Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B7 (2004-2008)

Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez adamb72008,

Witam Serdecznie. Szukam instrukcji do radia bns 5.0 w języku polskim. Może ktoś znajdzie chwię czasu i wrzuci ją na forum.

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez melaa,

Witam Wszystkich, Mam pytanie mam nowe Audi A4 avant z 2007 r. I mam komputer po niemiecku aa chciałabym po polsku i kolega mojego taty powiedział że można za opłata ściągnąć z neta polska wersje. A ja wieże że wy coś ciekawego i mądrego mi podpowiecie i to będzie lepsze rozwiązanie. Bardzo proszę o podpowiedz pozdrawiam

• Upvote
    • 8 odpowiedzi
    • 18,7 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez quattrob7,

Witam.Mam pytanie posiadam audi a4 b7 2.0 tdi kombi Avant rok 2006 z 6 biegowa manualna skrzynia biegow .Problem mam taki ze na biegu nr 1 i 2 jest bardzo zamulona i odczowam brak mocy tzn bardzo powoli mi sie rozpędza i nie bardzo wiem co sie dzieje

• 0 odpowiedzi
    • 822 wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez maks,

Witam ... Mam mały problem z audi a4 b7 avant. Zdarzyło się mi to dopiero 3-4 razy w ciągu 2 lat ale trochę mnie to nie pokoi.... Chodzi o to że jadąc obojętnie jaką prędkością w pewnym momencie samochód słabnie..... 0 mocy i przyspieszania.... Ale wystarczy tylko wyłączyć i właczyć silnik i jest wszystko OK..... Co to może być?????

• 6 odpowiedzi
    • 12,4 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez arekduda85,

Witam, panowie mam problem z utrata mocy w mojej B7. Podczas jazdy traci się moc, obroty silnika ponad 3tys, pedał gazu do dechy a na blacie 70km. Po ponownym odpaleniu samochodu problem znika ale wraca co jakiś czas. co to może być i czy ktoś spotkał się z podobnymi objawami.

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 10,9 tys. wyświetleń
  6. Witam. Posiadam od jakiegoś czasu audi a4 b7 2.0 TDI quattro 170km BRD rok 2007. Wcześniej miałem a4 b6 1.9 TDI quattro 130km. Problem jaki mam z tą 2.0 to brak mocy "od spodu". Oraz ogólny brak pełnej mocy. Budzi się przy 2000tys+ obrotów. Do tego progu auto rozpędza się tragicznie. Muliste jakby było czymś zduszone. Potem budzi się choć uważam że również nie ma tych 170km które mieć powinno. Nie ma tego uderzenia. Jak na mnie jedzie to jakby 90km miało. Auto rozpedza się praktycznie w sposób jednostajny do tego progu 2000+ czy depne mu w podłogę, czy nacisne gaz lekko lub połowę gazu. Czy jadę z górki czy po równinie czy pod górkę. Potem powyżej 2000 też sza…

• 1 odpowiedź
    • 6,5 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Rafał1,

Od niedawna jestem posiadaczem audi B7 i mam takie pytanko,czy da rade jakoś założyć nawi ,czy jest to możliwe? jak to zrobić,

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Pazdzioch211,

Witam. Cieżki temat. Audi 2.0 tdi. Nie grzeje mi w samochodzie. Historia. Schodził mi płyn chłodniczy wszyscy myśleli że uszczelka pod głowicą a okazało się jakaś chłodnica egr. Przez około miesiąc wlewalem wodę. Pojechałem wymieniłem przy odbiorze econ nie grzeje w samochodzie a wcześniej wszystko okej. Mechanik mówi że mam zakamieniowana nagrzewnice i jaka pojeżdżę będzie okej. Od razu włączona była kontrolka econ. Przyszła zima samochód nie grzeje. Po jeżdżeniu od mechanika do mechanika prawdopodobnie nie ma ciśnienia w małym obiegu. W między czasie wymieniłem termostat sprawdzaliśmy klapki od nawiewów wszystko okej. Nagrzewnica drożna preparatem od odkamieniania układ…

• 0 odpowiedzi
    • 5,9 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Szpiku80,

Witam. Mam problem, gdzie znajdują się żarówki od podświetlenia nawiewów w audi a4 b7

