Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam ponownie, Mam pytanie odnośnie programowanie/adaptacji sterownika VAGiem. Gdzie mogę dostać jakies kody opcji które mogłbym wykorzystac do programowanie?? Chodzi mi np o podświetlenie liczników, domykanie szyb..ale nie tylko. Zamierzam weekend majowy przeznaczyć na zabawe poprzez programowanie. Proszę o pomoc gdzie mogę takie kody dostać. Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 7,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam:) Jak wiadomo w audi po 2001r dużym problemem są ścierające sie przyciski. Niedawo zakupiłem takie autko i chciałbym spytać Was jako fanów tej marki czy znacie jakąś możliwość żebym mógł sie tego pozbyć. Jest jakiś punkt z regeneracją? może jakieś inne sposoby albo pozostaje szukanie na szrotach? Chodzi o to aby było w miare tanio a milej sie jechało takim autkiem. Mam bardzo wytarty przełącznik świateł, klimatronik(plus i minus), el. szyby oraz włącznik awaryjek a także lewe oparcie na dźwiach( tam gdzie są przełączniki do el. szyb -wygląda jakby pies pazurami podrapał). Patrzyłem na allegro ale koszt samego panelu klimatronika to 200zł i przyciski plus i minus są …
-
- 2 odpowiedzi
- 7,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Od jakis kilku dni wyskakuje mi blad na FISie "right dipped light" myslalem ze poprostu trzeba wymienic zarowke bo nie swiecila i tak zrobilem ale niestety to nic nie pomoglo prawa zarowka dalej nie chula i dalej wywala blad plus jak wyciagne kluczyk ze stacyjki i zamkne drzwi to zaczely sie wlanczac dolne przeciwmgielne????Dopiero jak zamkne auto z pilota to gasna. Czy ktos z Was mial moze podobny problem? Z gory dziekuje za pomoc Dzisiaj rano odpalilem samochod i wyskoczyla nastepna ciekawostka tzn brak poswietlenia tylnej tablicy juz sam nie wiem co jest grane zobaczymy jutro oby nic wiecej nie wyskakiwalo moze jest jakas zwara bo kiedys kilka razy wylaczal mi s…
-
- 4 odpowiedzi
- 7,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem z moim audi. Tzn. Wracajac z pracy w czasie przyspieszania gdy jech alem na 2biegu nagle cos strzelilo autem zaczelo trzesc i wydobywal sie dziwny dzwiek jakby cos chuczalo/zgrzytalo i buczalo niewiem jak to nazwac. Mysle ze ten dzwiek dochodzi z okolic skrzyni. Dodam ze biegi wchodza normalnie. Czy ktos z was wie lub domysla sie co to moze byc? Prosze o szybka pomoc
-
-
- 11 odpowiedzi
- 7,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich chciałem się zapytać czy ktos może zetknął się z podobnym problemem, mianowicie podczas jazdy na równej nawierzchni dochodza dziwne pukające dźwieki z przedniej prawej strony. jeżeli chodzi o części zawieszenia to raczej nie powinna to byc przyczyna, auto jest po przeglądzie. dodam tylko, że pukanie można najczęściej odczuć puszczając nogę z gazu i przy niewielkich prędkościach 50-60 km/h. zdażyło mi sie zaliczyć kilka dziurek na drodze, bo nie sposób niektórych ominąć być może to mogło mieć wpływ na pukanie. Jesli ktoś kiedys zetknął sie z podobnym problemem bedę wdzięczny za pomoc
-
- 4 odpowiedzi
- 7,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Ogladalem dzis audiczke z silnikiem diesla 101 km i zauwazylem pewien problem . W pazdzierniku tego roku zostala wymieniona dwumasa na normalne kolo wraz ze sprzeglem (tak powiedzial sprzedajacy) i chodzi o to ze jak przyspieszam to drzy lewarek od zmiany biegow ( nawet jest to slyszalne ) Co moze byc do wymiany ? czy ma to zwiazek z przejciem z dwumasy na normalne kolo ?
