Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez M@teush,

Mam pytanko czy wie ktoś może jak wymienić w Audi A3 8P w przednim lewym reflektorze (stojąc przed maską) żarówkę postojową inaczej pozycyjną???

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 42,2 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez mattg,

Witam ostatnio walnąłem w sarnę i uszkodziłem lampę. Szukam używanej jednak nie potrafię do końca zrozumieć oznaczeń dokładnie chodzi o te AJ na końcu dużo lamp ma inne na przykład BB BG itp... (mimo iż reszta numerów się zgadza) I teraz pytanie czy musze mieć lampę z dokładnie takim samym oznaczeniem czy te dwa ostatnie znaki mogą się różnić ?

• Like
    • 5 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez ExtraKX,

Witam. Czy mógłby mi ktoś rozszyfrowac VIN? Bo nie mam pojęcia o jakim oznaczeniu mam skrzynie w samochodzie a nalepki serwisowej brak. WAUZZZ8P74A019421

• 5 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  4. Witam! Proszę o pomoc - w jaki sposób mogę wyłączyć poduszkę powietrzną pasażera w Audi A3 2006 S-Line. Na desce rozdzielczej i w schowku brak wyłącznika (sugerowałam się instrukcją obsługi). Jedyny trop to "stacyjka" w wewnętrznej stronie prawego skrzydła drzwi, ukryta pod gumową zaślepką. Niestety przekręcenie tej stacyjki nie spowodowało zmiany informacji w komputerze. Hilfe!!!!

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 24,9 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Robinio2014,

Witam,chciałem wymienić kierownicę w a3 8p 2003r.Obecnie mam założoną czteroramienną ale kupiłem trójramienną z poduchą i tu zaczął się problem.Stara poduszka jest z inną wtyczką i jest inne wejście na taśmie w kierownicy jak poniżej na fotach. Kupiona kierownica,poduszka ma inną wtyczkę(foto) Teraz nasuwa się pytanko czy wymienić taśmę podkierownicą aby pasowała do nowej poduchy,czy iść na skróty i poprostu przelutować wtyczkę do nowej kiery?Ktos przerabiał już podobny remat?

• 4 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Gama silników Audi A3: Benzyna: silnik: 1.6 102 KM (75 kW) skrzynia: 5 biegów napęd: oś przednia silnik: 1.6 102 KM (75 kW) skrzynia: S tronic napęd: oś przednia silnik: 1.4 TFSI 125 KM (92 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 1.4 TFSI 125 KM (92 kW) skrzynia: S tronic napęd: oś przednia silnik: 1.8 TFSI 160 KM (118 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 1.8 TFSI 160 KM (118 kW) skrzynia: S tronic napęd: oś przednia silnik: 1.8 TFSI 160 KM (118 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: quattro Diesel: silnik: 1.9 TDI 105 KM (77 kW) skrzynia: 5 biegów napęd: oś przednia silnik: 1.9 TDI 105 KM (77 kW) skrzynia: S tronic napęd: oś przednia silnik: 2.0 TDI 140…

• 4 odpowiedzi
    • 24,7 tys. wyświetleń
  7. Witam. Mam takie problem w a3 z 2003 skrzynia 6 biegowa ze przy zmianie biegu z 2 na 3 i z 3 na 2 jest bardzo duże szarpniecie i łomot a przy reszcie biegów wszystko idzie gadko co moze byc tego przyczyną?? i jeszcze 2 problem ze pare razy automat tak jak by sie zawiesił i jechał na jednym biegu. Chyba gdzies 2 albo 3 i nawet przy 6tys obrotów nie zmieniał biegu a na wyswietlaczu gdzie jest podswietlony symbil P,R,N,D,S to były podswietlone wszystkie naraz aha i nawet samemu nie mozna bylo zmienic biegu w tiptronicu a na wyswietlaczu nie wyswietlały sie cyfry biegów tylko dalej wszystko cwieciło. Wie ktos moze o co chodzi???? dzieki i pozdro:)

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez niula,

Audi A3 8P z 2008, przebieg 90k km Mam taki problem: przy prędkości powyżej 100 km/h słychać wyraźne "buczenie" przez 3 sek i potem 3 sek ciszy, wyłączyłem silnik i "buczenie" nadal nie ustępuje. Wydaje mi się że to coś w zawieszeniu. Raczej nie łożysko wtedy "buczenie" byłoby ciągłe? Jak kupowałem auto założyli mi 4 nowe opony. Z tyłu są dwie identyczne, ale że nie mieli dwóch takich samych na przód to są inne (ta sama oś dwie różne opony). Czy to może być przyczyna? Czy przychodzi wam coś do głowy? Dzięki i pozdrawiam.