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Toczek,

Witam Wszystkich Potrzebuje pomocy w temacie przesłony bixenon w audi a4 b7 2005r po włączeniu świateł długich kontrolka na desce rozdzielczej się zapala a przesłona nie działa. Sprawdziłem bezpieczniki dobre sprawdziłem lampy na krótko i działają a w kosce napięcie pokazuje 2.8 volt . Dodam że to nie jedyny problem mianowicie przełącznik świateł w pozycji zero pali się zielona lampka pozycji na przełączniki i nie gaśnie. Do okola auta nic się nie pali oprócz podświetlenia tablicy cały czas swieci dlatego są wyjęte. I standardowo na postoju mocno rozladowuje akumulator aż 3.1A Proszę o pomoc od czego zacząć tylko nie piszcie że zmienić auto . Z góry d…

• 1 odpowiedź
    • 5,5 tys. wyświetleń
  11. witam! Od kilku dni zauważyłem, że na zimnym silniku wspomaganie potrafi zabuczeć. Dziś zjawisko przybrało na sile i przy każdym skręcie kierownicą spod maski wydobywa się głośny świst i buczenie. Po przejechaniu kilku kilometrów odgłosy słabną, a gdy silnik osiągnie temp. 90 st. zjawisko zanika kompletnie. Jaka może być przyczyna tego buczenia? Czy mogę z tym jeździć przez 2-3 dni zanim nie podjadę do mechanika? z góry dziękuje za info.

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 6,1 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Darwek24,

Witam!!! Mam nieszczelna chlodniczke i polaczylem te dwa przewody z plynem chlodniczym co od niej ida i tak dlugo moge jezdzic a co sie stanie jak tak bede jezdzil ?

• 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez daro23,

Proszę o wszelkie informacje na temat wymiany listew dachowych i szybowych. Jak to zrobić i czy warto zmieniać?

• 2 odpowiedzi
    • 6,5 tys. wyświetleń
  14. Witam, Posiadam audi a 4 b7 z 2005 r. silnik 1,9 tdi. Mój problem polega na wydostawaniu się płybu chłodniczego ze zbiorniczka przez wyjscie awaryjne Co zrobiłem do tej pory : wymieniłem korek na nowy, sprawdziłem czy wycieka z tego miejsca, kupiłem i odkamieniacz do chłodnic (bez zmian). Na allegro kupiłem płyn, który pokazuje że w układzie jest dym ( pokazało że jest ) Płyn w zbiorniczku jest czysty auto nie kopci, stan oleju jest taki sam. Po przejechaniu 50 km zbiorniczek jest pusty. Podobno to uszczelka- ale to nowe auto ma przejechane 207 km. Ogrzewanie działa i termostat też ok na 100%. Może układ chłodzenia bierze te ciśnienie nie z silnika lecz z innego miejsca…

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Darwek24,

Witam co to za blad i co musze zrobic ? 001393 - Brake Switch (F) P0571 - 000 - Implausible Signal - Intermittent Freeze Frame: Fault Status: 00110000 Fault Priority: 0 Fault Frequency: 53 Reset counter: 255 Mileage: 229979 km Time Indication: 0 Date: 2064.00.00 Time: 00:00:00 Freeze Frame: RPM: 882 /min Speed: 8.0 km/h Load: 0.0 % Voltage: 14.29 V Bin. Bits: 00101110 …

• 2 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Darwek24,

Witam!!! Wyskakuje mi cos takiego

• Upvote
    • 7 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez ArtDuSe,

Witam, kupiłem audi lekko uderzoną, brakuje zaznaczonego elementu na zdjęciu. Silnik 2.0 tdi 140km, 2005 r. Czy moze ktoś stwierdzić jaka to dokładnie część lub podesłać jakiś pomocniczy schemat lub link... ? mam też uszkodzony (peknięty) intercoler od kierowcy - jaki jest numer czesci? Przy okazji, jaki olej wlewać do wspomagania, gdyż był pęknięty zbiorniczek wspomagania i niema oleju. Proszę o schematy tej strony silnika, jego osprzętu, elementów, podłączenie itp. Pomocne będzie naprawde wszystko. Silnik normalnie odpala i sie porusza nic niejest uszkodzone oprócz zaznaczonego obszaru. Pozdrawiam damian

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 4,8 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez andy 14,