-
-
- 6 odpowiedzi
- 7,1 tys. wyświetleń
-
-
Potrzebuję Waszej pomocy na miarę możliwości, pacjent to Audi A4 B6 1.9 TDI 130KM AVF 6MT 2003r. Od jakiegoś czasu pojawiały się objawy jakby szarpania, przerywania podczas przyśpieszania (wciśnięcie gazu do końca) w zakresie obrotów od około 2 tyś i w górę (dodatkowo czuć było że auto wtedy słabiej przyśpiesza). Działo się to na każdym biegu, ale na 5 i 6 biegu czuć to było minimalnie. Jak dodawało się delikatnie gazu to wtedy auto nie szarpało, przerywało. Bywały momenty że wszystko było w porządku i przyśpieszał tak jak należy. Od jakiegoś tygodnia podczas przyśpieszania szarpie, przerywa cały czas, czuć to teraz wyraźnie na każdym biegu. Rzekłbym że naw…
-
- 1 odpowiedź
- 7,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam maly problem z odpaleniem silnika tzn. gdy auto stoi nie odpalane okolo doby przy rozruchu zapala na 1 sek. po czym gasnie a przy ponownej probie odpalenia jest juz wiekszy problem poniewaz nie odpala. Udaje sie odpalic po dluzszym "kreceniu", dodam jeszcze ze po odpaleniu zaczyna kopcic na siwo przez chwile. Jesli ktos slyszal lub mial taka usterke prosze o pomoc. Pozdrawiam
-
- 4 odpowiedzi
- 7,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy ktoś się orientuje dlaczego radio gra a na wyświetlaczu nie ma nic?wymieniłem żarówkę stopu i wyświetla mi przekreślona żarówka
-
-
- 4 odpowiedzi
- 7,1 tys. wyświetleń
-
-
czesc mam audi a4 b6 avant rok 2003 silnik 1.9 tdi 131 koni jaki leje sie typ ilej to wspomagania typ kolor nie wiem jak to nazwac dzieki za rade pozdrawiam
-
-
- 3 odpowiedzi
- 7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam pytanie, pewnie dla wielu z was banalne,ale dla mnie niekoniecznie . Chciałam wymienić olej silnikowy w moim aucie, ale nie wiem jaki będzie najodpowiedniejszy. Posiadam audi a4 avant B6 z rocznika 2004, 1, 6 benzyna 75 Kw- stan licznika 192 000 km, z tego co wiem wczesniej był wlany 5 W-40 . Jaki teraz powinnam użyć syntetyk , czy półsyntetyk? Proszę też o wskazanie konkretnej marki. Będę wdzięczna za podpowiedź
-
- 1 odpowiedź
- 7 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Dzisiaj wziąłem autko na kanał i zauważyłem, że prawy wahacz jest schlapany jakimś płynem. Nie wiem czy to olej czy płyn hamulcow bo jest tam kupę brudu. Macie jakieś pomysły co to może być i skąd się leje? W piątek daję auto na wymianę rozrządu i pewnie mechanik powie co jest nie tak, ale dopiero kupiłem to auto i boję się, że to mi nie da spokoju przez najbliższe dwa dni. pozdrawiam i proszę o pomoc
-
-
- 4 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
wiyam posiadam a4 2003r kombi mam go od niefawan i od poczatku nie dzialala tylna wycieraczka tzn tylko spryskiwacz nie dzialal rozebralem tylna klape i wyczyscilem dysze i teraz dzial ale kapie z tego mechanizmu a dokladnie z tego plastikowego kwadracika co jest do niego podlaczony wezyk a on jest polaczony z kaapka mechanizmu i nie wiem czy szukac nowej klapki bo calego silniczka nie chce kupowac prosze o pomoc
-
-
- 5 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem ze spryskiwaczami reflektorów, otóż zauważyłem, że się z nich leje. Po wymontowaniu i podpięciu pod wodę bieżącą widać jak przecieka przez dwa otworki, które chyba służą za obniżanie ciśnienia (zaznaczone są na zdjęciu poniżej). Czy z tych otworków rzeczywiście powinno kapać?
-
- 5 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! W swojej Audi A4 mam radio Blaupunkta (z takim kupiłem auto) i chcę je wymienić na fabryczne. Problem jest taki, ze nie wiem na jakie. Widziałem na alledrogo różne radyjka niby do mojego auta. Jakie mam wybrać? Są modele Chorus, Concert, Symphony, czym one się od siebie różnią? No i drugie pytanie, czy brać radio wrozmiarze 1DIN czy jakieś inne. Dodam, że autko NIE POSIADA BOSE tylko zwykłe nagłośnienie. pozdrawiam
-
-
- 3 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Postanowiłem podzielić się swoim przypadkiem! Otóż ponad rok temu kupiłem auto i z czasem zaczął pojawiać się u mnie spadek mocy i auto przechodziło w tryb awaryjny. No to co? Mechanik, diagnoza, oczywiście turbina bagatela ponad 1000 zł ale jak trzeba to trzeba. Dodam że nie uprawiam psj i lubię przycisnąć w trasie żeby przedmuchać silnik. Odebrałem auto wszystko OK. Po kilku miesiącach sytuacja znowu się powtarza auto znowu łapie tryb awaryjny! No to co powrót do warsztatu, turbo oczywiście na gwarancji podłączyli pod kompa ale jednoznacznie nic nie pokazywało, coś tam pewnie robili postał u nich trzy dni, odbieram i niestety, dalej to samo! Wkurzyłem się stra…
-
- 0 odpowiedzi
- 6,8 tys. wyświetleń
-
-
W celu rozwiązania problemu sprawdziłem czujnik stopu(wymieniłem na nowy), bezpiecznik, żarówki i z grubsza instalacje ale przyczyna jest gdzieś indziej. Podpoiłem pod vaga, komp pokazuje błąd czujnika świateł stopu ale nowy i stary jest sprawny na 100%. Jak wyciągnąłem bezpiecznik to zgasły wiec gdzieś z przodu instalacja albo sterowanie stwarza problem. Gdzie indziej leży przyczyna? Czy Ktoś się spotkał z takim czymś?
