Audi A4 B5 (1995-2001)
Forum Audi A4 B5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
167 tematów w tym forum
-
Poniżej zamieszczam rozmieszczenie bezpieczników Audi A4 B5:
-
- 2 odpowiedzi
- 733,8 tys. wyświetleń
-
-
Temat dla ludzi którzy chcą zrobić coś sami, zaoszczędzić parę groszy. Audi A4 1995-2000 Kasowanie inspekcji serwisowej odbywa się następująco: Inspekcja olejowa - OIL 1. Wcisnąć i przytrzymać przycisk X, 2. Włączyć zapłon, 3. W polu wyswietlacza licznika kilometrów pojawią się litery "Service OIL", 4. Zwolnić przycisk X, 5. Wyciągnąć przycisk Y i przytrzymać aż na wyświetlaczu pojawi się "Service - - - ". Inspekcja serwisowa - INSP 1. Wcisnąć i przytrzymać przycisk X, 2. Włączyć zapłon, 3. W polu wyswietlacza licznika kilometrów pojawią się litery "Service OIL", 4. Zwolnić przycisk X, 5. Wcisnąć i zwolnić przycisk X, 6. W polu wyswietlacza licz…
-
- 2 odpowiedzi
- 131,7 tys. wyświetleń
-
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi A4/S4 B5, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF: Instrukcja_obslugi_Audi_A4_S4_B5.pdf Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.
-
- 14 odpowiedzi
- 62,9 tys. wyświetleń
-
-
Znalazłem na necie coś takiego: Ilość oleju potrzebna do wymiany łącznie z filtrem. Wlepka pochodzi z książki Sam naprawiam. Myślę, że użytkownikom B5 się przyda. Korekty ilościowe mile widziane...
-
- 0 odpowiedzi
- 33,8 tys. wyświetleń
-
-
Gama silników Audi A4 Avant: Benzyna: silnik: 1.6 101 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 20V 125 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 20V 125 KM napęd: quattro silnik: 1.8 20V Turbo 150 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 20V Turbo 150 KM napęd: quattro silnik: 1.8 Turbo 180 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 180 KM napęd: quattro silnik: 2.4 30V 165 KM napęd: oś przednia silnik: 2.4 30V 165 KM napęd: quattro silnik: 2.6 150 KM napęd: oś przednia silnik: 2.6 150 KM napęd: quattro silnik: 2.8 174 KM napęd: oś przednia silnik: 2.8 30V 193 KM napęd: oś przednia silnik: 2.8 30V 193 KM napęd: quattro silnik: 2.8 174 KM napęd: quattro Diesel: silnik: 1.9 TDI 75 KM…
-
- 0 odpowiedzi
- 23,4 tys. wyświetleń
-
-
Instrukcja kodowania fabrycznego radia Audi beta cc Czasami zdarza się, że fabryczne radio w naszym samochodzie rozkoduje się. Żeby zakodować radio ponownie należy: 1. Wcisnąć jednocześnie przez kilka sekund przyciski DX i FM. 2. Wpisać kod dostarczony wraz z radiem. 3. Ponownie wcisnąć jednocześnie przez kilka sekund przyciski DX i FM. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 22,3 tys. wyświetleń
-
-
Mój ojciec planuje kupić Audi A4 B5 1.9 TDI 110 KM z automatyczną skrzynią biegów. Chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej na temat awaryjności i eksploatacji tej skrzyni. Czy przy normalnej jeździe i prawidłowej wymianie oleju w skrzyni, powinna być raczej mało awaryjna? Jakie są koszty naprawy takiej skrzyni? Pozdrawiam
-
-
- 25 odpowiedzi
- 81,7 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, szlag trafił moje podświetlenie tablicy, widziałem w innych autach żarówki led, nawet fajnie to wygląda. Chciałbym takie żaróweczki zamontować u mnie w Audicy - teraz standardowe pytanie - które? Na allegro jest tego masa, są żarówki po 8zł, są po 40 - które wybrać? (32mm, 42mm C5w, C10W?). I druga pytanie, mam xenon 4300k - miałem ledy z allegro, które świeciły dość jasnym światłem, ale nie pasowały do xenonu 4300k. Kupiłem zwykłe (żółte), wygląda to okropnie, aż nie mogę na nie patrzeć. Koledzy - poradźcie co wybrać, aby w miarę pasowały do xenonu 4300k. Zmiana planów, kupuję żarniki 6000k - proszę o pomoc w wyborze.
