Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez arturek986,

Witam potrzebuje instrukcję demontażu panela klimatyzacji. W przyszłym tygodniu planuje wysłać do regeneracji przełącznik od świateł i od razu chciałem wysłać panel od klimy, bo mam wytarty przycisk "-" ale nie wiem jak się go demontuje i czy jest to bardzo skomplikowane.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 9,2 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Trek,

Witam posiadam owe Audi A4 1,9 TDI b6 130KM Otóż mam problem z silnikiem nie wiem dlaczego ale z pod korka pokazuje mi się olej nie wiem co jest tego przyczyną Auto także wcześniej nie miało kopa a po sprawdzeniu go programem Polski VAG 4.9 wskazał mi przycznę niskiego podciśnieniai w rzeczywistości kabelek od powietrza się wypioł pod tym czymś i po podłączeniu auto miało przyśpieszenie (kopa) (program nie wskazywał żdnych błędów) ale po umyciu silnika auto straciło kopa i nie jest w stanie jeździć jak by się dusiło i nie dostawało powietrza, zwróciłem uwage jednak na to że po przekroczeniu 2 tys, obrotów auto jeździ i mam dość dobre osiągi jednak poniżej tej wartości au…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 9,2 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez wwaszko,

Witam. Mam poważny problem. Otóż w mojej S4 B6 zgasły światła. Ale od początku. Wracając od rodziców z weekendu wszystko było w jak największym porządku. Po przejechaniu około 300 km zgasiłem silnik samochodu przedtem wyłączając światła. Po dwóch dniach włączyłem silnik i chciałem zapalić światła, ale tu Audi zrobiło mi psikusa. Po przekręceniu włącznika zapaliły się wyłącznie światła pozycyjne i nic więcej. Dodam że od razu sprawdziłem czy są światła drogowe i są! Sprawdziłem bezpiecznik tj bodajże ostatni górny słupek lewej strony. I też nic nie jest spalone. Dodam że sprawdziłem też kostki przy lampach i chyba wszystko gra. Czy ktoś miał taki problem? Potrzebuje pomoc…

• 2 odpowiedzi
    • 9,1 tys. wyświetleń
  4. Witam ponownie, zima minęła, przyszła wiosna i niestety przyszły nowe problemy z moim autkiem (Audi a4 b6 Avant 1.9TDI) Jak w temacie, wczoraj zauwazyłem ze podczas skręcania w lewo (tylko i wyłącznie w lewo) na przykład podczas nawracania na rondzie, przy większej prędkości, bo gdy jade spokojnie nic nie słychać, coś tak jakby trze, dźwięk dobiega prawdopodobnie z lewego albo prawego koła i nasila się gdy zwiekszam prędkość a auto ma większe przeciążenie. Na co zwrócić na samym początku uwagę? Na przeglądzie (zimą) na szarpaku zawieszenie jeszcze dawało całkiem radę, wymieniłem osłonę na przegłubie i nic się nie działo. gdzie szukac przyczyny? Przegłub wdł. mnie bardzie…

• 2 odpowiedzi
    • 9,1 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez drdala,

Witam mój samochód to audi a4 b6 1.9tdi 2002r 130km awx wczoraj zrobiłem około 100km po trasie było wszystko ok następnie samochód postał na dworze (mróz około -10 stopni) około 3 godzin, wsiadłem do niego i wszystko było ok znowu wyjechałem na trasę po zrobieniu około 50 km nie mogłem przełożyć biegu z 5 na 4..... na trójkę też nie itd. po chwili jakoś mi się to udało ale wszystkie biegi wchodziły jakoś tak bardzo ciężko... czasem musiałem użyć sporo siły żeby włożyć bieg a czasem np. z 2 na 3 wchodziło leciutko. Dojechałem do domu około 50 km i zauważyłem że coś zaczyna gwizdać, piszczeć, ocierać pod maską i wydaje mi się że ten dźwięk narasta. Zauważyłem też że te pis…

• 14 odpowiedzi
    • 9 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Annubis,

Witam! Chciałbym się w końcu dowiedzieć jaki system nagłośnieniowy posiadam w mojej Audi. Zabijcie mnie, zróbcie co chcecie, przeszukałem wszędzie, szukałem tam gdzie ludzie pisali na forach że trzeba szukać, nigdzie nic nie było z tych rzeczy co miało być. Zmieniłem fabryczne radio CONCERT na mojego Sony ze starego auta i działają tylko przednie głośniki. Chcę kupić adapter i uruchomić tył, ale do tego potrzebna jest informacja jaki jest system nagłośnieniowy. Mianowicie: - wyczytałem, że jak jest BOSE, to po włączeniu radia powinno się na chwile pokazać BOSE. (u mnie tego nie było) - wyczytałem, że na ramkach (obudowach) głośników powinna być "naklejka" BOS…

• 0 odpowiedzi
    • 9 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez woltek,

Witam, mam taki problem że nie gra mi głośnik przedni od strony kierowcy, a zamiast niego gra głośnik tonów niskich który się znajduje pod przednią szybą, po diagnozie VAGiem pokazał mi taki błąd: 852 Głośnik przód obwód przerwany, co to może być? kabel jakiś po drodze przerwany? a może jest to do ustawienia właśnie VAGiem? tylko który kanał? które kodowanie? Kombinowałem troche na ślepo z nim i udało mi się puszczać głośniki tył, lewy, prawy, przód ale bez tego jednego, może coś źle robiłem. Mam radyjko chorus II

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 9 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez aniolwadowic,

mam takie pytanko bo nie zapala sie mi kontrolka od zapiecia pasow i co to oznacza czy auto bylo bite i zostalo to wylaczone ?? czy moze cos innego ??

