Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam was serdecznie . Zamieszczałem już temat turbosprężarki dokładnie chodziło o czkawkę , dochodził dziwny dźwięk przy wysprzęglaniu mimo to auto nie traciło mocy i dochodzący mnie dziwny dźwięk znikł , niestety do dziś kiedy auto straciło moc , dla mnie temat jest troszkę dziwny , postaram się to opisać w zrozumiały sposób . Więc ..... Wracając z pracy w pewny momencie auto straciło moc ,pierwsza myśl turbo. Kolega mechanik zaproponował sprawdzić wąż dolotowy do turbo czy jest w nim olej ....niestety jest , nie na tyle bym mógł go przelać do czegoś ale widoczne ślady .Wytarłem go od wewnątrz na tyle ile mogłem sięgnąć sprawdziłem poziom oleju i tyle ,poskręcałem w…
-
-
- 5 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Chciałbym sie dowiedzieć jak dostac się do żarówki w tylnej lampie bo mi sie spaliła i muszę wymienić a nie wiem jak.
-
- 5 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, od pewnego momentu zauwazyłem że czasem przestaje mi działać przycisk od elektrycznych szyb od strony kierowcy. Mianowicie objawia sie to tym, że gaśnie podświetlanie obu przycisków(kierowcy i pasażera) ale szyby pasażera można i tak otworzyć drugim przyciskiem natomiast szybę kierowcy już nie i jednocześnie nie działa elektryczna regulacja lusterek, po jakimś czasie jazdy poswietlanie przycisków zaczyna działać i wszystko jest ok. Tak było jak kupiłem to autko natomiast od wczoraj mam tak że jak podświetlanie zacznie ponownie świecić i chce wcisnąć przycisk od szyb kierowcy to przestaje ponownie świecić i za kilka sekund zapala sie znowu i tak w kółko. Dodam że B…
-
-
- 5 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, bardzo zajefajne forum
-
- 5 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Witam otóz mam taki problem związany z ESP. Od dłuższego czasu poprostu ESP nie działa, na początku było tak, że jak odpaliło się auto to świeciło ESP że jest wyłączone, próba włączenia go przyciskiem nic nie dawała, jak auto osiągneło temp 90 stopni to po zgaszeniu i ponownym odpaleniu ESP już nie świeciło(działało poprawnie). Po pewnym czasie już wogule przestało działać. Ostatnio zaobserwowałem, że jeżeli temp otoczenia jest powyżej 25 stopni to ESP działa a jeżeli jest mniej to już nie działa. Po podpieciu do kompa w zimie wyszedł błąd coś ze światłem stopu bo żarówka się spaliła, ten błąd skasowałem, ale drugi błąd który komputer pokazał to Czujnik położenia skrętu k…
-
-
- 5 odpowiedzi
- 8,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć , szukam zamiennika tego cuda 06D 103 211 E zmieniał ktoś ? 2.0 FSI AWA 150km
-
- 5 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam ponownie wszystkich. Może wie ktoś czy jest możliwość zamknięcia drzwi tylnych od strony pasażera w Audi A4 B6 sedan z 2001r nie korzystając z centralnego zamka. Od wczoraj przestał on mi zamykać właśnie te drzwi, dodatkowo wysiadła też lampka czerwona, która jest po boku. Pozdrawiam
-
-
- 5 odpowiedzi
- 17 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem ze spryskiwaczami reflektorów, otóż zauważyłem, że się z nich leje. Po wymontowaniu i podpięciu pod wodę bieżącą widać jak przecieka przez dwa otworki, które chyba służą za obniżanie ciśnienia (zaznaczone są na zdjęciu poniżej). Czy z tych otworków rzeczywiście powinno kapać?
