Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam O paru dni nie działają mi głośniki z tyłu i Sub. Może macie jakieś pomysły. Problem kiedyś się już zdarzył, ale usterka minęła po jednym dniu. Pozdrawiam
-
-
- 3 odpowiedzi
- 7,6 tys. wyświetleń
-
-
Hej, Zapomnialem sie zapytac wczesniej. Przed zakupem samochodu, poprzedni wlasciciel wymienil nastepujaca czesc: Wyglada to mi na jakis czujnik temperatury. Numer z obudowy: 078 919501 C [EH2 140MAX] Moglby mi ktos to sprawdzic albo moze wie co to dokladnie za czunik? Z gory dzieki za podpowiedz. pozdrowienia! m@urycy
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z tą pokrywą zakrywającą głośnik niskotonowy w A4 Avant. Otóż jak ją zamykam, to po pewnym czasie otwiera się sama. Z drugiej strony taka sama pokrywa nie robi takich problemów. Ktoś miał podobny taki problem ? Mechanizm w tej rączce wygląda na cały i nie popękany. Na razie przystawiłem tam skrzynkę z akcesoriami ale chciałbym aby było tak jak z lewą pokrywą, która trzyma cały czas.
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, W swoim nowym nabytku, a jest nią A4 AVANT 2002r. zauważyłem, że nie działa regulacja lusterka prawego w zakresie góra-dół. Czy ktoś ma jakiś pomysł co to może być ? Regulacja lewo-prawo działa.
-
-
- 6 odpowiedzi
- 12,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam następujący problem: Jakis czas temu zauważyłem że nie świeci mi światło w bagażniku, po wymianie jednej spalonej żarówki okazało się że problem nie znikł, a nawet zauważyłem że nie wyświetla mi informacji o otwartej klapie bagażnika. Z tego co wyczytałem to mikrostyk odpowiadający za tę informację znajduje sie w zamku klapy. Po zdjęciu tapicerki okazało sie że jest tam w sumie masa kabelków, ale tylko dwa idą do samego zamka, jest to kostka. Idąc dalej tym tropem, to są kabelki które idą do teka mikrostyku, a więc gdy je złącze powinno mi wyświetlić że klapa bagażnika została otwarta. Czy jestem w błędzie? Złączyłem już te dwa kabelki i nic sie nie działo. Co …
-
- 3 odpowiedzi
- 10,1 tys. wyświetleń
-
-
witam wczoraj zauważyłem brak mocy w moim samochodzie, tzn. nie ma w ogóle przyspieszenia i dalej jak 100 km/h nie chce jechać. proszę o pomoc.
-
-
- 12 odpowiedzi
- 54,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, na poczatku chce przyznać że wiem że źle zrobiłem , ale mam następujący problem: Podłączałem kabel ze wzmacniacza do akumulatora (oczywiście do +) ale nie wykręciłem klemy tylko osobny kabel który jest jeszcze wkręcony do tej klemy. Poszło kolka iskier... i od tej pory świeci mi cały czas ESP (czyli że jest wyłączone) i przestało działć domykanie i otwieranie szyb z kluczyka. Wie ktoś może czy te dwa układy są ze sobą powiązane? czy udało mi sie przez to uwalić dwie rzeczy? (jeszcze nie sprawdzałem reszty elektryki w aucie) I najważniejsze, czy jest na to jakaś "domowa" rada czy bez elektromechanika sie nie da i ile by to kosztowało????
-
-
- 4 odpowiedzi
- 6,1 tys. wyświetleń
-
-
witam mam problem z wycieraczka i widzialem ze ktos pisal ze najpierw najlepiej sprawdzic przekaznik i mam pytanie jak to spr i jaki ewentualnie kupic bo znajduje sie chyba pod kierownica prawda? z gory dzieki za pomoc
-
- 2 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Mam problem z tylnia wycieraczka w audi a4 b6 avant.Otoz jak ja wlacze i chce wylaczyc to nie reaguje.Jest nie raz tak ze nusze wylaczyc silni aby wszystko wrocilo do stanu pierwotnego.Jest jeszcze jeden problem po wlaczeniu tylnej wycieraczki nie pracuje ona plynnie tylko zatrzymuje sie kilka razy w ciagu jednego cyklu.POMOCY!!!
-
- 4 odpowiedzi
- 13,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam potrzebuje 1sz takiej felgi może wiecie gdzie mogę dostać taką?