• 4 odpowiedzi
    • 6,8 tys. wyświetleń
  9. Witam. Kupiłem 2 tyg temu audi a3 2004 1,9 tdi 105 i ciężko pali na cipełym silniku. Na zimnym wszystko ok. Kopci na niebiesko czyli pali olej i to w ilości ok 100ml na 100km. Turbina sprawdzona i jest ok. Pompowtryski uszczelnione. Mechanik mówi, że może być rysa na tłoku ale nie rozbierał silnika więc nic pewnego. Proszę o pomoc.

• 4 odpowiedzi
    • 8,9 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Szymen1992,

Witam posiadam silnik 2.0 BKD 16V z 2004 roku ma przejechane 200 tys. i prawdopodobnie okazało sie że główica jest pęknięta (litr płynu na tysiąc km) a pozatym turbo do regeneracji myślałem też nad rozrządem że trzeba by było zrobić i otóz moje pytanie brzmi czy warto pakować tyle kasy w remont spawanie główicy 1200zł regeneracja 900zł rozrząd 600zł + robota czy lepiej wsadzić inny silnik ?

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 5,9 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez MdZ89,

Witam wszystkich, Na wstępie chciałabym wszystkich pozdrowić i podziękować za ewentualną pomoc w rozwiązaniu mojego problemu :-)! Jestem posiadaczką samochodu Audi A3 8P 1.9 TDI BLS 2006 r. Problem z jakim "walczę" od ponad miesiąca, to migająca kontrolka świec żarowych. Migająca kontrolka świec żarowych pojawia się tylko i wyłącznie jak przekręcony zostanie kluczyk na zapłon i odczekany zostanie czas ok 10-15 sekund, wówczas kontrolka świec żarowych zaczyna się pojawiać i mruga - zapalamy silnik i dalej mruga, wszystko do momentu, w którym nie wyłączymy silnika (oczywiście tu silnikiem "telepie" - podejrzewam,że nie zamyka klapy przepustnicy). Znajomy koleg…

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 23,4 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez M@teush,

Witajcie. Nie wiecie jak jest z wentylatorami od klimatyzacji? Są dwa (większy i mniejszy), a po włączeniu klimy włączy sie tylko jeden, ten większy. Spotkał się ktoś z podobna sprawą i moze coś podpowiedzieć?

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 5,6 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Grzegorzmaj,

Witam wszystkich, czy mógłby ktoś podpowiedzieć gdzie dokładnie znajduje się czujnik ESP. Dodam że szukałem pod kierownicą i za schowkiem bez rezultatu.

• 4 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  14. Witam wszystkich Mam dość niespotykany na tym forum (szukałem w szukajce) problem, a i na innych nic nie znalazłem. Problem polega na tym iż w mojej A3(5-biegowej) zdaża mi się taka usterka że przy jeździe ~90km/h chcę wrzucić 5 bieg.. i nie potrafię tego zrobić, coś jakby trzymało drążek, jakby tylko drążek zmiany biegów wchodził do połowy, gdy puszczam delikatnie sprzęgło okazuje się że bieg nie wszedł, coś jakby delikatnie po zębach chciało zabrać (a gałki nie można było dalej do przodu popchnąć). Wyczytałęm tutaj na forum, ktoś pisał o problemach ale tylko z 1 biegiem i R Ja mam właśnie nieco inną sytuację, nie chce mi ten końcowy wejść 5 Dodam jeszcze ciekawostkę tak…

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 13,4 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez kelso121,

witam od niedawna jestem posadaczem audi a3 8p i zastanawiam sie czy istnieje mozliwosc zamontowania w nim orginalnego podlokietnika... ? kto ma moze w tym jakies doswiadczenie i juz to robil ? z gory dziekuje za pomoc

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 21,4 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez SlawekCZ,

Pozdrawiam wszystkich na wstępie. Otórz, co jakiś czas przestają działać kierunkowskazy. Gdy zgaszę silnik nie mogę przez ok. 15 minut odpalić auta. Potem wszystko ok. Za kilka dni znów to samo. Świeci mi żółty trójkąt w kółku na stałe i przed odpalaniem ta od świec, która potem gasnie. Posiadam 1.9Tdi 2007. Proszę o poradę.