-
- 1 odpowiedź
- 6,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Panowie co to tu się stanęło, auto działało do końca, dziś rano odpalam a tu taki dźwięk 20240207_155046.mp4 20240207_155156.mp4
-
- 6 odpowiedzi
- 6,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z zegarem w a4 b6 nie da się się go ustawić przyciskam mode i nie przechodzi w tryb ustawiania
-
- 2 odpowiedzi
- 6,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jak w temcie, posypała mi się poduszka przednia (odbijak) w moim AVF. Poduszkę kupiłem oryginalną, niestety mam problem z wymianą. Po odkręceniu od silnika gniazda mocującego (3 śruby), nie da się go nijak wyjąć. Zna ktoś jakiś patent żebym nie musiał demontować pasa przedniego? Druga sprawa to czy poduszka ma pasownie siedzie w gnieździe czy mam mieć luz? Jeżeli tak to jaki, bo stara lata już ok 1 cm w górę i dół. pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 6,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam taki problem . Czy mam auto zamknięte czy nie świeci lub mruga mi włącznik świateł awaryjnych . Drzwi zamykają się prawidłowo światła wewnątrz gasną po zamknięciu z pilota . Na fisie drzwi się zamykają i otwierają
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć! Zwracam się do państwa z zapytaniem jak nazywają się zaznaczone części, ponieważ przymierzam się do zmiany ich na kolor lakieru. Pod jaką nazwom ich szukać? Pozdrawiam Marek! Ps. Wspominałem że kocham Audi?
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,5 tys. wyświetleń
-
-
Chciałbym przeczytać wasze opinie na temat oleju silnikowego jaki należy stosować do silnika 1,9 TDI 101KM PD w Audi A4 B6 (2002r.)Obczytałem się że podobno ma być to norma 505.01 lub 506.01, ale jaki konkretnie będzie najlepszy. Czy olej Aral 5W30 Long Life to dobry i odpowiedni olej do tego silnika? Napiszcie proszę co ile km trzeba go wymieniać w tym modelu? Będę wdzięczny również za informację na temat rozrządu (co ile km trzeba wymieniać? jaki zestaw rozrządu wybrać? i ile to kosztuje
-
- 1 odpowiedź
- 6,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich.Chciałbym w swojej asce załozyc ksenon gdyz nie mam orginalnego.Ogolnie przez zarowki nic nie widze na drodze,probowałem juz wiekszosci zarowek i nic nie daje takiego efektu zebym był zadowolony z widocznosci na drodze.Tak jak juz wspomniałem chciałbym załozyc ksenon,nie koniecznie z jakiegos dziadostwa.Moze ktos z was zakładał w swoim autku?Macie jakies propozycje jaki kupic zeby był zywotny?druga sprawa jest taka ze pare osob mi mowiło ze jezeli załoze ksenon bedzie mi pokazywac ze mam spalona zarowke.Czy to prawda?jezeli bedzie wyswietlac mozna oszukac jakos komputer zeby sie nie pokazywało?prosze o porade.pzdr
-
-
- 4 odpowiedzi
- 6,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z alarmem a mianowicie. Dziś rano chciałem otworzyc samochod z pilota i nie moglem ,wiec otwarlem recznie kluczykiem i zalaczyl sie alarm.. . i tak jest za kazdym razem kiedy próbuje i nie skutkuje, alarm wyje jak glupi dopiero go wylacze jak zamkne drzwi. Samochód ma zamontowany dodatkowo immubilajzer i nie wiem o co biega jak wylaczyc alarm ? i otworzyc normalnie dzwi zeby sie nie wlanczal alarm
-
- 2 odpowiedzi
- 6,4 tys. wyświetleń
-