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 8,9 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Matys26,

Witam , posiadam Audi A4 b6 2002 benzyna, gaz i mam problem z mieszanką i myśle ze to sondy tylko jakie powinno byc napięcie na rozgrzanym silniku sondy 1 i 2 .

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 8,8 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Megan90,

Witam. W zeszły tygodniu zauważyłam spadek mocy mojej audi, mianowicie na niskich obrotach, powyżej 3000 zaczyna dopiero przyspieszać. Podpiełam pod vag i wyskoczył błąd 17964 czyli regulacja doładowania mała wartość. Mąż mój mówi że albo padł czujnik ciśnienia doładowania albo turbo pada. Dodam że w zeszłym roku miałam podobny problem po wymianie wężyków wszystko wróciło do normy okazało się przy okazji że jeden wężyk od turbo się odpiął. Pozdrawiam

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 8,8 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez radiann,

Witam Od jakiegoś czasu zauważyłem, że po wyłączeniu zapłonu przez jakiś czas około 3 - 5 min. słychać jak "chyba" klapy w układzie nawiewu się nie mogą zamknąć. I pytanie czy sterowanie tymi klapami jest realizowane przez sterownik klimatyzacji czy jest to realizowane przez inny układ, i pytanie drugie czy możliwe jest oberwanie "tych" lub jedej przysłony (klapy) ponieważ podczas jazdy ewidentnie z okolic deski rozdzielczej dochodzą dzwięki takie jak by coś się luźno przemieszczało. Dzwięk jaki słychać kojarzy mi się z dźwiękiem jaki wydaje dysk komputera podczas pracy, bardziej to takie trzaski. Dzięki za podpowiedzi

• 2 odpowiedzi
    • 8,8 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez ameryk,

Witam Od jakiegoś czasu pojawia się błąd 17536 (uboga mieszanka paliwa) Była sprawdzana przepływka,sondy,świece wszystko było ok. Wmienino odmę , sprawdzono układ paliwowy.Czy ktoś miał podobny przypadek?Jakies sugestie co jeszcze mozna zrobić? Silnik 2.0 benzyna 130 kM rok 2000.

• 1 odpowiedź
    • 8,7 tys. wyświetleń
  13. Hej jestem ciemna jeśli chodzi o mechanike w samochodach, potrzebuje pilnie instrukcji jak wymienić zarówke w przednim prawym kierunkowskazie. Dzięki Wam wielkie za pomoc

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 8,7 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez r_bich,

witam wiecie moze gdzie mozna kupic uszczelke pod antene do audi b6 2003r tzw rekin bo jest w kiepskim stanie i chce wymienic i sie zastanawiam czy tez nie wymienic anteny bo cos slabo sciaga z gory dzieki

• Upvote
    • 9 odpowiedzi
    • 8,6 tys. wyświetleń
  15. Od pewnego czasu nie słysze tego sygnału dźwiękowego, który oznajmiał o czymś, co było nie tak. To znane "piiii" zauważyłem to gdy włączył mi się 'żebrak', komputer pokaz kontrolke paliwa ale nie bylo tego dźwięku, który był dotychczas. Co zrobić, żeby ten dźwięk był bo jak sie człowiek przyzwyczaił to potem czegos takiego brakuje Czy może tam trzeba jakąś bateryjke wymienic czy co?? ale znowu gdzie jest ta cała kontrolka? Proszę o pomoc jeśli ktoś wie gdzie to sie znajduje i co zrobić, żeby działało:) Dzieki Pomoże mi ktoś gdzie jest ten brzęczek?? halooo

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 8,6 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez RadMak,

Witam, W swoim AUDI mam radio w/w na kasety. Ładnie to gra ale w trasie chciało by się posłuchać swojej muzyki z CD. I tu rodzi się pytanie, jakie zmieniarki byście polecali do tego radia. Co sądzicie na temat tych emulatorów ? Prosiłbym o listę zmieniarek jakie mogę kupić pod to radio.

• 0 odpowiedzi
    • 8,5 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez benny,

Koledzy potrzebuje waszej rady planuje wymianę rozrządu znalazłem coś takiego(http://allegro.pl/rozrzad-pompa-audi-a4-avant-8e5-b6-3-0-quattro-i1434025122.html) czy warto w to inwestować czy macie może jakieś sprawdzone sugestie będę bardzo wdzięczny za pomoc i poradę .

