Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Szalony Seler,

Witam czy wie ktoś może jak nazywa się ta część lub ma na sprzedaż? Przeszukałem cały Internet i nigdzie nie mogę znaleźć

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez gizmo.82,

Witam mam problem z zakodowanym radiem Concert III (Concert II+). Wiem że trzeba wcisnąć kombinację klawiszy tylko nie wiem dokladnie jakich. Wszędzie piszą tylko o Concert I i II, tam kombinacja to "FM"+"RDS" LUB "RDS"+"SCAN" LUB "TP"+"DX", ale w trójce nie ma przycisków "DX" i "RDS". Pozdrawiam.

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 25 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez tomek1234,

Witam wszystkich posiadaczy aut Audi Od ok. miesiąca zauważyłem ,że w moim audi drzwi od pasażera i z tyłu za pasażerem nie otwierają sić po pierwszym kliknięciu kluczykiem , dopiero po kilku razach zamknięcia i otworzenia auta mogę otworzyć drzwi , mam podejrzenie iż jest to moduł , co wy o tym sądzicie ? Czekam na POMOC . Pozdrawiam

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 8,2 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez *P@Pen*,

Chce zamontować głośniki do tylnych drzwi orientuje się może ktoś czy muszę ciągnąć kable czy seryjnie są wlożone pomimo że głosników nie ma ? Noi jeszcze jedno czy ktoś ma jakiś schemat albo jakieś wskazówki do rozebrania tylnych boczków z drzwi ?

• 3 odpowiedzi
    • 11,2 tys. wyświetleń
  5. Witam wszystkich bardzo serdecznie Ja wiem, że już podobny temat powstał-dotyczący ekonomii jazdy silnika 1.6 z instalacją LPG. Mój post stworzyłem w celu porównania właśnie tego silnika benzynowego z instalacją gazową z silnikiem 1.9 TDI pod względem utrzymania i mniejszych kosztów podróży. Podróżuję do pracy codziennie 60 km (15 km miasto, reszta poza), w ciągu roku będę robił 20-25 tyś km. Szukam samochodu niezawodnego, wygodnego i pięknego, ale również bardzo ekonomicznego. Mój wybór padł na A3 8p W moim przypadku problem pojawia się przy wyborze silnika, co jest bardziej ekonomiczniejsze 1.6 lpg czy 1.9 tdi. Z danych, które udało mi się uzyskać z sieci: - …

• 3 odpowiedzi
    • 7 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez M@teush,

Witajcie. Wyświetla mi sie symbol dotyczący płynu chłodniczego z napisem "Cooler". Do tej pory było normalnie, jak wyskoczył mróz to razem z nim ten komunikat. Dodam że płynu nie ubywa i jego ilosc jest w normie Pokazuje sie on tylko wtedy gdy zapalam samochod na zimnym silniku. Gdy przejade pewien dystans i płyn uzyska odpowiednia temperaturę komunikat sie nie pokazuje. I tu pytanie do Was czy przyczyną może być skraplająca sie woda ktora po ostygnieciu płynu zmarza? Czy moze jest jakiś inny problem? Zastanawiam sie na wymianą płynu na nowy tylko nie bardzo wiem jak go spuścić z chłodnicy. Liczę na wasze jak zawsze pomocne wskazówki.

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 8,5 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Luki90,

Cześć Ktoś Mi może pomóc w dokładniejszym sprawdzeniu samochodu nr vin WAUZZZ8P1BA059782 Jest to Audi a3 8p 2.0 tdi 2010 rok 188tys przebieg jaki to kod silnika czy samochód warty zakupu

• 3 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Supreme,

Witam, Ostatnio zaczela mi sie pojawiac kontrolka check-engine. Dzwonilem do goscia od którego zakupiłem Audi i mówił, że to z powodu tankowania Gazu na stacjach innych niż Orlen i Statoil. ( To Shell czy Lotos maja gorszy gaz czy jak ? ) I tutaj pierwsze pytanko czy mozliwe zeby przez tankowanie na innych stacjach pojawiala sie ta kontrolka ? dodam ze nie za kazdym razem po tankowaniu na innych stacjach wystepuje ten problem. A jeżeli nie to co może byc nie tak i czy moze miec to zwiazek ze spadkami mocy. 2. Czasem mam wrazenie ze w samochodzie "braknie mocy". Najczesciej widze to zjawisko podczas jazdy na trasie. Dodaje gazu zrzuca bieg, silnik ryczy a wskazó…

• 3 odpowiedzi
    • 6,2 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez rafau62,

Witam, dziś przy kontroli poziomu płynów standardowo sprawdziłem poziom oleju i ku mojemu zdziwieniu zwiększył się on. Miesiąc temu przy sprawdzaniu oleju poziom wynosił lekko ponad połowę bagnetu, dziś wartość pokazywała w granicach maxa oraz na samym dnie bagnetu pojawiła się mała kropka znana mi już jako "masło" na korku braw objawów masła. Odcinki jakie pokonuje to ok. 10 km do pracy dawno również nie przepaliłem auta na większej trasie, czy powodem może być to że jest zima i przy tych temperaturach na niedogrzanym silniku woda skrapla się do oleju? Auto Audi a3 8P 1.8T 2011 Benzyna. Poziom płynu chłodniczego bez zmian.

