Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8L (1996-2003)

Forum Audi A3 8L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez szefu pl,

witam przy hamowaniu lub tez na postoju silnik dziwnie drga na wolnych obrotach czego napewno nie powinno byc. wie ktos co moze byc tego przyczyna??

• Upvote
    • 8 odpowiedzi
    • 9,2 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Pablo89,

Wtam . Mam nastepujący problem : Gdy wrzucam drugi bieg silnikiem zaczyna szarpać i raz przyśpiesza a za chwilę zwalnia jakby coś go blokowało . Gdy się zatrzymam i dodam gazu na luzie silnik gaśnie a za mną pojawiają się kłęby białego dymu . Gdy zgaszę silnik i znów go zapale muszę czekać aż silnik zacznie normalnie pracować , wtedy mogę ruszyć i normalnie jechać bez problemów .

• 0 odpowiedzi
    • 8,8 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez szefu pl,

witam. kieduje sie do was z pytankiem czy mozna założyć komputer do a3 1998r gdyz posiadam uboga wersje bez komputera pokładowego i klimy:( i własnie chciałem sobie włozyc zamiast takich 3 pokreteł do ogrzewania. są jakies zostawione fabrycznie wyjscia pod komputer zeby własnie w takiej sytuacja jak moja włozyc komputer pokładowy?? z góry dzięki

• 2 odpowiedzi
    • 8,7 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez kret2592,

Witam, wie ktoś co może być przyczyną, że po odpaleniu samochodu światło wewnętrzne tak jakby mruga delikatnie. po drugie radio nie włącza się poprzez przekręcenie kluczyka, tylko po odpaleniu auta. Wyłącza się także kiedy zapalam światła i po chwili włącza.po zmierzeniu miernikiem wydaje mi się że jest za małe napięcie tak jakby gdzieś uciekało. Proszę o pomoc

• 2 odpowiedzi
    • 8,6 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez budzio047,

Witam serdecznie kupilem niedawno audi a3 z 1998roku 1.9TDI 110KM i przestal mi sie swiecic komputer pokladowy. Tu wlasnie pojawia sie moje pytanie: jaka jest tego przyczyna i jak moge usunac te usterke??

• Upvote
    • 8 odpowiedzi
    • 8,4 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez wiktor_rn,

Witam! mam a3 1,9 tdi 101 km. Mam problem z moim samochodem a mianowicie: po przejechaniu kilku dziesięciu kilometrów audi traci przyśpieszenie (turbina się wyłącza) "nie zawsze" czyli 120/130km/h i nie więcej, po wyłączeniu samochodu i ponownym włączeniu problem znika na jakiś czas. Czytałem już wiele opinij o tym problemie dużo ludzi pisze o zaworku n75. może ktoś miał już taki problem.

• 2 odpowiedzi
    • 8,2 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez hubertosolo,

Witam Mam problem ze skrzynią biegów podczas jazdy gdy wrzuciłem 3 bieg zgrzytło i jakby sam się wrzucił 4 bieg , lewarkiem można machać w każdą stronę bez oporu ciągle jest wrzucony 4 bieg . czy mogła paść cała skrzynia czy sam wybierak ?

• Like
    • 6 odpowiedzi
    • 7,7 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez solo,

Zastanawiam się czy opony 235/45/19 na zime będą dobre, nie chcę zmieniać felg( 8,5cala), letnie opony to 255/35/19??

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 7,6 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez sobczak1876,

Muszę wymienić cewkę zapłonową w mojej A3. Czy orientujecie się jakiej firmy cewkę najlepiej kupić i jaki jest koszt jej wymiany?

• 0 odpowiedzi
    • 7,5 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez dariuszch,

Niby banał, a nie moge jej wyciągnąć, a nie chcialbym uszkodzic. Jak wyjąć zarówke przednia postojowa? Pozdrowienia

• 0 odpowiedzi
    • 7,5 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez kosmita007111,

Otóz rozebrałem boczek dzwi kierowcy wszystko jest ok, slizgi są dobre nic nie jest zasniedziałe czy cos w tym rodzaju jednak szyba ledwo co sie domyka, silniczek jest sprawny, nawet jeśli pomagam ręką szybie sie domknąć nic to nie daję, wiec o co chodzi?

