Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Czesc mam taki problem auto stracilo na mocy a dokladnie jest tak auto odpala na dotyk pracuje rowno i praca silnika jest bardzo dobra auto nie kopci nie gasnie nie faluje po prostu stracil moc ale nie do konca auto zaczyna dostawac mocy ale nie pelnej tylko tak 60% przy obrotach 2600 do 3500 i pozniej znowu traci moc turbo dziura jest okropnie wielka niskie obroty strasznie zmulone wciskam gaz i czekam az dojdzie do tych 2800 i zaczyna jakos jechac bledow brak ! wypialem przeplywke ale bylo jeszcze gorzej wogole ledwo jechal ktos ma jakis pomysl gdzie szukac przyczyny dodam ze silnik jak wciskam gaz zaczyna troche buczec..
-
- 1 odpowiedź
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich serdecznie. Od 2 dni stałem się posiadaczem Audi A4 B6 Avant z silnikiem ALT 2.0 + gaz stag, pali się w nim check, poprzedni właściciel powiedział że to wina katalizatora, tzn. jego braku, dwa błędy jakie się wyświetlają to P0036 i P0141, domyślam się że to błąd sondy, tylko w którym miejscu on się znajduje pierwsza sonda jest chyba od razu po lewej stronie silnika widoczna od góry. Może jest jakaś najprostsza możliwość żeby to obejść, błąd po skasowaniu po następnym uruchomieniu silnika się pojawia i przed odpaleniem silnika wyświetla się napis service. Mam jeszcze pytanie odnośnie rezerwy paliwa, gdyż mimo że wskaźnik jest na 1 białej kresce to na …
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam taki problem z audi a4 b6 1.9TDi 130KM 2002r AWX - od kilku dni samochód zaczął mi słabiej zapalać tzn. zaraz po odpaleniu tak jakby się dusił się i przez 2-4 sek. chodził tak jak byłby przyduszony i nawet bo dociśnięciu pedała gazu dochodził do 2-2,5 tys obrotów. Po około 4 sek. Odpalał i już wszystko było ok. Dziś rano podczas odpalania uruchamiał się tak jakby nie na wszystkich cylindrach( nie znam się ale takie mam wrażenie ponieważ bardzo trzęsło samochodem) po 5 próbie udało się odpalić, pojechałem do pracy po 8 godzinach ładnie odpalił wracając do domu pokazała się kontrolka od ESP i zaczęło trząść samochodem lekko i po chwili coraz mocniej. Wyłączyłem w…
-
-
- 11 odpowiedzi
- 7,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich serdecznie! Od trzech miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem audi a4 3.0. Z racji znaczącej różnicy pomiędzy benzyną a LPG zastanawiam się nad założeniem instalacji. Jakie firmy proponujecie jakie warsztaty itd. Najlepiej w okolicy Warszawy
-
- 3 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam A4 B6 2.0 130km LPG, dzisiaj wracając do domu w czasie jazdy zaczeło nagle szarpac, trząść czy to na gazie czy benzynie. Później po ponownym odpaleniu sinik dalej chodzi nierówno i wogóle nie ma siły nawet jechac tak jakby nie było wcale mocy, pod lekką górkę nawet troche nie ruszy. Nie wiem czy jechac gdzies to sprawdzic ale jak tak nie ma siły to strach nim wyjeżdzać gdziekolwiek. Może ktoś wie co to może być bardzo prosze o pomoc, czy adaptacja może skrzyni wystarczy? W tym tygodniu wymieniałem też rozrząd, ale on powinien być zrobiony porządnie. Może po odłączeniu akumulatora coś się porobiło z ustawieniami komputera, już sam nie wiem.poradzćie coś.
