Audi A6 C5 (1997-2004)
Forum Audi A6 C5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
159 tematów w tym forum
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi A6 C5, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF. Instrukcja_obslugi_Audi_A6_C5_str_1_66.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A6_C5_str_66_131.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A6_C5_str_131_196.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A6_C5_str_196_261.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A6_C5_str_261_326.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A6_C5_str_326_399.pdf Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.
-
-
- 83 odpowiedzi
- 255 tys. wyświetleń
-
-
Kasowanie inspekcji serwisowej odbywa się następująco: Inspekcja olejowa - OIL 1. Nacisnąć i przytrzymać przycisk A 2. Włączyć zapłon 3. Zwolnić przycisk A 4. Na wyswietlaczu pojawi się napis OIL 5. Pociągnąć do siebie przycisk B do momentu gdy w polu wyświetlacza pojawią sie kreski 6. Wyłączyć zapłon Inspekcja serwisowa - INSP 1. Nacisnąć i przytrzymać przycisk A 2. Włączyć zapłon 3. Zwolnić przycisk A 4. Na wyswietlaczu pojawi się napis OIL 5. Nacisnąć i zwolnić przycisk A 6. Na wyswietlaczu pojawi się napis INSP 7. Pociągnąć do siebie przycisk B do momentu gdy w polu wyświetlacza pojawią sie kreski 8. Wyłączyć zapłon Przycisk A ten od na…
-
- 0 odpowiedzi
- 79,7 tys. wyświetleń
-
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi A6 C5 zamieszczam listę kodów climatronica w formacie PDF. lista_kodów_climatronica_Audi_A6_C5.pdf Pozdrawiam lista_kodów_climatronica_Audi_A6_C5.pdf
-
- 3 odpowiedzi
- 42,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Sporo się zastanawiałem nad tym czy robić instrukcję na forum,bo w sumie nie jestem jakimś mechanikiem,ale poszukując pomocy w zakresie wymiany rozrządu w V8 postanowiłem się sprężyć i zrobić fotostory,aby innym było łatwiej. Przypuszczam,że instrukcja będzie również dobrym poglądem na wymianę rozrządu w silnikach V6. Dobra dość zbędnego pisania. Biorąc się za wymianę rozrządu zaopatrzyłem się również w termostat,który powinno się zmieniać co jakiś czas.Dodatkowo pasek wielorowkowy (alternatora),rolkę która go prowadzi i niestety pompę wspomagania,bo już nie podawała dobrze na mrozie. To tyle.Będę wklejał zdjęcia w w miarę jak umiem opisywał je.Mił…
-
- 3 odpowiedzi
- 41,6 tys. wyświetleń
-
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi A6 C5 zamieszczam katalog części zamiennych w formacie PDF. katalog_części_zamiennych_Audi_A6_C5.pdf Pozdrawiam katalog_części_zamiennych_Audi_A6_C5.pdf
-
-
- 6 odpowiedzi
- 33,7 tys. wyświetleń
-
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi A6 C5 zamieszczam schemat instalacji elektrycznej w formacie PDF. schemat_instalacji_elektrycznej_Audi_A6_C5.pdf Pozdrawiam schemat_instalacji_elektrycznej_Audi_A6_C5.pdf
-
- 0 odpowiedzi
- 30,9 tys. wyświetleń
-
-
Gama silników Audi A6 Avant: Benzyna: silnik: 1.8 125 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 150 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 150 KM napęd: quattro silnik: 1.8 Turbo 180 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 180 KM napęd: quattro silnik: 2.0 130 KM napęd: oś przednia silnik: 2.4 30V 165 KM napęd: oś przednia silnik: 2.4 30V 165 KM napęd: quattro silnik: 2.4 170 KM napęd: oś przednia silnik: 2.4 170 KM napęd: quattro silnik: 2.7 Turbo 230 KM napęd: oś przednia silnik: 2.7 Turbo 230 KM napęd: quattro silnik: 2.7 Turbo 250 KM napęd: quattro silnik: 2.8 30V 193 KM napęd: oś przednia silnik: 2.8 30V 193 KM napęd: quattro silnik: 3.0 V6 220 KM …
-
- 0 odpowiedzi
- 28,8 tys. wyświetleń
-
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi A6 zamieszczam diagnostykę sondy lambda w formacie PDF. Diagnostyka_sondy_lambda_Audi_A6.pdf Pozdrawiam Diagnostyka_sondy_lambda_Audi_A6.pdf
-
- 0 odpowiedzi
- 17,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich Wiem że temat wiele razy wałkowany, sam czytałem wiele postow, ale nie znalazłem odpowiedzi na wszystkie pytania. Jeśli coś źle wiem to poprawiajcie mnie. Zacznijmy od tego, że w C5 z 2003r są 2 czujniki z lewej str w pzrednim i tylnim kole, Na ogół problem z samopoziomowaniem polega na przerwanych wtyczkach, brakiem ich styku. Mam mianowicie taki problem jak większość z Was. Wyświetla się problem z samoregulacją. Autko przed kupnem zostalo sprawdzone w serwisie aso. Wykazali: Dynamiczna regulacja zasięgu swiateł 4Z7907357 dynamische LWR D09 kodowanie 50 numer serwisu - to już nie istotne 1 rozpoznano usterkę 00774 031 czujnik poziomu samochodu ty…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 20 tys. wyświetleń
-
-
Właśnie zastanawiam się z bratem, jak możemy w jego pięknej A6 deaktywować jedną poduszkę powietrzną, chodzi o to, by mógł bez zastrzeżeń przewozić swoje dziecko na siedzeniu pasażera, odwracając fotelik tyłem do kierunku jazdy. Może zna ktoś sposób, i będzie w stanie nam pomóc??