• 2 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez SlawekCZ,

Dzień dobry wszystkim. Co mniej, więcej 2 dni ok. 21.30 rozkodowuje się radio i zeruje zegar. Cuda dziwy. Auto rano pali ok. Miał z Was ktoś taki przypadek. Posiadam Audi a3 8p 2007 1.9 tdi. Pozdrawiam.

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez marcin664,

Witam, 1. czy to normalne w klimatroniku żeby sam zwiększał siłę nawiemu pomimo wyłączonej funkcji AUTO?? 2. gdy stoję na postoju czuję w kokpicie wibracje silnika czy to normalne czy może jakaś poduszka silnika jest do wymiany??

• 2 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Vipparkett,

Witam. I od razu proszę o poradę. Audi a3 2.0tdi BKD po wymianie vacum pompy podczas jazdy testowej po około 15min odcięło Turbo i błąd p0299. Dolot sprawdzony, podciśnienia też, po dodaniu gazu około 2.5-3tys. rura która wchodzi i wychodzi z intercoolera jest miękka i po puszczaniu gazu jest efekt zasysania. Dziwne bo gruszka na turbo po sprawdzeniu strzykawką chodzi jak się podłączy podciśnienie to cięgno nie przesuwa się. Macie jakieś pomysły co dalej sprawdzać. Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez SlawekCZ,

Mam pytanie do Steev'a. Do czego służy ten opisany przez Ciebie na zdjęciu przycisk reset od spodu i regulowany przycisk boczny przy manetce wycieraczek? Audi a3 8p 1.9Tdi 2007.

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez M@teush,

Witam wszystkich. Moje pytanie brzmi tak samo jak w tytule tematu. Ciągnę ją u siebie do góry, ale stawia opór. Może jest jakiś inny sposób. Wie ktoś może?

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 17,8 tys. wyświetleń
  15. witam, proszę o poradę czy zmiana opony w A3 2.0TDI z 225/45 R17 na 225/50 R17 jest możliwa? Czy taka opona wejdzie w nadkole i będzie się dobrze sprawować? Sprawa dotyczy opon letnich na alufelgach, auto przyjechało na jesieni z niemiec na letnich oponach 225/45 R17, niestety nie nadają się już na ten sezon. Mam z poprzedniego auta Ford S-max w super stanie Continental ContiSportContact3 225/50 R17 ale nie wiem czy będą dobre, nie jest to rozmiar standardowy do A3. W załączniku porównanie opony standardowej i zamiennika. Co o tym myślicie? opona.bmp

• 2 odpowiedzi
    • 10 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez romualdinjo,

Witam wszystkich. Czy mógłby mi ktoś napisać jaki jest numer oryginalnego spojlerka/dokładki nadkola lewego przedniego przy audi A3 sportback 1.6 benzyna 102 konie i gdzie takie coś najtaniej kupić ? Z góry dziękuję.

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 6,5 tys. wyświetleń
  17. Witam, Zamierzam zrobić duży przegląd w samochodzie i potrzebuję Waszej wiedzy i doświadczenia. Poczytałem sobie tematy na forum odnośnie olejów itd, aczkolwiek mam kilka pytań ponieważ moja sprawa jest trochę inna. Pacjent: Audi A3 8P. Rok Produkcji 11.2003 Silnik 1.6 benzyna, Skrzynia: 5 biegów manual. Auto pochodzi z niemiec, Więc tak, rozrząd został wymienione. Ale... Nie wiem jaki olej wlać nie ma żadnej kartki, więc pytam jaki bezpiecznie wlać i jaką ilość kupić ??? Jaki filtr oleju ??? Jaki filtr powietrza ?? Jaki filtr kabinowy ?? Jaki olej do skrzyni biegów i jaka ilość ?? Jaki płyn hamulcowy i jaka ilosc ??? Jaki płyn chłodniczy i jaka ilosc ??? I jedno z ważnie…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 10,4 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Jagerek,