-
- 5 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jestem właścicielem audi a4 b6 avant z 2002 roku. Zauważyłem że przestały grać głośniki w drzwiach kierowcy. Wszystkie inne grają bez problemu, ale te dwa w drzwiach kierowcy nie reagują (bez różnicy czy gra radio czy leci muzyka ze zmieniarki). Czy ktoś z Was miał podobny problem? Czy zacząć od rozebrania tapicerki w drzwiach i sprawdzenia czy cos sie nie rozłaczyło czy może problem leży gdzie indziej?? Bardzo prosze o Wasze odpowiedzi i podpowiedzi:) Pozdrawiam Adrian
-
-
- 5 odpowiedzi
- 14,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Potrzebuje fachowej pomocy. Problem jest taki... codziennie rano jak próbuje odpalic autko mam z tym problem. Krece i krece go az za ktoryms razem zalapie ale ledwo co po czym odpala ale cale te zamieszanie zajmuje mi 30min.Przypuszczam ze to chodzi o swiece ale nie jestem pewien. Z gory dzieki za pomoc
-
-
- 5 odpowiedzi
- 6,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam was serdecznie . Mam pytanie odnośnie kompresora klimatyzacji mianowicie,czy jest on rozbieralny w sensie wymiany łożyska w nim . Czy po-prostu lepiej wymienić całą ? Niestety klękła ....i zmuszony jestem ją wymienić . Sama klima po około trzech miesiącach poszła....... teraz na okres zimowy jest mi zbędna ale strasznie hałasuje rolka i nie jestem pewny czy nie pociągnie czegoś dalej .... stąd pytanie. Może poradzicie . I oczywiście jestem zainteresowany kupnej takowej , Audi a4 b6 1.9 2004r AVF pozdrawiam serdecznie.
-
-
- 5 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
witam czy może ktoś mi powiedzieć gdzie w Audi A4 B6 z 2004 roku montuje się gaśnice? obszukałem cały samochód ale nie znalazłem miejsca na zamontowanie gaśnicy. pozdrawiam
-
-
- 5 odpowiedzi
- 12,3 tys. wyświetleń
-
-
witam mam problem z grzaniem przy włączonej klimie 19 stopni lew strona ładnie grzeja a prawa chłodzi miał z Was coś takiego ? pomóżcie rozwiązać problem
-
-
- 5 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Po podłaczeniu pod komputer wyskoczyły 4 błedy.( zaznacze ze pali normalnie) P0130, P0171, P0172, P1423. czy to moze byc tylko wina uszkodzonej sondy lambda? Prosze o pomoc i propozycje za co sie zabrac. Pozdrawiam
-
-
- 5 odpowiedzi
- 6,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Mam prosbe o pomoc w rozwiazaniu problemu . Swoje A4 B6 1.9 tdi 131 km AVF kupilem w lutym i klimatyzacja dzialala (dalo sie odczuc ze troche slabo ) a po miesiacu zapalila sie lampka econ . Wczoraj bylem na nabiciu klimy i dalej nie mozna wlaczyc ( swieci sie econ ) . W fazie odzysku czynnika R134a okazalo sie ze w ukladzie bylo tylko 95 g tego czynnika . Szczelnosc ukladu jest sprawdzona i jest ok , olej tez wymieniony . VAGiem nie sprawdzalem bledow bo nie mam gdzie . Nawet nie wiem gdzie to sie robi . Prosilbym o pomoc w tym temacie . A moje drugie pytanie to czy klima miala prawo dzialac z tak mala iloscia czynnika chlodzacego R134a . Z gory dzieki za pomoc .
-
- 5 odpowiedzi
- 11,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam potrzebuje 1sz takiej felgi może wiecie gdzie mogę dostać taką?
-
- 5 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy mógby mi ktoś zinterpretować błedy? Będe bardzo wdzięczny:) Najbardziej interesuje mnie bład 18107 i jak go naprawić? Friday,02,November,2012,17:34:11:10074 VCDS Version: Release 10.6.0 Data version: 20100630 Chassis Type: 8E - Audi A4 B6/B7 Scan: 01 02 03 08 09 0F 11 15 16 17 18 36 37 45 46 55 56 57 65 67 69 75 76 77 VIN: WAUZZZ8E22A186636 Mileage: 212250km/131886miles ------------------------------------------------------------------------------- Address 01: Engine Labels: Redir Fail! Part No SW: 8E0 909 557 E HW: 8E0 909 057 Component: 2.0L R4/5VS G 0002 Coding: 0011581 Shop #: WSC 63351 000 00000 VCID: 356525E72529 1 Fault Fo…
-
-
- 5 odpowiedzi
- 12,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Żarówka jest sprawna i po jej wyjęciu komputer zgłasza że jest ona przepalona czyli tutaj niby wszystko tak jak być powinno, przy włożonej na komputerze wszystko ok jednak nie zapala się prawe światło stopu. Wymiana żarówki na nową nic nie daje. Gdzie szukać przyczyny?
