Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam ! W moim aucie jakis czas temu przestal dzialac sygnal dzwiekowy powiadamiajacy o zostawionych wlaczonych swiatlach, rezerwie czy np informujacy o niskim poziomie oleju w silniku. Nie bardzo wiem czy to moze byc wina ktoregos z bezpiecznikow czy jest tam jakis glosniczek ? Nie przeszkadzalo mi to za bardzo az do momentu, kiedy rozladowal mi sie akumulator po zostawieniu auta na wlaczonym kierunkowskazie. Dzieki serdeczne za kazda informacje
-
- 2 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanko dotyczące nowego włącznika, przełącznika czterech elektrycznych szyb .Mam zamiar kupić nowy na allegro: http://moto.allegro....2922385596.html, czy w/w przełącznikach są jakieś numery bo nie rozbierałem starego. Pozdrawiam
-
- 4 odpowiedzi
- 7,8 tys. wyświetleń
-
-
Czesc mam taki problem auto stracilo na mocy a dokladnie jest tak auto odpala na dotyk pracuje rowno i praca silnika jest bardzo dobra auto nie kopci nie gasnie nie faluje po prostu stracil moc ale nie do konca auto zaczyna dostawac mocy ale nie pelnej tylko tak 60% przy obrotach 2600 do 3500 i pozniej znowu traci moc turbo dziura jest okropnie wielka niskie obroty strasznie zmulone wciskam gaz i czekam az dojdzie do tych 2800 i zaczyna jakos jechac bledow brak ! wypialem przeplywke ale bylo jeszcze gorzej wogole ledwo jechal ktos ma jakis pomysl gdzie szukac przyczyny dodam ze silnik jak wciskam gaz zaczyna troche buczec..
-
- 1 odpowiedź
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim. posiadam samochód od grudnia i dzisiaj chciałem pojechać na ryby no i zabrałem wędki i zabieram się do pakowania sprzętu i zonk tylne siedzenie się nie rozkłada. Czy były modele że nie rozkładała się tylna kanapa? Bo jak chyba taki mam. proszę o informację.
-
- 1 odpowiedź
- 9,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Jak wymienić całą listwę z oświetleniem tablicy rejestracyjnej w sedanie. Niestety podczas demontażu jednej z lampek oświetlenia tablicy uszkodziłem całą listwę (popękała w okolicy śruby mocującej lampkę). Jak by ktoś miała taką listwę na zbyciu jestem zainteresowany. pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam taki problem odłączyłem akumulator do ładowania w Audi A4 b6 2002r. po naładowaniu podłączam aby odpalić samochód i jak przekręcam kluczyk w stacyjce to jest taki dźiwęk jakby zwarcie oraz nie mogę zamknąć ani otworzyć samochodu używając kluczyka tylko mogę go zamnknąć i otworzyc wkładając kluczyk do drzw, a także pali się kontrolna od kontroli trakcji. Pomóżcie
-
- 1 odpowiedź
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, przymierzam się do zakupu Turbo timera, wydaje mi się że to przydatne urządzonko dla posiadaczy silników z turbiną. Czy ktoś z Was ma u siebie zamontowane takie coś lub słyszał jakieś potwierdzone informacje na temat Turbo Timera? Najważniejszym moim pytaniem jest czy w momencie gdy silnik jeszcze chodzi po wyjęciu kluczyka czy idzie zamknąć auto z pilota? Mam na myśli Turbo Timer za ok 150 zł. Moje auto to A4 B6
-
- 4 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Od 2-3 miesięcy w mojej b6 avant słychać dziwne stuki dochodzące jakby z bagażnika.poczatkowo myślałem,że coś mi lata po bagazniku więc wyciągnąłem wszystko i problem nadal występował.sprswdzilem koło zapasowe i dobrze jest dokrecone.stuki występują jak najeźdźam na dziury lub jak jadę po bruku to wtedy jest naprawdę mocne walenie.dzwiek jest taki jakby bagażnik był niedomkniety i uderza jadąc po nierownosciach.sprawdzalem go i nie ma luzów .Zrobiłem próbę z kolegą to nawet trzymał nogami bagażnik siedzac w nim i bicie i tak było więc to nie leży problem po jego stronie.jakies pomysły co to może być?Amortyzatory?Kolegą który siedział z tyłu mówił,że wydaje mu się ,że dźwi…
-
- 2 odpowiedzi
