Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez wigo@wigo.pl,

Witam szukam instrukcji do modelu Audi S4 2005 r Cabrio, jakby ktoś miał proszę o info. Jacek

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez iareczek,

Witam gdzie znajduje się tabliczka znamionowa w audi a4 b6? potrzebuje znaleźć numer QG1 lub QG0/2 aby rozróżnić rodzaj serwisowania. pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 4,8 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Amanex,

Więc tak zacznę od najbardziej oczywistych rzeczy nie mam książki serwisowej a wlepa z kodem lakieru została zdrapana jakiś czas temu przez poprzednich właścicieli, a potrzebuję wymienić część z powodu uszkodzenia, jeśli byłby ktoś w stanie mi zdekodować po numerze vin byłbym wdzięczny numer vin : WAUZZZ8E64A022891

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  4. Witam, jak w tytule. Czy może ktoś się orientuje czy parownik klimatyzacji z diesla będzie pasował do benzyniaka audi a4 b6 2.0 alt. Czy czymś się różnią? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez kreatywny00,

witam wszystkich użytkowników Audi , posiadam problem z lampami , mianowicie xeenonami i przetwornicami

• 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez hanibal10,

Witam ! Mam problem z moim audi a4 b6 . 2003r. Otóż nie mogę go odpalić, Kontrolka akumulatora miga jak szalona, słychać przy tym specyficzne ,, cykanie " . samochód kreci, nie jest to wina akumulatora. Tak jakby alarm odciął zapłon - no nie wiem, nie znam sie ;/ Licze że ktoś mi pomoże. zamieszczam link do filmu jak to wygląda .

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Krzychu0208,

Czy jest jakiś bezpłatny program pod OBD 2 ELM327 że podpiąć i sprawdzić błędy mojej a4?

• 2 odpowiedzi
    • 4,4 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Trek,

Witam posiadam owe Audi A4 1,9 TDI b6 130KM Otóż mam problem z silnikiem nie wiem dlaczego ale z pod korka pokazuje mi się olej nie wiem co jest tego przyczyną Auto także wcześniej nie miało kopa a po sprawdzeniu go programem Polski VAG 4.9 wskazał mi przycznę niskiego podciśnieniai w rzeczywistości kabelek od powietrza się wypioł pod tym czymś i po podłączeniu auto miało przyśpieszenie (kopa) (program nie wskazywał żdnych błędów) ale po umyciu silnika auto straciło kopa i nie jest w stanie jeździć jak by się dusiło i nie dostawało powietrza, zwróciłem uwage jednak na to że po przekroczeniu 2 tys, obrotów auto jeździ i mam dość dobre osiągi jednak poniżej tej wartości au…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 9,2 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Pabloo,

witam, posiadam audi a4 b6 1.9TDI z 2004r skrzynia manualna i po zapaleniu samochodu wyskakuje mi na komputerze fis kontrolka"N" nie wiem co ona moze oznaczac. nie przy kazdym odpaleniu ona wyskakuje. i wystarczy ze przełacze na inna opcje komputera i kontrolka gasnie. pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez SiDo,

Witam, nie wiem czy mi sie to wydawało ale w wiekszości samochodów nawet gdy wyskoczy komunikat o rezerwie czy otworzymy drzwi przy zapalonych światłach to słychać dzwięk. A u mnie tego nie ma. Nie wiem czy wysiadł jakiś głośniczek czy po prostu jakoś go wyłączyłem ? Czy po prostu tego nie ma. Dziekuje z góry za pomoc i pozdrawiam.

• 2 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez kasta,

Witam wszystkich posiadaczy Audi Mam problem z Audi A4 b6 avant rok 2003 1.8Turbo 163km przebieg 110000 tyś Jakiś miesiąc temu coś w autku zaczęło pukać z przodu nie przenosząc żadnych wibracji na nadwozie auta, stuka przy hamowaniu do przodu jak i do tylu oraz przy gwałtownym ruszaniu, pojechałem do mechanika który stwierdził ze wszystko wygląda ok podejżewał tuleje tylnego wahacza w przednim lewym kole ale pewny na 100% nie był więc pojechałem do stacji diagnostycznej jeżdżąc po kanele w tom i we wtom diagnosta stwierdził ze faktycznie to ta tuleja wahacza w lewym kole. Kupiłem cały wahacz lamfordera wymieniłem i nic sie nie zmieniło moim zdaniem to nie jest zawiesze…

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez irlandczyk007,

Przebieg to 160tys km. Dotychczas leje 10w40 shella. Musze dolewać około 1litra miedzy przeglądami Jaki inny olej możecie mi polecić (castrol,mobil)etc? Czy warto się zastanowić nad zmiana na pełen syntetyk? Producent zaleca w instrukcji 502.00 , 500.00, 501.01który lepszy? Chciałbym się jeszcze dopytać.Przy kasowaniu inspekcji ile wyświetla się tys KM? Pytam bo nie wiem ile przejechałem już od wymiany oleju

• Upvote
    • 7 odpowiedzi
    • 17,1 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez barteek,

Witam!!! Jakieś 2 miesiące temu pojawiły się stuki w przednim zawieszeniu dochodzące jak mi się wydaje z prawej strony. Mechanik zdiadnozował wybitą końcówkę kierownicy więc zamówiłem 2 szt Lemfordera za prawie 300PLN. Kiedy dawałem auto na wymianę tarcz z przodu, inny mechanik stwierdził, że to nie końcówka tylko 2 drązki wahacza (lewego o dziwo) i może mi je wymienić za 420PLN. Ciśnienie od razu mi podskoczyło i zarządałem tylko wymiany tarcz, bo skoro każdy mechanik twierdzi co innego postanowiłem sam spróbowac zdiagnozować problem. Druga sprawa, że niby powinno się wymieniac wahacze kompletami, a nie pojedyncze drążki. Proszę doradźcie mi jak się zabrać za szczególową…

