Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam. Posiada audi a4b6 1.9 TDI quattro. Padl mi tylni dyferencjał ETQ 170902 Idzie tam włożyć inny bo ciężko znaleźć ten etq
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich mam problem i nie wiem co jest nie tak jak jest podłączony akumulator to włącza się jakiś wiatrak koło klimatyzacji a po chwili wentylatory wariuj raz się włączy a raz przestanie. rozładowało mi akumulator i jeden dzień i nie wiem co jest przyczyną tego może ktoś miał taki przypadek i wiem wyłączeniem tego ratuje tylko odłączenie akumulatora
-
- 2 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Dzis jadąc do pracy zauważyłem że wogóle nie mam mocy, zero jakbym miał ze 70 koni po maską niczym w polonezie. Do wczoraj było wszystko ok. Dodam że wczoraj wiozłem młodą parę na wesele, przez 50 km albo i więcej jechałem 35 - 40 km/h i od tamtej pory coś szlag trafił. Proszę o pomoc, co się stało i czy ma jakieś znaczenie wolna jazda dosłownie na 3 biegu. P.S czy bezpiecznik 31 może mić z tym coś wspólnego, musiałem go wyciągnąć bo mi się cały czas świeciły światłą wsteczne ???
-
- 5 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, mam problem z zamkiem klapy dachu, w żaden sposób jeden z zamkow nie chce puścić. Dach próbowałem otwierać automatycznie i ręcznie. Kiedy przekręcalem kluczykiem recznie na początku było słychać jak chodzi któryś z zamkow, lecz teraz to ucichło i zamyka/otwiera się tylko bagażnik. Próbowałem dojść do tych zamkow żeby puścić bezpośrednio 12V ale nie mogę się do nich dobrać. Czytałem gdzieś że można jakoś podnieść rygiel do góry ale nie wiem czy to się tyczy b6 bo próbowałem i nie bardzo coś mogę zrobić. Podpowiecie co mogę na to zaradzić? Jakieś sugestie jak podnieść ta klapę? Cokolwiek, z góry dzięki za odpowiedzi.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam jak w tytule 2.5 tdi bcf jak temperatura silnika 90 st. To przy dodawaniu gazu przy ok 2 tys obrotów dostaje jak by dziury w gazie i się wkręca na obroty jak nie ma 90 st.to chodzi ok co to może być
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Czesc, Sluchajcie od paru dni mam taki problem: - podczas jazdy, jak silnik jest pod obciazeniem nawet lekkim (jazda pod mala gorke czy podjazd gdzies tylem) jak dodam gazu, puszcze noge z pedalu, jak obroty zaczynaja spadac mam dziwny halas, chrobotanie/zahaczanie polaczone z szumem (zawsze trudno opisac dzwiek). Zazwyczaj pojawia sie, jak samochod jest nierozpedzony, przy 1100, 1200 obrotow/min daje gaz, samochod sie pomalu rozpedza, a jak zdejme noge z gazu slychac w/o dzwiek. Samochod ma juz 157 tys. rozrzad byl wymieniany na 116 tys, jeszcze potwierdze, ale pompa wody byla wymieniana jak mi sie wydaje (do sprawdzenia). Zastanawiam sie, co to moze byc? Czy jakies lozy…
-
-
- 45 odpowiedzi
- 47,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jakieś 3 dni temu komputer krzyczał mi po odpaleniu silnika i ruszeniu o zaciągnietym hamulcu ręcznym. Oczywiście nie był zaciągnięty, bardzo rzadko go zaciągam. Pomyślalem, że mrozy i te sprawy może coś się przymroziło ... Ale dzisiaj jadąc do pracy 3 razy mi o tym informował, oczywiście z odstępami czasowymi. Zatrzymałem się i kilka razy zaciągnąłem i spuściłem ręczny ale to nic nie dało. Ktoś ma jakiś pomysł co może być przyczyną ? Z góry dzięki za odpowiedź, Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 5,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie odnosnie cewki zaplonowej w audi A4 B6 2004r. 1.6 Benzyna 110kw - a mianiwicie jaka powinna byc rezystencja na sprawnej cewce.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
witam może ktoś mi powiedzieć jakie standartowe sprężyny są z tyłu w a4b6 combi ? z góry dziękuję 1.9 tdi
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Od jakiegoś czasu zauważyłem, że po wyłączeniu zapłonu przez jakiś czas około 3 - 5 min. słychać jak "chyba" klapy w układzie nawiewu się nie mogą zamknąć. I pytanie czy sterowanie tymi klapami jest realizowane przez sterownik klimatyzacji czy jest to realizowane przez inny układ, i pytanie drugie czy możliwe jest oberwanie "tych" lub jedej przysłony (klapy) ponieważ podczas jazdy ewidentnie z okolic deski rozdzielczej dochodzą dzwięki takie jak by coś się luźno przemieszczało. Dzwięk jaki słychać kojarzy mi się z dźwiękiem jaki wydaje dysk komputera podczas pracy, bardziej to takie trzaski. Dzięki za podpowiedzi
