Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Kody lakierów/kolorów Audi A4 B6: Dolphin Gray Metallic >> LX7Z/F5 Dakar Beige Metallic >> LY1Q/9X Canvas Beige Metallic >> LY1X/2W Brilliant Red >> LY3J/C8 Liquid Blue Metallic >> LY5J/Q1 Quartz Gray Metallic >> LY7G/Q4 Crystal Blue Metallic >> LY7R/4J Light Silver Metallic >> LY7W/5B Brilliant Black >> LY9B/A2 Arctic White >> LY9D/B5 Crimson Red Pearl Effect >> LZ3H/X7 Ocean Blue Metallic >> LZ5C/2Y Sprint Blue Pearl >> LZ5F/5N Moro Blue Pearl >> LZ5J/P7 Cambridge Green Pearl >> LZ6E/3W Citrus Yellow >> LY1G/Y8 Canvas Beige Metallic >> LY1X/2W Brillia…

• Upvote
    • 10 odpowiedzi
    • 167,4 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez szm3r,

Temat dla ludzi którzy chcą zrobić coś sami, zaoszczędzić parę groszy. Audi A4 2000-2004 Kasowanie inspekcji serwisowej odbywa się następująco: 1. Wcisnąć i przytrzymać przycisk X, 2. Włączyć zapłon, 3. Zwolnić przycisk X, 4. W polu wyświetlacza licznika okresowego pojawia się napis "SERVICE!" lub "SERVICE IN xxxx KM", 5. W ciagu 5 sekund przycisk Y obrócić w lewo, aby skasować wskazanie, 6. W polu wyświetlacza licznika okresowego pojawia się napis "SERVICE IN 15 000 KM", 7. Wyłączyć zapłon. I mała podpowiedz, przycisk Y ten od nastawiania zegarka i daty, to ten z lewej, a X ten od kasowania kilometrów, to ten z prawej na zegarze.

• Upvote
    • 16 odpowiedzi
    • 129,1 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Gama silników Audi A4 Avant: Benzyna: silnik: 1.6 102 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 150 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 163 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 163 KM napęd: quattro silnik: 1.8 Turbo 190 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 190 KM napęd: quattro silnik: 2.0 i 20V 130 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 FSI 150 KM napęd: oś przednia silnik: 2.4 i V6 30V 170 KM napęd: oś przednia silnik: 3.0 i V6 220 KM napęd: oś przednia silnik: 3.0 220 KM napęd: quattro Diesel: silnik: 1.9 TDI 101 KM napęd: oś przednia silnik: 1.9 TDI 115 KM napęd: oś przednia silnik: 1.9 TDI 130 KM napęd: oś przednia silnik: 1.9 TDI 130 KM napęd: quatt…

• 2 odpowiedzi
    • 38,1 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Jeżu,

Witam. Zamieszczam opis wymiany i sprawdzenia termostatu w silnikach diesla w nadwoziu B6. Użytkownicy nadwozia B7 mogą też spokojnie skorzystać z opisu, gdyż jest bardzo podobny jak w B6. Myślę, że opis się przyda zwłaszcza,że można to samemu zrobić, a nie jest to nic trudnego i zaoszczędzić 50-70zł za wymianę termostatu ... Wymontowanie i zamontowanie, sprawdzanie termostatu płynu chłodzącego Wymontowanie – Odczepić osłony. – Wykręcić nakrętki -patrz strzałki- i zdjąć osłonę silnika, w razie potrzeby dodatkowo wyjąć miarkę poziomu oleju. – Jeśli jest, wymontować znajdujące się poniżej wytłumienie. – Spuścić płyn chłodzący( otworzyć korek spustowy przy dol…

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 66,8 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Dla wszystkich posiadaczy Audi A4 B6, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF. Podziękowania dla D&G Wersja dla szybkich łącz szybszych niż 1 Mbit/s: Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_str_1_60.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_str_61_120.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_str_121_177.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_str_178_239.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_str_240_304.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_str_305_369.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_str_372_421.pdf Wersja dla łącz 1 Mbit/s i wolniejszych, przygotowana przez użytkownika doomelek: Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_(str_1-50).pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_(str_51-110).pdf Instrukcja_ob…

• Upvote
    • 136 odpowiedzi
    • 514,6 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez kokojumbo,

Witam, Na wstępie chciałem zaznaczyć, że prawdopodobnie niektóre tricki znacie z tego forum i pewnie się powtarzam, ale chciałem umieścić je w jednym temacie. Pisalem polskimi znakami ale jednak je oleje Jezeli ktos zna jakies dodatkowe dopisze do tematu. Otwieranie okna i zamykanie poprzez lekkie podniesienie lub wciśniecie przycisku: Nalezy wcisnac i trzymac do gory przycisk okna az okno sie zamknie i dalej trzymac przez 5s. Nastepnie wciskamy i trzymamy przycisk okna w dol i dalej trzymamy wcisniety w dol przez 5s. Teraz natychmiast ponownie wciskamy i trzymamy przycisk okna do gory az sie okno zamknie. Od tej pory powinno dzialac otwieranie okna "na raty"…