Witam serdecznie. Od jakiegoś czasu moje Audi A4 B7 2007r silnik 1.9 TDI BRB (116KM) bez DPF-a.straciło na mocy. Przedtem był bardziej dynamiczny, a powyżej 2200rpm dostawał power-a i rwał asfalt z drogi, a teraz jakoś ciężko się zbiera. Auto zapala od pierwszego razu bez względu na to czy jest zimny czy gorący, nie kopci, nie dymi, czasami przy dłuższej jeździe na obrotach ok. 2000 szarpnie przez ułamek sekundy raz lub dwa, a czasami podczas przyspieszania słychać taki dziwny odgłos od przepustnicy coś jak „kszy kszy”. Spalanie ma może ciut większe. VCDS nie wyświetla żadnych błędów, Filtr powietrza i filtr paliwa są nowe. Proszę o jakieś sug…

• 0 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez rafala4b7,

Witam Proszę o informację czy jest możliwość regulacji czujnika deszczu ? Denerwuje mnie jego czułość, żeby zadziałał szyba musi być kompletnie pokryta kroplami. Dzieje się tak w ustawieniu manetki na najwyższej czułości. Proszę o pomoc Rafał

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 7 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Darwek24,

Witam !!! Zapala mi się żółta kontrolka poziomu oleju, gdy sprawdzianem poziom oleju na bagnecie jest na max, dolałem na maxa i zgasła i tak po przejechaniu kilku km znowu mi się zapaliła i gdy zgaszę silnik odczekam godzinkę przekrece kluczyk w stacyjce pokazuje OK i znowu jadę do pracy kilka km i znowu się dziś zapaliła tak 2 dzień, dolewac olej nie chce przecholowac z tym olejem, a może czujnik uszkodzony, a gdzie on się wogole znajduje, miał ktoś już taki problem ?

• 5 odpowiedzi
    • 14,6 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez jando,

Witam, Chciałem poprzez VCDS-a zdiagnozować poprawność działania czujnika położenia pedału sprzęgła ale VCDS we wskazanym polu wyświetla N/A (not available). Sprawdzałam zgodnie z opisem na innym forum: "[01 engine] - silnik Wbieramy [08 Means Block] - wartości mierzone, wybieramy kanał 006 [GO] W drugim okienku powinny być widoczne trzy zera (000) - u mnie N/A Po wciśnięciu pedału sprzęgła oraz hamulca zera powinny zamienić się w jedynki (naciskając samo sprzęgło zmienia się pierwsze zero, naciskając hamulec dwa ostatnie zera) ; czyli naciskając równocześnie sprzęgło i hamulec wyświetlona wartość to 111" Może ktoś spotkał się z podobnym problemem. Możecie spr…

• 1 odpowiedź
    • 13,1 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Greg-or,

Witam, Czy ktoś może doradzić gdzie szukać ramienia od czujnika położenia xenonów w audi a4 b7 przedniego. Mam połamane ramię (w zasadzie jego brak - sterczy sam kikut z czujnika), sam czujnik jest sprawny, w oryginale kosztuje ponad 500pln Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez arekj,

Witam serdecznie. Czy podpowie ktoś gdzie znajduje się Czujnik poziomu pojazdu - G84, Od niedawna zaczęła mrugać kontrolka świec komputerek pokazał w/w błąd.

• 2 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez mario-c,

Witam Od dwóch dni pojawił się problem z sygnalizowaniem włączania biegu wstecznego a mianowicie podczas jazdy do przodu włączają się światła cofania i krótki sygnał włączenia biegu wstecznego powtarza się to co jakiś czas nieregularnie innym razem po włączeniu biegu wstecznego brak jest świateł wstecznych oraz tego sygnału dzwiękowego, czujniki parktronic działają poprawnie sygnalizuje sygnał zbliżania się do przeszkody może ktoś z was spotkał się z czymś takim - czy to może być wina czujnika wstecznego biegu? silnik 2.0 TDI 2007 rok BRE, gdzie się znajduje ten czujnik, można go wymienić niego bez wchodzenia do kanału ? jeżeli ktoś może mi podesłać zdjęcie gdzie umieszcz…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 14,3 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez BoXide,

Witam! Od niedawna jestem posiadaczem audi A4 B7 w Sedanie (Mam nadzieję, że zaprezentuję ją niedługo na forum) .Mam problem z czujnikami parkowania raz działają raz nie (wtedy słychać dźwięk trwający ok 5s) czym to może być spowodowane? Styki zaśniedziały? Dodam, że zderzak jak jest czysty to to samo się dzieję. Dziękuje za odpowiedzi bardzo dużo ich widzę...

• Upvote
    • 9 odpowiedzi
    • 24,4 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.