-
- 2 odpowiedzi
- 8,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem otóż podczas puszczania gazu słychać z okolic turbiny głośne szuranie tarcie tak jak lokomotywa puszcza parę na wolnych obrotach tego nie ma . Czy ktoś wie co to może być turbina pada? codziennie się to nasila
-
- 1 odpowiedź
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem z moim Audi A4 B6 1.8T 150KM AVJ. Mianowicie podczas jazdy pojawia się dziwne buczenie. Dzieje się tak tylko powyżej 2tys obrotów na każdym biegu. Sytuacja występuje podczas delikatnego przyspieszania lub jazdy na stałych obrotach. Buczy przez chwilę, przestaje i pojawia się co jakiś czas w zależności od obrotów. Co ciekawe przy wciśnięciu gazu w podłogę wszystko ustaje i nie ma buczenia. To samo przy odpuszeniu gazu lub wrzuceniu na luz. Postanowiłem podłączyć auto pod OBD Eleven i sprawdzić błędy. Żadnych nie wyłapuje, ale wg mnie problem jest z turbiną, a bardziej jej sterowaniem. Pojeździłem trochę z włączonym kanałem 115 i poobserwalem doładowani…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Od jakis kilku dni wyskakuje mi blad na FISie "right dipped light" myslalem ze poprostu trzeba wymienic zarowke bo nie swiecila i tak zrobilem ale niestety to nic nie pomoglo prawa zarowka dalej nie chula i dalej wywala blad plus jak wyciagne kluczyk ze stacyjki i zamkne drzwi to zaczely sie wlanczac dolne przeciwmgielne????Dopiero jak zamkne auto z pilota to gasna. Czy ktos z Was mial moze podobny problem? Z gory dziekuje za pomoc Dzisiaj rano odpalilem samochod i wyskoczyla nastepna ciekawostka tzn brak poswietlenia tylnej tablicy juz sam nie wiem co jest grane zobaczymy jutro oby nic wiecej nie wyskakiwalo moze jest jakas zwara bo kiedys kilka razy wylaczal mi s…
-
- 4 odpowiedzi
- 7,2 tys. wyświetleń
-
-
Hej, Czy moglibyscie mi potwierdzic, ze w Audi A4 B6 w pakiecie ESP jest rowniez ASR? Ostatnio sytuacja na drodze wymagala bardzo szybkiego ruszenia i ruszylem z piskiem opon. ESP nie wylaczalem przyciskiem, kontrolka zaczela mrugac (to akurat chyba dobrze) natomiast myslalem, ze w Audi A4 B6 w standardowym wyposażeniu jest rownież ASR? Szukałem na forum, ale nic nie znalazłem. Dzieki za odpowiedz. pozdrowienia! m@urycy
-
- 2 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, chciałbym się dowiedzieć jakie są możliwości w/w kabla, chodzi mi tu ogólnie o takie zmiany typu domykanie się szyb po upływie kilku sekund od zamknięcia auta (nie przytrzymanie na pilocie przycisku do momentu zamknięcia). Najlepiej sprawdzone funkcje;) mile widziane foto. I jeżeli ktoś mógł mi polecić jakiś kabelek z oprogramowaniem pod USB do B6 1.8T 2001r. (w miarę tani) bo z tego co widzę to ceny się strasznie wahają, a i kupujący wystawiają negatywne komentarze typu że się nie chce skomunikować itp. Z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Chciałbym sie zapytac czy jestescie za tym zeby lakierowac listwy drzwi i te listwy progowe( sa ta te listwy jakby gumowe,z tworzywa sztucznego)Chciałbym je polakierowac gdyz musiałem wymienic 2 gdyz rdza zrobiła juz swoje,i teraz z jednej strony mam inne i z drugiej tez,i dlatego chciałbym je rzucic w kolor nadwozia.Jednak lakiernik odemnie z okolicy uwaza ze te listwy progowe mozna malowac a na drzwiach nie gdyz lakier bedzie odpryskiwac(a na wyglad jest to samo tworzywo) Moze Miał ktos podobny problem,czy moze je lakierował i zna sposob jak zrobic zeby lakier sie trzymał a nie odpryskiwał???Bardzo prosze o pomoc gdyz nie chce wywalac pieniedzy w błoto jak ma MI t…
-
