Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez adikalisz11,

Witan. Jeżdżę na codzień Audi A4 B6 8e 1.9 tdi 130km. Zarejestrowalem sie tutaj aby uzyskac pomoc od Was. Poniewaz kolo 5 miesięcy temu zauwazylem spadek mocy gdy chcialem przyspieszyc ponad 120 km/h. Odrazu udalem sie do mechanika aby podpial pod kompa. Okazalo sie ze turbina. Dalem do regeneracji. Wszystko bylo ok lecz dzisiaj znowu mam te same objawy. Myslicie ze znowu turbina? Zauwazylem również slabe hamulce.

• 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez serth87,

Czesc Od około miesiaca jestem posiadaczem B6 i mam problem z oswietleniem w kabinine nad głowa kierowcy nad głowa pasazera w schowku, bagazniku oraz lampki w dzwiach tez nie swieca. Czytałem juz na kilku forach o bezpiecznikach i module komfortu ale inf sa nie spojne i lakoniczne i chciałbym Was popsoric o informacje gdzie moze byc przyczyna i jak ja zlikwidowac. Dodam tylko ze ok tydzien temu po zamknieciu klapy bagaznika wszystko chwilowo wróciło do normy, problem jednak po ponownej probie sprawdzenia oswietlenia dalej sie pojawia Z góry dziekuje za pomoc Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez DonJarullo,

Witam Mam problem z podswietleniem w radiu CHORUS 2 . Świeci tylko wyświetlacz ,a podswietlenie przycisków nie. Mam pytanie czy to się da włączyć czy jest to kwestia żarówek czy ledow. Proszę o pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez PWR666,

Witam! Bardzo proszę o pomoc kogoś zorientowanego w temacie, może ktoś z Was miał podobny przypadek i podzieli się cennymi wskazówkami. Zrobiłem już prawie wszystko a problem nie ustępuje. 163KM to nie dużo zwłaszcza przy AWD ale wiem czego można się spodziewać tym bardziej że nie ma kata to powinno dać kila % powinienem czuć wiatr we włosach a tu nic Sprawa wygląda bardzo zagadkowo, gdyż naprawiłem już chyba wszystko co mogło być przyczyną braku mocy a auto raz jedzie w miarę super, a innym razem wcale - różnica jest spora odczuwalne przyspieszenie pogarsza sie o około 50% przy czym jak jest w miarę super to oceniam na jakieś 90% możliwości. Zaraz po zakupie wiadomo wym…

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 33,6 tys. wyświetleń
  5. witam nie mam prawego tylnego kierunku żarówka ok.pozostała elektryka działa kable przy lampie ok. proszę o pomoc z góry dzięki

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez HarryKelso,

Witam!! Kupiłem 5 tygodni temu a4 z 2002 rok 1,9 tdi. wszystko było pieknie az do niedzieli. Auto straciło moc, nie idzie tym jechać.Jak odpaliłem go na drugi dzień rano to na zimno przyspieszał normalnie jak wcześniej ale tylko sie trochę zagrzał od nowa to samo. Byłem u dwóch mechaników. Pierwszy stwierdził ze turbina do remontu lub wymiany, drugi że trzeba wymienić czujnik ciśnienia kolektora ssącego ( Awaria P1557). Wyskoczyła też awaria coś o zwarciu na poduszkach silnika cylindry 1 i 2 . Co o tym myslicie??

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez wwaszko,

Witam. Mam poważny problem. Otóż w mojej S4 B6 zgasły światła. Ale od początku. Wracając od rodziców z weekendu wszystko było w jak największym porządku. Po przejechaniu około 300 km zgasiłem silnik samochodu przedtem wyłączając światła. Po dwóch dniach włączyłem silnik i chciałem zapalić światła, ale tu Audi zrobiło mi psikusa. Po przekręceniu włącznika zapaliły się wyłącznie światła pozycyjne i nic więcej. Dodam że od razu sprawdziłem czy są światła drogowe i są! Sprawdziłem bezpiecznik tj bodajże ostatni górny słupek lewej strony. I też nic nie jest spalone. Dodam że sprawdziłem też kostki przy lampach i chyba wszystko gra. Czy ktoś miał taki problem? Potrzebuje pomoc…

• 2 odpowiedzi
    • 9,1 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez woltek,

Witam, jakiś czas temu zauważyłem że stracił mi się sygnał alarmu (alarm oryginalny), wszystko działa, załącza sie tak jak powinien, awaryjne migają, ale jest cisza, po podpięciu VAGa wykrył mi taki błąd:1134 1134 Alarmowy sygnał akustyczny-H12 magistrala CAN brak sygnału. Co to może być i czy idzie to naprawić bez wizyty u specjalisty?

• 3 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  9. Witam. Burza zalała samochód, tzn. woda stała pod maską w tym miejscu, co akumulator. Nie było osłony podszybia, prawdopodobnie zatkane były odpływy w komorze i wyglądało to na taką wanienkę. Wylałem wiadereczko wody. W każdym razie, akumulator działa (wyjąłem, przyniosłem do domu, osuszyłem, jest naładowany). Ale deska rozdzielcza jest czarna, nic się nie świeci. Jak można próbować zdiagnozować co się stało. W temacie samochodów nie wiem nic.

