Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Lexor94,

Witam, od około miesiąca spod pokrywy słychać ciągły metaliczny dzwięk - jakby pracę łańcucha, po ściągnięciu pokrywy zobaczyłem że łańcuch otarł o pokrywę na głębokość około 0,5 mm, i moje pytanie brzmi - Czy zmienić tylko napinacz bo nie napina dobrze łańcucha, czy tylko łańcuch bo się rozciągnął, czy nie ryzykować i wymienić napinacz + łańcuch, niestety nie mierzyłem cisnienia oleju, ale nigdy nie wyskoczyły błędy z nim związane - no ale różnie to bywa i nigdy nie wiadomo, wiem że bardzo duży syf w środku, auto kupiłem około roku temu. Próbowałem bardzo mocno wcisnąć palcami napinacz w dół i w sumie nie drgnął nawet, górny ślizg również nie wygląda jakoś tragiczni…

• 1 odpowiedź
    • 658 wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez rdan30,

witam chce założyć sobie nawigacje do auta chce założyć navi z a4 b7 mam pytanie czy ta navi twarzy płyty DVD i czy idzie podpiąć kamerę i czy trzeba montować antenę do navi czy to już jest w radiu cofania pod nią czy to maja tylko niektóre egzemplarze czy lepiej kopic odpowiednik do a4 b6 bo zaczynają się już 1400zl

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez benny,

Gdzie trzeba nacisnąć żeby wyszła płyta z navi takiej jak w załączniku bo ani nie mogę włożyć żadnej płyty ani nie chce wyjść coś blokuje pomocy!!!

• 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez woltek,

Witam, mam takie pytanko: Czy radyjko navigation plus wejdzie mi do wymienionej w temacie audicy? Mam już zrobioną przestrzeń na 2 DIN, chodzi mi tylko czy rozmiar jest dobry na szerokość? Czy to radyjko będzie współgrało z elektroniką? Fis itd? Kostek nie będzie trzeba przerabiać? A w przyszłości zmieniarka USB/SD MMC czy będzie pasowała do tego? czy ktoś już używał takiego połączenia sprzętu? I czy to radio odtwarza MP3 z płyt? Chyba że ktoś mi może poradzić jakieś dobre radyjko 1Din lub 2Din tak do 600zł aby pasowało do deski i miało przynajmniej to wejście na karty pamieci? Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam i wesołych świąt!!!!!!

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez bronek,

Witam W audi b-6 mam nawigację z wyświetlaczem między zegarami i lektorem(niemiec), sterowanie przy lewarku ręcznego. Chciałbym ją doprowadzić do stanu użytkowania w polsce (menu i lektor polski). Proszę o podpowiedż lub dane kontaktowe osób które są w stanie ją przerobić, najlepiej z centrum. Pozdrawiam.

• 6 odpowiedzi
    • 16 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Marzenie,

Witam, kupiłam Audi A4 z 2001 roku z Belgi z nawigacją zamontowaną na środku deski rozdzielczej nad wywietrznikami taką dużą firmy Blaupunkt ze zmieniarką płyt w bagażniku i z pilotem, nie mam płyty a menu niestety nie jest w języku polskim i mapy są Belgii. Jak moę wgrać mapę Polski i menu polskie? może ktoś ma taką nawigację albo coś wie na ten temat? Proszę o pomoc

• 1 odpowiedź
    • 3,7 tys. wyświetleń
  7. Witam ponownie. Odnośnie tematu... jak to w końcu z tym turbo? Moje audi to a4 b6 1.9tdi AWX Jeżdżę autem na codzien, mniej wiecej około 1500km miesięcznie. Wszystko jest ok. Spoko ale... Czasami (rzadko bo rzadko, ale jest) jest tak, że ta cała turbina już jakiś czas (5-10min) po rozgrzaniu silnika który trwa również jakiś czas (kolejne 5-10min) odłącza się przy 3500 obr/min. Po ponownym rozruchu wszsytko jest ok, turbo ciągnie do konca i problem nie powraca. Czy to jeszcze za mało czasu dla pełnej wydajności turbiny. Ile czasu potrzebuje zeby być pewnym, że podczas wyprzedzania się nie odłączy? Co może być przyczyną? Turbina była regenerowana pół roku temu. Od tej p…

• 4 odpowiedzi
    • 7,6 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez drdala,

