Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez przemgliwice,

Witam, jak wymontować atrapę grilla z przedniego zderzaka?? Czy muszę sciągnąć cały zderzak ?? Proszę o pomoc. Pozdrawiam

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 7,3 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez przemgliwice,

Witam, skąd mogę sciągnąć nową wersję ETKi ??

• 1 odpowiedź
    • 2 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez yopuss,

Witam!!! Przymierzam się do montazu haka holowniczego w mojej Audi, nawet zadzwoniłem do gościa co się tym zajmuje i powiedział mi prawie 1000pln za hak z modułem + koszt montażu. Spelowałem troche na allegro i zauważyłem, że podana cena u niego jest mocno zawyżona. Koleś zgodził się na montaż dostarczonych przezemnie podzespołów. Jest jeden problem nie wiem jakiej firmy hak zakupić i jaki moduł do mojej wersji przychodzi. Proszę o rady pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 10,6 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez r_bich,

Witam. Wie ktoś może co się mogło stać z lampką, która przestała działać. Na początku jak w nią pukałem to było Ok, ale teraz już w ogóle nie działa. Chodzi o lampkę w bagażniku kombi. Żarówki są ok.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez irlandczyk007,

Przebieg to 160tys km. Dotychczas leje 10w40 shella. Musze dolewać około 1litra miedzy przeglądami Jaki inny olej możecie mi polecić (castrol,mobil)etc? Czy warto się zastanowić nad zmiana na pełen syntetyk? Producent zaleca w instrukcji 502.00 , 500.00, 501.01który lepszy? Chciałbym się jeszcze dopytać.Przy kasowaniu inspekcji ile wyświetla się tys KM? Pytam bo nie wiem ile przejechałem już od wymiany oleju

• Upvote
    • 7 odpowiedzi
    • 17,4 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Trek,

Witam posiadam owe Audi A4 1,9 TDI b6 130KM Otóż mam problem z silnikiem nie wiem dlaczego ale z pod korka pokazuje mi się olej nie wiem co jest tego przyczyną Auto także wcześniej nie miało kopa a po sprawdzeniu go programem Polski VAG 4.9 wskazał mi przycznę niskiego podciśnieniai w rzeczywistości kabelek od powietrza się wypioł pod tym czymś i po podłączeniu auto miało przyśpieszenie (kopa) (program nie wskazywał żdnych błędów) ale po umyciu silnika auto straciło kopa i nie jest w stanie jeździć jak by się dusiło i nie dostawało powietrza, zwróciłem uwage jednak na to że po przekroczeniu 2 tys, obrotów auto jeździ i mam dość dobre osiągi jednak poniżej tej wartości au…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 9,2 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez radiann,

Witam Mam problem ze skrzynią biegów (A4 1.9 tdi - 96kW) na razie nie duży, ale jest. Skrzynia jest 5-cio stopniowa i wszystko niby jest ok, ale jak jest zimny olej w skrzyni jest problem z włączaniem II i III biegu i to tylko w górę, redukcja bez problemu. Jak się zagrzeje olej problem ustępuje. Sprzęgło nowe, ale to nie jest od sprzęgła raczej zależne bo tylko dwa przełożenia. Zmieniać olej czy to synchronizatory? dzieki i pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez arturek986,

Witam Mam złamany jeden zawias od schowka pasażera w A4 B6 Dzwoniłem do ASO i powiedziano mi, że nie ma możliwości kupienia samego zawiasu wystepuje tylko cały schowek za jedyne 500zł. Za bardzo nie chce mi sie w to wierzyć, że nie ma możliwości dokupienia samego zawiasu! Proszę o pomoc w tej kwestii, moze ktoś dysponuje informacją, czy można kupić sam zawias i ewentualnie nr katalogowym elementu.

• Upvote
    • 7 odpowiedzi
    • 22,9 tys. wyświetleń
  9. W celu rozwiązania problemu sprawdziłem czujnik stopu(wymieniłem na nowy), bezpiecznik, żarówki i z grubsza instalacje ale przyczyna jest gdzieś indziej. Podpoiłem pod vaga, komp pokazuje błąd czujnika świateł stopu ale nowy i stary jest sprawny na 100%. Jak wyciągnąłem bezpiecznik to zgasły wiec gdzieś z przodu instalacja albo sterowanie stwarza problem. Gdzie indziej leży przyczyna? Czy Ktoś się spotkał z takim czymś?

