Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Witam. Tak jak w temacie proszę o pomoc w dostaniu się do pływaka w zbiorniku paliwa w A4 B6 Avant 2001 rok. Wszelkie info mile widziane, podpowiedzi, schematy itd. Mam problem z czujnikiem który okłamuje mnie co do dystansu pozostałego do przejechania na zbiorniku, nie zmiennie jest 2000km. Spalanie pokazuje dobrze, jak i zużycie paliwa też. Wprowadzanie poprzez VAG innych wartości również nie przynosi rezultatów. Jedynie odpięcie aku zeruje ten dystans po czym liczba km z powrotem rośnie do 2000km. Podejrzewam zaśniedziały czujnik i chciałbym to sprawdzić. Jeżeli się mylę liczę na naprowadzenie na dobrą drogę. Z góry dzięki. b3

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  2. witam nie mam prawego tylnego kierunku żarówka ok.pozostała elektryka działa kable przy lampie ok. proszę o pomoc z góry dzięki

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez martyr,

Witam, Chcę założyć instalację LPG do Audi A4 B6 Avant 1.6 i 102KM (2004 r.), ale jestem w tym temacie zielony, więc bardzo proszę o pomoc. Zależy mi na tym, żeby dokonać dobrego wyboru i jak najmniej awaryjnego. A gdyby ktoś był w stanie doradzić mi dobry warsztat w okolicy Gliwic lub Katowic (czyli wokół "komina"), to byłbym bardzo wdzięczny. I jeszcze jedno - czy w tym modelu można zainstalować wlew gazu przy wlewie paliwa? Pozdrawiam i mam nadzieję, że doczekam się pomocy kogoś zaznajomionego w tym temacie.

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez seba1980,

Witam Mam takie pytanko, mianowicie kupiłem fotelik dla mojego syna i posiada on możliwość zamontowania w systemie ISOFIX, niestety przekopałem całą tylną kanapę w mojej A4 i znalazłem tylko dwa otwory gwintowane pomiędzy oparciem, a kanapą. Czy ktoś może mi podpowiedzieć gdzie ewentualnie mógłbym zakupić niezbędne elementy? Na ALLEGRO znalazłem coś takiego ale do Forda Focusa, wygląda to na kawałek wyprofilowanej blachy przykręcanej na dwie śruby więc nie powinno być problemu z samodzielnym montażem, TYLKO GDZIE TO DOSTAĆ?

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 37,6 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Basis_,

Witam, dzisiaj podczas jazdy moje auto w pewnym momencie zachowywalo sie tak jakby braklo mu mocy. Jego predkosc maksymalna dochodzila do ok 100 km/h i nic wiecej. Podczas ruszania przez pewien czas jedzie tak jak powinien jednak w pewnym momencie znowu zachowue sie tak jakby byl " slaby " . Co to moze byc, czy ktos mial podobny problem ? Auto jest z 2004 roku ze skrzynia multitronic . Z gory dzieki

• 2 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez elizabet1,

witam ! problem jest następujący , po wejściu do samochodu i zamknięciu drzwi przekręceniu kluczka w stacyjce ,słychać odgłos centralnego zamka .! Moduł konfortu sprawdzałem , jest ok. Pozdrawiam !

• 2 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez nynuś,

Witam czy ktoś się orientuje dlaczego radio gra a na wyświetlaczu nie ma nic?wymieniłem żarówkę stopu i wyświetla mi przekreślona żarówka

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 7 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Basis_,

Do czego on służy dokładnie ? Mimo wielu poszukiwań w internecie nie mogłem znaleźć nic konkretnego na ten temat

• 1 odpowiedź
    • 3,4 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez yopuss,

Witam!!! Ostatnio po wymianie maglownicy zdecydowałem się zrobić zbieżność. Oczywiście geometria została poprawiona i mechanik powiedział, że wszystko OK. Mam wydruk z pomiaru geometrii i nie podoba mi się, że pare rubryk jest na czerwono. Może ktoś pomóc mi zinterpretować wyniki?

• Upvote
    • 8 odpowiedzi
    • 17,8 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Jendrula,

Witam. Jestem nowym posiadaczem Audi A4 B6, tzw. małyszówką. Miałem założone felgi 17 calowe na oponach 235/45/17 i samochód nisko siedział. Zmieniłem koła na 16 calowe z oponami 205/55/16 i samochód nadal nisko jest zawieszony. Zamianę zrobiłem z powodu zbyt szerokich opon, ale teraz okazuje się, że zaczepiam o cokolwiek wystającego z jezdni np. o progi zwalniające, lub o kątownik bramy zamykającej, wystającej z podłoża. Przyglądałem się innym Audi A4 i są dużo wyżej zawieszone. O co może chodzić? Proszę Was o pomoc.

• 3 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Amz,

Cześć , szukam zamiennika tego cuda 06D 103 211 E zmieniał ktoś ? 2.0 FSI AWA 150km

• 5 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez kobyla,

Witam, Panowie znajomy ma audi a4 b6 i dzis zobaczyl wiszaca na kablu antenowym jakas plytke, ruszyl nia i sie oderwala. Byla ona zamocowana na nicie kolo tylniego uchwytu na hak ... wie ktosmoze co to ? Niestety przegladajac forum nie znalazlem odpowiedzi na to pytanie.......

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez dalton000,

czy moge wymienic ten przewod na gumowy (nieorginalny) iczy czeba odkrecac dolot zeby go wymienic.?

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Matys26,

witam posiadam Audi b6 avant 2002 r. , 2.0 benzyna. Mam zamontowany gaz i mam problem poniewaz jadac na wysokich obrotach i gdy musze zachamowac zmienic bieg i obroty sie obnizaja nie zatrzymuja si ena 900 lub 1000 tylko spadaja do zera i samochód gaśnie nie wiem miał może ktoś taki problem ???