• 1 odpowiedź
    • 3,9 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez sully,

Witam ponownie wszystkich. Może wie ktoś czy jest możliwość zamknięcia drzwi tylnych od strony pasażera w Audi A4 B6 sedan z 2001r nie korzystając z centralnego zamka. Od wczoraj przestał on mi zamykać właśnie te drzwi, dodatkowo wysiadła też lampka czerwona, która jest po boku. Pozdrawiam

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 16,9 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez tyberiusz,

Witam jak w temacie centralny nie zamyka drzwi kierowcy z pilota reszta dziala normalnie szyby sie podnosza lusterka tez mozna regulowac . Dodam ze mozna zamknac kluczem a nastepnie otworzyc z pilota tylko zamykanie nie dziala z pilota. Prosze o pomoc

• 1 odpowiedź
    • 4 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez victor31,

Witam.Pojawił się u mnie problem z centralnym zamkiem.Po krótce opiszę co się dzieje. Jakiś czas temu po zjechaniu z trasy okazało się, że nie mogę otworzyć tylnej klapy.Było słychać że zamek się odblokowuje lecz klapa nie puszczała.W związku z tym otwarłem klapę kluczykiem.Ropzpakowałem auto i okazało się, że nie można go zamknąć pilotem.Zamknąłem normalnie kluczykiem.Rano znowu zaczęło wszystko działać.Po kilku dniach pojawił się znowu problem przy zamykaniu i otwieraniu samochodu z pilota.Raz działało, raz nie.Wymieniłem baterię w pilocie i nic zero reakcji na którykolwiek przysk pilota.Baterie sprawdziłem jest na pewno dobra.Kluczyk też sprawdziłem u znajomego na "spe…

• 1 odpowiedź
    • 3,2 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez elizabet1,

witam ! problem jest następujący , po wejściu do samochodu i zamknięciu drzwi przekręceniu kluczka w stacyjce ,słychać odgłos centralnego zamka .! Moduł konfortu sprawdzałem , jest ok. Pozdrawiam !

• 2 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez audi1111,

Witam mam pytanie w mojej audi przy zamykaniu drzwi nie zamyka sie klapka wlewu paliwa. Co moze byc przyczyna i jak wogole sie do tego dostac ?? Z gory dziex za pomoc

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez luki886,

Witam jestem nieszczęśliwym posiadaczem Opla Astry 1 . Zamierzam kupić nowe auto nieco droższe niż poprzednie oczekując,że przejadę więcej niż tym bez napraw ,bo astrę mam rok a do wymiany jest prawie wszystko ale cóż się dziwić auto za 3 tysiące hehehe. Moim faworytem stało się Audi . Myślę nad Audi A4 B6 combi. Zastanawia mnie jaki silnik najlepszy do tego auta zważając na ilość spalanego paliwa , koszt napraw (w razie zepsucia pewnych części). Zamierzam się wyprowadzić także nie chce żeby auto pożarło większość finansów... Obecna Astra pali 10l /100 km w mieście. W trasie spada do ok. 8l/100km. Cena jaką chce przeznaczyć na auto to do 20 tysięcy zł. To jak oświecicie …

• 1 odpowiedź
    • 2,1 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez melwin18,

Witam wszystkich klubowiczów Od tamtego roku zdarza się zaswiecic check engain nie jest to cały czas znika po kilku dniach później spokój na kilka kilkanaście tygodni, dziś się znowu zapalił zatankowalem pełny bak na BP po przejechaniu 100 km kontrolka się zapaliła. Pierwszy raz zapaliła się po dokładnym umyciu auta, od jakiegoś czasu lubi się też włączać wiatrak z chłodnicy co kilka minut czasami wogole się nie włącza? ktoś miał taki przypadek Audi A4 b6 2.0 alt multitronic

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Dalop9720,

Witam. Odkąd kupiłem audi pali się check engine, na kompie pokazało błąd 1 sondy przed katem, czy mogę wymienić ja czy to może być coś innego? Kolejna sprawa to audi zaczęła kopcić na biało lekko Kończąca się turbina, zawory ? Mocy jej nie brakuje spalanie w granicach 10-12 przy spokojnej jeździe oczywiście gazu benzyny wydaje mi się że więcej chociaż tutaj jest zbiornik chyba 70l... 1.8t 163km bfb 2003r

• 1 odpowiedź
    • 3,6 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez krzysiek108,

witam mam problem z grzaniem przy włączonej klimie 19 stopni lew strona ładnie grzeja a prawa chłodzi miał z Was coś takiego ? pomóżcie rozwiązać problem

