Audi A3 8L (1996-2003)
Forum Audi A3 8L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
201 tematów w tym forum
-
Czy ktoś z Was posiada schemat instalacji elektrycznej do Audi A3 8L?
-
- 4 odpowiedzi
- 12,6 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam Mam pytanko. Mam problem z sensorem w prawym przednim kole.. Jak mam go znaleźć tam ? Bede chciał sprawdzic co jest bo czasem mi blad od abs i esp wyskakuje Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z siedzeniem kierowcy nie blokuje się w pozycji kierowania
-
- 0 odpowiedzi
- 783 wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem z cewkami na silniku swojego audi. Obecnie pali nie na 4 a na 3 cylindry co słychać w dźwięku podobnym do traktora. Mój mechanik powiedział że muszę wymienić silnik na nowy gdyż jest to łatwiejsze i wyjdzie mniej więcej tak samo cenowo jak naprawa. I tutaj pada moje pytanie. Obecnie mam silnik AVU w swoim Audi a3 8l z 2001 r. Czy silnik z golfa AYD będzie pasował do mojego samochodu bez zbędnych przeróbek?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam audi a3 l8 z 1999r silnik 1.9 tdi i ciekawi mnie czy cos jest nie tak w silniku czy tak ma być mianowicie 1.9 tdi katalogowo ma przyspieszenie ponad 12 sekund do setki moj robi to w 18 sekund z prędkością max w katalogu jest podobnie wynosi ona 181km na godz u mnie jest to 150...turbina siada wtryski? A moze cos innego wie ktoś cos na ten temat?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Wtam . Mam nastepujący problem : Gdy wrzucam drugi bieg silnikiem zaczyna szarpać i raz przyśpiesza a za chwilę zwalnia jakby coś go blokowało . Gdy się zatrzymam i dodam gazu na luzie silnik gaśnie a za mną pojawiają się kłęby białego dymu . Gdy zgaszę silnik i znów go zapale muszę czekać aż silnik zacznie normalnie pracować , wtedy mogę ruszyć i normalnie jechać bez problemów .
-
- 0 odpowiedzi
- 8,8 tys. wyświetleń
-
-
Potrzebuje moment dokręcania śruby koła rozrządu wału korbowego mechanik zbyt lekko dokrecicl co spowodowało zerwanie klina i uszkodzenie zaworów. Do tego potrzebuje moment dokręcania głowicy Audi A3 1.6 AKL
-
-
- 2 odpowiedzi
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. W moim samochodzie zaobserwowałem dziwne skoki temp. W czasie jazdy czasem temp podniesie się nagle z 102 stopni na 120 po czym nagle spadnie do 90. Obserwuję kanał 49 na klimatroniku i podnosi się niespodziewanie również na zegarze. Wymieniłem termostat czujnik cieczy chłodzącej. Czasem przejadę 50, km i nic a czasem po 10 zaczyna wariować. Zaobserwowałem ze jak pokazywało temp 120 i włączył się alarm to wąż za termostatem był letni. Więc niewiem czy to faktyczna temp. Wydaje mi się również że nie ma możliwości aby temp że 120 spadła w kilka sekund. Moje audi to A3. Silnik 1.6 mpi
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem ze skokami temperatury stała temperatura to 90 stopni ale podczas jazdy temperatura bardzo szybko się podnosi do 110 albo nawet maksymalnie do 120. Po upływie kilku sekund temperatura bardzo szybko wraca do normy i znów rośnie. Potem wraca do normy i jest przez pewien czas OK. Wymieniłem czujnik temperatury ale nic to nie dało. Jeśli ktoś miał taki problem proszę o pomoc.