Witam mój samochód to audi a4 b6 2002r 1.9 TDI 130km AWX ostatnio zaczęło coś mi "trzeć" gdy jechałem na np. 3 i wcisnąłem pedał gazu doszło np. do 2500 obr. i puściłem gaz to słychać było przez chwilę takie dziwne tarcie. Pojechałem do mechanika odłączył mi ten przewód i powiedział że jak problem zniknie to znaczy że turbina już pada. Niestety okazało się że problem zniknął czyli turbina do wymiany. Co dziwne jeżdżę teraz z odłączonym tym przewodem i nie czuję dużej różnicy w mocy - do 2 tyś czuję że jest bardziej mułowaty ale powyżej 2 tyś. już praktycznie nie ma prawie różnicy. Teraz przejdę do sedna sprawy, przed pojechaniem do mechanika i odłączeniem tego kabla …

• 8 odpowiedzi
    • 5,3 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez RadMak,

Witam, W swoim nowym nabytku, a jest nią A4 AVANT 2002r. zauważyłem, że nie działa regulacja lusterka prawego w zakresie góra-dół. Czy ktoś ma jakiś pomysł co to może być ? Regulacja lewo-prawo działa.

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 12,4 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez bartraj,

Cześć, na przednich drzwiach kierowcy mam dwa przełączniki do otwierania szyb, przestało działać otwieranie szyby kierowcy, dodatkowo nie działa przełącznik otwierania szyby na drzwiach pasażera. Działa tylko jeden - otwieranie szyby pasażera z drzwi kierowcy, oba przełączniki padły w jednym czasie. Bezpieczniki sprawdzone, pod wykładziną i fotelem kierowcy brak wilgoci. Co mogło się zepsuć? Jak to naprawić?

• 1 odpowiedź
    • 3 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez sully,

Witam O paru dni nie działają mi głośniki z tyłu i Sub. Może macie jakieś pomysły. Problem kiedyś się już zdarzył, ale usterka minęła po jednym dniu. Pozdrawiam

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 7,6 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez SiDo,

Witam, mam mały problem z A4 avant z 2003r. silnik 1.9 TDI. Wczoraj musiałem wyciągnąć na pare minut akumulator. Po włożeniu go spowrotem chciałem sprawdzić czy wszystko gra i zaraz po włączeniu zapłonu świeci sie ESP i nie gaśnie. Dzisiaj poszedłem sprawdzić i dalej to samo. Sprawdziłem również bezpieczniki i są dobre. Co mogło sie stać przez glupie wyciągniecie akumulatora ?

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 5,2 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez woltek,

Witam, mam taki problem że nie gra mi głośnik przedni od strony kierowcy, a zamiast niego gra głośnik tonów niskich który się znajduje pod przednią szybą, po diagnozie VAGiem pokazał mi taki błąd: 852 Głośnik przód obwód przerwany, co to może być? kabel jakiś po drodze przerwany? a może jest to do ustawienia właśnie VAGiem? tylko który kanał? które kodowanie? Kombinowałem troche na ślepo z nim i udało mi się puszczać głośniki tył, lewy, prawy, przód ale bez tego jednego, może coś źle robiłem. Mam radyjko chorus II

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 9 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez iareczek,

witam. tak jak w temacie nie mogę zamknąć bagażnika. odbija mi od zamka i nie da się zamknąć. proszę o pomoc. pozdrawiam

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 12,9 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez hortoM,

Witam mam problem w zeszłym roku wymienilem akumulator po włożeniu nowego akumulatora,przekreceniu kluczyka w stacyjce auto nie odpala wszystko dziala tak jak nalezy kontrolki swieca tak jak powinny zadne błędy nie wyskakiwaly po jakis 5 godzinach sam z siebie podszedlem odpalilem w tej chwili mam taki sam problem wyciaglem akumulator i audiczka nie chce odpalic po ponownym włozeniu go na swoje miejsc mija drugi dzień i nie mam pojecia co z tym zrobic było jeden elektryk samochodowy a pozniej elektro mechanik i obaj nie poradzili nic wie ktos gdzie moze lezec przyczyna wszystkie bezpieczniki kable byly sprawdzane jest wszystko ok a jednak nie chce odpalic prosze o jakas r…

• 0 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez r_bich,

witam posiadam w aucie lampke ktora oswietla dywanik pasazera ale nie swieci zarowke zmienilem i nic a z tego samego kabla idzie prad do zarowki w schowku i normalnie swieci i tez sie nie plai lampka z tylu w bagazniku chy na to sa osobne bezpieczniki prosze o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez r_bich,

Witam. Wie ktoś może co się mogło stać z lampką, która przestała działać. Na początku jak w nią pukałem to było Ok, ale teraz już w ogóle nie działa. Chodzi o lampkę w bagażniku kombi. Żarówki są ok.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Bax,

Witam Żarówka jest sprawna i po jej wyjęciu komputer zgłasza że jest ona przepalona czyli tutaj niby wszystko tak jak być powinno, przy włożonej na komputerze wszystko ok jednak nie zapala się prawe światło stopu. Wymiana żarówki na nową nic nie daje. Gdzie szukać przyczyny?

