Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A6 C6 (2004-2011)

Forum Audi A6 C6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez AndyA6,

Mój odtwarzacz ma taki dziwny kaprys: kilka do kilkunastu sekund przed końcem ścieżki przeskakuje do następnej. W przypadku muzyki to jeszcze nie jest takie straszne ale gdy słucham książki audio to jest to wręcz upierdliwe. Czy ktoś z szanownych kolegów Audi-filów ma takie doświadczenie? Nie znalazłem nic w ustawieniach co by mogło mieć na to wpływ. A może upgrade oprogramowania? Najczęściej słucham z kart SD.

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Kondi70,

Witam Posiadam A6 C6 2.0 tdi kod silnika BRE. Ostatni raz olej był wymieniany w serwisie przy 160 tys przebiegu. Obecnie ze skrzynia nie ma żadnych problemów. Stan licznika 295 tys. Moje pytanie brzmi czy teraz ryzykować i wymieniać olej czy juz jeździć na nim ?

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez martin007007007,

a6 c6 2.7. Mam wyciek oleju z przodu silnika wycieka na pasek i rozchlapuje go po alternatorze i wszystkich rolkach , miał ktoś podobny przypadek i co jest przyczyną ?

• 0 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Jonki,

Czy do AUDI A6 C6 AVANT 2007r. wejdą opony 245/45/r19? Obecnie mam 245/40/r19 i jest ok. Na wykopie odradzają https://www.wykop.pl/wpis/62304571/czy-do-audi-a6-c6-avant-mozna-zalozyc-opony-245-45/220719863/#comment-220719863 .

• 0 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  5. Witam! ostatnio zakupiłem A6 C6 2005 rok. Samochód tak dość "przypadkowo" wybrałem (markę i model). W instrukcji nie mogę znaleźć informacji jak się włącza oświetlenie nóg, głównie pasażera podczas jazdy, zaświeca się po otwarciu drzwi gdy to w sumie jest już niepotrzebne... - żona często coś upuści i szukać musi pod nogami. Drugie pytanie mam odnośnie jasności zegarów oraz wszystkich innych przełączników. Czy da się je jakoś ustawić w module komfortu za pomocą jakiegoś intefacu diagnostycznego? za pomocą przycisków "zjechałem" do minimalnej jasności a nadal mi oczy wypalają i przy okazji zegarów, jak wyłączyć ekran między zegarami? przycisk obok ekranu MMI go nie wyłącza…

6. Rozpoczęte przez Trucker1990,

Witam...mam problem z oswietlenie tablicy tyl chcialem wymienic zarowke z tylu na nowe ale po wsadzeniu zadna nie dziala...wywala blad kasuje i dalej nic...moze bezpiecznik ktorys czy cos wszystko dobrze styka niby w oprawkach a nie świeci...Jakies podpowiedzi?

• 0 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez DanteBaki,

Witajcie. Koledzy, koleżanki mam pytanie. Jechałem na trasie, spokojnie, tempomat 130/h i nagle silnik zgasł, skrzynia wskoczyła na bieg neutralny i niestety auto zostało unieruchomione. Próbowałem odpalić, rozrusznik kreci ale silnik nie odpala. Otworzyłem maskę i zauważyłem taki jakby puch, włókna i kawałki pękniętego i rozciągniętego paska wieloząbkowego. Moje pytanie jest takie, do czego jest ten pasek, i czy jest opcja że rozrząd przeskoczył. Boję się o koszta, bo słyszałem że ciężko będzie się zamknąć w 12000. Silnik 3.0 V6.... Pozdrawiam

• 4 odpowiedzi
    • 6,6 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez sully,

Witam, zwracam się z ogromną prośbą do użytkowników w/w jednostek napędowych o opinie na temat eksploatacji i ewentualnych awarii, ale nie zasłyszanych tylko przebytych. Przymierzam się do kupna A6 z tymi silnikami bądź też 4.2, ale w tym przypadku spalanie mnie trochę przeraża, gdyż auto jeździ głównie po mieście. choć 3.2 rewelacji w spalaniu pewnie też nie ma Jeżeli możecie to napiszcie w skrócie co jest ok, aco nie. z góry dzieki niezdecydowany

• 0 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  9. Piątek,09,Kwiecień,2021,10:38:57:00007 VCDS -- Emulator VAG/VAS pracujący w środowisku Windows, uruchomiony na Windows 7 x64 Wersja VCDS: AKP 18.9.0.2 Wersja danych: 20181107 DS296.0 www.vcds.pl VIN: WAUZZZ4F67N160104 Numer rejestracyjny: Przebieg: 266800km Numer naprawy: -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- Typ podwozia: 4F (4F0) Skanowanie: 01 03 05 07 08 09 0E 15 16 17 19 37 42 46 47 4F 52 53 56 61 62 72 76 77 VIN: WAUZZZ4F67N160104 Przebieg: 266800km 00-Czujnik kąta skrętu kierowni…

• 0 odpowiedzi
    • 6,7 tys. wyświetleń
  10. Witam. Od jakiegoś czasu szukam nastawnika do mojego samochodu problem jest taki ze zapalił mi sie chek i mryga kontorolka od swiec żarowych na 90 procent to nastawnik. Samochod raz ma inaczej zwanego kopa a raz jest odcięty całkowicie zalezy czy przy przekręceniu kluczyka nastawnik zadziała. Szukałem na internecie po numerach spisanych z niego ale nie mogę znaleźć nigdzie takich samych np. Mój posiada 059145725 A a reszta to inna końcówka np. 721 m 721 T itp czy jest to jakaś różnica czy będzie się nadawał:/ ?