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie odnoście skrzyni bo zakupiłem ale bez jednego elementu który zaznaczyłem na zdjęciu w starej skrzyni jest to i pytanie czy można przełożyć?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Panowie, Dnia wczorajszego w godzinach wieczornych miało miejsce zjawisko podane w temacie. Podczas wyłączania silnika dochodzi z niego dźwięk skrzypnięcia (może kojarzyć się z czkawką ) Aby łatwiej było sprawdzić co to dołączam filmik Z gaszenie z wciśniętym sprzęgłemhttps://www.dropbox.com/s/g7apn6qigughop0/SAM_3562.AVI Bez sprzęgła https://www.dropbox.com/s/tjh953hujxa9lhz/SAM_3563.AVI //EDIT śmieszka sytuacja, dropbox wygenerował mi link z słowem "h*u*j" (bez gwiazdek) wiec link może nie działac bo forum go cenzuruje , proszę o dopisanie wymaganego ciągu znaków w pasku adresu przeglądarki. Szperałem w googlach by znaleźć informację na ten temat, ale niestety je…
-
-
- 1 odpowiedź
- 12 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Mam problem z wyskakującym błędem 525/537. Sonde wymieniałem 2 razy, ostatnio miesiąc temu a nadal wyskakuje błąd. Proszę o opinie na ten temat.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam od kilku dni moje Audi A3 1.9TDi straciło moc, gdy wciskam pedał w podłogę dosłownie nic sie nie dzieje , brak mocy a turbina zaskakuje dopiero przy 2700 obr. na drugim biegu. Sytuacja sie powtarza za każdym razem po ponownym uruchomieniu silnika. Dodam że jakieś 4 m-ce temu , wyczyściłem EGR który okazale był po prostu brudny! Auto po czyszczeniu zachowywało się żwawiej jak przed czyszczeniem. wracajac do problemu podłączyłem samochód pod VAG-COM i wyskoczyły 3 błędy . Które po skasowaniu powracaja. o ile pierwszy zwiazany z wentylatorami bezpośrednio nie dotyczy problemu o tyle dwa następne wydaje mi się że już na pewno. Znajdzie sie ktos doswiadczony w temacie…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Poszukuje rozwiązania dwóch problemów być może ktoś będzie w stanie pomoc Na początku posiadam audi a3 1.6 98r. Problem pierwszy tkwi w tym ze po osiągnięciu 90stopni spada temperatura rożnie do 70-80 i dalej nabija 90 i dalej tak samo drugi problem jest w tym ze przy 2 tyś obrotów do 3 tyś delikatnie szarpie i na każdym biegu.... Liczę ze ktoś pomoże lub nakieruje w którym kierunku iść Serdecznie Pozdrawiam Krzysiek.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z moja audi ostatnio pojechało do mechanika na wymianę złącza elastycznego za turbo ,które po prostu już miało koniec swojego żywota oraz wymianę środkowego tłumika. Problem był taki że audi wcale nie miało mocy ledwo jechało o swoich siłach , do mechanika pojechało na holu od kolegi, wymienił złączę ,zrobił katalizator na pusto , wymienił czujnik ten przy filtrze paliwa przepraszam nie pamiętam nazwy poprawie jak tylko przypomnę sobie . Został również wymieniony cały komputer sterowania silnika bo stary został podobno zalany bardzo to dla mnie dziwne . Aczkolwiek teraz audi naprawdę ładnie pracuje na wolnych obrotach jedyny problem to strzały z wydechu …
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Zauważyłem, że na nierównościach stuka mi boczna szyba. Gdy opuszczę ją na sam dół, to nic nie słychać. Nie słyszę też żadnych innych hałasów oprócz tego stukania. Ktoś ma jakiś pomysł co może być przyczyną takiego stanu rzeczy?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Siemka od ostatniego czasu mam taki problem i jestem ciekawy czy komuś z forum się takie coś przytrafiło. Podczas jazdy stuka coś w przedniej części samochodu czuć to najbardziej pod pedałem gazu zauważyłem ostatnio ze osłona na przegubie jest zerwana i domyślam się ze to może być winowajca tego wszystkiego ale chciałem bardziej zapytać o to czy przez to ze ten przegub tak stuka/bije to może drgać mi kierownica przy hamowaniu dodam ze klocki i tarcze maja z miesiąc bo były wymieniane
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Mam problem z audi a3 8p 2007r. Za panelem klimatyzacji coś stuka że aż panel drży. Czy wiecie co to może być i jak to naprawić?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Jestem od niedawna w posiadaniu audi a3 8l 1.9tdi 1999r, problem polega na tym że wskazówka prędkościomierza wariuje , sporadycznie zdarza się że działa ale tylko na niskich prędkościach po przyśpieszeniu powyżej 70 znowu skaczę od minimum do max lub jest cały czas na zero. Zepsuty licznik ? Linka ? elektromechanik ? jestem zielony w tym temacie
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam podczas jazdy co jakis czas szarpie mi silnikiem odpala normalnie.dzisiaj po zdjeciu osłony z silnika zauważyłem wyciek oleju na kolektorze dolotowym.którego tam nie było jakieś 2 miesiące temu silnik był myty.co może dawać takie objawy.
