Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
370 tematów w tym forum
-
WItam Może mi ktoś napisać gdzie sie znajduje glośniczek od parktronica w A4 B7 w combi 2005, może być schemat i jakie głośniczki są kompatybilne z Audi bo nie moge nigdzie znalesc oryginalnych.
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Dobry wieczór, Mam problem z audi od momentu wymiany głowicy na inną ale o tym samym kodzie (bfb) przy odpalaniu na zimnym silniku jest tak jak na filmie: Dzieję się to rano pp nocnym postoju później jak odpali to gaszę go i jest cisza ale podczas dnia i postoju Ok 4 godziny też się tak dzieję ale nie aż tak długo i głośno proszę o pomoc
-
- 1 odpowiedź
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
witam,ostatnio przez pare dni mama problem z rannym odpaleniem samochodu mianowice nie mószę długo kręcić ale samochód jak odpali to idzie biała chmóra z tyłu i trochę szarpie.miałem wczesniej juz taką sytuacje i na vagu wyszła 1 i 4 swieca nie grzały, wymieniłem świece i było wszystko cacy az do zeszlego tygodnia.zauważyłem jeszcze ,że FIS trochę mi przygasa u góry.może to być wszystko od akumulatora?bo nie chce mi się wierzyć że świece padły po miesiącu?jakieś pomysły?pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam następujące pytanie - mam przejechane 235 tys.km, ostatnie 3 wymiany lałem shella 5W30 507 i chciałbym przejść teraz na motula specyfik i czy przy takiej zmianie (parametry oleju zostaną te same) nie będzie problemu i czy należy robić jakieś płukanki silnika czy coś takiego? Pozdrawiam T.
-
- 1 odpowiedź
- 6,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam od jakiegoś czasu audi a4 b7 2.0 TDI quattro 170km BRD rok 2007. Wcześniej miałem a4 b6 1.9 TDI quattro 130km. Problem jaki mam z tą 2.0 to brak mocy "od spodu". Oraz ogólny brak pełnej mocy. Budzi się przy 2000tys+ obrotów. Do tego progu auto rozpędza się tragicznie. Muliste jakby było czymś zduszone. Potem budzi się choć uważam że również nie ma tych 170km które mieć powinno. Nie ma tego uderzenia. Jak na mnie jedzie to jakby 90km miało. Auto rozpedza się praktycznie w sposób jednostajny do tego progu 2000+ czy depne mu w podłogę, czy nacisne gaz lekko lub połowę gazu. Czy jadę z górki czy po równinie czy pod górkę. Potem powyżej 2000 też sza…
-
- 1 odpowiedź
- 6,5 tys. wyświetleń
-
-
Proszę o podanie nr. bezpiecznika odpowiedzialnego za oświetleni kabiny w A4 B7 Avant. Mam opis po niemiecku i z gogle-tłumacza wychodzą dziwne tłumaczenaia. Znalazłem coś w necie ale w opisach niema "oświetlenia kabiny".
-
- 1 odpowiedź
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Może ktoś z was pomoże, czesto na wyświetlaczu pokaze sie stan oleju min, czasami w czasie jazdy sie pokarze, a czasami jak zapale samochod i świeci juz do konca,nastepnego dnia zapalam i jest cisza az po czasie znowu sie zapali, stan oleju na miarce jest ok miedzy min a maks.
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Od lipca stałem sie posiadaczem Audi A4 B7 Avant 2006r 1,9 TDI. Mam problem... Przez ostatni miesiac po nocy gdy odpalałem rano samochód wydobywał się biały dym z rury.. ale dziś kiedy chciałem wyjechać z domu odpaliłem i na jalowym biegu kopcił na biało jak z komina. Postanowiłem przepalić- wstawilem na 2 biegu do 5 tyś. obrotów i przestało sie dymić ale martwie sie czy to nie pompowtryski.. dodam tylko ,że sprawdzałem płyn chłodzenia i niewygląda aby ubywało... ps. czy Audi A4 b7 1,9TDI na pompowtryskach u wszystkich chodzi głośniej niż klasyczny diesel? Czy mam już szykować środki na kapitalny remont silnika..?? Pozdrawiam.
