Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
370 tematów w tym forum
-
Witam Od dwóch dni pojawił się problem z sygnalizowaniem włączania biegu wstecznego a mianowicie podczas jazdy do przodu włączają się światła cofania i krótki sygnał włączenia biegu wstecznego powtarza się to co jakiś czas nieregularnie innym razem po włączeniu biegu wstecznego brak jest świateł wstecznych oraz tego sygnału dzwiękowego, czujniki parktronic działają poprawnie sygnalizuje sygnał zbliżania się do przeszkody może ktoś z was spotkał się z czymś takim - czy to może być wina czujnika wstecznego biegu? silnik 2.0 TDI 2007 rok BRE, gdzie się znajduje ten czujnik, można go wymienić niego bez wchodzenia do kanału ? jeżeli ktoś może mi podesłać zdjęcie gdzie umieszcz…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 14,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Czy mieliście kiedyś problem z kołem dwumasowym? Otóż, od dwóch tygodni zauważyłem, że silnik jakoś dziwnie klekocze na wciśniętym sprzęgle. Gdy jest na biegu jałowym bez sprzęgła albo podczas jazdy, tego klekotu nie ma. Ktoś kto nie jest osłuchany tego silnika nie jest w stanie tego zauważyć w pierwszej chwili. Samochód jeździ i reaguje na gaz prawidłowo. Rozmawiałem z mechanikiem i ten stwierdził, że to oznaki zużytego koła dwumasowego. Dodam, że to motor 1.9TDI z przebiegiem 170 tys. Czy mieliście już taki przypadek? Jakie są ewentualne koszta i co trzeba wymienić? Z góry dziękuje za fachowe odp. Pozdr.
-
-
- 1 odpowiedź
- 14,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam dosyc "glupie" pytanie bo domyslam sie, ze to dla wiekszosci banalne, ale odpowiedzi na te pytane w internecie znalezc nie moge. Mianowicie chodzi o to, ze na desce mam ciagle napisane "zasieg iles tam km" w zaleznosci ile mam w baku, a chcialbym zmienic to na spalanie na 100km, i moje pytanie. Gdzie to zmienic i jak?:) Z gory dziekuje pozdrawiam. Audi a4 b7 2007 1.9 TDI
-
-
- 5 odpowiedzi
- 14,3 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanie ponieważ posiadam Audi a4 2006 r 2.0 TDi 140 km automat i nie wiem ile to jest zaworókw kod silnika BPW moze ktos wie jak to sprawdzic
-
-
- 1 odpowiedź
- 14 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Mam pytanie do rodziców - posiadaczy A4 B7 Avant z 2006 roku. Jak poradziliście sobie z mocowaniem fotelików systemem isofix? Po częściowym złożeniu foteli ukazują mi się wywiercone dziury - ale brak "haczyków". Czy one gdzieś są schowane? (kolega w peżocie miał je gdzieś po prostu schowane). Czy mam szczęście i poprzedni właściciele skutecznie pozbyli się czegoś, co jest mi bardzo potrzebne? I czy mam do kupienia coś podobnego ze zdjęcia poniżej, czy może jest na rynku coś "mniej agresywnego co nie zniszczy skóry na fotelach"?
-
- 0 odpowiedzi
- 13,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Czy ktoś z was wymieniał napinacze pasów przednich ? Lub odblokowywał ? Moje wystrzeliły i są całkowicie zablokowane. Ma ktoś może jakies schematy, instrukcje montażu? Był bym wdzięczny za informacje w tej sprawie. Czy napinacze mają jakieś moduły? Czy po zamontowaniu innych nie będzie problemu z błędem ? Pozdrawiam
-
- 3 odpowiedzi
- 13,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Dzwoniłem do mechanika i pytałem o koszt: wymiany rozrządu wymiany oleju wymiany filtra powietrza koszt 1200zł wydaje mi się, że to drogo czy ktoś to robił? ile zapłaciliście.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 13,4 tys. wyświetleń
-
-
witam forumiczów, chce sprawdzić w książce serwisowej kodu który oznacza czy w moim samochodzie jest PDF lub nie. Dzięki z góry.
