Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Toni,

Witam, kupiłem, jak w temacie, założyłem silniczek, a , on nie działa. Okazało się po rozebraniu,że jest uszkodzony, ta zębatka pośrednia ma wytarte zęby. Doszedłem do wniosku, że silniczek był blokowany przez brak miejsca na posuw. Kupiłem nowy silniczek zamontowałem i też nie działa. Jak ustawić ręczną regulacją aby zyskać trochę miejsca na posuw silniczka? Może ktoś miał podobny problem? W lampie takiej samej depo, tylko z lewej strony silniczek ( regulacja pion.) działa.

• 1 odpowiedź
    • 10,2 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez arturek986,

Witam mam problem z nieprzyjemnym zapach wydobywającym się po włączeniu klimatyzacji. Około trzech tygodni temu wymieniłem filtr kabinowy, a dwa tygodnie temu byłem na uzupełnieniu czynnika wraz z dezynfekcją układu klimatyzacji przez ozonowanie, a smród nadal nie zniknął. Myśle teraz o kupieniu jakiegoś środka w sprayu do usuwania brzydkiego zapachu z układu klimatyzacji, ale nie wiem jaki kupić żeby był skuteczny i czy to wogóle ma sens - czy to coś da. Pomóżcie może ktoś też miał taki problem i ma jakies rozwiązanie

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 10,5 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez SiDo,

Witam, niedawno kupiłem kabelek Vag-K+Can. Nie chce dłubać, zmieniać przebiegów czy coś, po prostu w razie jakiegoś przypadku odczytać błąd i mam małe pytanie czy A4 B6 z 2003r. da rade odczytywać błędy programem Vag K+can commander 1.4 ? czy musze zaopatrzyć sie w jakiś inny ? Pozdrawiam. Jeśli nie w tym dziale to bardzo przepraszam.

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 5,4 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Coolturek,

Witam, zakupiłem jakiś czas temu kabel do diagnostyki VAG za ok. 60zl i dostałem do niego program VWTOOL. Łączyłem się z kilkoma modułami (hamulce, ogrzewanie, immobiliser, wskazniki ...)jednak nigdy nie mogę połączyć się z modułem silnika, skrz. biegów np. na czym mi trochę zależy. Próbowałem instalować różne programy VAG-COM 311.2 czy w wersji 409 i nie wykrywa interfejsu. Czy ma ktoś może jakiś pomysł co może być przyczyną braku połączenia z tymi modułami ? Dziękuję i pozdrawiam, Patryk

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez shade,

Witam mam (znowu) problem chodzi o dławiący się czasem silnik tj. A4 B6 1.9 TDI 131KM 2001r postaram się opisać problem.. podczas rozpędzania auta nie przyspiesza tak dynamicznie jak do tej pory.. bardzo go muli do 2000obr. czasami szarpie dodam, że wcześniej miałem taki sam problem ale po kilku godzinnej jeździe ustąpiło na jakieś kilka tygodni i wczoraj znowu to samo! wybieram się do mechanika w przyszłym tygodniu ale póki co może Wy jesteście w stanie powiedzieć co może być przyczyną? pozdrawiam

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 11,5 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez sopel108,

Witam. Ostatnio byłem na serwisie fltry, oleje itd. następnego dnia przy wyprzedzaniu i ruszaniu dławił się jakby nie dostawał paliwa.. przy spokojnej, wolnej jeździe pracował normalnie. Przyczyną była rura ktorą wlatuje powietrze i wędruje przez filtr powietrza itd.. ta rura.. pomiedzy filtrem a wlotem nad przednim zderzakiem jest łączona i dolna cześć była nieszczelnie wsadzona. Poprawiłem i jest cacy. ZERO szarpania i dławienia. Jak zaufać mechanikowi i nie patrzeć mu na ręce. Jedno naprawią drugie zepsują eh.. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Marcin.b,

Witam. Audi 3.0 asn podczas wymiany rozrządu przy wyciąganiu gruszek i klap wirowych klapy się rozsypały , kupiłem nowe ( używane ) po złożeniu wszystkiego auto żyje swoją historia , raz ma moc raz jej nie ma raz się dławi jakby gaz był zamontowany na sriubie , dławi się jakby gazu brakowało , przy mocnym wciśnięciu gazu potrafi szarpnąć , zaznaczam ze gruchy i klapy zostały sprawdzone działają poprawnie… pomóżcie bo oszaleje z tym samochodem

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez slavo1970,

posiadam audi a4b6 02r.Mam taki problem,wysiadl termostat i przy kazdym uruchomieniu silnika odrazu uruchamia sie dmuchawa,wymiana termostatu dopiero za tydzien.Czy da sie odlaczyc dmuchawe i jak to zrobic?

