Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam, Po rozładowaniu AKU skasowała mi się funkcja domykania szyb z pilota, którą wcześniej miałem na wyposażeniu. Czy ktoś wie jak to przywrócić ?
-
-
- 6 odpowiedzi
- 19,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, dzieje się tak w momencie kiedy samochód jest zamknięty (nie mam alarmu- tylko centralny zamek). Podpiąłem miernik, wyprowadziłem kabelki na zewnątrz, pozamykałem wszelkie drzwi i klapy, zamknąłem centralnym i czekałem. Prąd po ok. półtorej minuty spadł do 0,05A a kilka chwil później do 0.01A. Z tego co mi wiadome to tak powinno być już cały czas. Otóż nie... po 4-5 godzinach trójkąt od awaryjnych zaczyna migać w cyklach: 5s świeci, 1s nie świeci i tak w kółko. W momencie gdy trójkąt świeci to pobiera prąd ok 0,7-0,8A. Rozłączyłem obwód (bez otwierania samochodu z centralnego) poprzez odłączenie przewodu od miernika. odczekałem kilka minut i podłączyłem jeszcze …
-
- 5 odpowiedzi
- 14,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Zdaje sobie sprawę, że jestem totalnym ignorantem w temacie, ale od tego przecie są fora, żeby pytać. Mam następujące problemy ze swoim A4 2002 (mam go od pół roku): - czy da się go przeprogramować na wyświetlanie komunikatów po polsku? - jak się dobrać do gniazda od przyczepy? - myślałem, że samo wyjdzie spod zderzaka po włożeniu haka, ale niestety.... - gdzie można zdobyć płytę CD z mapą Polski do Audi Navi? - mam fabryczną z mapą Niemiec z góry dzięki za wyrozumiałość i pomoc pozdrawiam maciek
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam do was pytanko bo posiadam male radyjko i chcialbym wieksze lub navi i czy to mozna bez problemu wymienic ten srodkowy kosz montazowy na 2 din jak to opisuja na allegro czy to wieksza sprawa? z gory dzikei za pomoc pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 14 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam maly problem z odpaleniem silnika tzn. gdy auto stoi nie odpalane okolo doby przy rozruchu zapala na 1 sek. po czym gasnie a przy ponownej probie odpalenia jest juz wiekszy problem poniewaz nie odpala. Udaje sie odpalic po dluzszym "kreceniu", dodam jeszcze ze po odpaleniu zaczyna kopcic na siwo przez chwile. Jesli ktos slyszal lub mial taka usterke prosze o pomoc. Pozdrawiam
-
- 4 odpowiedzi
- 7,2 tys. wyświetleń
-
-
Ehh witam znowu mam mały problem wczoraj wróciłem z zagranicy bylo wszystko ok aż do dziś wstałem rano wsiadam do autka jadę a tu brak mocy autko wolno przyspiesza, jak by turbina nie działała, przy hamowaniu pedał hamulca robi się twardy trochę dziwne i ledwo hamuje ? nie mam zielonego pojęcia o silnikach wiec pomóżcie mi:D
-
-
- 6 odpowiedzi
- 9,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Jak ustawić za pomocą VAG-a aby drzwi automatycznie się ryglowały po osiągnięciu prędkości 15km/h ? Pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 11,4 tys. wyświetleń
-
-
Hej, Czy moglibyscie mi potwierdzic, ze w Audi A4 B6 w pakiecie ESP jest rowniez ASR? Ostatnio sytuacja na drodze wymagala bardzo szybkiego ruszenia i ruszylem z piskiem opon. ESP nie wylaczalem przyciskiem, kontrolka zaczela mrugac (to akurat chyba dobrze) natomiast myslalem, ze w Audi A4 B6 w standardowym wyposażeniu jest rownież ASR? Szukałem na forum, ale nic nie znalazłem. Dzieki za odpowiedz. pozdrowienia! m@urycy
-
- 2 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Czesc, Sluchajcie od paru dni mam taki problem: - podczas jazdy, jak silnik jest pod obciazeniem nawet lekkim (jazda pod mala gorke czy podjazd gdzies tylem) jak dodam gazu, puszcze noge z pedalu, jak obroty zaczynaja spadac mam dziwny halas, chrobotanie/zahaczanie polaczone z szumem (zawsze trudno opisac dzwiek). Zazwyczaj pojawia sie, jak samochod jest nierozpedzony, przy 1100, 1200 obrotow/min daje gaz, samochod sie pomalu rozpedza, a jak zdejme noge z gazu slychac w/o dzwiek. Samochod ma juz 157 tys. rozrzad byl wymieniany na 116 tys, jeszcze potwierdze, ale pompa wody byla wymieniana jak mi sie wydaje (do sprawdzenia). Zastanawiam sie, co to moze byc? Czy jakies lozy…
-
-
- 45 odpowiedzi
- 47,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich mam problem i nie wiem co jest nie tak jak jest podłączony akumulator to włącza się jakiś wiatrak koło klimatyzacji a po chwili wentylatory wariuj raz się włączy a raz przestanie. rozładowało mi akumulator i jeden dzień i nie wiem co jest przyczyną tego może ktoś miał taki przypadek i wiem wyłączeniem tego ratuje tylko odłączenie akumulatora
-
- 2 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam małe pytanie do szanownych forumowiczów. Mianowicie chodzi o mój kod silnika. w książce serwisowej, obok koła zapasowego, koło kielicha pod maską i na plastikowej obudowie rozrządu istnieje kod AVJ, natomiast po zdjęciu plastikowej osłony silnika na małej wypustce od przodu wygrawerowany jest kod ARG. z tego co zdążłem poczytać to z kodem ARG wychodziły silniki 1.8 125 KM bez turbo, a u mnie to turbo jest. I pytanie moje jest czy wymieniony jest cały motor, czy jest możliwość wymiany tylko części motoru z wygrawerowanym kodem. Albo wymieniony cały motor i dodane turbo, ale czy ktoś zadawałby sobie tyle trudu, chyba że to łatwa robota I tak przy okazji zapytam s…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Mam audi a4 b6. jak płyn nalać do zbiorniczka sprzegla???