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 5,9 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez koczo_p,

Witam.Jadąc dzis zauwazylem ze licznik od predkosciomierza raz działa raz nie dziala,badz tez skacze z kilometrami w gore i dol.Pozniej juz bylo dobrze i od nowa znow to samo.Moze ktos wie co to?Dodam iz poraz pierwszy mi sie to zdarzylo.Z gory dziekuje za odpowiedzi.

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  20. Witam. Moją A4 kupiłem już z niedziałającym Parktronikiem (długi, ciągły sygnał po wbiciu wstecznego). Jakoś nigdy nie miałem czasu, żeby się za to zabrać. Jednak ostatnio zakupiłem sobie kabelek i w końcu mogłem odczytać jakieś błędy. Wywaliło coś takiego: 01545 - Sensor for Parking Aid; Rear Left (G203) 31-00 - Open or Short to Ground 01547 - Sensor for Parking Aid; Rear Mid-Right (G205) 37-00 - Faulty 01548 - Sensor for Parking Aid; Rear Right (G206) 30-00 - Open or Short to Plus Jeden na pewno jest uszkodzony, ale czy pozostałe też? Sprawa się ma tak, że niektóre na chwilę się naprawią i błędu nie pokazuje. A po następnym włączeniu za…

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  21. Witam. Mój problem polega na tym, że na wyświetlaczu komputera w moim a4 b6 (pełny FIS) 2001r. widnieje cały czas niezmienna ilość kilometrów do przejechania na zbiorniku tj. 2000km. Gdzie szukać przyczyny i jak ją zlikwidować?

• 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez p58853,

Od jakiegoś czasu bardzo często przy delikatnym hamowaniu włącza się ABS na ułamek sekundy, nawet dwukrotnie w trakcie jednego cyklu hamowania. Auto było na sprawdzeniu, pomierzono obroty kół i nie stwierdzono błędów. W jednym serwisie zapłaciłem 70zł, pojechałem do drugiego gdzie po sprawdzeniu obrotów kół, wymieniono jeden z czujników i zapłaciłem 250zł, a problem dalej występuje niezależnie od warunków pogodowych i na tych samych oponach, przejechane na nich ok.6-7tys km. Może ktoś coś podpowie, bo na tych mechaników liczyć nie mogę. Chcę tu dodać, że auto ma 20 lat i przejechane 410tys.km.

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 2,1 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Cowboy1910,

Cześć. Niedawno kupiłem autko, było wszystko ok, odpalał, przyspieszał nie było żadnych problemów. Po 2 dniach gdzie zaczął padać deszcz i bylo wilgotno coś mu sie przestawiło. Zaczął chodzić na 3 garach. Pierwsze co to swiece-wymienione i nic się nie zmieniło. Druga rzecz to cewka. Odłączając po kolei cewki doszedłem że na 3 cylinder nie pracuje, więc kupiłem nową i bez zmian. Co ciekawe iskra jest na wszystkich cylindrach. 1, 2 i 4 świeca jest sucha, natomiast 3 mokra i czuć benzynę. Audi a4 b6 2.0 fsi 150km Gdzie mogę szukać dalej problemu?

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  24. Witam Mam problem z moim audi a4 b6 1.9 tdi AVB, auto po odpaleniu pracuje nie równo trzęsie silnikiem po 10-15 sec ustępuje i pracuje równo po dodaniu gazu do 4 tyś znów wpada w nierówną prace i trzęsie po kilkunastu sekundach ustępuje dzieje się to na zimnym silniku chciałem zaznaczyć że auto w każdych warunkach pali od strzała i nie gaśnie. Gdy auto się nagrzeję problem ustępuje jednak pojawia się problem z reakcją na gaz gdy wciskamy gaz najbardziej czuć z niższych obrotów 4-5 sec i dopiero przyśpiesza, auto po regeneracji turbo, wymianie wałka rozrządu,szklanek,panewek wałka rozrządu,już nie mam pomysłu ani mój mechanik co może być nie tak. Po wymianie wałka trochę…

• 0 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez krystofer3,

na gorze pod osloną silnika biegnie jakies urządzenie rurowe i jest polączone 3 sróbkami wlasnie tam mam przeciek mysle ze to jest przeplywimierz(a4b6 1.9TDI) nie wiem czy tam jest jakas uszczelka?

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.