-
-
- 7 odpowiedzi
- 25 tys. wyświetleń
-
-
Witam to mój pierwszy post na tym forum ,wiec sorki jak cos nie tak napisałem ;;-po zakupie auta wracajac do polski zapaliła mi sie kontrolka temp silnika -po zatrzymaniu i odczekaniu az silnik ostygnie dolałem wody ale to nic nie dało bo po paru lilometrach znowu temp silnika była wysoka -prawie 120 st .okazało sie ze nie ma obiegu płynu chładzącego -po wymontowaniu pompy wody okazało sie ze wirnik pompy był pekniety i nie trzymał sie wałka pompy ,po zamontowaniu nowej wydaje sie ze wszystko jest ok,powstaje jednak pytanie ---czy w tym silniku jest jeszcze jedna pompa wody?bo z ogledzin wynikło ze chyba jest i napedza ją pasek rozrządu, jesli sa dwie pompy to oczym …
-
- 5 odpowiedzi
- 22,5 tys. wyświetleń
-
-
witam! szukam info nt. amortyzatorów do a4 b5tdi. czy kupić KAYABA czy jakies inne np. SASCH?? gazowe czy olejowe?? a co z tarczami i klockami ? czy to prawda ze wymiana klocków tarcz i amortyzatorów z częściami to koszt ok 2000zl - 2300zl???? aha czy jeżeli stuka mi lewy górny wahacz mogę tylko jego wymienić czy muszę cały komplet? pozdro i czekam na odp... POTRZEBOJE SZYBKIEJ ODP PLISSS BO MI ANDZIA KLĘKA
-
- 8 odpowiedzi
- 20,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam:) Chciałbym dowiedzieć się czy w moim Audi A4 1,9 TDI 130KM 2001 rok znajduje się filtr cząsteczek stałych czy nie?? W jaki sposób moge to sprawdzić? Dodam, że niestety kupiłem auto bez książki, a tabliczka w bagażniku jest nieczytelna:( Nie wiem jaki olej wlać do silnika...specyfikacja 507.00 czy 505.01?? Z góry dziękuje za pomoc:) Pozdrawiam
-
-
- 6 odpowiedzi
- 19,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jestem zainteresowany kupnem audi a4 1.8 turbo z automatyczna skrzynia biegow z tiptronic'iem, chciałbym dowiedizeć się co nieco o tym aucie, czy polecanie, czy warto, co spr przy zakupie i ew. ile by mnie kosztowaly naprawy i ile kosztuje wymiana skrzyni biegow... z gory dzięki
-
- 7 odpowiedzi
- 18,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem z oryginalnym radiem w audi a4 95r. Radio wygląda troszkę inaczej niż to które jest opisane w przyklejonym temacie o rozkodowywaniu,ale jest bardzo podobne. Gdy się włącza jest napis "BOSE" Problem leży w tym że potrzebuje manualnie ustawić stację radiową ,nie za pomocą automatycznego wyszukiwania, i za cholerę nie wiem jak to zrobić :x Jest w stanie mi ktoś pomóc? Pozdrawiam. Edit: Już znalazłem w oryginalnej instrukcji radia (trzeba na 2 sek. przyt3ymać obydwa przyciski góra dół < > i zmienia sie na manual. Ale teraz mam nowy problem Gdy Ustawiam już sobie jakąś tam fale np 86.5 i odpalam transmiter z tą samą falą to radio ładnie łapie fale ,wsz…
-
- 0 odpowiedzi
- 17,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Przyszła pora na pierwszą wymianę oleju w moim Audi A4. Niestety ciężko mi ustalić jakim olejem jest obecnie zalane moje autko. Poczytałem trochę na forach i chyba się zdecyduje na olej Mobil S 15W40 półsyntentyczny. Audi A4 1.6 105 km - 1999 r. Czy będzie to dobry wybór? Proszę o pomoc Pozdrawiam,
-
-
- 3 odpowiedzi
- 16,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, chciałbym założyć w moim samochodzie gaz, lecz trochę się waham. Nie wiem czy jest to tylko zysk czy zysk i ryzyko. Uważam mój samochód za świetne auto ale troszeczkę zżera mnie paliwo, zdaję sobie sprawę z tego że gaz jest dwa razy tańszy od oleju czy paliwa. Może ktoś zna jakieś wady i zalety zakładania gazu, i mi pomoże. Pozdrawiam Grzegorz
-
- 6 odpowiedzi
- 15,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Posiadam Audi A4b5 sedan z silnikiem 1.6 benzyna gaz (gaz zwykły) z 95r. Od ponad 2lat w moich rękach. Problem z samochodem polega na tym że brakuje mu mocy zarowno benzyna jak i gaz. Nie jest to aż tak odczuwalne ale czuć że auto nie ma tej mocy co kiedyś. Silnik rowno pracuje, odpala za 1. Po przejechaniu dłuższego dystansu ok 30km gaśnie. Silnik kręci ale nie odpala, po ok 10-20min odpala i jedzie dalej. Przeważnie tak się dzieje gdy auto jest odpalone przez dłuższą chwilę na postoju lecz nie zawszę np. autem zrobię ok 20km, stanę z włączonym silnikiem na ok 10min, ruszę i po 2km gaśnie. Czasami nawet podczas krótkiej trasy 5km też potrafi zgasnąć. Wcze…
-
- 1 odpowiedź
- 14,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Mam problem z tempomatem w swojej Audiczce (rocznik 1999 po lifcie silnik AFN). Samochód posiadam juz od 2 lat i jak go kupiłem to już nie działał ale nie miałem nigdy czasu zobaczyć co to wogóle może być. Tak naprawdę to próbowałem go ostatnio włanczać podczas wyjazdu wakacyjnego na trasie i nic. NIE DZIAŁA Czy ktos mógłby mi pomóc od czego mógłbym sam zaczac poszukiwania i jaka może byc przyczyna tego stanu rzeczy? Bo nie ukrywam że troszkę nie mam czasu i kasy na chodzenie po mechanikach i wymianę wszystkiego co oni będą chcieli. Z góry dzieki wszystkim za pomoc! Pozdrawiam!