-
- 5 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam potrzebuję wymienić żarówkę w przednim reflektorze , ale przy reflektorze mam dużo różnych szpejów które nie wiem jak zdemontować a bez tego nie dostanę się do żarówki bo ciasno. Jak wyjąć ten reflektor. Ja znalazłem dwie śruby od góry ale jeszcze coś trzyma mi reflektor. Czy są jeszcze jakieś śruby lub zatrzaski ? pozdrawiam
-
-
- 18 odpowiedzi
- 125,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Zauważyłem parę dni temu, że prawy kierunkowskaz nie działa prawidłowo Po włączeniu mrugnie 2 razy prawy, potem ponownie 2 razy lewy i dopiero zostaje na stałe na prawym. Jeśli trzymam u góry manetkę kierunkowskazu to jest OK .... ale to jest upierdliwa jazda Odkręciłem górę kolumny kierowniczej, wysunąłem kierownicę na max do przodu górna osłona mi odeszła, ale dolną już nie wiem jak zdjąć... Czy Ktoś z Was nie wie, czy tam są krańcówki - może jakaś możliwość regulacji? Przy delikatnym podniesieniu manetki (bez zatrzaśnięcia) wszystko chodzi OK. A4/B6 - sedan 2002 r. Pozdrawiam,
-
-
- 4 odpowiedzi
- 16 tys. wyświetleń
-
-
witam. tak jak w temacie nie mogę zamknąć bagażnika. odbija mi od zamka i nie da się zamknąć. proszę o pomoc. pozdrawiam
-
-
- 6 odpowiedzi
- 13 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Od pewnego czasu mam problem z odbiorem radia i muzyki z płyt w mojej Audi. A mianowicie kiedy gra radio bądź płyta to dźwięk jest raz głośniej raz ciszej i tak na zmianę. Czym to może być spowodowane? miał już ktoś już taki problem w swoim samochodzie? pozdrawiam
-
- 6 odpowiedzi
- 7,7 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, potrzebuję zakupić na internecie sensor zderzeniowy boczny do audi a4 b6 avant 1.9 TDI 130 KM rocznik 2002. Czujnik ma następujące oznaczenie: 8E0959643 RB4 HV. Czy wiecie może gdzie mogę coś takiego zakupić. Rozglądałem się na allegro, ale nie widziałem czujnika o takim oznaczeniu. A może ktoś z Was miałby coś takiego. Bardzo prosze o wszelkie informacje na ten temat. Pozdrawiam:)
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Jakiś czas temu zauważyłem, że nie mogę osiągnąć właściwej temperatury silnika tj 90st.C Wskazówka stała pomiędzy środkową kreską a 90 czasami o grubość kreski przed 90 na tablicy. Winą za ten stan rzeczy obarczyłem termostat, który to też wymieniłem. Po wymianie wszystko ok. silnik rozgrzewa się temperatura 90st. Pojawił się natomiast inny problem, od czasu do czasu podczas jazdy wskazówka temperatury opada mi do 50 st. i tak sobie leży. Czasami po paru minutach wraca do 90 a czasami potrzebny jest dłuższy postój auta żebym miał wskazania temp. na pulpicie. Dodam jeszcze, że ta sytuacja ma miejsce tylko wtedy kiedy jadę normalnie i na przykład zatrzymam się na jaki…
-
-
- 18 odpowiedzi
- 56,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Krótko i na temat, czego potrzebuję żeby dogadać się ze swoim autem ? Z tego co wyczytałem kolega Jeżu poleca interface VAG 10.6, ok to jest do załatwienia. Jaki program do obsługi?, który będzie chodził pod WIN 7 i nie będzie robił problemu z połączeniem. Jestem zupełnie zielony w tym temacie i mam zamiar pouczyć się na swoim samochodzie . Za wszystkie rady i sugestie z góry serdecznie dziękuję. Pozdrawiam
-
- 4 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Coś mi zaczęło chrobotać z przodu po prawej, przy skręcaniu (nie do końca) w prawo. Zwłaszcza jak się skręca i zacznie lekko przyśpieszać słychać z prawej chrobotanie. Sam oczywiście nie dam rady tego zdiagnozować i zrobić i mam do Was prośbę (zwłaszcza do kolegów z Warszawy) o polecenie mi jakiegoś godnego zaufania zakładu mechanicznego gdzie mógłbym to naprawić.
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
witam mam problem z tylnia wycieraczka sama sie wlancza i che wykrecic caly silniczek i zobaczyc co jest i nie bardzo wiem jak to zrobic jak zdjac wycieraczke i ja odlrecic z gory dziekuje za pomoc
-
- 2 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Tak jak w temacie chciałbym do swojego Audi A4 B6 avant z 2004 roku kupić alufelgi z oponami. Czy alufelgi + opony 215/45/R17 to dobry wybór? Jak się na nich będzie jeździło po naszych polskich drogach. Czy lepszy wybór to 225/45/R17? Proszę o jakąś pomoc przy wyborze. No i oczywiście jaka najlepsza firma aby kupić opony. Pozdrawiam iareczek
-
- 1 odpowiedź
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam kolegów. Powiedzcie mi jaki nelazy kupic plyn do ukladu wspomagania i czy moge dolewac nawet jesli nie wiem co bylo wlane wczesniej ?
-
-
- 3 odpowiedzi
- 72,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Jak kupiłem swoją Audiczkę to płyn chłodniczy był na normalnym poziomie, powiedzmy w połowie między min i max. Auto kupiłem we wrześniu. Jakoś w połowie zimy komputer zaczął mi krzyczeć, że jest mały poziom płynu. Rzeczywiście później jak patrzyłem to był na min. więc w końcu musiał zejść niżej, stąd komunikat komputera. Dolałem litr płynu, jednak nie mogę powiedzieć ile tak na prawdę wskazywało na zbiorniku wyrównawczym. Teraz, znowu komunikat na komputerze o małej ilości płynu. Dolewałem grudzień/styczeń, nie jest to niepokojące ? Jeżdżę ok. 600-800 km miesięcznie po mieście, raz na jakiś czas w trasę. Przypominam, że auto mam na LPG. Czy może to być spowodowane …
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Potrzebuje pomocy i porady zauważyłem wyciek oleju z pod korków kuł zębatych rozrządu tych na samej górze (chyba od wałków) czy są tam jakieś uszczelniacze i czy to można gdzieś dostać może jakiś schemat ktoś ma z kodami tych części?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Zakupiłem Piękna Audi A4 S4 z silnikiem1.8T Quattro :-) 140kW 190PS chcę zainstalować sekwencyjny gaz tylko nie wiem jakiej marki a chcę być zadowolony co zaproponujecie i jakie macie doświadczenia z gazem przy tym motorze?
-
- 6 odpowiedzi
- 10,8 tys. wyświetleń
-
-
witam czy może ktoś mi powiedzieć gdzie w Audi A4 B6 z 2004 roku montuje się gaśnice? obszukałem cały samochód ale nie znalazłem miejsca na zamontowanie gaśnicy. pozdrawiam
-
-
- 5 odpowiedzi
- 12,4 tys. wyświetleń
-