-
- 1 odpowiedź
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Dopiero co nabyłem audi a4 B6 2003 rok 2.5 tdi z automatyczną skrzynią biegów. Dosłownie po tygodniu zaczął pojawiać się problem a mianowicie PRNDS na desce rozdzielczej oraz auto przechodzi w tryb awaryjny i wbija 4 bieg. Wyłączę zapłon, włączę z powrotem i błąd znika, ale po jakiś czasie pojawia się znowu. Log z VCDS's: Address 02: Auto Trans Labels: 01V-927-156.lbl Part No: 8E0 927 156 L Component: AG5 01V 2.5lTDI RdW 2121 Coding: 00001 Shop #: WSC 63351 VCID: 377DCD5E15ED89A6659-5198 1 Fault Found: 17090 - Transmission Range Sensor (F125) P0706 - 35-10 - Implausible Signal - Intermittent …
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem, naprawiałem czujnik otwarcia drzwi pasażera, oraz regenerowałem przycisk szyby. Ściągałem boczek. Po złożeniu wszystkiego i zamknięciu auta pilotem, drzwi się zablokowały, nie da się ich otworzyć od wewnątrz ani od zewnątrz. Centralny działa, słychać jak się otwiera i zamyka. Otwieranie szyby również działa. Czytałem że to jakaś funkcja antywłamaniowa SAFE, która blokuje drzwi. Można to jakoś odblokować VCDSem? Nie chce niszczyć boczku...
-
- 0 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Chciałem dziś sprawdzić przebieg w ecu vcdsem 17, ale wyskoczył mi błąd. Czy B6 nie ma możliwości odczytu przebiegu z ecu ? Ew jak inaczej sprawdzić przebieg ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Szukam majstra który wie jak podłaczyc prędkosciomierz po przekładce skrzyni z multitronika na manuala, warminsko mazurskie
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam potrzebna pomoc, audi a4 b6 2002 1.9 świeci mi sie abs, komputer pokazuje prawe tylne koło, nie da sie usunąć błędu dlatego mechanik wykluczył czujnik ponieważ podobno jak by to był czujnik to by usunął błąd i po paru metrach znów by sie zapalił a tego sie nie da usunąć w czym może być problem ;/ ?? nie znam sie na mechnice więc prosze o jakąś prosto albo dość zrozumiałą pomoc jak dla kogoś zielonego w tym temacie a nie chce zostawiać auta u mechanika gdyż jest mi potrzebne na co dzień dziękuje z góry
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim. Mam pytanie czy jak odłączę akumulator to nic się nie stanie? pozdrawiam.
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Czytam post o akumulatorach do 1.9tdi 2003 ale u mnie jest trochę inna sprawa bo potrzebuje akum.który wytrzyma na dłuższych postojach tzn. auto stoi w tygodniu a jeżdzi może ze dwa dni w tygodniu.Zaproponujcie coś przyzwoitego tak do 350zł max.pozdrawiam
-
-
- 5 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Jaki założyć alarm do audi a4?Jakieś inne zabezpieczenia?Czy warto zakładać blokadę skrzyni biegów,antynapad? Druga sprawa-jakie polecacie opony+felgi na zimę.
-
- 3 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam takie dla kogos moze bardzo proste pytanie, ja jednak nie wiem jak sie do tego zabrac, potrzebuje sie dowiedziec w celach ubezpieczeniowych jakie moj samochod ma zabezpieczenia tzn alarm i immobilizer. Nie mam ksiazki do samochodu i nie wiem jak sie do tego zabrac. Jedyne co latwo zauwazyc to migajaca czerwona dioda na drzwiach kierowcy po zamknieciu auta. numer VIN to WAUZZZ8EX3A277882 jezeli to moze pomoc Dzieki serdeczne Audi A4 B6 1.6
-
-
- 7 odpowiedzi
- 8,3 tys. wyświetleń
-
-
Napiszcie mi jeśli się orientujecie, gdzie w Audi A4 B6 8E z 2001r. znajduje się syrena alarmowa. Mam wrażenie, że jej w ogóle nie ma. Jak to sprawdzić ?