-
- 1 odpowiedź
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich Przeglądałem forum w dziale tego konkretnego modelu, niestety nie udało mi się nic znaleźć. Jeśli powielam temat to bardzo przepraszam i proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu. Dzisiaj chciałbym Was prosić o ocenę instalacji LPG zaproponowanej do mojej Audi. Zaznaczyłem od razu, że będę chciał wykonywać chiptunning w samochodzie i dobrali mi taki oto zestaw: http://oferta.nagaz.pl/?id=4161&k=2e255a38c4f678c0dbbcec8bafc8aa80 Czy uważacie, że to dobra oferta (chodzi mi głównie o podzespoły) i w drugiej kolejności, czy cena za taki komplet jest znośna? Z góry bardzo dziękuję za pomoc, ponieważ nie znam się na tym ani trochę. …
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam fanów Audi. Mam pytanie związane z zaworem N75 ( turbiny). Posiadam Audi A4 B7 2.00 td BPW. Mam problem z zaworem sprawdzałem VCDS. Czy magę zamiennie zastosować zawór z B8 ? Wygląd jest taki sam jak w B7.Rożnica polega tylko na literce C na końcu nr zaworu. A8 https://allegro.pl/oferta/zawor-cisnienia-turbiny-egr-n75-audi-a4-b8-2-0-tdi-7582365630 A7 https://allegro.pl/oferta/zawor-cisnienia-turbiny-egr-n75-audi-a4-b5-1-9-tdi-7371199462?snapshot=MjAyMC0wMS0xMFQxNDowMzozMC4xNDFaO2J1eWVyOzNmNzI1NjRmZDZiNjgwOTNmMzkzMTk3OGZkNDI3NzkyNWFjZmRkYmE2ODFkMDkwMDc1MTQ2ZGI0NTRmOWE1OWI%3D
-
- 1 odpowiedź
- 6,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jakie polecacie zimówki do a4 b7, trochę mam problem z wyborem , chodzi też o kasę.
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam poproszę o rozszyfrowanie logów - dziękuję z góry za pomoc 14:59:18 Grupa 068: Particle Filter (Exhaust Gas II) 0.8 % Particle Filter Load Coefficient 26.0 Particle Filter Carbon Mass 0.0 % Carbon Mass Learned Value 14:59:18 Grupa 074: Particle Filter (Exhaust Gas III) 882 /min Engine Speed (G28) 162.0*C Temperature bef. Turbo Charger 1.00 Lambda/Oxygen Sensor Value 0.0 mg/suw Injection Quantity Offset 14:59:18 Grupa 073: Particle Filter (Vehicle Data) 5.1 l Consumption since Regeneration 80 km Distance since Regeneration 108.0 Time since Regeneration 0.8 % Cykl pra…
-
- 1 odpowiedź
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Drodzy koledzy mam problem mam audi a4 2,0 tdi avant z 2007 roku,potrzebuje informacji jak mogę złożyć lusterka zewnętrzne próbowałem na wszystkie sposoby i nie mam pojęcia.Dziękuję za pomoc,pozdrawiam!!!
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Nie tak dawno zakupiłem A4 B7 kombi z 2005 roku.Mam problem z oświetleniem tablicy rejestracyjnej. Wymieniłem żarówki na nowe i nie pomogły. Dodam jeszcze że oprócz oświetlenia tablic nie działa też oświetlenie schowka i lampka w klapie bagażnika:/ Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam audi a4 b7 1.9 tdi i mam problem z temperatura. Tak już się działo gdy nie było mrozów. Prawdopodobnie od początku gdy go kupiłem ( wrzesień). Auto nagrzewa się do 90c jedynie gdy nie włącze ogrzewania ani nawiewu. Inaczej spada po minucie do 70c i nagrzeje się maksymalnie do 70c z ogrzewniem czy to podczas jazdy czy postoju.Termostat wczoraj wymieniony firmy wahler i bez zmian. Dodam ,że cieple ogrzewanie i nawiew działa bardzo dobrze. Mam w planach wymianę czujnika temperatury ale wątpię by to coś dało. Jakieś sugestie panowie? Z góry dzięki
-
- 1 odpowiedź
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Czy mieliście kiedyś problem z kołem dwumasowym? Otóż, od dwóch tygodni zauważyłem, że silnik jakoś dziwnie klekocze na wciśniętym sprzęgle. Gdy jest na biegu jałowym bez sprzęgła albo podczas jazdy, tego klekotu nie ma. Ktoś kto nie jest osłuchany tego silnika nie jest w stanie tego zauważyć w pierwszej chwili. Samochód jeździ i reaguje na gaz prawidłowo. Rozmawiałem z mechanikiem i ten stwierdził, że to oznaki zużytego koła dwumasowego. Dodam, że to motor 1.9TDI z przebiegiem 170 tys. Czy mieliście już taki przypadek? Jakie są ewentualne koszta i co trzeba wymienić? Z góry dziękuje za fachowe odp. Pozdr.
