Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez manuela90,

Cześć, Planuję wymianę rozrządu, próbuje ocenić koszty ale nie wiem nawet czy mam pasek czy łańcuch. Z tego co czytam, to różnie w tych autach bywa. Teoretycznie powinnam moc to znaleźć w instrukcji, ale mam po niemiecku, którego nie znam i nie wiem w którym miejscu szukać. Ktoś mnie nakieruje która to strona? A może ktoś ma dokładnie takie samo autko i będzie wiedział co tu jest. Audi A3 8P1 Sportback 2009, TDI 2.0 103KW, silnik CBAB

• Like
      • Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 3,5 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Kamilwood,

Witajcie, mam problem ze swoim audi, po drodze na wakacje i zjazd na postój(na dworze 36°) auto nie chciało mi odpalić ( odpalał i gasł jak przy blokadzie immo), odłączyłem aku na chwilę i auto odpaliło już bez problemu lecz paliła się kontrolka esp oraz kierownica na żółto, kierownice dałem radę na miejscu załatwić, po powrocie do domu i diagnostyce okazało się że są błędy w sterowniku abs, czujnik położenia dzwigni regulacyjnej, czujnik cisnienia plynu hamulcowego, i przez głupotę włączyłem jeszcze test esp, udało mi się wszystko załatwić oprócz testu esp, na desce migają ciągle abs, czerwony wykrzyknik hamulcy oraz żółta kontrolka cisnienia opon( nie mam czujnikow co m…

• 1 odpowiedź
    • 2,2 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Juzek1924,

Witam sprawa jest taka mam audi a3 8p 2003r 2.0tdi BKD kod silnika wymieniłem w niej skrzynie biegów z łożyskiem oporowym i prawa pół os po awarii i teraz jest sprawa taka że nie zawsze czasami z reguły po jakiejś trasie gdzie trochę jadę dalej np z 100km po autostradzie jak później zjadę z trasy mam w aucie takie szybkie głośne tykanie pukanie nie wiem nawet jak to opisać po wciśnięciu sprzegla ustaje albo jest trochę ciszej czy to raczej koło dwumasowe? Ktoś mi powiedział że to może być jakieś łożysko od klimatyzacji ale co może mieć sprzęgło to klimatyzacji. Trochę słabo to wytłumaczone ale slaby jestem takich sprawach może ktoś miał z was podobna sytuację .

• 1 odpowiedź
    • 4,2 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez str92,

Cześć, mam takie pytanko. Chce sobie zrobić zabezpieczenie w postaci odcięcia pompy paliwa. Potrzebowałbym odpowiednich schematów elektrycznych. Znalazłem w internecie wszystkie ale do 8L, do 8P nie widzę. Czy ktoś z Was miałby coś takiego? Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 5,9 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Lukaszpiotr181,

Witam mam problem wyskakuje mi błąd 16555 (Po171) zbyt uboga mieszanka . Może ktoś zna rozwiązanie problemu i gdzie leży przyczyna?

• 1 odpowiedź
    • 1,4 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez yogy234,

Cześć wszystkim, mam ofertę kupna A3 2006r 2.0 FSI, jak myślicie dobry wybór silnika? Jakieś opinie sugestie?

• 1 odpowiedź
    • 2,6 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Mirek93,

Witam Wszystkich, Mam problem z turbo, może ktos będzie wiedział co może być tego przyczyną. Otóż, podczas gwałtownego przyspieszania przy 90-110 km/h, po zdjęciu nogi z gazu i zredukowaniu prędkości, samochód traci turbo. Dopiero w momencie zgaszenia samochodu i ponownego jego odpalenia turbo na nowo zaczyna działać. Co ciekawe, przyśpieszając "umiarkowanie" bez gwałtownego zwiększenia obrotów i prędkości, moge równie dobrze jechać 150-160 km/h i turbo dalej będzie aktywne. Czy ma ktoś może jakiś pomysł co to może być? Trochę to dziwne, że turbo na nowo wraca do działania, po zgaszeniu i ponownym odpaleniu samochodu. Dzięki za pomoc. Marcin

• 1 odpowiedź
    • 1,5 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez BLACKNR1,

Witam. Prosze o rade. Probuje samodzielnie wymienic cewke cylindra w A3, 2.0, FSI. Teoretycznie wszystko jest dostepne, ale nie chcac czegokolwiek uszkodzic, nie zdejmuje `na sile` obejmek na wtyczkach cewek. Czy ktos zna jakis sposob? Pozdrawiam A3- BalckNo1.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 8,5 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez cyla26,