-
-
- 10 odpowiedzi
- 28,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Dzisiaj stała mi się następująca rzecz rozsypało się łożysko na kole pasowym alternatora czy ktoś wie jak to samemu zrobić? czy raczej nie ma co się pobierać samemu. I bardzo bym prosił o jakiś schemat jak ma być założony pasek alternatora. pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam potrzebuje 1sz takiej felgi może wiecie gdzie mogę dostać taką?
-
- 5 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Hej, Czy moglibyscie mi potwierdzic, ze w Audi A4 B6 w pakiecie ESP jest rowniez ASR? Ostatnio sytuacja na drodze wymagala bardzo szybkiego ruszenia i ruszylem z piskiem opon. ESP nie wylaczalem przyciskiem, kontrolka zaczela mrugac (to akurat chyba dobrze) natomiast myslalem, ze w Audi A4 B6 w standardowym wyposażeniu jest rownież ASR? Szukałem na forum, ale nic nie znalazłem. Dzieki za odpowiedz. pozdrowienia! m@urycy
-
- 2 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
witam jestem nowy jeśli cś nie tak to z góry sorki,a więc tak poszukuje do audi 80 b4 1.9 tdi 90km słynny 1z potrzebuje do niego książki napraw a dokładnie z jakimi momentami po dokręcać śruby,jakie maja byc luzy itp ogólnie przeprowadzam generalny remont silnika i potrzebuje wszystkich informacji licze na pomoc,z góry dzięki za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Hej, ja wiem że to pewnie było 100 razy wałkowane, ale potrzebuję szybko zebrać informację. Otóż warsztat, w którym już serwisuje drugi samochód i do którego mam 100% zaufania, ma na sprzedaż fajne Audi A4 2004 2.0 (nie wiem czy FSI czy V20). Raczej jestem za kupnem spokojnego samochodu, ale za małą kasę, jaką chcą za to auto, bardzo, bardzo kusi. Aurisem czy innym Ceed'em tak nie pojeżdżę. I auto ma pełną historię serwisową jak również jest w dobrym stanie, i ponoć wnętrze też w bardzo dobrym stanie - to będę oglądał jeszcze. Więc jeśli auto jest rzeczywiście w dobrym stanie i ma autentyczną, dobrą historię, to pytanie - brać czy nie. Dużo tak ogólnie się psuje…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam taki problem: Audi a4 avant, 1.8t quattro siedzi za nisko, chce go podnieść z uwagi na to, że samochód cala zime spedzi w górach. Kola 17 na felgach aluminiowych. Sprezyny plus amortyzatory? Co polecacie, jakie zestawy, jakie propozycje?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć! Zwracam się do państwa z zapytaniem jak nazywają się zaznaczone części, ponieważ przymierzam się do zmiany ich na kolor lakieru. Pod jaką nazwom ich szukać? Pozdrawiam Marek! Ps. Wspominałem że kocham Audi?
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Postrzępiła mi się linka i wkręciła się w mechanizm podnoszenia szyby u kierowcy. Rozebrałem szyby wymieniłem cały mechanizm i niestety teraz nie działa wcale ani opuszczanie szyby u kierowcy ani u pasażera. O co chodzi? Dlaczego mogło się tak stać? Podłączenie VAGa może coś pomóc? Proszę o pilną pomoc bo zimno na dworze a ja mam opuszczoną szybę u pasażera i nie mogę jej podnieść. Co mogło się stać? I jak spróbować to naprawić?
-
- 3 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam dwa dni temu wróciłem do domu odstawiłem auto na parking wszystko było dobrze następnego dnia już nie odpaliło kręci i cisza wszystko zostało sprawdzone cewka ,iskra,pompka paliwa wszystko jest dobrze,przy podłączeniu kompa nic nie wykazało gdzie szukać
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam ochotę zamienić swoje auto na napęd quattro 1,9tdi 130 km jak to się sprawuje i jak się ten napęd uruchamia ? czy to jest na jakiś przycisk czy jak ??
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-