Audi A3 8L (1996-2003)
Forum Audi A3 8L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
201 tematów w tym forum
-
Witam. Mam pytanie do użytkowników "A-trójek". Osobiście posiadam silnik benzynowy 1.6, przyszedł czas na wymianę oleju i zastanawiam się, jaki jest odpowiedni do tego silnika. Podzielcie się swoimi doświadczeniami. Głównie chodzi mi o typ oleju, chociaż marką i konkretnym rodzajem również się pochwalcie. Pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 10,5 tys. wyświetleń
-
-
Niby banał, a nie moge jej wyciągnąć, a nie chcialbym uszkodzic. Jak wyjąć zarówke przednia postojowa? Pozdrowienia
-
- 0 odpowiedzi
- 7,5 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam potrzebuje odczyt EPROM z licznika w Audi A3 1.9 tdi 2002 rk 130ps jesli ktos by mogl zrobic zdjecie i wstawic na forum bądź wysłać mi na e-mail byłbym wdzięczny .
-
- 0 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam jestem włascicielem Audi A3 8L 2000 r. 1.6 benzyna i mam nastepujacy problem.Po wymianie acu na nowy przestał działać centralny zamek z pilota,oraz po 1 dniu juz nawet przy zamykaniu drzwi muszę zamykac wszystkie po kolei czyli problem centralnego zamka .Prosze o porade .
-
- 2 odpowiedzi
- 9,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie kupilem niedawno audi a3 z 1998roku 1.9TDI 110KM i przestal mi sie swiecic komputer pokladowy. Tu wlasnie pojawia sie moje pytanie: jaka jest tego przyczyna i jak moge usunac te usterke??
-
-
- 8 odpowiedzi
- 8,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z oprotomierzem podczas jazdy jak sie zatrzymuje np. na swiatlach to zamiast skazowka zatrzymac sie na 900 ponizej 1 to spada na max na dol i po dodaniu gazu leci od "0" . Dopiero jak zgasze auto i przekrece kluczyk to wraca na 900 kreske ponizej 1 . Co moze być przyczyna takiego dzialania?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam wszystkich. Niedawno zacząłem przygode z dieslem i nadchodzi okres zimowy troszke sie tego obawiam. Z dieslami podobno są problemy gdy nadejdą mrozy. Jak można sie ustrzec przed niepotrzebnymi problemami. Co należy wymienić? Na co zwrócić uwage? W pierwszej kolejności na pewno filtry i świece. Filtry już zamówiłem na http://mark.com.pl/sklep/pl/ bo podobno sędziszów są wmiare tanie i dobrze. Podobno dla dobra silnika warto na zbiornik ON dolac 2- 3 litry benzyny i 0,5 litra nafty, a inni mowia ze wystarczy 1 litr denaturatu, a jeszcze wiem ze istnieja rozne ulepszacze. Jak wy radzicie sobie z zimą?
-
- 2 odpowiedzi
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, zacznę od tego, że chodzi o Audi A3 1,9 130KM z 2001 roku. Problem zaczął się gdy po zatankowaniu paliwa i przejechaniu 15 km auto straciło na mocy jakby turbina przestała chodzić i najzwyczajniej w świecie silnik zgasł. Silnik ostygł przejechałem kolejne 10 km i znów się to powtórzyło. Po podłączenia pod Vag wykazało błędy w czujnikach poziomu oleju i temperatury płynu- wymieniłem (na nowe) lecz problem nie zniknął, auto ciągle gasło po chwili odpalenia. Myślałem, że paliwo jest słabej jakości lecz auto nie dymi, poza tym sprawdziłem filtr paliwa i jest OK. Wyczytałem, że powodem może być pompka paliwa vacum (rozebrałem, wyczyściłem, założyłem) -lecz i to nie p…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich mam pytanie w kwietniu regenerowałem turbine i ostatnio znowu mi padła gościu stwierdził że auto było chipowane ( niewiem w jaki sposób ) . Chciałbym się dowiedzieć czy nawalenie turbiny może być spowodowane zchipowaniem auta oraz jak to można sprawdzić i czy powinienem dostać gwarancje na turbine . Gościu powiedział że na zchipowane auta gdzie była turbina regenerowana gwarancja się nie należy.
-
- 1 odpowiedź
- 5,8 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanie co ile kilometrów powinno wymieniać się filtry , oleje , rozrząd , płyny i inne rzeczy które tego wymagają .
-
-
- 2 odpowiedzi
- 32,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie. Przy pomocy którego guzika włącza się podgrzewanie lusterek: z przednią szybą czy tylną?
