Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam serdecznie! Jestem bardzo poczatkujacym wlascicielem Audi A4 B6 2003 1.6 102 w tym samochodzie mam manetke spryskiwacza bez przyciskow sterujacych wyswietlaczem ? komputerem ? wyswietla tylko szacowana ilosc km do przejechania. Czy mozna jakos zmieniac dane na wyswietlaczu np, srednie spalanie paliwa itp ? za pomaca jakis innych przyciskow ? Bardzo prosze o jakies informacje, a jezeli temat byl omawiany wczesniej to moze jakis link? dziekuje bardzo yor
-
-
- 7 odpowiedzi
- 10,4 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam. Mój problem chyba się trochę skomplikował. Otóż nie było dźwięku w radiu wiec poszukałem przyczyn i po ustaleniu przyczyn awarii (uszkodzone kable w gumie między drzwiami a słupkiem od kierowcy) postanowiłem poradzić sobie z tym sam. Żeby mieć lepszy dostęp wypiąłem kostkę ze słupka i połączyłem uszkodzone kable. Po podłączeniu kostki nie dziala nic w drzwiach kierowcy i pasażera. Co zrobiłem zle? Pozdrawiam
-
-
- 3 odpowiedzi
- 10,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, kupiłem, jak w temacie, założyłem silniczek, a , on nie działa. Okazało się po rozebraniu,że jest uszkodzony, ta zębatka pośrednia ma wytarte zęby. Doszedłem do wniosku, że silniczek był blokowany przez brak miejsca na posuw. Kupiłem nowy silniczek zamontowałem i też nie działa. Jak ustawić ręczną regulacją aby zyskać trochę miejsca na posuw silniczka? Może ktoś miał podobny problem? W lampie takiej samej depo, tylko z lewej strony silniczek ( regulacja pion.) działa.
-
- 1 odpowiedź
- 10,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Tak jak w temacie auto z silnikiem AVF. Na zimnym silniku wszystko dobrze chodzi po rozgrzaniu ciezko jest odpalic silnik ( wymaga to bardzo dlugiego hełtania :/ ). Dodam tyle ze wymienilem wszystkie filtry , olej , akumulator. Sytuacja jest o tyle dziwna , samochod nabylem w marcu tego roku i wiosna kilka razy zdarzyly sie problemy z samochodem ze musialem zakrecic kilka razy. Pozniej nadeszlo lato i problem zupelnie zniknal. (maj - wrzesien). OD miesiaca wraz z powrotem gorszej pogody problem powrocil jak bumerang i brak jest chetnych to rozwiazania tego problemu. Prosze wiec o pomoc w tym temacie
-
- 3 odpowiedzi
- 10,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam jakiś czas temu zaświeciła mi się kontrolka od klocków hamulcowych. Dziś mam zamiar zdjąć jedno koło z przodu oraz jedno z tyłu i będę chciał sprawdzić jaki jest stan klocków oraz tarcz na obydwóch osiach. Czy klocki z tyłu też mają czujnik? Czy jeśli zapaliła się kontrolka to na pewno mam do wymiany przód? Z tego co pamiętam jak zmieniłem koła z zimówek zerknąłem tak wygląda przód a tak tyłco według Was mam do wymiany?jak powinno się to mierzyć ?