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Tadeusz F,

Witam,problem polega na zwiększającym się poziomie oleju w silniku (3 l TD),ubytku płynu chłodniczego nie zauważyłem,więc co może być przyczyną,jakieś 2 tys km przejechałem od ostatniej wymiany oleju,stan był w połowie,obecnie jest max,czy ktoś z kolegów miał podobny problem ?

• 0 odpowiedzi
    • 8,2 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez LukaszHans,

Witam Państwa tu Wszystkich obecnych. Posiadam A6 C6 2009r z silnikiem BPJ 2.0 TFSI 170ps i problem polega na tym że na niskich obrotach do 2tys silnik pracuje na 3 cylindrach! Wymieniłem świece, zamieniłem cewki miejscami i zrobiłem pomiar ciśnienia w cylindrach jest Ok wszystko równiutko a klamot pracuje na 3 gary i zawsze nie pracuje na 1 cylinder , o co kaman?

• 1 odpowiedź
    • 1,9 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Lele1122,

witam Mam problem taki: A6 C6 Avant Nagle przestały reagować zamykanie i otwieranie drzwi kierowcy z pilota -muszę tylko ręcznie kluczykiem.. -reszta drzwi działa normalnie. -wszystkie szyby działają normalnie (nawet z pilota) - regulacja lusterek nie reaguje - podświetlanie pod drzwiami tylko kierowcy tez przestało nagle działać - przy zamykaniu z pilota przestały mrygać kierunki tak jak to zwykle było -dopiero po zamknięciu drzwi przekręcając kluczykami. kierunki mrygną.. -przycisk na panelu blokowania drzwi działa lecz nadal nie reagują drzwi kierowcy -2 przyciski na panelu blokowania guzikow tylnich szyb działają lecz nie święcą te małe diody na t…

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 11,3 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Neon,

Witam wszystkich. Posiadam A6 C6 2.0tdi 170km. Mam problem bo podczas jazdy na 6 biegu sam mi wskakuje na luz nawet jak trzymam rękę na lewarku na 6 to szarpie i wskakuje na luz i nie wiem co poszło. Jeśli miał ktoś taki problem i rozwiązał to bardzo proszę oprzyczyne. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez HipoliT,

Witam. Mam problem z adaptacją skrzyni multitronic 01j. na rozgrzanym oleju VCDS grupa 10 i 11 "adp Run" w obu kolumnach. Jadę kawałek w przód kawałek w tył zmienia się na "adp ok" ale utrzymuje się tylko do momentu zgaszenia silnika po ponownym odpaleniu adaptacja wypada i znów grupy 10, 11 pojawia się "adp Run". Czym może być to spowodowane i czy jazda bez adaptacji jest bezpieczna?

• 0 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Jonki,

Mam problem z silnikiem w AUDI A6 C6 2007 2.8FSI 210KM benzyna w tiptronic. Opis dolegliwości. Odpalam samochód bez problemu, jednak gdy jest jeszcze zimny, bo dopiero co odpaliłem, to zaczyna dziwnie drżeć. To znaczy siedząc na fotelu pasażera czuć te drgania i jest wrażenie, że to wina silnika, jednak otwierając maskę i dotykając silnika, to nie ma jakichś nadzwyczajnych drgań. Wszystko jest niby ok. Żadnych dziwnych dźwięków. Po około 30 sekundach drgania są już minimalne. Podczas jazdy jest wszystko ok, zero drgań. Silnik pracuje idealnie. Po tym jak silnik jest już rozgrzany jazdą, to na każdym zatrzymaniu: korek, światła; czyli jak znowu stanie w miejscu, jałowe obr…

• 1 odpowiedź
    • 12 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Piotr8107,

Witam mam taki nietypowy problem Audi A6c6 3,0TDI, świeci mi sie ESP non stop.. zajechałem do domu postawiłem auto i za 2 dni wyjeżdżałem od mechanika i zaświecił się błąd ESP było robione dokręcenie pompy wtryskowej bo się luzowała ok z tym już nie mam problemu teraz tylko to ESP po zapaleniu motoru po upłynięciu kilku minut zapala się ten błąd czy miał ktoś takie coś? możecie pomóc? na kompie widać że jest jakiś błąd na silniku nie pamiętam go jaki to był (coś chyba o prądnicy ) ale musiałbym zapytać się elektronika co to za błąd jest ,czy możecie coś pomóc?