-
-
- 5 odpowiedzi
- 13,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Chciałem poprzez VCDS-a zdiagnozować poprawność działania czujnika położenia pedału sprzęgła ale VCDS we wskazanym polu wyświetla N/A (not available). Sprawdzałam zgodnie z opisem na innym forum: "[01 engine] - silnik Wbieramy [08 Means Block] - wartości mierzone, wybieramy kanał 006 [GO] W drugim okienku powinny być widoczne trzy zera (000) - u mnie N/A Po wciśnięciu pedału sprzęgła oraz hamulca zera powinny zamienić się w jedynki (naciskając samo sprzęgło zmienia się pierwsze zero, naciskając hamulec dwa ostatnie zera) ; czyli naciskając równocześnie sprzęgło i hamulec wyświetlona wartość to 111" Może ktoś spotkał się z podobnym problemem. Możecie spr…
-
- 1 odpowiedź
- 13,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Czy jest możliwość wyłączenie doświetlania zakrętów? Jako że jest teraz trochę śniegu to można się poślizgać na parkingach/torach. Problem tym ze światła wtedy świrują niepotrzebnie, raz lewo raz prawo... nie nadążają , jeszcze się coś zepsuje. Model S4 z ksenonem ... innych chyba nie było?
-
- 2 odpowiedzi
- 13 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Proszę o pomoc w wyjaśnieniu, co oznacza ta kontrolka. Prawdopodobnie coś z którymś z kół, ale dokładnie nie wiem o co chodzi. Ciśnienie raczej odpada bo to samo wyskakuje po zmianie kół na zimowe.
-
- 4 odpowiedzi
- 12,9 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam ... Mam mały problem z audi a4 b7 avant. Zdarzyło się mi to dopiero 3-4 razy w ciągu 2 lat ale trochę mnie to nie pokoi.... Chodzi o to że jadąc obojętnie jaką prędkością w pewnym momencie samochód słabnie..... 0 mocy i przyspieszania.... Ale wystarczy tylko wyłączyć i właczyć silnik i jest wszystko OK..... Co to może być?????
-
- 6 odpowiedzi
- 12,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Od ilu stopni podgrzewane są świece żarowe w audi a4 B7 1.9TDI 115KM kod silnika BKE. Moje audi poniżej -1 stopni ma trudność z odpaleniem.
-
-
- 9 odpowiedzi
- 12,4 tys. wyświetleń
-
-
witam Od pewnego czasu mam problem z pojawiającym się checkiem na desce rozdzielczej. Po sprawdzeniu błędów pokazuje P2196-Układ napędowy O2 Sensor Signal Stuck Rich bank 1 Sensor 1. Po skasowaniu pojawia się ponownie co około 200 km. Co to może być?
-
- 6 odpowiedzi
- 11,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam wolnej chwili gdyby ktoś chciał i miał chęci czas około 20min mam do zaproponowania małe ulepszenie naszej A4. Mianowicie potrzeba: 1. Przewód (wąż) klimatyzacji schowka 8E1816311 około 30zł 2. Regulator nawiewu schowka 8E08207014PK około 70zł (Tu drogo ja postanowiłem zrobić sobie coś takiego sam, tzn znajomy tokarz zrobił mi to w alu za tkz "ćwiartkę") Wystarczy wyciągnąć schowek po stronie pasażera, wyjąć zaślepkę gumową w miejscu zaznaczonym czerwonym kolorem (jak wygląda zaślepka - jest na ostatnim foto w schowku)i zamocować kupiony wcześniej wąż wkładając go i lekko przekręcając. Otwór węża ma być ustawiony w kierunku schowka. Następnie musimy wyciąć …
-
- 2 odpowiedzi
- 11,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, proszę o pomoc. Otóż mam dziwne "coś" pod środkowym nawiewem, nad radiem. Do tej pory nie zastanawiałem się nawet co to jest, lecz zauważyłem, że w innych a4 b7 tego nie ma więc zrodziło się pytanie co to jest? Proszę o waszą pomoc.