-
-
- 3 odpowiedzi
- 17,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Czy C5 jest całkowicie ocynkowane? Czy nie ma żadnych problemów ze rdzą w tych autach nawet tych z 1997? Progi i podłoga też nie ma problemu? Co ma lepsze zabezpieczenia z tych lat E39 czy takie Audi? Rok temu kumpel kupił E39 i wczoraj wpadł w próg podnośnik, przekonuje go teraz do Audi... Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 16,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Kupiłem A6, cały rozrząd był wymieniany "60 000 km" temu(pewne).Czy jest konieczna wymiana całego rozrządu po takim przebiegu, czy wystarczy tylko wymiana paska i rolek? Z góry dziękuje za odpowiedź. Dawid
-
-
- 5 odpowiedzi
- 15,4 tys. wyświetleń
-
-
Czy może ktoś wie gdzie można dokupić uszczelkę tą na górnej części lampy przedniej pomiędzy maską a lampą.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 14,9 tys. wyświetleń
-
-
Hej. Miał ktoś problem z podświetleniem włącznika świateł mijania?? Spaliło mi się podświetlenie. Można wymienić samo podświetlenie ??
-
-
- 9 odpowiedzi
- 14,4 tys. wyświetleń
-
-
Jakąś godzinę temu próbowałem odpalić samochód, wcisnąłem sprzęgło i poczułem, że sprzęgło zapadło się w podłogę! Co to może być?! Proszę o pomoc!
-
- 4 odpowiedzi
- 12,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam koledzy. Jakie macie świece w swoich samochodach ? Czy ktoś testował irydowe albo platynowe ? czy NGK to dobry wybór . Do tego modelu idą wg katalogu NGK BKR6EKUB Ale mi się wydaje że te produkcji Francuzkiej mają jakąś wadę . Atuo ma wszystko wymienione caly uklad paliwowy powtarzam caly paliwowy i caly zapłonowy no i nadal ciężko go odpalić rano jak zimniej się robi. Tak jakby nie na wszystkie załapał i po chwili dopiero wchodzi na obroty a dodatkowo czuć po chwili niedopaloną benzynę z wydechu . Dlatego obstawiam właśnie świece. Auto ma instalację LPG ale odpala na benzynie . Isntalacja też została odłaczona na miesiac i nie bylo poprawy wiec to nie wina LPG. Wyd…
-
-
- 1 odpowiedź
- 11,6 tys. wyświetleń
-
-
witam 8tyś km temu wymiana całego rozrządu w 1.8t ( przód pasek, rolki, napinacze, uszczelniacze, pompa wody), tył łancuszek pomiedzy wałkami z napinaczem, uszczelniacze. Plus wymiany uszczelek bo ciekł niemiłosiernie. Było wszystko spoko w miarę ale odkąd zrobiło się cieplej- albo teraz dopiero usłyszałem- słychać podczas gaszenia silnika jakby łańcuszek walił o obudowę, dość głosńo. Auto jeździ poprawnie nie ma błędów olej Elf 5w40 wymieniany co 10kkm. Co ciekawe dzwięku przy rozruchu, w teorii gdy nie ma jeszcze ciśnienia leju, nie słychać ... Ktoś ma jakiś pomysł ? Mam pewna teorię ale narazie nie odzywam sie żeby nie sugerować EDIT: Tema…
-
- 0 odpowiedzi
- 11,1 tys. wyświetleń
-
-
Przymierzam się już niedługo do wymiany paska rozrządu. Chciałbym, żebyście doradzili mi jakiej firmy pasek rozrządu wybrać? pozdrawiam
-
- 5 odpowiedzi
- 9,8 tys. wyświetleń
-
-
Tak sie składa, że zainteresowany kupnem tego modelu. Dlatego też chciałem zapytać kogoś bardziej zoorientowanego w temacie jak sprawuja sie tego typu silniki montowane wraz z manualna 6-biegową skrzynią. Mam na myśli jego najwieksze wady, poniewaz zdania na ten temat sa podzielone. Wedlug niektorych, silnik ten cechuje sie spora awaryjnoscia. Czy to prawda???