• 1 odpowiedź
    • 2,3 tys. wyświetleń
  9. Gość
    Rozpoczęte przez Gość,

Temat do usunięcia

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez majster208,

Witam, Tak jak w temacie, chce pierwszy raz włozyc koła do swojej a4-ki tylko nie mam pewnosci czy, aby na pewno wejdzie takie koło. 5x 112 19 cali 8,5j kapec 225/35/19 et 35 Miał już ktoś doczynienia z 19-stkami i et35 w b6? Będzie tarło :D? Pozdro. @EDIT zawieszenie=ori

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez yopuss,

Witam!!! Przymierzam się do kupienia felg letnich wraz z oponami do mojej A4 1.9TDI z 2003 roku i pojawił się problem. Nie mam książki pojazdu i nie wiem jakie felgi i opony można założyć do tego auta. Jeżeli ktoś posiada jakąś tabele (chodzi mi do jakiego rozmiaru felgi jakie jest ET i oponyktóre można na tą felge założyć) byłbym bardzo wdzięczny. pozdrawiam

• Upvote
    • 25 odpowiedzi
    • 189,6 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez ameryk,

Witam Jak w temacie.Obecnie jeżdżę na alufelgach i letnich oponach o wymiarach 205/55 R16 91V.Potrzebuje pomocy w doborze felg stalowych oraz opon na zimę. Z góry dziekuje za podpowiedzi:)

• 4 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez kokojumbo,

Witam po wypadku w temacie z kaluza postanowilem zrobic remont silnika. Nowe panewki, pierscienie, uszczelki, planowanie glowicy, honowanie cylindra, korbowod, plyny, oleje itd. Zrezygnowalem z zakupu uzywanej jednostki. Dlaczego? Z uzywana jednostka nigdy nie wiadomo jak byla eksploatowana. Trzeba by sprawdzic kompresje, wycieki, zajrzec pod glowice to wszystko wiaze sie z dodatkowymi kosztami. Dalej nie wiemy ile tak naprawde ma przejechane dana jednostka. Moj silnik od nowosci ma 237 kkm takze wiem na czym stoje i wiem co zostanie wyremontowane. Cena ? Wolalem ciut dolozyc do remontu i spac spokojniej. Teraz do rzeczy, chodzi mi o docieranie silnika po remoncie czy k…

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 8,3 tys. wyświetleń
  14. Cześć, jestem po wymianie lamp z xenon na zwykłe (Depo Matte Black + Osram H7 Night Breaker) i mam problem z błędem odnośnie regulacji świateł. W oryginalnych lampach Denso Xenon autopoziomowały się podczas uruchomienia. Próbowałem przełożyć silniczki z xenon do nowych lamp, lecz wtyczka jest inna + wyczytałem na internecie że nie pasują(wtyczka 3 PIN w nowych lampach, 5 PIN + jeden pusty w starych). Dlatego zamówiłem nowe ECX-AU-005, które według katalogu po VIN powinny pasować. Obstawiam, że po tym błąd w aucie zniknie, lecz nie będę mógł używać ich z racji braku pokrętła regulacji świateł w kabinie. W jaki sposób mogę dołożyć te pokrętła? Muszę…

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez koza043,

Witam gdzie dostanę przez internet taką dokładkę do zderzaka do mojej audi bo mam taką ale uległa uszkodzeniu i chciałbym zmienić na taką sama oto jej foto :

• 6 odpowiedzi
    • 5,6 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez adamas,

Witam Mam zamiar dołożyć moduł bluetooth do mojego auta i cieszyć się zestawem głośnomówiącym, a przede wszystkim zaoszczędzić parę punktów na koncie, w listopadzie podwyżka. Posiadam audi a w nim RNS-E, vag też się znajdzie. Na pewno potrzebuje kierownicę, moduł (ale jaki z literką p czy h? ), mikrofon. Nie wiem jeszcze jak podłączyć moduł do radia i co pozmieniać vag-iem. Może ktoś robił lub wie jak zrobić taką modyfikację i chętnie podzieli się swoją wiedzą za przysłowiowe . Z góry dziękuję za pomoc. Pzdr

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 9,8 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Quink,