• Upvote
    • 15 odpowiedzi
    • 162,3 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez marecki71,

Pilnie potrzebuje oryginalny katalog części zamiennych

• 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez yor,

Witam, Mam takie dla kogos moze bardzo proste pytanie, ja jednak nie wiem jak sie do tego zabrac, potrzebuje sie dowiedziec w celach ubezpieczeniowych jakie moj samochod ma zabezpieczenia tzn alarm i immobilizer. Nie mam ksiazki do samochodu i nie wiem jak sie do tego zabrac. Jedyne co latwo zauwazyc to migajaca czerwona dioda na drzwiach kierowcy po zamknieciu auta. numer VIN to WAUZZZ8EX3A277882 jezeli to moze pomoc Dzieki serdeczne Audi A4 B6 1.6

• Upvote
    • 7 odpowiedzi
    • 8,2 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez przemgliwice,

Witam, jak wymontować atrapę grilla z przedniego zderzaka?? Czy muszę sciągnąć cały zderzak ?? Proszę o pomoc. Pozdrawiam

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 7,3 tys. wyświetleń
  10. Witam proszę o pomoc w naprawieniu mojego samochodu Audi A4 B6 AWX 130KM 2002r 1.9TDI. Objawy które mnie niepokoją to: Od razy po odpaleniu samochodu wentylator chłodnicy chodzi bardzo głośno. Lecz po przejechaniu kilu kilometrów lub po prostu po jakimś czasie przestaje chodzić. Druga sprawa to jak dziś zaobserwowałem po nocy w garażu było 2.5 stopnia Celsjusza i po przekręceniu kluczyka kontrolka od świecy zgasła dopiero po 8-9 sekundach. Ogólnie samochód bardzo słabo odpala gdy jest na dworzu mniej niż 5 stopni na minusie. Jak było -14 na dworzu i samochód stał pod pracą od 8 do 16 to po pracy bardzo ciężko miał odpalić. Niby odpalił za pierwszym podejściem ale rozru…

• 1 odpowiedź
    • 5 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez wwaszko,

Witam. Mam poważny problem. Otóż w mojej S4 B6 zgasły światła. Ale od początku. Wracając od rodziców z weekendu wszystko było w jak największym porządku. Po przejechaniu około 300 km zgasiłem silnik samochodu przedtem wyłączając światła. Po dwóch dniach włączyłem silnik i chciałem zapalić światła, ale tu Audi zrobiło mi psikusa. Po przekręceniu włącznika zapaliły się wyłącznie światła pozycyjne i nic więcej. Dodam że od razu sprawdziłem czy są światła drogowe i są! Sprawdziłem bezpiecznik tj bodajże ostatni górny słupek lewej strony. I też nic nie jest spalone. Dodam że sprawdziłem też kostki przy lampach i chyba wszystko gra. Czy ktoś miał taki problem? Potrzebuje pomoc…

• 2 odpowiedzi
    • 9,1 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez aniolwadowic,

mam takie pytanko bo nie zapala sie mi kontrolka od zapiecia pasow i co to oznacza czy auto bylo bite i zostalo to wylaczone ?? czy moze cos innego ??

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 8,9 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez audi1111,

Witam mam pytanie w mojej Audi jeks problem z klima tzn gdy zmniejsze temperature prawej i lewej strony to prawa dziala normalnie i zaczynach wiac chlodne powietrze natomiast z lewej dmucha caly czas gorace co moze byc przyczyna??

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,3 tys. wyświetleń
  14. Witam.Moj problem polega na tym ze gdy przegonie samochod czyli dostanie troche w deche dzieje sie taka rzecz,dodam ze jezeli jezdze spokojnie wszystko jest ok,ładnie ciagnie. problem polega na tym ze jezeli juz samochod dostanie w pedał,robi sie jakby turbodziura miedzy 1800-2000tys obrotow.Moge wcisnac gaz do konca i samochod i tak przy tych obrotach traci moc a od 2tys ciegnie normalnie jak zawsze.Dzieje sie tak za kazdym razem kiedy jezdze energicznie(szczegolnie 4 bieg miedzy 3-4 tys obrotow,nie mam komputera by wysłac wam logi,a w okolicy mamy słabych mechanikow i boje sie oddawac im samochodu:(Samochodem jezdze od 2 miesiecy wiec nie wiem jaka miało przeszlosc Bard…