-
-
- 5 odpowiedzi
- 8,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, w moim Audi A6/C5 2000r, 2.5 TDi mam problem tego typu, że ma bardzo mało mocy na niskich obrotach, na wyższych jest okej, ale na niskich wolno się zbiera spod świateł. Zaczyna się zbierać od 2500-3000 obrotów. Inna sprawa, że ma duże spalanie (w granicy 13 litrów na 100). Gdzie szukać rozwiązania ? Od czego zacząć poszukiwania ?
-
-
- 1 odpowiedź
- 8,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Panie i Panowie ! Mam pytanie o olej do silnika 2.4 v6 165 koni ,jaki najlepiej stosowac w sensie o jakich parametrach i jakiej firmy polececie , przebieg to 234000 i martwie sie zeby nie piardly napinacze na walkach bo ponoc droga sprawa je wymienic ! pozdrawiam serdecznie
-
- 2 odpowiedzi
- 8,1 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z moim Audi a6 1.9 tdi 2003r.Kilka dni temu kupiłem swoje Audi które było nie na chodzie silnik kręcił ale nie chciał zapalić? poprzedni właściciel mówił że naj prawdo podobnie padły pompowtryski? przebieg 132tyś mil(niby wiarygodny) jak można to zdiagnozować czy padły wtryski a nie coś innego?jak np imo czy ECU? mówił też że jak wcześniej odpalał auto to na początku czesło nim a po chwili silnik chodził normalnie??Mam nadzieje że mi coś pomożecie bo chciał bym to naprawić i móc cieszyć się jazdą tym autkiem:)
-
-
- 4 odpowiedzi
- 8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem z podsufitką, mianowicie odszedł mi materiał. Czy jest możliwość wymiany bez konieczności wycinania przedniej szyby. Może ktoś próbował zdemontować ta podsufitkę i wyjąć ja przez drzwi przednie lub tylne, proszę o poradę i podpowiedź czy jest taka szansa. Dodam że muszę to zrobić w sedanie.
-
- 0 odpowiedzi
- 7,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Jestem użytkownikiem samochodu Audi A6 2001 1.9TDi 130km i od pewnego czasu mam problem z mocą nikt nie potrafi mi pomóc. Problem wygląda następująco: Samochód na wolnych obrotach zachowuje się normalnie dochodzi do czerwonego pola na obrotach. natomiast kiedy zaczynam jazdę i wrzucę bieg zaczynają się problemy z mocą. wskazówka obrotomierza nie przekracza 2000obr/min. a prędkość maksymalna to 100km/h. pedał w podłodze i dalej to samo, zero mocy. Mechanik wymienił następujące części: pompo wtryski, turbina (regeneracja) moduł n75, czujnik ciśnienia, sprawdzony został przepływomierz. Samochód został podpięty pod komputer i nie wykazuje żadnych błędów... czy ktoś mi…
-
- 3 odpowiedzi
- 7,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z abs a polega on na tym iż od jakiegoś czasu było tak że gdy auto stało jakiś czas wsiadałem odpalałem i odjazd wszystko ok,po jakimś czasie jazdy kilku hamowaniach zapalała się kontrolka od abs i jazda bez abs potem to samo ,znowu jak stało to to ta sama sytuacja teraz natomiast zapala się za każdym razem koleś podłączał się jakimś vagiem ( nie śmiejcie się nie znam sie widziałem tylko że napis na tym użądzeniu to vag) ale nie mógł połączyć się z absem wszystko inne sprawdzał bez problemu silnik,klima poduchy itp w czym rzecz ????? natomiast co mnie niepokoi to jakieś lekkie chrobotanie w prawym przednim kole może to łożysko choć on mówił że mu na to …
-
- 3 odpowiedzi
- 7,8 tys. wyświetleń
-