Cześć, z góry przepraszam jeśli już taki temat był, ale trochę się naszukałem i nie znalazłem takiego Mam do Was pytanie odnośnie radia z androidem do Audi A3 8P. Szukam radia w którym będę mógł głównie włączyć mapy google, yanosika i spotify w fajnej cenie. Tyle się różnych urządzeń naszukałem na allegro czy na aliexpres, że mnie aż głowa od tego boli. Boję się, że będzie do bani radio, które kosztuje np. 600 zł. Wszystkiego po trochu się obawiam.. że będzie bardzo zamulało, że będzie tandetnie wyglądać, albo że będą problemy z podłaczeniem/uruchomieniem. No i dlatego piszę ten temat, żeby po prostu się czegoś więcej dowiedzieć od osób, kt…

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Fakar,

Tak jak w temacie. Audi po dłuższym postoju (noc) odpala dopiero jak się doda jej gazu przez chwilę jakby się dusił i jest ok. Tak to odpala od strzała za każdym razem. Miałem błąd egr, wyczyściłem ale to nie pomogło. Gdzie jeszcze mogę szukać przyczyny? Czujnik temperatury jest sprawny sprawdzałem podpiętym elm327. Audi a3 8p 1.6 z gazem

• 2 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez romualdinjo,

Pomocy ! Jaki olej do silnika 1.6 benzyna 102 konie BSE ? Castrol, Mobil 1, czy jeszcze jakiś inny ? O jakich parametrach lepkości ? Przebieg 65000 km (pewny).

• 2 odpowiedzi
    • 9,5 tys. wyświetleń
  21. Witajcie, Audi A3 8P - 2003. Mam problem z wiatrakami chłodnicy (duży + mały od klimatyzacji) Po przeglądzie klimatyzacji, wyszło ze wiatraki w ogóle się nie kręcą. Pojechałem do elektryka, wymienił mi mały wiatrak bo poprzedni podobno się spalił, a duży stwierdził, że kręci się dopiero po osiągnięciu przez silnik odpowiedniej temperatury. Wtedy nie byłem jeszcze świadom, dopóki nie zaczerpnąłem wiedzy na forum, że powinny się kręcić oba (na włączonej klimatyzacji) i mają one swoje biegi, a duży steruje małym. Mały po odpaleniu klimatyzacji się kręci, duży stoi. VCDS wykazał czujnik g83. Na początku wymieniłem czujnik temperatury g62, potem dopiero ten który pok…

• Thanks
    • 2 odpowiedzi
    • 6,6 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Jagerek,

Witam, mam kłopot w moim Audi A3 8P z 2010 roku po lifcie w 3 drzwiach. Jakiś czas już temu zapaliła mi się kontrolka od poduszek powietrznych i nie chciała zniknąć. Pojechałem więc do mechanika, podłączył komputer i program podał że błąd jest w "tylniej poduszce od strony kierowcy", następnie usunął błąd, a kontrolka zgasła. Po kilku dniach zapaliła się ponownie. Czy ktoś miał taki problem? Ktoś wie jak rozwiązać ten problem? Pozdrawiam.

• 2 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez romualdinjo,

Witam. Słabo chłodzi klimatronik w A3 1.6 benzyna 102 konie BSE. Czynnika mam odpowiednią ilość, nieszczelności nigdzie nie ma, a mimo to słabo chłodzi. Podejrzewam, że może być zapchany filtr kabinowy, ale nie wiem jak go wymienić. Czy muszę demontować podszybie, czy można w jakiś inny sposób się do niego dostać ? Bardzo proszę o porady.

• 2 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez SebRach23,

Cześć, mam problem z moim Audi A3 8P 1.6 MPI. Mianowicie na luzie silnik się trzęsie, ale nie ma żadnych innych objawów. Moc trzyma, obroty nie falują, check też siedzi cicho. Drgania są wyczuwalne np. przy czekaniu na światłach ale i tak są znikome. Same drgania nie są uciążliwe i mi nie przeszkadzają ale trzęsący się silnik nie jest normalnym zjawiskiem. Słyszałem o problemach z cewkami itd ale wydaje mi się że coś w czasie jazdy też bym odczuł a w tym przypadku nic takiego nie ma miejsca. Nic nie przerywa jedzie pewnie. Ktoś ma jakiś pomysł co to może być?,

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 5,3 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Abee,

Witam wszystkich, pisze w takiej sprawie, że moje audi raz odpala raz nie. Problem polega na tym, że jak sobie np. wstaje rano i mam jechać do pracy i auto całą noc stoi to odpala na dotyk, wystarczy że odpale i zgasze go na chwilę, to już mogę kręcić nawet godzinę i nie odpali, ogólnie mam wrażenie że odpala jak postoi np 2/3 h to znowu odpali od strzała, jak już odpali to moge jechać i jechac, podczas jazdy nic się nie dzieje, nie przerywa nie ubywa mu mocy nic też nie wyskakuje.

• 2 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.