-
- 3 odpowiedzi
- 13,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Od jakiegoś czasu pojawia mi się w wyświetlaczu bieżących kilometrów informacja "ln2". Ciekaw jestem co to znaczy, nie mogę się doszukać w necie, a wolałbym się dowiedzieć coś na temat zanim będę wydzwaniał do serwisów Pozdrawiam i dzięki za pomoc.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 12,6 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, założyłem wczoraj xenon i teraz pytanie - jakie postojówki kupić? Obecnie nie wygląda to ładnie, gdyż żarówka postojowa jest "żółta". Chcę, aby światło było białe, może takie coś http://www.allegro.pl/item876935043_postoj...pni_nowosc.html Proszę o pomoc.
-
- 5 odpowiedzi
- 11,4 tys. wyświetleń
-
-
witam !!!mam pytanie odnosnie spalania gdzies kiedys juz o tym pisalismy, otoz w mojej emerytce B5 spalanie wzroslo do ok 9 l na 100, albo cos zle licze i sprawdzam:(, zatakue 24 litry i zrobie na nich ok 260-270 km do zapalenia sie rezerwy. nie jest to za duze spalanie?normalna jazda bez klimy w lato !! z klima ponad 9 !! bylem u specow--- auto w stanie BARDZO dobrym tj silnik rozrzad turbo itp itd sprawdzali nawet czy zaden zacisk hamulcowy nie jest zawieszony itp, skrzynia ok jezdzili 10 km powiedzieli chodzi jak rakieta co sie pan czepia:( a ja na to spalanie:( mowia ze moze to pompa w zbiorniku ale trzeba by cos tam robic kosztownegoa moze powienienem dluzej na reze…
-
- 1 odpowiedź
- 11,3 tys. wyświetleń
-
-
Od jakiegoś czasu w Audi A4 B5 1.9 TDI 110 KM mojego ojca podczas jazdy miga kontrolka świec żarowych. Ostatnio byłem u mechanika, wykasował mi błąd i dwa dni kontrolka się nie świeciła, jednak potem znowu zaczęła się świecić ponownie. Dodam jeszcze, że wszystkie świece żarowe są sprawne i stop również się świeci Czy ktoś ma jakiś pomysł? Pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 11,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, od niedawna jestem posiadaczem audi a4 b5 2000r z silnikiem 2.4 V6. Mam problem z niegrającymi głośnikami w tylnej półce, wygląda na to, że są odłączone, przy jednym jest jakaś kostka, ale nie mam pojęcia gdzie ją podłączyć. W audi mam radio ze zmieniarką widoczne na zdjęciu.
-
- 0 odpowiedzi
- 10,8 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z podłączeniem a swojej Audi A4 B5 po lifcie radia Panasonic CQ-C3300N (opis radia - http://www.megamedia.pl/odtwarzacz-cd-panasonic-cq-c3300n.php). Kupiłem je od znajomego, w jego samochodzie działało OK - wszystkie stacje grały jak trzeba bez szumów. Po podłączeniu w moim Audi do kostek które w nim były okazało się że radio bardzo słabo łapie i gubi stacje. Poczytałem na forach internetowych i dokupiłem separator antenowy (http://allegro.pl/separator-antenowy-alpine-audi-vw-seat-skoda-lodz-i2870062042.html). Wpiąłem go w antene a niebieski przewód podłączyłem do kabla niebieskiego na przlotce na kostki ISO od radia jednak do kostki zasilajacej w samochodz…
-
- 0 odpowiedzi
- 10,4 tys. wyświetleń
-
-
Mam do Czytelników forum takie pytanie : Interesuje Mnie Wasze zdanie dotyczące niezawodności silników benzynowych . Jaka pojemność jest najbardziej przez Was polecana i dlaczego ? Uprzejmie proszę o uzasadnienie . Z góry DZIĘKUJĘ .
-
-
- 10 odpowiedzi
- 10,3 tys. wyświetleń
-
-
Od jakiegoś czasu w samochodzie mojego ojca mam problem z otwieraniem i zamykaniem drzwi za pomocą pilota. Gdy zamykam drzwi za pomocą kluczyka wszystko jest OK, natomiast gdy planuję zamknąć lub otworzyć drzwi za pomocą pilota, pojawiają się problemy - trzeba kilka razy nacisnąć, żeby zamknięcie lub otwarcie drzwi doszło do skutku. Ktoś ma jakiś pomysł? Pozdrawiam
-
- 3 odpowiedzi
- 10 tys. wyświetleń
-