- 7,3 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanie odnośnie oświetlenia drzwi, (chodzi o te lampki w drzwiach które zapalają się po otworzeniu drzwi) a konkretnie w drzwiach tylnich prawych ( za pasażerem) które nie działają wcale ( nie zapalają się lampki), miał by ktoś jakiś schemat jak się do tego można dostać? czy trzeba całe drzwi rozbierać i czy można to jakoś sprawdzić czy to faktycznie się spaliła ta żaróweczka( w sumie to 2 żaróweczki bo są tam czerwone i białe podświetlenie) ? i kierowcy gdzie podświetlenie działa tylko na pierwszym "zębie" tj. jak drzwi się otwierają na 3 stopnie to na tym pierwszym) i co może być tego przyczyną? podejrzewam że jakieś czujniki są za to odpowiedzialne ale jakie? i g…
-
-
- 11 odpowiedzi
- 33,3 tys. wyświetleń
-
-
witam ! mam problem z orginalnym radiem , bardzo słabo łapie stacie radiowe , co może być przyczyną ? nie chcę zmieniać na inne ,chcę mieć orginalne ! pozdrawiam !!!
-
- 3 odpowiedzi
- 8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie więc zakładam nowy wątek. Posiadam A4B6 3.0 v6 ASN Składam silnik i ogólnie chciałbym dowiedzieć się jaki polecacie olej do silnika. Cena nie gra roli. Znalazłem info o 0w-30 , ale słyszałem że 5w 30 też podejdzie ? Doradzi ktoś w tej kwestii? Dzięki serdecznie za pomoc!
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Piszę z takim problemem rok temu miałem wymieniany rozrząd kompletny góra i dół napinacz orgi itd dziś słychać takie stuki co to może być dodaje film Pozdrawiam:) VID_20250316_173227.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim mam takie pytanie jeśli silnik jest uruchomiony i jak odkręcimy korek wlewu oleju to powinno być spokojnie czy jest ciśnienie powietrza że wygląda jakby miało przedmuchy na pierścieniach. jest to silnik 1.9 TDI 130 koni. Zaznaczam że z rana nie ma problemu z paleniem nawet jak stał cały dzień na mrozie 17 stopni wiec to chyba nie pierścienie. Jeden mechanik powiedział że silnik do remontu a drugi że tak powinno być bo taka jest konstrukcja tego silnika. Bardzo proszę podzielcie się informacją czy u was jest tak samo.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Mam problem z przełącznikami opuszczania i podnoszenia szyb od strony kierowcy. Mam 4 szyby w elektryce, tylnie opuszczają się i podnoszą bez najmniejszego problemu przednie już nie zawsze. Dodam, że nie działa mi opuszczanie i podnoszenie do końca (jak puszcze przycisk to się szyba przeważnie zatrzymuje). Kolega doradził, żby rozebrać i wyczyścić przełącznik bo pewnie napchało tam się brudu i naskórka. Moje pytanie brzmi czy ma racje i to jest kwestia wyczyszczenia czy lepiej kupić nowe bo już te się wypracowały a może nie w przełącznikach jest problem? pozdrawiam
-
-
- 3 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam ma audi a4 b6 2002r. jak odłączyłem akumulator to po podłączeniu nie mogę ani otworzyć ani zamknąć samochodu z pilota. A co jest jak jest takie jakby zwarcie po podłączeniu akumulatora. Jest mozliwość by przez to że sie jakieś małe zwarcie zrobiło padła centralka?. Pomóżcie
-
- 1 odpowiedź
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Opiszę mój problem i mam nadzieję że ktoś będzie potrafił pomóc laikowi. Otóż Mój samochód to A4 B6 1.9 TDI 130KM 2001r. anglik. Przyjechałem nim do Polski. Trochę niestety stał czekając na decyzję co do kolejnych planów życiowych. W końcu postanowiłem się nim zająć. Niestety mój wszystkonajlepiejwiedzący znajomy podpiął go przez przypadek pod prostownik ustawiony na 24V.... Jak się pewnie spodziewacie poszedł dymek (z radia). I teraz dochodzimy do kwestii problemów. Zaraz po tym zabiegu (no po podładowaniu akumulatora już normalnie) po włączeniu zapłonu totalnie nic nie podświetla się na desce rozdzielczej (mam na myśli kontrolki, zegary itd) zap…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. dziś rano wsiadam do auta i po pierwszym strzale zapalił, z tym ze zgasł po 5-7 sekundach. próbowałem tak kilka razy i to samo po dłuższej przerwie około 10 minut musiałem go trochę pokręcić żeby odpalił ale tusz po tym zgasł! zdjąłem dodatnią klemę z akumulatora z nadzieja ze komputer się zresetuje i może to coś da! Po założeniu klemy.. i probie odpalenia dalej to samo, dodam ze po restarcie kompa teraz się świeci non stop kontrolka ESP.to jest A4 B6 1.9 TDI 130km 2001. może wie ktoś o co chodzi?? dziś Wigilia i nie wypada dzwonić po mechanikach.