-
-
- 1 odpowiedź
- 14,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Chciałem poprzez VCDS-a zdiagnozować poprawność działania czujnika położenia pedału sprzęgła ale VCDS we wskazanym polu wyświetla N/A (not available). Sprawdzałam zgodnie z opisem na innym forum: "[01 engine] - silnik Wbieramy [08 Means Block] - wartości mierzone, wybieramy kanał 006 [GO] W drugim okienku powinny być widoczne trzy zera (000) - u mnie N/A Po wciśnięciu pedału sprzęgła oraz hamulca zera powinny zamienić się w jedynki (naciskając samo sprzęgło zmienia się pierwsze zero, naciskając hamulec dwa ostatnie zera) ; czyli naciskając równocześnie sprzęgło i hamulec wyświetlona wartość to 111" Może ktoś spotkał się z podobnym problemem. Możecie spr…
-
- 1 odpowiedź
- 13,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam tak jak w temacie napisalem interesuje mnie odblokowanie mojego rns-e Chodzi o to ze posiadam tuner cyfrowy z opcja usb wszystko pieknie ladnie ale... niestety nie mozna oglacac tv podczas jazy .... Moze juz ktos z was to robil u siebie?? pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Hej, czy ktoś ma instrukcje obsługi w języku polski do a4 b7 2005 r?
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Po odebraniu auta od mechanika pojawił mi się kolejny błąd "Układ powietrza wtórnego - rząd cylindrów 1" czy może ktoś mnie naprowadzić czy jest to poważna usterka i jak ją zdjagnozować bo mechaników mam już dość.
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Od jakiegoś czasu zaobserwowałem dziwne buczenie koła kierowniczego podczas manewrów na biegu jałowym oraz przy parkowaniu na skręconych kołach. Zarówno w przód jak i w tył. Raz mniej innym razem bardziej słyszalne buczenie. Pompa nie wyje przy tych manewrach jak również nie ma żadnych wycieków. Płyn został zmnieniony na nowy /zielony / i dalej brak poprawy. Dzwięk ten jest najlepiej syłszalny w kabinie. Jeżeli ktoś spotkał się z podobnym problemem to bardzo proszę o odpowiedź.
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Chciałem wymienić żarówki do świateł mijania nie wyciągając reflektora. Prawdę mówiąc mam mały problem. Nie wiem za bardzo jak mam wyciągnąć starą żarówkę z zaczepów już pod tą osłonką plastikową (z samego reflektora). czy ją się po prostu wyciąga "na siłe" czy trzeba ją jakoś obrócić? Niestety jest tam dość mało miejsca na jaki kolwiek ruch...albo mam za duże łapy są tam jakies blaszki ale odginając ją w dół mam wrażenie że jeszcze bardziej zaciska samą żarówke:/ Czy ktos jest mi w stanie powiedziec jak to cholerstwo wyjąc nic nie uszkadzając? Pozdrawiam.
-
-
- 1 odpowiedź
- 41,8 tys. wyświetleń
-
-
witam , kupiłem b7 2.0tdi ,140KM z 2007 roku , chcę wymienić rozrząd , olej , filtry itp. proszę o poradę jakiś dobrych i niedrogich marek ?
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Od nedawna jestem posiadaczem Audi A4 Avant B7. Auto jest w wersji europejskiej, więc zdiwiło mnie gdy po otwarciu przedniego schowma zamiast zmieniarki CD znalazłem złącze do iPod'a. Wygłąda to tak: Taki gadżet jest mi mnie całkowicie niepotrzebny - nie mam iPod'a. Wdzięczny bedę za porady jak wymienić go na coś bardziej przydatnego. Pozdrawiam Drogonfly
-
- 1 odpowiedź
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam... Niedawno stałem się szczęśliwym nabywcą Audi a4 b7 sedan Mam mały problem z ozdobną listwą na tylnym zderzaku... Powychodziły jakieś bąble i nieciekawie to wygląda. Chciałbym ściągnąć tę listwę i spróbować ją jakoś naprawić... I tutaj miałbym ogromną prośbę to Was... Czy wie ktoś może jak demontuje się tę listwę... Nie chciałbym nic połamać... Z góry wielkie dzięki za pomoc Pozdrawiam... Miruk...
-
-
- 1 odpowiedź
- 9,4 tys. wyświetleń
-