• 2 odpowiedzi
    • 7,1 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez deejay2003,

Wczoraj pojawił się problem z autkiem. Po odpaleniu nie pali na jeden gar(choć nie zawsze) i kompletnie nie ma mocy, podczas jazdy przy dodawaniu gazu jakby sie dławił, dostawał lewego powietrza nie wiem. Czasami słychać jakby stuknięcie. Problem generalnie pojawił się na drugi dzień po wymianie uszczelki pod klawiaturą czy to może mieć jakiś związek ???? Jutro wymienie świece podczas wymiany były troche zalane olejem pomóżcie PROBLEM rozwiązany wymiana świec pomogła i wszystko wróciło do normy

• 1 odpowiedź
    • 6,6 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez RAFI81,

Witam panowie mam problem z dziwnym dźwiękiem pochodzącym z okolic rozrządu ten dźwięk jest tylko na zimnym silniku na ciepłym cichnie dodam że rozrząd był robiony końcem kwietnia 2023 a ten dźwięk pojawił się końcem listopada VID_20240128_095538.mp4

• 3 odpowiedzi
    • 6,6 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Karol95,

Potrzebuje moment dokręcania śruby koła rozrządu wału korbowego mechanik zbyt lekko dokrecicl co spowodowało zerwanie klina i uszkodzenie zaworów. Do tego potrzebuje moment dokręcania głowicy   Audi A3 1.6 AKL 

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 6,4 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Przeglądając internet natknąłem się na filmik prezentujący Audi S3 z silnikiem o mocy 800 KM. Czy to możliwe? Sami oceńcie... Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 6,4 tys. wyświetleń
  16. Witam , mam problem z zakodowaniem /programowaniem "scyzoryka". Może opiszę swój problem od początku krok po kroku. Jakieś 2 miesiące temu mój scyzoryk miał nieprzyjemny upadek z 3 piętra . w skutek tego cały się nazwijmy to delikatnie " otworzył" wydawało mi sie że pozbierałem wszystkie części . Tj , grot z plastikiem gdzie znajduje sie immobiliser , obudowę z płytką , koszyczek na baterie oraz jedną baterię . Wydawało mi sie że powinna być jedna. jak sie domyślacie pilot nie działał , myślałem ze uszkodziłą sie płytka. Tak więc zmuszony byłem do otwierania auta z grotu. Jednakże niedawno dowiedziałem sie ze powinienem mieć dwie baterie . także wczoraj ku…

• 0 odpowiedzi
    • 5,8 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez cygnus0,

Witam wszystkich mam pytanie w kwietniu regenerowałem turbine i ostatnio znowu mi padła gościu stwierdził że auto było chipowane ( niewiem w jaki sposób ) . Chciałbym się dowiedzieć czy nawalenie turbiny może być spowodowane zchipowaniem auta oraz jak to można sprawdzić i czy powinienem dostać gwarancje na turbine . Gościu powiedział że na zchipowane auta gdzie była turbina regenerowana gwarancja się nie należy.

• 1 odpowiedź
    • 5,8 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez kamus261,

Witam jestem tutaj nowy i mam taki problem z moją Audi A3 8L a mianowicie jak przekręcam kluczyk na zapłon zapala się podświetlenie zegarów a jak go odpale to wszystko znika obrotomierz też wtedy przestaje działać nie wiem o co w tym chodzi wie ktoś może na ten temat coś miał ktoś taki przypadek może prosze o pomoc. Bo nawet nie wiem ile jade na godzine ile paliwa mam i temperatury też nie pokazuje pozdrawiam i czekam na porady

• 0 odpowiedzi
    • 5,8 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez olgierd,