Witam jak w tytule posiadam audi 1,9 105km BLS problem mam taki ze przy 1900 do 2300 obr/min szarpie nie ma mocy po 2300obr /min idzie kupa czarnego dymu i jedzie jak szatan na kompie nic nie pokazuje mechanik rozkłada ręce co to może byc za przyczyna wierze w forum że pomożecie DPF wyczyszczony ,przepływka wymieniona, n75 wymieniony ,egr wyczyszczony pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 2,3 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez 20omega,

Witam. Mam problem z drzwiami w A3 8P 2009 1.6 Mpi. Mianowicie na filmie nie wyświetla mi że drzwi są otwarte. Zamek otwiera się odlotem lecz jeśli je otworzę to po jakimś czasie auto się zamyka . Ewidentnie nie widzi otwartych drzwi. Sprawdzałem mikrostyk działa , mierzyłem miernikiem jest sprawny i ścieżki też nie mają przerwy. Przewody drzwi-karoseria sprawdzałem , raczej są ok. Jedynie zamek jest z 2016roku i jest to zamiennik. Jak to rozwiązać. Mam VCDS ale nie wiem jak się do tego zabrać.Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 717 wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez laziko1,

witam problem audi a3 8p 2010 r 1.6 TDI ,kradzież prądu ,po zmieżeniu multimetrem okazuje się że prąd znika na bezpieczniku pod maską obok akumulatora ,oznaczenie bezpiecznika f6 zestaw przyrządów ,nigdzie nie mogę znależć za co jest odpowiedzialny ten bezpiecznik aku ada co dwa dni ,może ktoś z was spotkał się ztakim problemem albo opis za co jest odpowiedzialny

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Przemas71,

Witam .Mam problem z którym nie za bardzo potrafię sobie poradzić . Nie działają zamki w tylnych drzwiach Prawy i lewy . Wszystkie inne działają normalnie . Podmieniałem całe zamki na nowe i też zero reakcji. Cały czas są w pozycji otwartej . Sprawdziłem bezpieczniki w kabinie obok kierowcy i są sprawne . Pytanko więc . Gdzie i od czego mam zacząć szukanie uszkodzenia ? Może dysponujecie jakimś schematem podłączeń zamków centralnych lub przerabialiście już ten temat. Będę wdzięczny za każdą poradę ..Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 1,2 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez qbafire,

Witam, czy ktoś się orientuje czy klapa i światła do a3 sportback polift będą pasowały do przedliftowej wersji?

• 1 odpowiedź
    • 1,5 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Steven2685,

Witam. Mam taki problem.Na ciepłym silniku po zgaszeniu i ponownym odpaleniu silnika falują obroty,po chwili się stabilizują i jest ok.I tak za prawie każdym razem .Podczas postoju np na światłach, problem nie występuje.Tylko i wyłącznie po rozgrzaniu silnika I ponowym odpaluniu po paru parunastu minutach. Świece,Cewki, filtry paliwa powietrza wymienione.

• 1 odpowiedź
    • 2,6 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez skrzat1981,

Witam. Szanowni koledzy kilka dni temu wymieniłem kpl sprzęgła z dwumasą. Zestaw LUK dedykowany do tego modelu(2.0 tdi 140km BKD),po zlożeniu całości okazało sie że jest problem....a mianowicie podczas rozruchu dziwne metaliczne odgłosy z okolic rozrusznika jak by rozrusznik nie dokładnie zazębiał sie z kołem zamachowym, a nawet nie możność odpalenia samochodu za 1 razem. Na nastepny dzień nabyłem używany rozrusznik tylko od 1,9 tdi i zamontowałem wszystko pasuje. I.....no właśnie... auto odpala od strzału a nawet od pół obrotu ale nadal słychać dziwny metaliczny odgłos dochodzący z okolic rozrusznika tylko podczas rozruchu. Oczywiście swój stary rozrusznik oddałem do …

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 4,4 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez romualdinjo,

Witam wszystkich. Jakie świece zapłonowe byście zaproponowali do silnika 1.6 BSE 102 konie benzyna ? Z góry dziękuje.