-
- 2 odpowiedzi
- 11,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam,robił ktoś może domykanie szyb w a4 b7 z pilota?Czy da się to zrobić i ile kosztuje?
-
-
- 14 odpowiedzi
- 11,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem z moim Audi A4 B7 2.0 Avant Nie działają mi czujniki cofania Przy pierwszym wrzuceniu wstecznego, po uruchomieniu silnika włącza się ciągły sygnał dźwiękowy na jakieś 5 sekund i to koniec Kolejne wrzucenia wstecznego już nic nie sygnalizują, do tego zaobserwowałem, że czasami nie działa mi tylna wycieraczka a czasami sama sie włącza jak wrzucam wsteczny ;/ Następnym problemem jest uciekanie samochodu na zakrętach... czy skręcam w prawo czy w lewo to mam wrażenie, że samochód mi sie ślizga albo przeskakuje na kolach dzieje sie to nawet przy małych prędkościach (zawracaniu na osiedlu) ;/ Czy to może być kwestia zbieżności? Opony mam zimowe i w miarę …
-
-
- 5 odpowiedzi
- 10,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, panowie mam problem z utrata mocy w mojej B7. Podczas jazdy traci się moc, obroty silnika ponad 3tys, pedał gazu do dechy a na blacie 70km. Po ponownym odpaleniu samochodu problem znika ale wraca co jakiś czas. co to może być i czy ktoś spotkał się z podobnymi objawami.
-
-
- 5 odpowiedzi
- 10,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich! Wyje mi któreś łożysko z tyłu.Moje pytanie jest takie,czy można wymienić same łożyska w piastach z tyłu czy trzeba wymienić komplet łożysko z piastą.Może ktoś z kolegów wymieniał sam i da jakieś praktyczne wskazówki
-
- 1 odpowiedź
- 10,7 tys. wyświetleń
-
-
witam od lutego 2011 jestem szczęśliwym posiadaczem A4 i od początku mam problem z szufladką na wizytówki (czy karty) tzn nie mogę jej zamknąć. Wydaje mi się że jakaś zapadka albo się złamała albo nie chce zaskoczyć i jestem zmuszony wciskać kawałek papierku żeby ją zaklinować co okrutnie mnie denerwuje. Może ktoś wie jak to zdemontować żeby zobaczyć od środka co się stało, bo ja nie mam pojęcia jak się do tego zabrać żeby nie narobić większych szkód. pozdrawiam
-
-
- 5 odpowiedzi
- 10,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich na forum. Chciałbym się coś dowiedzieć odnośnie zabezpieczenia do A4 B7 1.9tdi 2007 , pewnie macie jakiś pomysł jakie zabezpieczenie i co jest najlepsze[co założyć] z góry dzięki za odp...
-
- 6 odpowiedzi
- 10,4 tys. wyświetleń
-
-
Proszę o pomoc po wymianie aku rozkodowało mi sie radio i żąda kod niestety w książce nie ma wpisanego kodu.Co robić?? Z góry dziękuje:)
-
- 2 odpowiedzi
- 10,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, szukam płytki z nawigacja polski (najlepiej najnowszej) oraz mam pytanko czy jak bede mial navi z polska mapą menu bedzie po polsku???. Jestem laikiem w tych sprawach. Acha wyswietlacz navi mam miedzy obrotomierzem a licznikiem, a cały pulpit sterowniczy przy lewarku zmiany biegow. Pozdrawiam.
-
- 7 odpowiedzi
- 9,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie! Mam oto taki problem. Jakies pol roku temu kupilem Audi A4b7 2.0 TDI. Wszystko bylo ok. Po tygodniu stwierdzilem, ze nalezaloby wymienic olej. Olej zostal wymieniony i po tejze wymianie zapalila sie kontrolka SENSOR. Ttrzykrotnie mechanik wymienial cczujnik na inny, ze sprawnego auta, ale to nie dalo efektu. Byly sprawdzane kable itp lecz bez rezultatu. Zna ktos odpowiedz na ten nurtujacy czujnik?Ponizej zdj jak to wygglada.
-
- 0 odpowiedzi
- 9,7 tys. wyświetleń
-