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 8,5 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez r_bich,

witam mam w bagazniku zmieniarke czy jak to nazwac do nawigacji i czy ona moze czytac tez muzyke bo radyjko mam na kasety z gory dzieki za odp

• 7 odpowiedzi
    • 8,3 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez jeninks,

Witam serdecznie. Mam pytanie odnośnie radia a dokładnie przycisku TP, do czego służy???

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 8,3 tys. wyświetleń
  20. Witam otóz mam taki problem związany z ESP. Od dłuższego czasu poprostu ESP nie działa, na początku było tak, że jak odpaliło się auto to świeciło ESP że jest wyłączone, próba włączenia go przyciskiem nic nie dawała, jak auto osiągneło temp 90 stopni to po zgaszeniu i ponownym odpaleniu ESP już nie świeciło(działało poprawnie). Po pewnym czasie już wogule przestało działać. Ostatnio zaobserwowałem, że jeżeli temp otoczenia jest powyżej 25 stopni to ESP działa a jeżeli jest mniej to już nie działa. Po podpieciu do kompa w zimie wyszedł błąd coś ze światłem stopu bo żarówka się spaliła, ten błąd skasowałem, ale drugi błąd który komputer pokazał to Czujnik położenia skrętu k…

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 8,3 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez doomelek,

Witam Problem polega na tym, że wspomaganie wydaje niepokojące dźwięki. Przy puszczonej kierownicy bez gazu delikatnie wyje a jak delikatnie kręcę w lewo czy w prawo to cichnie. Gorzej jak wzrosną obroty do ok 2000 to już wycie jest głośniejsze i tym bardziej przy kręceniu kierownicą. Dodam, że pomimo tego wycia wspomaganie działa normalnie bez problemów. Czyżby pompa wspomagania do wymiany ?? Płyn w zbiorniczku jest strasznie mętny i jakiś szarawy więc może problemem jest właśnie on ... tylko szkoda zalewać nowym płynem jak to nie pomoże. W przypadku wymiany pompy co polecacie regenerację czy wymianę na nową ? Koszt jednego i drugiego (ok 500-600zł) chyba podobny tylko z…

• 4 odpowiedzi
    • 8,3 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez yor,

Witam, Mam takie dla kogos moze bardzo proste pytanie, ja jednak nie wiem jak sie do tego zabrac, potrzebuje sie dowiedziec w celach ubezpieczeniowych jakie moj samochod ma zabezpieczenia tzn alarm i immobilizer. Nie mam ksiazki do samochodu i nie wiem jak sie do tego zabrac. Jedyne co latwo zauwazyc to migajaca czerwona dioda na drzwiach kierowcy po zamknieciu auta. numer VIN to WAUZZZ8EX3A277882 jezeli to moze pomoc Dzieki serdeczne Audi A4 B6 1.6

• Upvote
    • 7 odpowiedzi
    • 8,3 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez kokojumbo,

Witam po wypadku w temacie z kaluza postanowilem zrobic remont silnika. Nowe panewki, pierscienie, uszczelki, planowanie glowicy, honowanie cylindra, korbowod, plyny, oleje itd. Zrezygnowalem z zakupu uzywanej jednostki. Dlaczego? Z uzywana jednostka nigdy nie wiadomo jak byla eksploatowana. Trzeba by sprawdzic kompresje, wycieki, zajrzec pod glowice to wszystko wiaze sie z dodatkowymi kosztami. Dalej nie wiemy ile tak naprawde ma przejechane dana jednostka. Moj silnik od nowosci ma 237 kkm takze wiem na czym stoje i wiem co zostanie wyremontowane. Cena ? Wolalem ciut dolozyc do remontu i spac spokojniej. Teraz do rzeczy, chodzi mi o docieranie silnika po remoncie czy k…

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 8,3 tys. wyświetleń
  24. Witam Was i prosze o radę. A więc tak...3 razy wywaliło mi płyn z układu chłodzenia zawsze w mieście w korkach a nie na trasie.Olej czysty i nie przybywa go tak samo w zbiorniczku płyn czysty i zero śladów jakiegoś oleju, nie kopci na bialo czyli uszczelki OK. Czujnik temperatury wymieniony po podłączeniu kompa nie pokazuje nic wszystko ok. Wystarczy że stanę w korku kłęby pary i Płyn na ulicy. Na zegarze temperatura zawsze 90 stopni nigdy wyżej. Ale!!! nie włącza się wentylator, działają gdy włącze klime,wentylator chłodnicy dziala,ale chyba na 1 biegu-postanowiłem więc odłączyć kabel od czujnika temperatury i wentylator działał non stop na 2 biegu kręci jak szalony i j…

• 0 odpowiedzi
    • 8,2 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Matys26,

Witam posiadam Audi A4 b6 i mam pytanie czy jest jakaś regulacja sprzęgła oraz co oznacza, że sprzęgło bierze już pod samym końcem czy to oznacza, że się kończy ???? POMOCY

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 8,2 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.