-
-
- 9 odpowiedzi
- 10,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam! mam mały problem z zawieszeniem Do wymiany mam wahacz dolny w prawym kole... byłem u mechanika i chciałem kupić ten wahacz dolny ale wydawał mi się za drogi ... jakiej firmy kupić doby wahacz? w sklepie polecano mi RTS.. nie wiem co robić :/ Proszę o szybką pomoc
-
-
- 3 odpowiedzi
- 10 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam następujący problem: Jakis czas temu zauważyłem że nie świeci mi światło w bagażniku, po wymianie jednej spalonej żarówki okazało się że problem nie znikł, a nawet zauważyłem że nie wyświetla mi informacji o otwartej klapie bagażnika. Z tego co wyczytałem to mikrostyk odpowiadający za tę informację znajduje sie w zamku klapy. Po zdjęciu tapicerki okazało sie że jest tam w sumie masa kabelków, ale tylko dwa idą do samego zamka, jest to kostka. Idąc dalej tym tropem, to są kabelki które idą do teka mikrostyku, a więc gdy je złącze powinno mi wyświetlić że klapa bagażnika została otwarta. Czy jestem w błędzie? Złączyłem już te dwa kabelki i nic sie nie działo. Co …
-
- 3 odpowiedzi
- 10 tys. wyświetleń
-
-
Witam Serdecznie! Mam taki maly problem a mianowicie czesto zaparowane szyby wlasciwie o ile dobrze siegne pamiecia to tylko przednia w zime nie parowala. Tak prawde mowiac to nie dzieje sie od dzis lecz latem zapomnielem o tym problemie gdyz to sie wlasciwie nie mialo miejsca. Wyjatkiem byly wieczory gdy w aucie bylo kilka osob. Nie mam problemu z stanem plynu, filtr kabinowy jest nowy, samochod nie jest mokry w srodku, woda nie stoi w komorze wycieraczek a podobno klapka ta zaraz za filtrem sie otwiera. To zaczyna sie dziac kiedy jade z kims raczej rzadko kiedy jade sam. Czy to mozliwe, ze moj samochod jest za szczelny? Zastanawialem sie kiedys ktoredy powietrze ma s…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 10 tys. wyświetleń
-
-
Witam, moja przygoda ze światłami zaczęła się od przepalenia lewego palnika (D1S). Wymieniłem obydwa, zaraz po wymianie padła lewa przetwornica, wymieniłem przetwornicę. Wszystko było ok. przez dwa tygodnie, po tym czasie padła przetwornica prawego reflektora. Zamówiłem nową, wymieniłem i przez 4 dni miałem światła. Znowu uszkodzona przetwornica, zareklamowałem, dostałem nową i nowa poświeciła przez dwie godziny. Wie ktoś może, o co chodzi? Palnik papra sprawę? Dodam: reflektory VALEO, przetwornice kupowane nowe.
-
-
- 6 odpowiedzi
- 9,8 tys. wyświetleń
-
-
Pomocy ! Już walczę z tym tematem... za długo .Różni specjaliści mówili rożne rzeczy nie chcę teraz naprowadzać... Powiem że całe zawieszenie jest na 100% sprawne. Sprawa przedstawia się następująco około roku temu sparciał (rozszczelnił się) mi przewód od pompki wspomagania i w związku z tym uciekł prawie cały płyn. Po szybkiej reakcji podjechałem do swojego mechaniora, który ogarnął przewód , wypłukał układ i zalał nowym płynem i od tamtej pory wydobywają się z układu przy skręcaniu w prawo dziwne dźwięki jakby szuranie nienasmarowanych elementów + wibrowanie kierownicy w momencie tego "szurania", szuranie ma miejsce tylko i wyłącznie na postoju w trakcie jazdy jest ws…
-
- 2 odpowiedzi
- 9,8 tys. wyświetleń
-
-
Jak sprawdzić czy ma się podgrzewane lusterka w Audi A4 b6 2002r. benzyna
-
-
- 3 odpowiedzi
- 9,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, po około rocznym użytkowaniu audi zaczynają się schody. Po odwiedzeniu paru mechaników by zczytać błędy (większość nie widziała błędów bądź błąd nieznany) w końcu się udało. Po krótce moje problemy: 1) Auto traci moc, nie zależnie od rozgrzanego / zimnego silnika samochód chodzi jakby bez turbiny, czasami zapali się kontrolka silnika lecz nie zawsze. Po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu silnik pracuje normalnie, a kontrolka silnika nie zależnie raz świeci przy braku mocy a kolejnie mocy brak i kontrolka nie świeci. Poczytałem obstawiano na przepływomierz powietrza wg zaleceń odpiąłem wtyczkę podczas pracy silnika, no niby jakaś mała różnica w pracy silnika na woln…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 9,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam zamiar dołożyć moduł bluetooth do mojego auta i cieszyć się zestawem głośnomówiącym, a przede wszystkim zaoszczędzić parę punktów na koncie, w listopadzie podwyżka. Posiadam audi a w nim RNS-E, vag też się znajdzie. Na pewno potrzebuje kierownicę, moduł (ale jaki z literką p czy h? ), mikrofon. Nie wiem jeszcze jak podłączyć moduł do radia i co pozmieniać vag-iem. Może ktoś robił lub wie jak zrobić taką modyfikację i chętnie podzieli się swoją wiedzą za przysłowiowe . Z góry dziękuję za pomoc. Pzdr
-
-
- 3 odpowiedzi
- 9,8 tys. wyświetleń
-
-
Ehh witam znowu mam mały problem wczoraj wróciłem z zagranicy bylo wszystko ok aż do dziś wstałem rano wsiadam do autka jadę a tu brak mocy autko wolno przyspiesza, jak by turbina nie działała, przy hamowaniu pedał hamulca robi się twardy trochę dziwne i ledwo hamuje ? nie mam zielonego pojęcia o silnikach wiec pomóżcie mi:D
-
-
- 6 odpowiedzi
- 9,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam użytkuję A4 1.8T i od paru dni zauważyłem, jakby autko przestało ciągnąć. Mianowicie do 3 tys obr. zaczyna pomału wciskać w fotel i wszystko jest ok, a gdy wskazówka przekroczy 3 tys obr jak ręka odjął, zero przyspieszenia jakbym jechał polonezem. Podejrzewam, że to z turbiną coś się dzieje. Czy to może być oznaka jej końca? Dodam że turbo jest już po regeneracji, na szczęście jeszcze na gwarancji.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 9,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Niestety mam mały problem przy swoim Audi. Chodzi mi konkretnie o wycieraczki przednie. Zalanczają sie i przez chwilke chodza, zatrzymija sie w polowie szyby i nie chodza, dopiero po jakims czasie zaczynaja chodzic. i tak caly czas. Wszystko zaczeło sie od tego jak wymieniłem żarnik w ksenonie i na panelu swieci mi sie jeszcze kontrolka od ustawiania swiateł. Dodam, ze ma dynamiczne ustawianie światel. Mial juz moze ktos taki problem???