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez sully,

Witam ponownie wszystkich. Może wie ktoś czy jest możliwość zamknięcia drzwi tylnych od strony pasażera w Audi A4 B6 sedan z 2001r nie korzystając z centralnego zamka. Od wczoraj przestał on mi zamykać właśnie te drzwi, dodatkowo wysiadła też lampka czerwona, która jest po boku. Pozdrawiam

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 16,8 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez sopel108,

Witam. Ostatnio byłem na serwisie fltry, oleje itd. następnego dnia przy wyprzedzaniu i ruszaniu dławił się jakby nie dostawał paliwa.. przy spokojnej, wolnej jeździe pracował normalnie. Przyczyną była rura ktorą wlatuje powietrze i wędruje przez filtr powietrza itd.. ta rura.. pomiedzy filtrem a wlotem nad przednim zderzakiem jest łączona i dolna cześć była nieszczelnie wsadzona. Poprawiłem i jest cacy. ZERO szarpania i dławienia. Jak zaufać mechanikowi i nie patrzeć mu na ręce. Jedno naprawią drugie zepsują eh.. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez benny,

pomóżcie gdzie powinien się znajdować tuner tv w A4 B6 2001r 3.0 V6 avant

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez kris 28,

witam wszystkich mam pewien problem mianowicie wentylator klimatyzacji nie działa po włączeniu auto na panelu wentylator ani drgnie nie wiem czy spręzarka pracuje[nie wiem jak to sprawdzic]czy moze przyczyną być za niskie cisnienie czynnika w klimatyzacji? jest może jakiś sposób zeby to sprawdzic samemu.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,7 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez sopel108,

Witam. Na postoju czuć drgania (jakby bujanie) silnika/budy. Ostatnio odłączyłem akumulator na 2h przyczym wykasowały się jakieś podstawowe błędy z komputerka i po odpaleniu jakby nie drgało wcale..przez 5 min dopuki sie nie rozgrzał badziej.. słychać również lekkie stukanie na drążku zmiany biegów, kiedy przy odpalonym silniku na sucho wcisnę sprzęgło. Z góry dziękuje za odpowiedzi. Każda może być cenna. Pozdrawiam

• 4 odpowiedzi
    • 7,6 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez arturek986,

Mam pytanko Czy ktoś się orientuje ile wchodzi gram czynnika chłodzącego i oleju do klimatyzacji w Audi A4 B6???

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 23,4 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez barteek,

Witam, Ostatnio miałem problem z dogrzewaniem się silnika. Długo dochodził do temperatury 90 oC a jak włączałem ogrzewanie na ECON temperatura od razu spadała do 70 oC. Wymieniłem termostat na ori ASO i przy próbie odpowietrzania zauważyłem niepokojące objawy. Do węża nagrzewnicy (tego górnego z dziórką) nie dochodzi w ogóle płyn chłodzący. Przegoniłem auto jakieś 30 km na około 2,5-2,7 krpm, wróciłem do garażu, odkręcam delikatnie korek zbiornika i niespodzianka. Zero ciśnienia w układzie, woda w zbiorniku ledwie ciepła. Odpalama silnik, zsuwam górny wąż nagrzewnicy delikatnie żeby go odpowietrzyć i nic się nie dzieje. Silnik na 2,5 krpm, ani powietrza w górnym wężu, ani…

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez miras,

Hej, Jakiej firmy polecilibyście filtry.Chodzi mi konkretnie o marki filtrów, czy wybrać MANN, KNECHT a moze HENGST??? Czy ta może ostatnia firma jest dobra, bo nie mogę za wiele znaleść o niej w necie? Z góry dzięki Pozdrawiam

• 4 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez rafalnl,

witam wszystkich! Planuje wymienic zawieche w mojej audiczce.Mam na oku fajny zestaw obnizonego zawieszenia o 30mm firmy Eibach ale wacham sie czy nie lepsze bedzie orginalne zawieszenie. Dodam jeszcze ze chcem zalozyc 18 calowe fele. Doradzcie mi koledzy jaki wariant bedzie lepszy

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez woltek,

Witam, zastanawiam się czy jest możliwe założenie takich podnośników w klapie bagażnika że po otwarciu go po przez pilot klapa samoczynnie się podniesie? chyba coś podobnego jest w A6, chodzi mi o to czy wystarczy wymienić teleskopy od klapy na jakieś sprężynujące czy trzeba sie nad tym bardziej pomęczyć? oczywiście chodzi mi o jak najtańszy koszt. Chodzi mi o podnośniki w sedanie. Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez barteek,

Witam, Ostatnio pojawił mi się problem z drganiami i trzęsieniem budą. Drgania są odczuwalne jak silnik pracuje na wolnych obrotach, lekkie dodanie gazu je niweluje. Drugim, a zarazem poważniejszym problemem jest szarpanie i trzęsienie budą. Szarpanie występuje głównie na wyższych biegach i czasami przy ruszaniu. Dzisiaj jak zjeżdżałem po pochylni parkingu podzienego na 1 biegu i hamowałem silnikiem, również było odczuwalne szarpanie tak jakby się sprzęgło ślizgało. Jak wkręcę silnik tak na 1200rpm i puszczę gaz, wtedy jest odczuwalne trzęsienie budą (trwa to jeszcze kilka sekund). Co może być przyczyną? Myślałem o dwumasie, ale chyba jest niemożliwością, żeby się rozpadł…

• Upvote
    • 7 odpowiedzi
    • 33 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.