- 3 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam jest problem pobiera mi prąd. 1.Odłączyłem minus zamknąłem wszystko nawet klapę by było tak jak na postoju samochodu mierzyłem miernikiem i wyszło 0.11/0.12 A. 2.Ruszyłem na bezpieczniki tak samo zamknąłem auto ale ku mojemu zdziwnieniu światełko od awaryjnych po upływnie 30 sekund dalej się świeciło,i w pewnym momencie zgasło ale zaraz znowu się zaświeciło sprawdzałem bezpieczniki i taki sam prąd pobiera mi na klimatyzacji 0.12,czy jest to możliwe że ten prąd jest od tego światła.Akumulator po nocy stania ledwo co kręci. Proszę o pomoc bo mi już rece opadaja na początku myślałem że to wina akumulatora i podłaczyłem pod prostownik na 3,4h ale rano dalej to samo, z…
-
- 0 odpowiedzi
- 7,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, Może to i drobnostka, ale chciałoby się mieć w autku wszystko sprawne; nie ma napięcia na żarówce w schowku ... Wszystkie bezpieczniki są OK, ale zapewne jest to razem z gniazdem zapalniczki, czy też innych urządzeń. Ale gdzie szukać krańcówki do tej lampki ? No bezstykowej to raczej nie dali Pozdrawiam,
-
-
- 3 odpowiedzi
- 25,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam duży problem gdyż w mojej Audi A4 B6 Avant, skrzynia 6 stopniowa manualna przy temperaturze raptem 4 stopnie poniżej zera zamarzają mi biegi. Przychodzę rano do auta a tu ani rusz drążka, totalnie zamarznięty. Muszę odpalić silnik i dopiero po paru minutach z ogromnym oporem ale mogę ruszyć drążek. Po przejechaniu paru kilometrów wszystko wraca do normy. Co może być przyczyną? Pomóżcie bo tak się nie da dalej.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Witam właśnie kupiłem a4 z 2003ri zauważyłem po deszczu wodę w kabinie po stronie pasażera dosyć sporo [szyberdachu nie mam].Co mam sprawdzić i jak.Z góry dziękuje
-
- 3 odpowiedzi
- 7,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem świeci kontrolka spalonej żarówki oraz 2 informacje(luce freni sinistra- światło stopu lewe oraz fanale retronebbia sinistra - tylne światło przeciwmgielne lewe)sprawdziłem żarówki ok niestety z powodu zimna nie chce mi się szukać przyczyny może ma ktoś jakiś pomysł gdzie uderzyć.Czy można jakoś zmienić wyświetlanie ostrzeżeń na język polski?Za pomoc stawiam
-
-
- 4 odpowiedzi
- 25,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam takie pytanko przy obecnych temperaturach -18°C i więcej ciężko pali mój silniczek 1.9 TDI 130. Zagrzeje raz świece cofne zapłon drugi raz i zapalam nie załapie, znowu zrzeje świece i palę nie załapie i tak nieraz 3 , 4 razy i dopiero załapie (np. stoi 8 godz. i palę ). Nie wiem może świece coś niedomagają. Ja sprawdzić czy działają poprawnie. Bo jak jest ciepły to pali bez problemu i wcześniej jak nie było takich mrozów tak ok -5°C to za pierwszym razem zapalił. Ale mimo wszystko chciałbym sprawdzić świece tylko w jaki sposób to zrobić? zrobię to sam czy trzeba jechać gdzieś do mechanika. Dzięki za wszystkie podpowiedzi. pozdrawiam
-
- 6 odpowiedzi
- 6,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, po 10 latache eksploatacji stało sie nieuniknione, pękła rura turbosprężarki (słynna Eska). Koszt nowej w ASO ok 860PLN więc odpada. Pogrzebałem trochę po allegro i znalazłem kilka zamienników. Oczywiście po opisach wszystko ładnie pięknie, ale jakoś nie mam zaufania do sprzedawców których nie znam. Poniżej zamieszczam kilka linków i czekam na wasze wypowiedzi. Oczywiście jeżeli macie swoje propozycje to pisać pozdrawiam http://allegro.pl/przewod-rura-waz-turbiny-audi-a4-00-8e0145834-p-m-i3521268428.html http://allegro.pl/waz-rura-turbiny-nowy-audi-1-9tdi-awx-avf-a4-a6-i3486818830.html http://allegro.pl/audi-a4-2-0-tdi-super-mocny-waz-rura-turbiny-nowy-i349429…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Czytam post o akumulatorach do 1.9tdi 2003 ale u mnie jest trochę inna sprawa bo potrzebuje akum.który wytrzyma na dłuższych postojach tzn. auto stoi w tygodniu a jeżdzi może ze dwa dni w tygodniu.Zaproponujcie coś przyzwoitego tak do 350zł max.pozdrawiam
-
-
- 5 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Od jakiegoś czasu pojawia się błąd 17536 (mnożąca adaptacja paliwa blok 1 mieszanka uboga) Była sprawdzana przepływka,sondy,świece wszystko było ok. Czy ktoś miał podobny przypadek?Jakies sugestie co jeszcze mozna zrobić?Silnik 2.0 benzyna 130 kM rok 2000.
-
- 0 odpowiedzi
- 6 tys. wyświetleń
-