo forum go cenzuruje , proszę o dopisanie wymaganego ciągu znaków w pasku adresu przeglądarki. Szperałem w googlach by znaleźć informację na ten temat, ale niestety je…

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 12 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez antallitwin,

Mam pytanie, ale z góry przepraszam za jego niezbyt fachowy opis, ponieważ nie jestem ekspertem. Otóż problem polega na tym, że mam awarię procesora w licznikach (podobno jest to bardzo często spotykany problem). Objawia się to złą interpretacją sygnału temperatury płynu chłodniczego, a co za tym idzie włączanie wentylatorów w niewłaściwym momencie. A pech chciał, że wtedy kiedy były potrzebne to się nie włączyły i płyn zagotował mi się w samym środku potężnego korku i teraz mam do wymiany uszczelkę pod głowicą. Czy ktoś z forumowiczów spotkał się z takim problemem? Pozdrawiam.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 10,7 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez cygnus0,

Witam mam pytanei na zegarze temperatura po przekreceniu kluczyka zaczyna sie od 70 stopni a po przejechaniu paru km temperatura rosnie do 100 stopni i sie zatrzymuje . Bylem u mechanika i sprawdzil mi czujnik ( stwierdzil ze jest dobry )oraz podpia pod komputer samochodowy i nic mu nie wyszlo tylko stwierdzil ze jest to winna zegarów czy jest to mozliwe mialem juz wczesniej wymieniany procesor bo wskazowka od paliwa sie zawieszala . Prosze o jakies informacje jesli ktos mial podobne przypadki

• 3 odpowiedzi
    • 10,5 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez MacHammer,

Witam. Mam pytanie do użytkowników "A-trójek". Osobiście posiadam silnik benzynowy 1.6, przyszedł czas na wymianę oleju i zastanawiam się, jaki jest odpowiedni do tego silnika. Podzielcie się swoimi doświadczeniami. Głównie chodzi mi o typ oleju, chociaż marką i konkretnym rodzajem również się pochwalcie. Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 10,5 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Bordo,

Dzień dobry, mam trywialny problem, lecz nie znam się za bardzo na mechanice, więc chciałbym dopytać. Nie świeci mi jedno światło mijania, kupiłem żarówkę żeby ją wymienić, aczkolwiek nie wiem jak się do niej dostać, bo nie ma jej na wierzchu. Chciałem zapytać czy konieczne będzie wyciągnięcie lampy? Dziękuję za odpowiedź. Dołączam zdjęcie poglądowe.

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 10 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez zbi,

Witam, mam dwa problemy: Pierwszy to - od pewnego czasu słyszę wyrazny narastający szum wenatrz samochodu przy zwiekszaniu prędkosci. Na poczatku myslałem że jest to szum opon zimowych (częste przypadki), ale po zmianie na całkowicie nowe opony letnie na innych felgach nic się nie zmieniło. Drugi - to przy nagłym hamowaniu przy predkosci juz od 50 km/h w poczatkowej fazie hamowania zadrzy kierownica, a przy prędkości pow ok. 160 km/h wystepuje drżenie kierownicy nawet bez hamowania. Czy mogą to być dla 1 -łozyska kół, dla 2- tarcze hamulcowe, czy może jakieś inne powody? Co prawda nie otrzymałem podpowiedzi, ale byłem w ASO i usterki zostały naprawione: 1 - to łozy…

• 1 odpowiedź
    • 10 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez asia1,

Witam , mam takie nietypowe pytanie....w ktorym miejscu w aucie znajde gasnice

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 9,9 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez AmdiA3,

Cześć, Kupiłem ostatnio swoje wymarzone Audi A3. Niestety nie nacieszyłem się nim długo, ponieważ po deszczu okazało się, że do samochodu wdarła się woda, która znajduje się na dywanikach od strony kierowcy i pasażera. Możecie powiedzieć, że sam mogłem wnieść wodę. Dlatego wysuszyłem dokładnie dywaniki i poczekałem do następnego deszczu. Niestety okazało się, że dywaniki znowu były mokre. Ktoś ma jakiś pomysł?

• 2 odpowiedzi
    • 9,9 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez czaja65,

Witam jestem włascicielem Audi A3 8L 2000 r. 1.6 benzyna i mam nastepujacy problem.Po wymianie acu na nowy przestał działać centralny zamek z pilota,oraz po 1 dniu juz nawet przy zamykaniu drzwi muszę zamykac wszystkie po kolei czyli problem centralnego zamka .Prosze o porade .

• 2 odpowiedzi
    • 9,4 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez bujas342,

Witam, Pękły mi dwa plastiki mocowania szyby przedniej, klipsy (te niebieskie na zdjęciu)... I Jakimś cudem nie potrafię ich nigdzie znaleźć... Ma ktoś pomysł gdzie kupić taki? Albo czym zastąpić? Albo spróbować wkręcić szybę "na żywca" w ślizg? P.S. Zdjęcie nie moje lecz znalezione na internecie w celu zobrazowania o co mi chodzi

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 9,3 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez mwmisiek82,

hej! mam pytanko co to jest zawor N75 w 1.9 TDi 90KM audi a3.Pozdrowionka

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 9,3 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.