Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam. dziś rano wsiadam do auta i po pierwszym strzale zapalił, z tym ze zgasł po 5-7 sekundach. próbowałem tak kilka razy i to samo po dłuższej przerwie około 10 minut musiałem go trochę pokręcić żeby odpalił ale tusz po tym zgasł! zdjąłem dodatnią klemę z akumulatora z nadzieja ze komputer się zresetuje i może to coś da! Po założeniu klemy.. i probie odpalenia dalej to samo, dodam ze po restarcie kompa teraz się świeci non stop kontrolka ESP.to jest A4 B6 1.9 TDI 130km 2001. może wie ktoś o co chodzi?? dziś Wigilia i nie wypada dzwonić po mechanikach.
-
- 2 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Mam mały problem.Otoz moje audi a4b6 1.8T 163konie z 2002r ma kaprys.Czesto zdarza się jadąc z pracy np jadę 60 czy 70km/h dojeżdżam do końca uliczki schamowuje do 0 i auto sgaśnie poczym ciężko go odpalić,za 3 czy 4 razem odpali. Mam założony gaz na gazie tego problemu nie ma.Mial ktoś coś podobnego?gdzie szukać usterki
-
-
- 2 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
witam gdzie mozna kupic zamkniecie w tylnej kalapie klapki pod ktora jest umoieszczony trojkat bo za mocna zamknelem ta klape i sie zlamalo a nie chce tego kleic bo po paru zamkniecich moze sie to znowu odkleic z gory dzikei
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
witam.Posiadacie moze jakies strony gdzie za darmo mozna uzyskac informacje o nr Vin?
-
-
- 4 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam gdzie to dostać https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1361882400557051&set=gm.1943023765931308&type=3 to czarne uszczelnienie coby woda nie leciała do lampy.
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Po dłuższym postoju powyżej 4 godzin po odpaleniu słuchać głośny dźwięk, jakby zawory. Trwa to ok 2 sekund i cichnie. Auto posiadam od około miesiąca i wydaje mi się że jest tak od początku. Co to może być i czy mam się zaczynać martwić? Pozdrawiam i dziękuje za pomoc.
-
- 1 odpowiedź
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Poleci ktoś głośniki w rozsądnych pieniądzach na przód do mojej A4 B6 ? Z góry dzięki za pomoc.
-
- 1 odpowiedź
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jestem właścicielem audi a4 b6 avant z 2002 roku. Zauważyłem że przestały grać głośniki w drzwiach kierowcy. Wszystkie inne grają bez problemu, ale te dwa w drzwiach kierowcy nie reagują (bez różnicy czy gra radio czy leci muzyka ze zmieniarki). Czy ktoś z Was miał podobny problem? Czy zacząć od rozebrania tapicerki w drzwiach i sprawdzenia czy cos sie nie rozłaczyło czy może problem leży gdzie indziej?? Bardzo prosze o Wasze odpowiedzi i podpowiedzi:) Pozdrawiam Adrian
-
-
- 5 odpowiedzi
- 14,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. od tygodnia jestem posiadaczem AUDI a4 b6 1.9 tdi 101 km. wczoraj zauważyłem, że przy prędkości ok 140 km/h temperatura skoczyła na 130 stopni. po wrzuceniu na luz temperatura szybko spadła do 90 i było ok. sprawdziłem poziom płynu był trochę poniżej minimum. Dziś uzupełniłem płyn i pojechałem sprawdzić jak samochód się zachowuje. Mianowicie znów się zagrzał, znów ubyło płynu, gdy temperatura wzrasta to wentylator nie daje ciepłego nadmuchu. co to może być? Podejrzewam uszczelkę pod głowicą. ale nasówa się też termostat i może pompa wody?