• 1 odpowiedź
    • 6,9 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez milo90,

Witam. Posiadam audi a4 b6 1,9TDI 130KM. Dzisiaj przy ruszaniu za szybko puściłem sprzęgło, trochę szarpnęło i samochód zgasł, niestety przy ponownej próbie samochód nie odpalił. Co mogło się stać?? Proszę o jakieś podpowiedzi

• 4 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez r_bich,

witam mam pytanko bo mam w moim a4 jedna pamiec od komputera nie ma terazniejszej i ogolnej np sredniej predkosci czy zuzycia paliwa czy to idzie jakos wlaczyc bo widzialem na niekturych zdj ze na wyswietlaczu jet 1 i 2 pamiec z gory dzieki za odp

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  12. Witam od niedawna jestem posiadaczem audi a4 2000 r 1.9 TDI 116 koni z małym FIS-em:( i po zapoznaniu się troszkę z literaturą w internecie mam następujące pytanko: czy aby autko pokazywało mi spalanie itp. to wystarczy jak zmienię manetkę o wycieraczek i poprzestawiam dane w komputerze, czy też muszę kupić dodatkowo nowy duży FIS?? a może coś innego proponujecie?? czekam na podpowiedzi i z góry dziękuję

• 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez audi1111,

Witam mam w swojej audi radio chorus zdj w zalaczniku, i mam pytanie czy da sie da niego podlaczyc mp3 jako zmieniarke lub cos innego by otwierac muzyke nie chce wydawac wiecej niz 50 zl. Z gory dzieki

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 26,8 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez WiśniaA4,

Witam wszystkich członków forum.. mam nastepujący problem ze swoją Audiolką A4 2002r. benzyna 2.0 sedan.. auto kupiłem w pazdzierniku sprowadzone z Holandii więc od razu przystąpiłem do wymiany oleju filtrów itd. wymieniłem olej na Castrol EDGE 5W30 razem z filtrem niestety od pażdziernika moja Audi wypiła już dodatkowo ponad 2,5 litra i dzisiaj juz dostałem znak że znów poziom oleju jest na minimum.. jak kupiłem auto wymieniłem uszczelke pokrywy zaworów ponieważ było widać zbierający się olej przy ''fajce'' świecy.. może ktoś mi wyjaśni o co chodzi?? auto pracuję prawidłowo równo sie wkręca i jest zrywne jedynie ten olej.. jeżeli auto nie było kręcone to dodam że ma 110…

• 3 odpowiedzi
    • 16,1 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez dalton000,

mialem taki maly problem z oswietleniem schowka ,zlamany bolec wklejam fotki moze komus sie przydadza a sprawe zalatwilem wten sposób:

• 0 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez drdala,

Witam mój samochód to audi a4 b6 2002r 1.9 TDI 130km AWX ostatnio zaczęło coś mi "trzeć" gdy jechałem na np. 3 i wcisnąłem pedał gazu doszło np. do 2500 obr. i puściłem gaz to słychać było przez chwilę takie dziwne tarcie. Pojechałem do mechanika odłączył mi ten przewód i powiedział że jak problem zniknie to znaczy że turbina już pada. Niestety okazało się że problem zniknął czyli turbina do wymiany. Co dziwne jeżdżę teraz z odłączonym tym przewodem i nie czuję dużej różnicy w mocy - do 2 tyś czuję że jest bardziej mułowaty ale powyżej 2 tyś. już praktycznie nie ma prawie różnicy. Teraz przejdę do sedna sprawy, przed pojechaniem do mechanika i odłączeniem tego kabla …

• 8 odpowiedzi
    • 5,3 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez dzwiedziu,

Witam, Po ostatnim przymusowym odłączeniu akumulatora rozkodował się jeden z kluczyków. Próbowałem zaprogramować kluczyk, kiedy drugi znajdował się w stacyjce. Nie wiem jak to się stało ale po tym, drugi kluczyk też przestał działać. Próbowałem już kilku sposobów i nic. Vagiem nigdy nic nie robiłem i troche się boję. Może mi ktoś opisać jak można zaprogramować pilot. Z góry dzięki za podpowiedzi.

• Upvote
    • 10 odpowiedzi
    • 209,4 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez radiann,

witam Jak bym mógł to proszę o informacje czy Wy też tak macie u siebie. A4 / 96 kW 1.9tdi - podczas jazdy w takich warunkach jak ostatnio mamy tzn. temperatura poniżej -10 st.C silnik osiąga tem. załóżmy 90 st. i niby jest ok, ale po zatrzymaniu i pracy silnika na biegu jałowym czy to w korku czy na chwile na światłach, temperatura silnika w oczach spada. Dzieje się tak w sytuacji jak ogrzewanie jest w trybie auto, jak zmienię na ręczne sterowanie i zmniejszę intensywność nadmuchu lub wyłącze całkowicie to temperatura utrzymuje się na niezmienionym poziomie lub nieznacznie spadnie, ale w trbie auto przechłądza silnik i to bardzo. Termostat w zeszłym sezonie zimowym wy…

