Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam!!! Kupiłem dzisiaj nakrętke zabezpieczającą koło zapasowe (jak kupiłem samochód to nie było) i pojawił się problem. nakrętka jest za długa i po zakręceniu nie domknę pokrywa bagażnika. Na nakrętce widziałem, że jest regulacja tylko nie wiem jak działa. Próbowałem podważać zapadki, ale nic nie ruszyło. Proszę o pomoc
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Czym czyścicie swoje relingi w wersji chrom aby świeciły się jak przysłowiowe "psu jaja" ? Ja użyłem pasty do chromu i aluminium SONAX ale efektu nie widzę i dalej są takie jakieś jaśniejsze plamy. Proszę o porady.
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie odnosnie cewki zaplonowej w audi A4 B6 2004r. 1.6 Benzyna 110kw - a mianiwicie jaka powinna byc rezystencja na sprawnej cewce.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam!Od miesiąca jestem posiadaczem audi a4 b6 1.8turbo 150km.Dzisiaj zauważyłem że na nalepce w bagażniku mam oznaczenie silnika AVJ,a na silniku BFB.Co to oznacz?Proszę o pomoc.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Temat pewnie już był, ale pewnie tak jak i Google dostarczy mi ogólnej wiedzy a mnie interesuje jak to jest w moim modelu. Jak rozkłada się moc na osie w audi a4 b6 3.0 quattro? Ponoć 60/40 przód/tył czy to prawda i czy po zmianie z D(drive) na S(sport) ulega to zmianie?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Temat stary i oklepany zapewne . Pierwszy raz zakupiłem Audi ,jestem zachwycony wykonaniem jak i komfortem Chciałbym się dowiedzieć czy mojego egzemplarza nie rozrabowano podczas pielgrzymki a D do PL Głównie chodzi mi o kod silnika bo model z końca roku 2002 a rejestracja 2003 liczę na waszą pomoc bo po tym jak przeglądałem forum to widzę że znacie się koledzy i koleżanki na każdym wątku A oto mój VIN WAUZZZ8E33A169460 Z góry bardzo dziękuje Arek
-
- 1 odpowiedź
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Czy ktoś wie w jaki sposób rozebrać pompowtryskiwacz żeby nic nie uszkodzić? Ja podczas próby rozebrania pompowtryskiwaczy ułamałem dwa bolce czy szpilki nie wiem jak to nazwać złamały się w tym miejscu: na zdjęciu widać tylko jeden z nich bo drugi (czarny zaostrzony) jest wyjmowany i nie mam go aktualnie przy sobie. Wiem że większość z was powie nie bierz się za to ale ja nie czekam na taką odpowiedź. Czekam na odpowiedź kogoś komu udało się to zrobić albo chociaż wie jak to zrobić. Mam do dyspozycji myjkę ultradźwiękową którą chce je przeczyścić. Ten pompowtryskiwacz który pokazałem na zdjęciu udało mi się przeczyścić na tyle że na początku żadną z 5 dziurek nie …
-
- 1 odpowiedź
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Forumowiczów! Noszę się z zamiarem kupna Audi A4 w wersji sedan z roku 2002 z silnikiem Diesla. Znalazłem interesującą ofertę sprzedaży (wysokie wyposażenie, dobry stan ogólny), jednak jest to egzemplarz 5 biegowy z silnikiem 1,9TDi o mocy 100KM, a chciałbym mieć do dyspozycji trochę więcej. Zastanawia mnie jaka jest różnica w budowie pomiędzy jednostkami 100, 115 oraz 130 konną w tej wersji litrażowej. Mechanik powiedział mi, że w przypadku silnika o mocy 100KM różnica tkwi jedynie w przełożeniach skrzyni biegów, natomiast cała reszta jest jednakowa dla całej gamy Audi A4 o pojemności 1,9 z tego roku. Czy może ktoś tą informację potwierdzić lub jej zaprzeczyć? Jeś…
-
-
- 4 odpowiedzi
- 13,9 tys. wyświetleń
-
-
-
Koledzy potrzebuje waszej rady planuje wymianę rozrządu znalazłem coś takiego(http://allegro.pl/rozrzad-pompa-audi-a4-avant-8e5-b6-3-0-quattro-i1434025122.html) czy warto w to inwestować czy macie może jakieś sprawdzone sugestie będę bardzo wdzięczny za pomoc i poradę .