• 4 odpowiedzi
    • 5,3 tys. wyświetleń
  15. Witajcie Poszukuje prawidłowej wartości spalania w vcds -17-zestaw wskaźników \adaptacja \kanał 03 - korekta wskazań spalania zaczyna sie od 85 a kończy na 115 przeskok co 5 Posiadam silnik 2.0 ALT 130KM nie mogę dojść jaka wartość ustawić aby wskazywało prawidłowo na fis Cały problem pojawił się po wymianie modułu kierownicy i rozbudowie fisu o spalanie średnie i całkowite Jeżeli ktoś posiada kabelek i ten sam silnik wdzięczny byłbym za sprawdzenie i podanie prawidłowej wartości bo ja szukałem chyba wszędzie ale to czarna magia i wiedza to nieliczni Z góry dziękuje za pomoc i przepraszam jeżeli taki temat już był:)

• 2 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Yastel,

Czesć Wszystkim! Zagadnienie, właściwie to jak w temacie. Pytanie: co powinienem wiedzieć na początku użytkowania? Jakieś rady? Zalecenia? Z góry dzięki Yastel

• 7 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Coolturek,

Witam, od jakiegoś czasu słyszę jak cały czas otwierają się i zamykają klapy od nawiewu. Jeśli chodzi o dmuchawę na przednią szybę to raz dmucha raz nie, mimo cały czas włączonego grzania przedniej szyby. Pojawiły się również następujące błędy na VAGu: 710-- ------- Defroster Flap Motor -V107 Blocked or no Voltage SPORADYCZNY 1272- ------- Central Air Flap Motor -V70 Blocked or no Voltage SPORADYCZNY 716-- ------- Recirculation Flap Motor -V113 Blocked or no Voltage SPORADYCZNY W związku z tym chciałbym się do tego jakoś zabrać. Mam nadzieję, że wystarczy te silniczki przeczyścić (?). Posiada ktoś może schematy lub dobierał się kiedyś do klap/silniczków ? Dziękuj…

• Upvote
    • 10 odpowiedzi
    • 50,7 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez s4v8,

Witam, Mam problem, posiadam audi s4 b6, którego, aż wstyd się przyznać nie dopalałem od roku po przekręceniu kluczyka zapalają się ikony i słyszę tylko klik ze skrzynki bezpieczników i tyle akumulator nowy Jak ktoś może pomóc w tym temacie będę wdzięczny pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 2 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez slawo108,

Witam! pojawiła mi się na kompie żółta kontrolka tj kółko i ma po bokach po 3 pionowe kreski w książce jest odnosnik do tego znaku:bremsbelag verschlissen. z tego co wiem to jest cos z hamulcami, ale jak ugryzc temat od czego zacząć? wymienic klocki hamulcowe? wydają sie jeszcze niezłe. czy tez moze to wina kompa? bardzo bede wdzieczny za pomoc. dodam ze to audi a4 b6 131 km 2002r pozdrawiam

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 14,5 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Ewelka,

witam , mam problem z ogrzewaniem samochodu , przy temperaturze 90st mam ledwo złamane powietrze a powinnam mieć gorąc a tu lipa , , miał ktoś coś podobnego ?

• 3 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez marqq83,

Witam Chciałem dziś sprawdzić przebieg w ecu vcdsem 17, ale wyskoczył mi błąd. Czy B6 nie ma możliwości odczytu przebiegu z ecu ? Ew jak inaczej sprawdzić przebieg ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Longer25,

Witam mam problem z moją b6 nie mogę ustawić zegara wciskając przycisk mode nie przechodzi do ustawiania

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez klabbe21,

Witam forumowiczów szukam info na temat regulacji drzwi konkretnie drzwi od kierowcy w czasie jazdy słysze świst wiatru drzwi lekko opuszczone i nie domykaja sie od reki trzeba mocniej pchnąć wszelka pomoc mile widziana pozdro

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 37,3 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez bolo78,

Witam.Panowie mam dziwne objawy w swoim autku ,a mianowicie podczas nawet dłuższej jazdy (300)km.temperatura na wskażniku nie wychyla się bardziej niż 70st.a po chwili spada na 50st, i tak cały czas.Codo ogrzewania to dziala,ale od strony pasażera dmucha gorące a od strony kierowcy zimne.Jeśli podwyższe temperature(od strony kierowcy) to przez chwile dmucha ciepłe a po chwili znów zimne.Macie pomysły co to może być? Termostat,czujnik,czy jeszcze coś innego.Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi.

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Longer25,

Witam mam problem z zegarem w a4 b6 nie da się się go ustawić przyciskam mode i nie przechodzi w tryb ustawiania

• 2 odpowiedzi
    • 6,8 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.