Witam wszystkich. Niedawno zacząłem przygode z dieslem i nadchodzi okres zimowy troszke sie tego obawiam. Z dieslami podobno są problemy gdy nadejdą mrozy. Jak można sie ustrzec przed niepotrzebnymi problemami. Co należy wymienić? Na co zwrócić uwage? W pierwszej kolejności na pewno filtry i świece. Filtry już zamówiłem na http://mark.com.pl/sklep/pl/ bo podobno sędziszów są wmiare tanie i dobrze. Podobno dla dobra silnika warto na zbiornik ON dolac 2- 3 litry benzyny i 0,5 litra nafty, a inni mowia ze wystarczy 1 litr denaturatu, a jeszcze wiem ze istnieja rozne ulepszacze. Jak wy radzicie sobie z zimą?

• 2 odpowiedzi
    • 5,7 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez cygnus0,

Witam mam pytanie jestem szczęśliwym posiadaczem Audi A3 8L po lifcie z 2001 roku chciałbym podłączyć CB radio oraz konwerter DC 12V -5V 3A oto link ( http://allegro.pl/konwerter-dc-12v-5v-3a-15w-wyjscie-usb-adapter-i6371559816.html?reco_id=f43ae8ae-5d8a-11e6-9224-56847afe9799&ars_rule_id=802 ) tego mam 2szt. Chciałbym podłączyć to po stacyjce jak mam to zrobić i gdzie się wpiąć . Proszę pomóżcie .

• 3 odpowiedzi
    • 5,6 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Jarecki Jarek,

Witam, jakiś czas temu samochód zaczął mi kopcić i zaczął brać olej , obroty też zaczęły skakać. Miałem wybrać się do mechanika ale nie zdążyłem, po odpaleniu auta zaczyna ciec olej.

• 1 odpowiedź
    • 5,5 tys. wyświetleń
  22. Witam potrzebuje odczyt EPROM z licznika w Audi A3 1.9 tdi 2002 rk 130ps jesli ktos by mogl zrobic zdjecie i wstawic na forum bądź wysłać mi na e-mail byłbym wdzięczny .

• 0 odpowiedzi
    • 5,2 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Kejrol07,

Witam, Jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem Audi A3 8L 1.6 102km z 2002r, przebieg niby 216k ma chwilę obecną, choć pewnie coś było grzebane. Od wymiany oleju minęło 4000km, a do tej pory dolalem ponad 2,5L oleju, jeżdżę na 5w-30, czyli taki jaki był wcześniej zalany przez wcześniejszego właściciela - auto ściągnięte z Niemiec. Auto nie kopci, nie dymi. Silnik pracuje prawidłowo, nie zauważyłem także żadnych wycieków oleju, silnik był myty specjalnie aby właśnie zobaczyć czy nie ma żadnych. W zbironiczku wyrównawczym nie zbiera się olej. Nie znam się za bardzo na mechanice, dlatego chciałbym zasięgnąć jakichś porad co w tej sytuacji zrobić.

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 5,2 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Lolek422,

Witam;) Panowie mam problem z kontrolka na desce rozdzielczej w audi a3 1.9tdi swieci sensor pomaranczowo jak otworze maske i zamkne gasnie nie ma czujnika oleju na dole w misce jest fabrycznie zalakowany co bylo by przyczyna?

• 0 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Dziurawy321,

Witam Wszystkich. Moje audi to 1.6 bezyna+gaz 101km 1998r. A wiec moj problem wyglada tak(na gazie i benzynie silnik cieply czy zimny dokladnie to samo sie dzieje,że jak silnik pracuje na wolnych obrotach i dodam gaz w podloge to na poczatku obrotw zaczyna tak przerywac takie pojedyncze przerywanie potem dalej juz sie wkreca... i przy zakupie gosciu mowil zee juz dlugo mial ten problem...zmienial przpelywke czujniki sonde czujniki polozenai walu i walkow i ze nadal to samo ale mowi o jednej rzeczy ktora ponoc przy dodawaniu gazu ma sie wsuwac a sie nie wsuwa tylko nie wiem co to jest wyglada jak jakies podcisnienie czy cos o ten bolec mi chodzi co jest na zdjeciu.i z…

• 0 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.