• Upvote
    • 9 odpowiedzi
    • 29,7 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez audi1111,

Witam mam pytanie w mojej audi przy zamykaniu drzwi nie zamyka sie klapka wlewu paliwa. Co moze byc przyczyna i jak wogole sie do tego dostac ?? Z gory dziex za pomoc

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez sully,

Witam użytkuję A4 1.8T i od paru dni zauważyłem, jakby autko przestało ciągnąć. Mianowicie do 3 tys obr. zaczyna pomału wciskać w fotel i wszystko jest ok, a gdy wskazówka przekroczy 3 tys obr jak ręka odjął, zero przyspieszenia jakbym jechał polonezem. Podejrzewam, że to z turbiną coś się dzieje. Czy to może być oznaka jej końca? Dodam że turbo jest już po regeneracji, na szczęście jeszcze na gwarancji.

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 9,6 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez r_bich,

Witam. Wie ktoś może co się mogło stać z lampką, która przestała działać. Na początku jak w nią pukałem to było Ok, ale teraz już w ogóle nie działa. Chodzi o lampkę w bagażniku kombi. Żarówki są ok.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  17. Witam Od kilka dni temu zauważyłem u siebie w audi taki problem, że przeważnie podczas jazdy wyskakuje czerwony wykrzyknik na kilka sekund. Co może być tego przyczyną? I jak sobie z tym poradzić? Vag przed kasowaniem http://www.wklejto.pl/743183 Vag po kasowaniu http://www.wklejto.pl/743185

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Dalop9720,

Witam. Odkąd kupiłem audi pali się check engine, na kompie pokazało błąd 1 sondy przed katem, czy mogę wymienić ja czy to może być coś innego? Kolejna sprawa to audi zaczęła kopcić na biało lekko Kończąca się turbina, zawory ? Mocy jej nie brakuje spalanie w granicach 10-12 przy spokojnej jeździe oczywiście gazu benzyny wydaje mi się że więcej chociaż tutaj jest zbiornik chyba 70l... 1.8t 163km bfb 2003r

• 1 odpowiedź
    • 3,6 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez aniolwadowic,

Witam jak sie sklada oparcie tylnej kanapy ?? dzieki za info

• 1 odpowiedź
    • 5,9 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez gaviscon,

Witam. Jak w temacie, jak sądzicie co ile powinno się wymieniać olej w silniku? Dziś w rozmowie z kolegami każdy podał swoją wesję jak i również w internecie każdy twierdzi inaczej. Czy 20 000 km to dobry termin ? Pozdro

• 2 odpowiedzi
    • 14,3 tys. wyświetleń
  21. Witam Po zakupie samochodu zrobiłem nim 500 km i wyskoczył mi bład nr P1429 elektryczna pompa podciśnieniowa (hamulec). Hamulce działają i nie mam z nimi problemu natomiast powtarzający sie bład jest irytujący. Czy ktoś z was miał już taki bład lub wie co może być przyczyną ? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez arkadiuo,

Witam. Mój problem chyba się trochę skomplikował. Otóż nie było dźwięku w radiu wiec poszukałem przyczyn i po ustaleniu przyczyn awarii (uszkodzone kable w gumie między drzwiami a słupkiem od kierowcy) postanowiłem poradzić sobie z tym sam. Żeby mieć lepszy dostęp wypiąłem kostkę ze słupka i połączyłem uszkodzone kable. Po podłączeniu kostki nie dziala nic w drzwiach kierowcy i pasażera. Co zrobiłem zle? Pozdrawiam

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 10,2 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez yopuss,

Witam!!! Przymierzam się do montazu haka holowniczego w mojej Audi, nawet zadzwoniłem do gościa co się tym zajmuje i powiedział mi prawie 1000pln za hak z modułem + koszt montażu. Spelowałem troche na allegro i zauważyłem, że podana cena u niego jest mocno zawyżona. Koleś zgodził się na montaż dostarczonych przezemnie podzespołów. Jest jeden problem nie wiem jakiej firmy hak zakupić i jaki moduł do mojej wersji przychodzi. Proszę o rady pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 10,5 tys. wyświetleń
  24. Witam Niedawno odkrylem ze dywanik i wykladzina za pasazerem jest zalany, jak sie potem okazalo przod rowniez. Niedlugo potem zaczely wariowac kontrolki poduszki, ABS, hamulców oraz skaczący prędkościomierz. Ponadto auto nieraz nie odpala mimo ze kreci bardzo ladnie. Okazalo sie ze zatkane byly odplywy pod aku i serwem. Odetkalem je i wyjalem fotel oraz podnioslem wykladzine aby to wysuszyc. Myslalem ze to zalatwi sprawe ale problem byl nadal. Otwieralem puszke komputera i wyciagalem wszystkie wtyczki ale tam bylo sucho i strona od kierowcy rowniez sucha pod wykladzina. Gdzie teraz szukac rozwiazania? Podobno gdzies nad nogami pasazera jest jakis modul ktory m…

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 2,1 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez yopuss,

Witam!!! Przymierzam się do kupienia felg letnich wraz z oponami do mojej A4 1.9TDI z 2003 roku i pojawił się problem. Nie mam książki pojazdu i nie wiem jakie felgi i opony można założyć do tego auta. Jeżeli ktoś posiada jakąś tabele (chodzi mi do jakiego rozmiaru felgi jakie jest ET i oponyktóre można na tą felge założyć) byłbym bardzo wdzięczny. pozdrawiam

• Upvote
    • 25 odpowiedzi
    • 189,4 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.