-
-
- 5 odpowiedzi
- 5,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Może temat już był poruszany, ale nic nie mogę znaleźć. Mianowicie jakie jest wlaściwe napięcie ładowania? Czy jest to tak jak w większości pojazdów 14,2V czy ewentualnie dopuszczalne jest inne. Przed chwilą założyłem nowy alternator Bosch i jak dla mnie to napięcie bez obciążenia na poziomie 13,9V jest za małe. dzięki za informacje i pozdrawiam
-
-
- 5 odpowiedzi
- 7,3 tys. wyświetleń
-
-
na gorze pod osloną silnika biegnie jakies urządzenie rurowe i jest polączone 3 sróbkami wlasnie tam mam przeciek mysle ze to jest przeplywimierz(a4b6 1.9TDI) nie wiem czy tam jest jakas uszczelka?
-
-
- 5 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Bardzo proszę o pomoc kogoś zorientowanego w temacie, może ktoś z Was miał podobny przypadek i podzieli się cennymi wskazówkami. Zrobiłem już prawie wszystko a problem nie ustępuje. 163KM to nie dużo zwłaszcza przy AWD ale wiem czego można się spodziewać tym bardziej że nie ma kata to powinno dać kila % powinienem czuć wiatr we włosach a tu nic Sprawa wygląda bardzo zagadkowo, gdyż naprawiłem już chyba wszystko co mogło być przyczyną braku mocy a auto raz jedzie w miarę super, a innym razem wcale - różnica jest spora odczuwalne przyspieszenie pogarsza sie o około 50% przy czym jak jest w miarę super to oceniam na jakieś 90% możliwości. Zaraz po zakupie wiadomo wym…
-
-
- 5 odpowiedzi
- 33,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Przyszedl czas na wymiane rozrzadu. Pompe wody wymienialem rok temu. Czy jest sens wymiany rocznej pompy znowu przy wymianie rozrzadu ? Pompa chyba z paska jest napedzana.
-
-
- 5 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
witam , Od niedawna jestem posiadaczem Audi A4 z 2003 roku, auto wyposażone jest w system Homelink, grzech było by z tego nie skorzystać. Niestety pomimo stosowania się do instrukcji nie udaje się zaprogramować, problem powstaje już na etapie zeskanowania przez system Homelink pilota do bramy, samochód powinien mrugnąć kierunkowskazami i przyjąć kod, ale tak się nie dzieje. Centralka bramy pracuje z pilotami o kodach zmiennych na standardowej częstotliwości. Może miał ktoś z tym styczność i ma jakieś wskazówki.. edit: udało sie zapisać pilot w pamięci homelink, natomiast problem teraz jest w zapisaniu pilota homlink w pamięci centralki. Samochód jest z niemczech i…
-
- 5 odpowiedzi
- 11,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Rozwaliłem sobie obie plastikowe osłony podwozia (lewą i prawą) - gdzie to można kupić? Przeszukałem allegro i inne portale z częściami i nic nie ma (albo nie wiem jak szukać) Audi A4 B6 2003 1,6 benzyna
-
-
- 5 odpowiedzi
- 8,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Dzis jadąc do pracy zauważyłem że wogóle nie mam mocy, zero jakbym miał ze 70 koni po maską niczym w polonezie. Do wczoraj było wszystko ok. Dodam że wczoraj wiozłem młodą parę na wesele, przez 50 km albo i więcej jechałem 35 - 40 km/h i od tamtej pory coś szlag trafił. Proszę o pomoc, co się stało i czy ma jakieś znaczenie wolna jazda dosłownie na 3 biegu. P.S czy bezpiecznik 31 może mić z tym coś wspólnego, musiałem go wyciągnąć bo mi się cały czas świeciły światłą wsteczne ???
-
- 5 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-