-
-
- 9 odpowiedzi
- 30,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanei na zegarze temperatura po przekreceniu kluczyka zaczyna sie od 70 stopni a po przejechaniu paru km temperatura rosnie do 100 stopni i sie zatrzymuje . Bylem u mechanika i sprawdzil mi czujnik ( stwierdzil ze jest dobry )oraz podpia pod komputer samochodowy i nic mu nie wyszlo tylko stwierdzil ze jest to winna zegarów czy jest to mozliwe mialem juz wczesniej wymieniany procesor bo wskazowka od paliwa sie zawieszala . Prosze o jakies informacje jesli ktos mial podobne przypadki
-
- 3 odpowiedzi
- 10,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam dwa problemy: Pierwszy to - od pewnego czasu słyszę wyrazny narastający szum wenatrz samochodu przy zwiekszaniu prędkosci. Na poczatku myslałem że jest to szum opon zimowych (częste przypadki), ale po zmianie na całkowicie nowe opony letnie na innych felgach nic się nie zmieniło. Drugi - to przy nagłym hamowaniu przy predkosci juz od 50 km/h w poczatkowej fazie hamowania zadrzy kierownica, a przy prędkości pow ok. 160 km/h wystepuje drżenie kierownicy nawet bez hamowania. Czy mogą to być dla 1 -łozyska kół, dla 2- tarcze hamulcowe, czy może jakieś inne powody? Co prawda nie otrzymałem podpowiedzi, ale byłem w ASO i usterki zostały naprawione: 1 - to łozy…
-
- 1 odpowiedź
- 10 tys. wyświetleń
-
-
Witam Serdecznie Czy ktoś z Was dysponuję schematem demontażu przedniego zderzaka i nadkola prawego z wyszczególnieniem poszczególnych części Z góry dziękuję za pomoc
-
-
- 2 odpowiedzi
- 24,5 tys. wyświetleń
-
-
witam. kieduje sie do was z pytankiem czy mozna założyć komputer do a3 1998r gdyz posiadam uboga wersje bez komputera pokładowego i klimy:( i własnie chciałem sobie włozyc zamiast takich 3 pokreteł do ogrzewania. są jakies zostawione fabrycznie wyjscia pod komputer zeby własnie w takiej sytuacja jak moja włozyc komputer pokładowy?? z góry dzięki
-
- 2 odpowiedzi
- 8,7 tys. wyświetleń
-
-
-
witam przy hamowaniu lub tez na postoju silnik dziwnie drga na wolnych obrotach czego napewno nie powinno byc. wie ktos co moze byc tego przyczyna??
-
-
- 8 odpowiedzi
- 9,2 tys. wyświetleń
-
-
witam mam problem z abs-em. mianowicie kupiłem sobie polski vab2.5 sprawdziłem i mi nie czyta tylko jednego koła, przód prawy, przy ruszaniu tryzma mi cały samochod a abs w czasie jazdy nie chodzi:( wykazał mi takze błąd" can data bus, abs-uszkodzenie. przewody, rezystor w ecm" i nie wiem własnie co to tez rezystor w ecm:( moze mi ktos pomóc i podpowiedziec co mam zrobic zeby mnie to jak najtaniej wyniosło??
-
- 0 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam jestem tutaj nowy i mam taki problem z moją Audi A3 8L a mianowicie jak przekręcam kluczyk na zapłon zapala się podświetlenie zegarów a jak go odpale to wszystko znika obrotomierz też wtedy przestaje działać nie wiem o co w tym chodzi wie ktoś może na ten temat coś miał ktoś taki przypadek może prosze o pomoc. Bo nawet nie wiem ile jade na godzine ile paliwa mam i temperatury też nie pokazuje pozdrawiam i czekam na porady
-
- 0 odpowiedzi
- 5,8 tys. wyświetleń
-
-
Pytanie moje kieruje do posiadaczy właśnie A3 8L.Interesuje mnie czy utrzymanie tego samochodu w stanie dobrym jest bardzo drogie? Czy w wypadku jakichkolwiek usterek części są bardzo drogie? Najbardziej chodzi mi o diesla 1.9L
-
- 5 odpowiedzi
- 18,4 tys. wyświetleń
-
-
Przeglądając internet natknąłem się na filmik prezentujący Audi S3 z silnikiem o mocy 800 KM. Czy to możliwe? Sami oceńcie... Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
Zastanawiam się czy opony 235/45/19 na zime będą dobre, nie chcę zmieniać felg( 8,5cala), letnie opony to 255/35/19??
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,6 tys. wyświetleń
-
-
Wczoraj pojawił się problem z autkiem. Po odpaleniu nie pali na jeden gar(choć nie zawsze) i kompletnie nie ma mocy, podczas jazdy przy dodawaniu gazu jakby sie dławił, dostawał lewego powietrza nie wiem. Czasami słychać jakby stuknięcie. Problem generalnie pojawił się na drugi dzień po wymianie uszczelki pod klawiaturą czy to może mieć jakiś związek ???? Jutro wymienie świece podczas wymiany były troche zalane olejem pomóżcie PROBLEM rozwiązany wymiana świec pomogła i wszystko wróciło do normy
-
- 1 odpowiedź
- 6,6 tys. wyświetleń
-