-
-
- 1 odpowiedź
- 8,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, po 10 latache eksploatacji stało sie nieuniknione, pękła rura turbosprężarki (słynna Eska). Koszt nowej w ASO ok 860PLN więc odpada. Pogrzebałem trochę po allegro i znalazłem kilka zamienników. Oczywiście po opisach wszystko ładnie pięknie, ale jakoś nie mam zaufania do sprzedawców których nie znam. Poniżej zamieszczam kilka linków i czekam na wasze wypowiedzi. Oczywiście jeżeli macie swoje propozycje to pisać pozdrawiam http://allegro.pl/przewod-rura-waz-turbiny-audi-a4-00-8e0145834-p-m-i3521268428.html http://allegro.pl/waz-rura-turbiny-nowy-audi-1-9tdi-awx-avf-a4-a6-i3486818830.html http://allegro.pl/audi-a4-2-0-tdi-super-mocny-waz-rura-turbiny-nowy-i349429…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam .. Mam taki problem ,od wczoraj coś się dzieje z moim autkiem , gaśnie na małych obrotach , nap jak skręcam redukuje na 2 samochód wyłącza się , potem jest Ciężko go odpalić . trzeba trochę odstać , gdy próbuje go odpalić co też nie przychodzi łatwo bo trzeba trochę go katować że by silnik ruszył ... Jest ktoś wstanie powiedzieć co się dzieje ?? bo chciał bym mieć trochę potrzebnej wiedzy przed pojechaniem do mechanika .. Audi a4 B6 TDI
-
- 0 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Mam wielki problem z moją audi a4 b6 2002r . 2.0 FSI . W skrócie , nagle przestała odpalac, rozrusznik kreci . Wymieniona pompa paliwa (zamiennik działa) pompa wysokiego cisnienia . Kluczyki od nowa zakodowane i chyba wszystko już sprawdzone . Nie pokazuje żadnych błędów . Jakieś pomysły?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Parę razy pojawił mi się dziwny problem, a mianowicie podjechałem pod sklep (silnik ciepły), zgasiłem silnik, wszedłem kupiłem wodę, (trwało to wszystko może 3min) zapalam ponownie silnik, a ten z marszu wchodzi na 1200obr i stoi. Dodaje gazu, puszczam, dalej nic. Ruszyłem w stronę garażu, przejechałem jakies 300m zatrzymuję się obroty już w normie. Innym razem przy dojeździe do skrzyżowania to samo tylko auto 1500 złapało, a na następnych światłach było już OK. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być? Niedługo wybieram się do serwisu na wymianę sprzęgła z dwumasem i każę im sprawdzić na WAG-u. Gorzej jak komputer nie pokaże żadnych błędów. Jeżeli macie jakies pomysł…
-
- 7 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Krótko i na temat, czego potrzebuję żeby dogadać się ze swoim autem ? Z tego co wyczytałem kolega Jeżu poleca interface VAG 10.6, ok to jest do załatwienia. Jaki program do obsługi?, który będzie chodził pod WIN 7 i nie będzie robił problemu z połączeniem. Jestem zupełnie zielony w tym temacie i mam zamiar pouczyć się na swoim samochodzie . Za wszystkie rady i sugestie z góry serdecznie dziękuję. Pozdrawiam
-
- 4 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
witam mam pytanko czy ma ktoś może schemat demontarzu tylnego zderzaka kombi B6.
-
-
- 9 odpowiedzi
- 51,5 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam! Zepsul mi sie najprawdopodobniej zamek w schowku od pasazera audi a4 b6.Nie wiecie jak go wyjac?czy tez trzeba rozkrecac i wyjmowac caly schowek?
-
- 2 odpowiedzi
- 7,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, bardzo zajefajne forum
-
- 5 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Witam:) Jak wiadomo w audi po 2001r dużym problemem są ścierające sie przyciski. Niedawo zakupiłem takie autko i chciałbym spytać Was jako fanów tej marki czy znacie jakąś możliwość żebym mógł sie tego pozbyć. Jest jakiś punkt z regeneracją? może jakieś inne sposoby albo pozostaje szukanie na szrotach? Chodzi o to aby było w miare tanio a milej sie jechało takim autkiem. Mam bardzo wytarty przełącznik świateł, klimatronik(plus i minus), el. szyby oraz włącznik awaryjek a także lewe oparcie na dźwiach( tam gdzie są przełączniki do el. szyb -wygląda jakby pies pazurami podrapał). Patrzyłem na allegro ale koszt samego panelu klimatronika to 200zł i przyciski plus i minus są …
-
- 2 odpowiedzi
- 7,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Wyświetliła mi się na fisie żółta kontrolka oliwiarki + napis sensor. Dodatkowo brak kontrolki od ESP na zegarach. Podłączyłem VAG ale błąd był tylko w liczniku ( 18062) - niestety nie potrafiłem go skasować więc cały wczorajszy dzień tak jeździłem. Dzisiaj kupiłem olej + czujnik poziomu oleju ponieważ wszystko wskazywało że to on padł. Niestety rano wszystko wróciło do normy z fisu znikła oliwiarka a kontrolka ESP zaczęła znowu świecić normalnie. Czy to napewno pada czujnik poziomu oleju? Przegrzebałem sporo różnych postów ale nigdzie nie znalazłem objawu olejarka + brak kontrolki ESP. Ktoś co poradzi ?
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, potrzebuję zakupić na internecie sensor zderzeniowy boczny do audi a4 b6 avant 1.9 TDI 130 KM rocznik 2002. Czujnik ma następujące oznaczenie: 8E0959643 RB4 HV. Czy wiecie może gdzie mogę coś takiego zakupić. Rozglądałem się na allegro, ale nie widziałem czujnika o takim oznaczeniu. A może ktoś z Was miałby coś takiego. Bardzo prosze o wszelkie informacje na ten temat. Pozdrawiam:)
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam!!! Przy jakim przebiegu trzeba wykonywać czynnści serwisowe takie jak: 1. Wymiana świec 2. Regulacja wtrysków, ustawienie kąta zapłonu Pytam się dlatego bo zauważyłem, że auto czasami puszcza z tyłu jasny dymek podczas jazdy. Nie bierze oleju, druga sprawa, że mechanik podczas wymiany przelał silnik (jakieś 200ml za dużo było) i nie wiem czy to mogło spowodować jakieś uszkodzenie. pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Jestem świeżo ok 3 tyg. posiadaczem audi 4 2.5 180 km i od paru osób słysze że mi gratulują bo po 200 tyś musze wymieniać wałki rozżądu!!! Ze to nawet w ASO zalecaja...what the fuck?? Czy naprawde aż tak żle jest?
-
-
- 3 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-