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  19. Witam, otóż mam taki problem Dołożyłem oryginalny moduł bluetooth. Mojego radio to Audi Concert 2 (1 din) Podczas rozmowy rozmówca słyszy mnie normalnie(głośnio i wyraźnie). Ale za to w samochodzie ja prawie nie słyszę drugiej osoby. Bardzo słabo słychać w głośnikach, praktycznie wcale. Wszystkie połączenia są prawidłowe. Kostka na radiu posiada NF+-,Mute. Za pomocą VCDS ustawiłem w module telefonu zwiększenie głośności ale to nie pomogło. Podczas rozmowy gdy kręcę lewym pokrętłem radia to nic się nie dzieje. Ktoś wie co może być przyczyną? Do czego służą kable NF? Czy są to kable dźwięku od modułu BT? Czy przyczyną może być kodowanie ra…

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez bolo78,

Witam.Panowie mam problem ze swoja a4b6 1.9 TDI 130 km z 2002r. Mianowicie podczas odpalania rano musze dosc dlugo krecic (kilka sekund) i w tym czasie silnikiem strasznie trzesie i zalapuje tak jakby nie na wszystkie gary.Dodam ze przy tym dymi na niebiesko. Dymi troche mniej jak jest cieply ale jak mu przygazuje bardziej to nawet na cieplym dymi.Po odpaleniu silnik pracuje nie rowno i dzis zaowazylem ,ze podczas tych drgan silnika ze sie tak wyraze do rytmu mruga oswietlenie wewnetrzne(jak jest zapalone).Swiece wymienione, filtry paliwa,powietrza,oleju olej i nic dalej ciezko pali ,dymi itrzesie silnikiem.Pomocy.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Brembomen,

Witam was serdecznie . Zacznę może pytaniem odnośnie nie miłego zapachu jaki od czasu do czasu dochodzi nie wiadomo skąd ale jest na tyle nie przyjemny że wręcz dobija i którego nie mogę się pozbyć . Pojawia się od czasu do czasu przy rozgrzewaniu auta gdy temp się podnosi do pierwszej kreski ok 70 st. tak jakby spalony olej coś w tym rodzaju i nie wiem od czego to zależy,dodam iż olej ,filtry są powymieniane , podejrzewam już nawet coś z turbiną bo wiem że hałasuje dlatego może coś z nią jest nie halo . Wczoraj jeszcze wyczyściłem cały zawór EGR mam nadzieję że dobrze piszę . Był naprawdę ..... bo powoli przeciekał olejem dlatego myślałem że to przez niego ten olej kapi…

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Krawiec,

Witam! Co sądzicie o płukaniu silnika preparatami znanych marek np. Motul Engine Clean,Engine Flush Liqui Moly. Co o tym sądzicie? dodam że moje auto ma przebieg 300000 tys km 1.9 TDI . dziękuje i pozdrawiam

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez maurycy,

Hej, Zapomnialem sie zapytac wczesniej. Przed zakupem samochodu, poprzedni wlasciciel wymienil nastepujaca czesc: Wyglada to mi na jakis czujnik temperatury. Numer z obudowy: 078 919501 C [EH2 140MAX] Moglby mi ktos to sprawdzic albo moze wie co to dokladnie za czunik? Z gory dzieki za podpowiedz. pozdrowienia! m@urycy

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez tupac1234,

Witam jest problem pobiera mi prąd. 1.Odłączyłem minus zamknąłem wszystko nawet klapę by było tak jak na postoju samochodu mierzyłem miernikiem i wyszło 0.11/0.12 A. 2.Ruszyłem na bezpieczniki tak samo zamknąłem auto ale ku mojemu zdziwnieniu światełko od awaryjnych po upływnie 30 sekund dalej się świeciło,i w pewnym momencie zgasło ale zaraz znowu się zaświeciło sprawdzałem bezpieczniki i taki sam prąd pobiera mi na klimatyzacji 0.12,czy jest to możliwe że ten prąd jest od tego światła.Akumulator po nocy stania ledwo co kręci. Proszę o pomoc bo mi już rece opadaja na początku myślałem że to wina akumulatora i podłaczyłem pod prostownik na 3,4h ale rano dalej to samo, z…

• 0 odpowiedzi
    • 7,8 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez e1thx,

Witam panowie Mam problem z audi A4 B6 1.8T AVJ. Otóż w sobotę jechałem drogą ekspresową ok 160 lekko mnie bujnęło na drodze. Auto jest obniżone sprężynami od s-line i na pewno bujniecie było bardziej odczuwalne. Zaświetliła się kontrolka od oleju po czym zgasła, już więcej się nie wyświetliła. Zatrzymałem się po ok. 1km i otworzyłem maskę a silnik cykał jak diesel. Zgasiłem, po chwile zapaliłem z powrotem dalej cykał. Żadnych wycieków. Auto zaholowałem, po ok 1h odpaliłem przy mechaniku dalej cykał. W poniedziałek mechanik odpalił go i nic. Sprawdził cienienie oleju. Na ziemnym jak i na ciepłym silniku, mówił ze książkowe jest. Z tego co czytałem forum to bolączka jest…

• 1 odpowiedź
    • 3,4 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.