• 1 odpowiedź
    • 8 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez romualdinjo,

Witam. Czy móglby mi ktoś doradzić jakim Vagiem najlepiej zczytać kod kluczyka w audi A3 8P 1.6 benzyna 102KM 2006 rok? Pytam dlatego, że po zakupie auta od poprzedniego właściciela nie było żadnej przywieszki do kluczyków z tym kodem, a chciałbym sobie dorobić dodatkowy zapasowy kluczyk. Grot już mam dorobiony, pilota mam zaprogramowanego i teraz jest tylko problem z zakodowaniem transpondera gdyż nie znam tego kodu. Pilot/kluczyk już działa, tylko nie mogę odpalic auta, bo immobilizer nie pozwala. Z góry dzięki.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 5,1 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez trabka2112,

Witam, Posiadam Audi A3 8P 2.0 Tdi 136km z Dpfem z 2003 roku i mam powazny problem z dymieniem. Na poczatku po zakupie i przejechanie okolo 1000km autostrada zaczelo sie powazne dymienie. Po przejachaniu autostrada na postoju za samochodem byly kleby bialego dymu. Teraz jezdzac po miescie jest to samo czasem mniej czasem wiecej. Ostatnio jadac po autostradzie zaswiecila mi sie kontrolka niski poziom oleju wiec zjechalem na stacje aby dolac olej Elf 5w40 wczesniej bylo Mobil 1 5w40 ale akurat takiego na stacji nie bylo. Teraz dymienie jest coraz wieksze. Raz zadymi na bialo raz na niebieskawo. Samochod jest po wymianie rozrzadu, pompy oleju, dwumasy oraz poduszki pod …

• 1 odpowiedź
    • 3,6 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez romualdinjo,

Witam wszystkich. Czy mógłby mi ktoś napisać jak wymienić złącze elastyczne rury kolektorowej przy A3 1.6 benzyna 102 konie BSE 2006r, ile takie złącze/dwuzłącze może kosztować i gdzie je kupić ? Od razu mówię, że na allegro takiego złącza nie mogę znaleźć. Wydech jest dość hałaśliwy, a po wczorajszym wjechaniu na kanał żadnej dziury nie znalazłem i wydaje mi się, że właśnie tylko to złącze może być winne. Z góry dzięki.

• 1 odpowiedź
    • 6,1 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Morzine,

Witam, Posiadam Audi z zwykłymi fotelami, chciałbym je zmienić na podgrzewane w S-Line i pytanie : - Zmiana foteli polega na wyciągnięciu starych i włożeniu "nowych" ? czy trza coś dodatkowo dokupić/zmieniać/ciąć itp. - Aktualnie nie mam wgl grzania dupy jaki jest koszt podłączenia całej instalacji ? (+/-) wraz z materiałami. - Czy fotele 3d będą pasowały do 5d ? Pozdrawiam.

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 3,8 tys. wyświetleń
  21. witam, potrzebuje sie dowiedziec jak sie dostac do listwy wtryskowej gdyz chce podpiac powerboxa na probe czy bedzie jakis efekt:) z gory dziekuje ps

• 1 odpowiedź
    • 1,5 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez karmazino82,

Witam. Mam ogromna prosbe i pytanie zarazem. Jestem nowym posiadaczem audi a3 8p 2003r silnik 2.0 tdi 16v . Od wczoraj zapalila sie kontrolka "engine" . Obroty silnika zaczely "falowac" tzn na zimnym silniku jest to wiekszy problem gdyz jest to znacznie odczuwalne natomiast od momentu gdy sie nagrzeje to jest to zdecydowanie mniej odczuwalne lecz co jakis czas chwile "potelepie" autem. Moc ma normalna "tylko" te falowanie silnika ..... . Podlaczylem komputer u znajomego mechanika co pokazalo nastepujaco brzmiacy komunikat , blad : ''silnik przepustnicy zawirowania-brak sygnalu " . Mechanik powiedzial tyle ze tzreba by bylo rozebrac i zobaczyc co jet z…

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,7 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez sineek,

Witam, mam mały problem, po rozłożeniu dachu wszystko jest ok, jednak po przejechaniu kilkuset metrów zapala się kontrolka o niezabezpieczonym złożonym dachu. Dach jest złożony do końca. Ktoś coś?

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 1,7 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez bogusz,

witam mam problem z zamiana kierownicy zwyklej na multifunkcyjna. kupilem kierownice z air bagiem i myslalem ze wystarczy odkrecic stara , wkrecic nowa i zrobic kodowanie, ale to jednak nie jest takie proste kostka od nowego air baga nie pasuje do wtyczki na kolumnie kierowniczej ( stary air ma troszke inna kostke ) Prosze pomózcie co mam teraz zrobic.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 8,5 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez acidm,

Od kiedy był montowany w a3 dpf? Do się to sprawdzić po kodzie VIN czy powinien być tam?

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 3,7 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.