-
- 3 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Prosze o schemat do wymiany zarowki w lewym reflektorze.Z gory dziekuje
-
- 1 odpowiedź
- 15,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam jaki olej lejecie do audi b6 2001r 131ps 1.9 TDI na pompowtryskach,przejechane 210 tys km. syntetyk, połsyntetyk ? doradzcie mi dzięki z góry
-
- 1 odpowiedź
- 15 tys. wyświetleń
-
-
Mam takie pytanie Czy da się gdzieś za pomocą VAGa zmienić ustawienia, aby po naciśnięciu na pilocie przycisku od zamykania drzwi - również domykały się automatycznie szyby? Chodzi mi o to żeby nie trzymać przycisku tylko żeby od razu się zamykały? Teraz mogę to robić trzymając wciśnięty przycisk na pilocie
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Tak jak w temacie. Jak należy zabrać się do demontażu tych lampek w podsufitce. Chce całe oświetlenie w środku zrobić na diodowe i nie chce czegoś ułamać. Mile widziane jakieś schematy, foto porady itp.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 9,3 tys. wyświetleń
-
-
Czym czyścicie swoje relingi w wersji chrom aby świeciły się jak przysłowiowe "psu jaja" ? Ja użyłem pasty do chromu i aluminium SONAX ale efektu nie widzę i dalej są takie jakieś jaśniejsze plamy. Proszę o porady.
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
witam mam w bagazniku zmieniarke czy jak to nazwac do nawigacji i czy ona moze czytac tez muzyke bo radyjko mam na kasety z gory dzieki za odp
-
- 7 odpowiedzi
- 8,4 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam!!! Czeka mnie wymiana sprzęgła. Byłem w ASO i zaśpiewewali mi 4300 za same części!!! Myślę kupić komplet w jakimś sklepie tylko nie wiem czy brać LUK-a czy Sachs-a? Co wy polecacie???
-
-
- 1 odpowiedź
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Bardzo proszę o pomoc kogoś zorientowanego w temacie, może ktoś z Was miał podobny przypadek i podzieli się cennymi wskazówkami. Zrobiłem już prawie wszystko a problem nie ustępuje. 163KM to nie dużo zwłaszcza przy AWD ale wiem czego można się spodziewać tym bardziej że nie ma kata to powinno dać kila % powinienem czuć wiatr we włosach a tu nic Sprawa wygląda bardzo zagadkowo, gdyż naprawiłem już chyba wszystko co mogło być przyczyną braku mocy a auto raz jedzie w miarę super, a innym razem wcale - różnica jest spora odczuwalne przyspieszenie pogarsza sie o około 50% przy czym jak jest w miarę super to oceniam na jakieś 90% możliwości. Zaraz po zakupie wiadomo wym…
-
-
- 5 odpowiedzi
- 33,8 tys. wyświetleń
-
-
witam czy posiada ktoś znaczenie wszystkich kontrolek w Audi A4 B6 na liczniku i co one oznaczają?
-
-
- 2 odpowiedzi
- 42,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, W swoim AUDI mam radio w/w na kasety. Ładnie to gra ale w trasie chciało by się posłuchać swojej muzyki z CD. I tu rodzi się pytanie, jakie zmieniarki byście polecali do tego radia. Co sądzicie na temat tych emulatorów ? Prosiłbym o listę zmieniarek jakie mogę kupić pod to radio.
-
- 0 odpowiedzi
- 8,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Może temat już był poruszany, ale nic nie mogę znaleźć. Mianowicie jakie jest wlaściwe napięcie ładowania? Czy jest to tak jak w większości pojazdów 14,2V czy ewentualnie dopuszczalne jest inne. Przed chwilą założyłem nowy alternator Bosch i jak dla mnie to napięcie bez obciążenia na poziomie 13,9V jest za małe. dzięki za informacje i pozdrawiam
-
-
- 5 odpowiedzi
- 7,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam w swojej Audi A4 B6 Avant z 2004r posiadam uchwyt na telefon w standardzie. czy jest jakaś możliwość aby założyć na to miejsce telefon? tylko nie orientuje się jaki będzie pasować. wklejam zdjęcie tego uchwytu który posiadam. uchwyt na telefon.bmp
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
-