• 4 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Przymierzam się do wymiany amortyzatorów. Jakiej firmy amorki moglibyście mi polecić? Chodzi mi o najlepszy stosunek ceny do jakości. Pozdrawiam

• 3 odpowiedzi
    • 8,9 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez deyxson,

Witam, posiadam Audi a3 8p z 2009 roku z silnikiem 1.4 tfsi. Raz na jakiś czas po odpaleniu na zimnym silniku słychać specyficzny klekot jak w silniku diesla. Czy to może być spowodowane napinaczem? Teoretycznie w książce serwisowej rozrząd był robiony 30 tysięcy kilometrów temu, ale wiadomo nie warto się sugerować takową książką.

• 3 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez romualdinjo,

Witam. Chciałbym wymienić filtr kabinowy w audi a3 sportback 1.6 benzyna 102 konie rok prod. 2006 kod silnika BSE, ale nie wiem gdzie on się znajduje. Pod podszybiem, czy za schowkiem od strony pasażera ? Raz słyszałem, że pod podszybiem, a raz, że za schowkiem. Dodam, że mam klimatronik. Bardzo proszę o pomoc.

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 14,7 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez mirko65,

Audi a3 8p 2003

• 3 odpowiedzi
    • 10,8 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez audi3sline,

Witam. Posiadamy audi s3 8p 2.0 tfsi o jakiegoś czasu mam kłopot ze światłami STOP. Przestała świecić lewa lampa potem prawa trzescia działa ok.a wczoraj zaczęły świecić wszystkie i nie gasną nawet po wyjęciu kluczyka spotkał się ktoś z taka sytuacja? Jeśli chodzi o czujnik stopu to gdzie go szukac bo przy pedale hamulca niema.

• 3 odpowiedzi
    • 6,7 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez zbyster,

Witam, audi a3 8p nie działają mi światła cofania, czujnik w skrzyni wymieniony, żarówki sprawdzone,bezpiecnziki sprawdzone, próbowałem też zewrzeć drutem kostkę , któa idzie do czujnika ale nadal światła nie świecą. Co jeszcze sprwdzić?

• 3 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez pablo1931,

005785 - Powertrain Data Bus P1699 - 000 - Missing Message from Steering Wheel Electronics - IntermittentWitam. Czy ktoś jest wstanie pomóc z tymi błędami 005685 - Powertrain Data Bus P1635 - 000 - Missing Message from A/C Controller - Intermittent

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez a3rooster,

Forumowicze, podczas jazdy z większą (>50kmh) prędkością na wertepach (dziurawa droga, kostka, łaty itp.) zaczyna coś klikać/zgrzytać (jak na filmiku). Częstotliwość tego klikania rośnie wraz ze wzrostem intensywności takiej jazy (prędkość, wertepy), aż kontrolka ESP zaczyna migać. Mechanicy, elektrycy nie widzą usterki: "jeździć, aż się zepsuje, wtedy będziemy naprawiać". Macie może choćby wskazówkę, gdzie można szukać problemu? Jak wykonać kilka prostych testów, by wykluczyć... cokolwiek? Dzięki za chwilę uwagi Audi_click.mp4

• 3 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez zack92,

Witam, dwa dni temu jechałem trasę 120 km, kiedy nagle przy szybkości 140 km/h samochód mimo wciśniętego pedału gazu do końca jechał ta sama prędkością, zero przyspieszenia. W mieście to samo, turbina już nie dawała przyspieszenia, poza tym, ze nie ma mocy z samochodem się nic nie dzieje, żadnego dymu, ani innych widocznych zmian. Taki błąd wyskoczył na komputerze jak w załączniku. moc robić w takim wypadku, czy zwykły mechanik to ogarnie? Czy raczej dawać do specjalizującego się serwisu? Powiedziano mi, ze w najgorszym wypadku może to być nawet kwota około 2500. Jakieś rady??

• 3 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.