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich. Moje audi to 1.6 bezyna+gaz 101km 1998r. A wiec moj problem wyglada tak(na gazie i benzynie silnik cieply czy zimny dokladnie to samo sie dzieje,że jak silnik pracuje na wolnych obrotach i dodam gaz w podloge to na poczatku obrotw zaczyna tak przerywac takie pojedyncze przerywanie potem dalej juz sie wkreca... i przy zakupie gosciu mowil zee juz dlugo mial ten problem...zmienial przpelywke czujniki sonde czujniki polozenai walu i walkow i ze nadal to samo ale mowi o jednej rzeczy ktora ponoc przy dodawaniu gazu ma sie wsuwac a sie nie wsuwa tylko nie wiem co to jest wyglada jak jakies podcisnienie czy cos o ten bolec mi chodzi co jest na zdjeciu.i z…
-
- 0 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Szarpanie podczas jazdy, najbardziej wyczuwalne na 2 biegu przy 1100 do 1250 obr. Przestaje szarpać jak mocniej przygazuję,mniej wyczuwalne na trzecim, na biegu jałowym w ogóle. Na VAGu błędów brak, zapłon książkowy, dawka paliwa prawidłowa, mapa oryginał. Pompa paliwa została sprawdzona działa prawidłowo. Kupiłem auto miesiąc temu. Po zakupie oczywiście wymieniony rozrząd, olej, filtry, płyn chłodzący. Poprzedni właściciel zaślepił EGR. EGR sprawdziłem działa prawidłowo, podłączylem go tak jak ma być, bez rezultatu. słyszałem że czasami wstawiaja blachę i zaślepiają całkiem recykulację spalin. Tego jeszcze nie sprawdziłem, nie wiem czy gdyby tak było czy miało by to j…
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam dwa problemy: Pierwszy to - od pewnego czasu słyszę wyrazny narastający szum wenatrz samochodu przy zwiekszaniu prędkosci. Na poczatku myslałem że jest to szum opon zimowych (częste przypadki), ale po zmianie na całkowicie nowe opony letnie na innych felgach nic się nie zmieniło. Drugi - to przy nagłym hamowaniu przy predkosci juz od 50 km/h w poczatkowej fazie hamowania zadrzy kierownica, a przy prędkości pow ok. 160 km/h wystepuje drżenie kierownicy nawet bez hamowania. Czy mogą to być dla 1 -łozyska kół, dla 2- tarcze hamulcowe, czy może jakieś inne powody? Co prawda nie otrzymałem podpowiedzi, ale byłem w ASO i usterki zostały naprawione: 1 - to łozy…
-
- 1 odpowiedź
- 10 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanei na zegarze temperatura po przekreceniu kluczyka zaczyna sie od 70 stopni a po przejechaniu paru km temperatura rosnie do 100 stopni i sie zatrzymuje . Bylem u mechanika i sprawdzil mi czujnik ( stwierdzil ze jest dobry )oraz podpia pod komputer samochodowy i nic mu nie wyszlo tylko stwierdzil ze jest to winna zegarów czy jest to mozliwe mialem juz wczesniej wymieniany procesor bo wskazowka od paliwa sie zawieszala . Prosze o jakies informacje jesli ktos mial podobne przypadki
-
- 3 odpowiedzi
- 10,5 tys. wyświetleń
-