• 6 odpowiedzi
    • 9,7 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Adiczku,

Witam, jestem tu nowy, szukałem po różnych forach przyczyny mojego przypadku, ale nic konkretnego nie znalazlem, może pomożecie mi rozwiązać problem ponieważ mój mechanik rozłożyć ręce po diagnozowaniu samochodu przez 2tyg. Model samochodu Audi A6 C6 2005r Mój problem polega na tym że układ hamulcowy na codzień jest dobry, auto hamuje, nic się nie dzieje, przychodzi taki moment że przy jakiś hamowaniu nie odbijają z przodu zaciski i zaczyna trzeć o tarczę, gdzie słuchać tarcie i grzeją się koła, oraz robi się twardy pedał hamulca, dodam że jak się auto zatrzymać, zjedzie na pobocze wyłączy się silnik, poczeka się chwilę i znowu zapali to jest tak jakby się nic nie st…

• 0 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Damian10011991,

Witam wszystkich. Borykam się z problemem w swojej audi. Otóż problem ten dotyczy otwarcia, a dokładnie otwarcia kluczykiem. Pilot który miałem skończył żywot a więc to wtedy dowiedzialem się, ze mój centralny zamek nie reaguje na otwarcie poprzez kluczyk. Oczywiście zamykanie uzbraja alarm i cały centralny zamek ale otwieranie już nie. Gdy otwieram go mechanicznie czuje ze zamek się otwiera, oświetlenie wnętrza się zapala ale reszta drzwi pozostaje zamknięta a po wejściu do auta uzbraja się alarm jeżeli szybko nie włożę kluczyka do stacyjki. Na vcds zero błędów. Natomiast gdy w stacyjce mam drugi pilot również z uszkodzonym pilotem i auto jest na zapłonie, zamykajc drzwi…

• Like
    • 4 odpowiedzi
    • 6,8 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Dzasta_pb,

Cześć. Czy ktoś miał problem z podnoszeniem automatycznym klapy bagaznika audi tdi a6c6 2005 kombi, diesel? Raz się otwiera za chwilę już nie chce, czasami wystarczy tylko kliknąć guzik i sama idzie do góry, a innym razem podrywasz ją ( próbujesz pomóc) i mimo wszystko nie chce się podnieść.Zmienilam juz jeden silniczek do podnoszenia klapy, ale nadal jest ten sam problem. Czy znowu muszę szukać innego silniczka, czy może tym razem trzeba dwa wymienić? I czy numeracja znajdujaca się na tych silniczkach musi być taka sama, czy mogą być jakieś odstępstwa od nich. Bo znalezienie sinika do podnoszenia o takiej samej numeracji graniczy z cudem. Czy ktoś mi może pomóc, jestem…

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 3,6 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Tomasz92,

Witam! Mam problem z przyciskami panelu sterowania radiem mmi3g. 3 przyciski (car, info i lewy dolny przycisk przy pokrętle) są takie twarde. Przycisk SETUP też taki był ale zaczął działać. Jak się nacisnie mocno to przejdzie w daną opcję, ale przyciski bardzo wolno wracaja do swojej pozycji, nie klikaja przy naciśnięciu. Co to może być, da się to jakoś naprawić? Czy trzeba wymienić ten panel?? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  22. Cześć Miałem ostatnio dziwne zdarzenie z moim Audikiem. Auto stało całą noc na dworze (było nieco wilgotno ale na plusie) a zazwyczaj było garażowane. Auto odpaliło normalnie i po przejechaniu około 300m zgasło na skrzyżowaniu. Nie wiem dokładnie czy zgasło dlatego że ruszając dodałem za mało gazu czy z powodu innej przyczyny. W każdym razie gdy zgasło szybko przekręciłem rozrusznik nie czekając aż się podgrzeją świece żarowe. Auto jednak nie odpaliło. Kręciłem łącznie z przerwami 2-3 minuty ale auto nie odpaliło. Po zholowaniu do warsztatu mechanik podłączył komputer, który nie wykazał żadnych błędów a jedynie za duże ciśnienie podawania paliwa ale p…

• 0 odpowiedzi
    • 4,5 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Stiwi50,

WITAM ! Prosze, o pomoc w rozkodowaniu VIN Audi A6 C6 2.7 TDI 2007r. Podaje VIN jesli jest ktoś zainteresowany pomocą : WAUZZZ4F17N158339 Pozdrawiam , licze na odpowiedz

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Damian_xx,

Mam a6c6 2.4 rozrząd na łańcuchach na tą chwilę wiem już, że na jednej głowicy napinacz uległ uszkodzeniu i przestawił się rozrząd, takie pytanie jakie jest prawdopodobieństwo czy zawory mogły się pogiąć, dadam jeszcze, że na jednym z cylindrów nie w ogóle ciśnienia kompletnie nic

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  25. Witam wszystkich forumowiczów. W zeszły weekend padła mi turbina. Czytając komentarze w sieci mam pewne obawy gdzie mógłbym oddać swoją turbinę. Czy jest możliwość regeneracji turbiny w Kielcach czy może lepiej wysłać ją do innych bardziej znanych w Polsce? Czy ktoś orientuje się ile może kosztować taka naprawa? Nie ukrywam że zależy mi na dobrej robocie na dobrych częściach. Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 3,7 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.