-
- 2 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
witam od 3 dni jestem.posiadaczem.audi a4 b6 2.5 tdi. Nie zauwazylem.by przy odpalaniu auta poziomowaly sie ksenony . Ale gdy dalem auto do zrobienia klimatyzacji wymieniali.czujnik klimy przy chlodnicy chyba musieli zdjac lampe by sie dostac nie jestem pewny po zrobieniu wyskoczyl blad na zegarach od poziomowania swiatel i fakyycznie jedna lampa swiecila nizej. Po podpieciu kompa bledu lampy od kierowcy z poziomowaniem jakies spiecie skasowaniu go kolega to robil mnie mie bylo przy tym lampa wrocila na swoja wysokosc co prawda lewa byla nizej ale.obie sie zrownaly i blad nie swieci na zegarach. Pytanie moje brzmi czemu przy wlaczaniu swiatel swiatla nie robia gora dol au…
-
-
- 1 odpowiedź
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam takie pytanko dzisiaj rzuciło mi się w oczy że po prawej stronie (z tej to jest turbina) w górnej części gdzie jest to co dodaje się gazu zwie się chyba przepływomierzem pojawił się delikatny olej to dokładnie z tej rury co jest od przepływomierza do silnika czy to poważne coś czy nie mam się czym przejmować. proszę o info pozdrawiam.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 14,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy ktoś może wymieniał już uszczelkę pod pokrywą zaworów ? Bo zaczął mi się pocić i chciałbym wymienić. Uszczelka jest już kupiona, czekam teraz tylko na chwilę wolnego Jeśli ktoś posiada jakieś opisy, rysunki/schematy byłbym bardzo wdzięczny. Audi A4 B6 2.0 130KM benzyna. Dzięki i pozdrawiam, Patryk
-
-
- 3 odpowiedzi
- 14,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Mam wielki problem z moją audi a4 b6 2002r . 2.0 FSI . W skrócie , nagle przestała odpalac, rozrusznik kreci . Wymieniona pompa paliwa (zamiennik działa) pompa wysokiego cisnienia . Kluczyki od nowa zakodowane i chyba wszystko już sprawdzone . Nie pokazuje żadnych błędów . Jakieś pomysły?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z tylną klapą gdy zamknę auto to po 5 min. czasem dłużej włącza się alarm i świeci się światło w bagażniku wygląda to tak jakby klapa sama się otwierała podczas jazdy zaświeca się kontrolka na pulpicie.Nie wiem czy to ważne ale wcześniej sama włączała się tylna wycieraczka.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam takie pytanie czy do modelu AUDI A4B6 rok 2002, dostane dojazdówke bo posiadam zestaw naprawczy ze sprężarką oraz tym środkiem.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam moje pytanie polega na tym: Czy da się włożyć dolną kratkę ze zderzaka z audi a6 c5 LF do zderzaka audi a4 b6 s-line albo zrobić coś podobnego bo wydawanie 500PLN za kawałek orginalnego plastiku to przesada Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam padł mi akumulator a nie wiem czy stary jest oryginał a4b6 130km 1,9 tdi quattro 2003r doradżcie jakiej firmy i jakie parametry.Z góry dzięki i pozdrawiam
-
-
- 7 odpowiedzi
- 50,1 tys. wyświetleń
-