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Coolturek,

Witam, od dwóch dni zauważyłem, że przy parkowaniu tyłem przy skręconych kołach w lewo nagle z nawiewów wydobywa się dziwny zapach (coś pomiędzy spalonym olejem a spaloną gumą). Zdarzyło się to już 2 razy i za każdym razem przy skręconych kołach w lewo, w prawo jest ok Poczułem ten zapach przy prawym przednim kole. Czy ma ktoś jakiś pomysł co to może być lub też spotkał się z czymś takim ? Nie ma żadnych błędów w komputerze, nie odczułem też żadnych innych problemów. Jest teraz dosyć zimno aby kłaść się pod autem a w tym tygodniu wypada przegląd auta. Dzięki za podpowiedź, Pozdrawiam,

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Roccogiani,

Witam Mam takie pytanko przy obecnych temperaturach -18°C i więcej ciężko pali mój silniczek 1.9 TDI 130. Zagrzeje raz świece cofne zapłon drugi raz i zapalam nie załapie, znowu zrzeje świece i palę nie załapie i tak nieraz 3 , 4 razy i dopiero załapie (np. stoi 8 godz. i palę ). Nie wiem może świece coś niedomagają. Ja sprawdzić czy działają poprawnie. Bo jak jest ciepły to pali bez problemu i wcześniej jak nie było takich mrozów tak ok -5°C to za pierwszym razem zapalił. Ale mimo wszystko chciałbym sprawdzić świece tylko w jaki sposób to zrobić? zrobię to sam czy trzeba jechać gdzieś do mechanika. Dzięki za wszystkie podpowiedzi. pozdrawiam

• 6 odpowiedzi
    • 6,4 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez woltek,

Witam, chciałbym się dowiedzieć jakie są możliwości w/w kabla, chodzi mi tu ogólnie o takie zmiany typu domykanie się szyb po upływie kilku sekund od zamknięcia auta (nie przytrzymanie na pilocie przycisku do momentu zamknięcia). Najlepiej sprawdzone funkcje;) mile widziane foto. I jeżeli ktoś mógł mi polecić jakiś kabelek z oprogramowaniem pod USB do B6 1.8T 2001r. (w miarę tani) bo z tego co widzę to ceny się strasznie wahają, a i kupujący wystawiają negatywne komentarze typu że się nie chce skomunikować itp. Z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich.

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Coolturek,

Witam, jakieś 3 dni temu komputer krzyczał mi po odpaleniu silnika i ruszeniu o zaciągnietym hamulcu ręcznym. Oczywiście nie był zaciągnięty, bardzo rzadko go zaciągam. Pomyślalem, że mrozy i te sprawy może coś się przymroziło ... Ale dzisiaj jadąc do pracy 3 razy mi o tym informował, oczywiście z odstępami czasowymi. Zatrzymałem się i kilka razy zaciągnąłem i spuściłem ręczny ale to nic nie dało. Ktoś ma jakiś pomysł co może być przyczyną ? Z góry dzięki za odpowiedź, Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 5,9 tys. wyświetleń
  23. Witam. Czy ktoś z szanownych użytkowników tego forum posiadał A4 B6 bez czujników parkowania i dokonał operacji dołożenia takiej instalacji. Szukam gdzieś na alledrogo i widzę czujniki po ok 300 za komplet, do tego widzę sterownik za jakieś 200zł. Czy da się to samemu zrobić? Jak się za to zabrać Jakich dokładnie części potrzebuję? Pozdrawiam Kamil

• 1 odpowiedź
    • 9,5 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez drdala,

Witam zamierzam wyczyścić sobie bak. Dowiedziałem się że można to zrobić wyjmując tylną kanapę i pod nią są dwie pokrywy. Odkręca się z nich albo obie nie wiem. Którą z nich mam odkręcić? Wyjmuje się pompkę i można czyścić. Tylko teraz zastanawiam się czym najlepiej jest to wyczyścić? Jakich szmat użyć? Jakiego płynu? mówił coś o rozcieńczalniku ekstrakcyjnym. Zna się ktoś z was na tym temacie? Dziś po pracy mam zamiar się za to zabrać więc proszę o podpowiedzi. Chcę jeszcze przed tym przepłukać przewody i cały układ paliwowy. Jak to zrobić?

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  25. Witam Czy ktoś wie w jaki sposób rozebrać pompowtryskiwacz żeby nic nie uszkodzić? Ja podczas próby rozebrania pompowtryskiwaczy ułamałem dwa bolce czy szpilki nie wiem jak to nazwać złamały się w tym miejscu: na zdjęciu widać tylko jeden z nich bo drugi (czarny zaostrzony) jest wyjmowany i nie mam go aktualnie przy sobie. Wiem że większość z was powie nie bierz się za to ale ja nie czekam na taką odpowiedź. Czekam na odpowiedź kogoś komu udało się to zrobić albo chociaż wie jak to zrobić. Mam do dyspozycji myjkę ultradźwiękową którą chce je przeczyścić. Ten pompowtryskiwacz który pokazałem na zdjęciu udało mi się przeczyścić na tyle że na początku żadną z 5 dziurek nie …

• 1 odpowiedź
    • 4 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.