Witam Panowie. Mam dość dziwny problem ze swoim samochodem.. Może najpierw opowiem o zachowaniu silnika a mianowicie - czuć że zapłon wypada ale obroty nie falują. Im bardziej silnik się nagrzeje tym bardziej przy dodaniu gazu odczuwalne są szybkie i krótkie szarpania silnika ale tylko pod obciążeniem ( na biegu jałowym po dodaniu gazu silnik pracuje normalnie). Komputer pokazuje wypadanie zapłonu na 1 cylindrze podczas jazdy, i błąd klap w kolektorze dolotowym. Nie da się zaadaptować tych klap czy sterownika ( nie bardzo jestem w temacie) . Dolot został wyczyszczony przez osobę która zajmuję się silnikami FSI. Cewka, świece, kable, wtryski, sprawne. Może jest k…

• 2 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez benny,

Mam problem wczoraj zdjąłem na chwile klemę minusowa z akumulatora dziś chciałem domknąć szybę z kluczyka nie reaguje a wcześniej śmigało jak trzeba czy to miało na to jakiś wpływ proszę o pomoc.

• 3 odpowiedzi
    • 5,2 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez RadMak,

Witam, Po rozładowaniu AKU skasowała mi się funkcja domykania szyb z pilota, którą wcześniej miałem na wyposażeniu. Czy ktoś wie jak to przywrócić ?

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 19,7 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez boxbor,

Witam. Posiadam audi A4 B6 1.9 silnik TDI 2004r. 130 km bardzo fajne auto polecam. Miałem tydzień temu dziwną sytuację ,podczas jazdy w samochodzie zapaliła się kontrolka ESP i przy zwiększaniu obrotów samochód zachowywał się dziwnie ,cały drżał przy dodawaniu gazu coraz wjęcej ale dopiero przy obrotach 3000 ,trochę mniej odczuwałem ale to była masakra . pomyślałem że pompowtryski ale po przeczytaniu paru postów na forach stwierdziłem że zacznę od przewodów dochodzących do pompowtryskiwaczy znajdujących się pod pokrywą zaworów 4 małe kostki wystarczyło je wyjąć (wychodzą lekko ale urzyłem kombinerek )i przedmuchać podgiąć lekko blaszki i z powrotem złożyć .Zdjęcie pokrywy…

• 4 odpowiedzi
    • 22,4 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez sopel108,

Witam. Na postoju czuć drgania (jakby bujanie) silnika/budy. Ostatnio odłączyłem akumulator na 2h przyczym wykasowały się jakieś podstawowe błędy z komputerka i po odpaleniu jakby nie drgało wcale..przez 5 min dopuki sie nie rozgrzał badziej.. słychać również lekkie stukanie na drążku zmiany biegów, kiedy przy odpalonym silniku na sucho wcisnę sprzęgło. Z góry dziękuje za odpowiedzi. Każda może być cenna. Pozdrawiam

• 4 odpowiedzi
    • 7,6 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez tomek78,

Witam. Posiadam A4 1,9 tdi 130. Po pierwszym odpaleniu samochodu odczuwam drgania. Wiem na pewno,ze uszkodzona jest poduszka pod silnikiem, ale nie wiem czy to jest ta przyczyna. Po kolejnych odpaleniach drgan nie ma. dzieki za ewentualna odpowiedz

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 9,2 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Kurka88,

jak odpale samochod to po jakiejs chwilili niby z rozrzadu dochoda takie dziwen dzwieki jakby cos tarlo albo skrzypialo czy to czas na wymiane?mial tak ktos z was?

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez rafalnl,

Witam. Mam problem z moim audi. Tzn. Wracajac z pracy w czasie przyspieszania gdy jech alem na 2biegu nagle cos strzelilo autem zaczelo trzesc i wydobywal sie dziwny dzwiek jakby cos chuczalo/zgrzytalo i buczalo niewiem jak to nazwac. Mysle ze ten dzwiek dochodzi z okolic skrzyni. Dodam ze biegi wchodza normalnie. Czy ktos z was wie lub domysla sie co to moze byc? Prosze o szybka pomoc

• Upvote
    • 11 odpowiedzi
    • 7,2 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez marky2552,

witam posiadam audi a4 b6 z 2 kluczykami z pilotem i mam problem a mianowicie wysiadam z auta i nie mogę zamknąć drzwi z pilota tzn pilot działa ale z opóźnieniem po 30 sekundach da sie go zamknąć z pilota i jak chcę otworzyć zaraz po zamknięciu to też muszę poczekać 30 sekund i wtedy działa natomiast z kluczyka zamyka wszystkie drzwi ale otwiera tylko kierowcy baterie wymienione nawet zamek kupiłem ale bez rezultatów jakieś sugestie ?

• 0 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.