-
-
- 4 odpowiedzi
- 9,6 tys. wyświetleń
-
-
witam, potrzebuję zdjąć przedni zderzak w audi a4 b6 kombi. czy ktoś z Was robił to już kiedyś i może podzielić się wiedzą na ten temat. a moze macie jakiś schemat jak to zrobić? z góry dziękuję. pozdrawiam
-
-
- 4 odpowiedzi
- 9,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy ktoś z szanownych użytkowników tego forum posiadał A4 B6 bez czujników parkowania i dokonał operacji dołożenia takiej instalacji. Szukam gdzieś na alledrogo i widzę czujniki po ok 300 za komplet, do tego widzę sterownik za jakieś 200zł. Czy da się to samemu zrobić? Jak się za to zabrać Jakich dokładnie części potrzebuję? Pozdrawiam Kamil
-
- 1 odpowiedź
- 9,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wczoraj myłem samochód z tego zimowego brudu. i zauważyłem na przednim prawym nadkolu w jednym miejscu pęcherze a od środka już korozja. Czy ktoś miał taki przypadek? Zrobiłem delikatne zaprawki od środka ale pęcherzy nie ruszałem. Na wiosnę trzeba będzie to zlikwidować. Ale co robić? lakiernik i malować cały błotnik. Jak ktoś miał taki przypadek proszę o poradę jak to zrobić. Bo pomaluję cały błotnik i po następnej zimie dalej pęcherze wyjdą. Moje auto Audi A4 B6 1.9 TDI rok. 2004. Z góry dziękuje za odpowiedzi i pomoc, radę.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 9,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam koledzy jak wiecie jak zdemontowac tylna wycieraczke w b6 kombi to prosze nap bo zdjelem tapicerke odkrecilem na zewnatrz srube i jest ciasno a nie chce szprpac bo to w szybie i nie chce zeby pekla jak wiecie to pomocy z gory dzieki
-
- 1 odpowiedź
- 9,4 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim. posiadam samochód od grudnia i dzisiaj chciałem pojechać na ryby no i zabrałem wędki i zabieram się do pakowania sprzętu i zonk tylne siedzenie się nie rozkłada. Czy były modele że nie rozkładała się tylna kanapa? Bo jak chyba taki mam. proszę o informację.
-
- 1 odpowiedź
- 9,3 tys. wyświetleń
-
-
Tak jak w temacie. Jak należy zabrać się do demontażu tych lampek w podsufitce. Chce całe oświetlenie w środku zrobić na diodowe i nie chce czegoś ułamać. Mile widziane jakieś schematy, foto porady itp.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 9,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam was. Planuje wymienić w moim Audi A4 B6 kierownice z 4-ramiennej na 3-raminną. Na co muszę uważać i na co zwracać uwagę?
-
-
- 4 odpowiedzi
- 9,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam A4 1,9 tdi 130. Po pierwszym odpaleniu samochodu odczuwam drgania. Wiem na pewno,ze uszkodzona jest poduszka pod silnikiem, ale nie wiem czy to jest ta przyczyna. Po kolejnych odpaleniach drgan nie ma. dzieki za ewentualna odpowiedz
-
-
- 3 odpowiedzi
- 9,2 tys. wyświetleń
-