-
- 12 odpowiedzi
- 14,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam pytanie - skąd wziąć hak do elementów przednich ? Próbowałem zdjąć osłonę tylnej klapy w avancie ale nie mogłem przejść momentu przy słupkach...widziałem, że trzeba mieć ten hak. Czy da się to zrobić czymś innym? Dzięki Pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
-
Czesc, Sluchajcie od paru dni mam taki problem: - podczas jazdy, jak silnik jest pod obciazeniem nawet lekkim (jazda pod mala gorke czy podjazd gdzies tylem) jak dodam gazu, puszcze noge z pedalu, jak obroty zaczynaja spadac mam dziwny halas, chrobotanie/zahaczanie polaczone z szumem (zawsze trudno opisac dzwiek). Zazwyczaj pojawia sie, jak samochod jest nierozpedzony, przy 1100, 1200 obrotow/min daje gaz, samochod sie pomalu rozpedza, a jak zdejme noge z gazu slychac w/o dzwiek. Samochod ma juz 157 tys. rozrzad byl wymieniany na 116 tys, jeszcze potwierdze, ale pompa wody byla wymieniana jak mi sie wydaje (do sprawdzenia). Zastanawiam sie, co to moze byc? Czy jakies lozy…
-
-
- 45 odpowiedzi
- 47,7 tys. wyświetleń
-
-
witam , Od niedawna jestem posiadaczem Audi A4 z 2003 roku, auto wyposażone jest w system Homelink, grzech było by z tego nie skorzystać. Niestety pomimo stosowania się do instrukcji nie udaje się zaprogramować, problem powstaje już na etapie zeskanowania przez system Homelink pilota do bramy, samochód powinien mrugnąć kierunkowskazami i przyjąć kod, ale tak się nie dzieje. Centralka bramy pracuje z pilotami o kodach zmiennych na standardowej częstotliwości. Może miał ktoś z tym styczność i ma jakieś wskazówki.. edit: udało sie zapisać pilot w pamięci homelink, natomiast problem teraz jest w zapisaniu pilota homlink w pamięci centralki. Samochód jest z niemczech i…
-
- 5 odpowiedzi
- 11,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Od zakupu samochodu huczło mi coś w prawym przednim kole od stranych pasażera. Działo się tak głównie przy skrecie w prawo. Tak, więc na 100% musiało być to łozysko. Wymianiłem je wczoraj u mechanika i niestety dalej coś huczy... Tak jak pisalem dzieje się tak tylko przy skręcie w prawo, gdy skręcam w lewo bądź jade prosto jest cisza. Oriętuję się ktoś co to może być?
-
- 9 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam małe pytanie do szanownych forumowiczów. Mianowicie chodzi o mój kod silnika. w książce serwisowej, obok koła zapasowego, koło kielicha pod maską i na plastikowej obudowie rozrządu istnieje kod AVJ, natomiast po zdjęciu plastikowej osłony silnika na małej wypustce od przodu wygrawerowany jest kod ARG. z tego co zdążłem poczytać to z kodem ARG wychodziły silniki 1.8 125 KM bez turbo, a u mnie to turbo jest. I pytanie moje jest czy wymieniony jest cały motor, czy jest możliwość wymiany tylko części motoru z wygrawerowanym kodem. Albo wymieniony cały motor i dodane turbo, ale czy ktoś zadawałby sobie tyle trudu, chyba że to łatwa robota I tak przy okazji zapytam s…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Elo Mozecie Mi powiedziec co ile tys km wyskakuje inspekcja?Bo rozne opinie na ten temat słyszałem,a w sumie nigdy dokładnie nie zwrociłem uwagi na to aby zobaczyc. Dzieki za info.Pzdr
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Hej Wszystkim. Sprawa taka. Noszę się z zamiarem zamontowania instalacji gazowej w B6 1.8T Avant. Nic nie wiem w tej sprawie, poza tym, o czym przed chwilą wspomniałem. Prosze Was o wsparcie merytoryczne, czyli jaką polecacie? gdzie? i za ile? Jeżeli zasmieciłem forum to sorry, lecz nie znalazłem podobnego tematu. Z góry dzięki za odpowiedzi Wciąz na poczatku przygody z Audi Yastel
-
- 4 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam szukam instrukcji do modelu Audi S4 2005 r Cabrio, jakby ktoś miał proszę o info. Jacek
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
witam klubowiczów.. drodzy Państwo pilnie poszukuje instrukcji obsługi radyjka Symphony II... pomóżcie może ktoś wie gdzie znaleźć oczywiście w polskiej wersji... pozdrawiam Kuba
-
- 0 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Koledzy i koleżanki, mam pytanie o interfejs diagnostyczny do B6 z 2003r. sinik AVF. Jaki, Waszym zdaniem , wybrać zestaw - kabel + program?? ewentualnie gdzie go kupić?? Proszę o podpowiedzi. Jeśli dubluje temat to kopnijcie mnie gdzie już jest opisany. Pozdrawiam
-
- 3 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy mógby mi ktoś zinterpretować błedy? Będe bardzo wdzięczny:) Najbardziej interesuje mnie bład 18107 i jak go naprawić? Friday,02,November,2012,17:34:11:10074 VCDS Version: Release 10.6.0 Data version: 20100630 Chassis Type: 8E - Audi A4 B6/B7 Scan: 01 02 03 08 09 0F 11 15 16 17 18 36 37 45 46 55 56 57 65 67 69 75 76 77 VIN: WAUZZZ8E22A186636 Mileage: 212250km/131886miles ------------------------------------------------------------------------------- Address 01: Engine Labels: Redir Fail! Part No SW: 8E0 909 557 E HW: 8E0 909 057 Component: 2.0L R4/5VS G 0002 Coding: 0011581 Shop #: WSC 63351 000 00000 VCID: 356525E72529 1 Fault Fo…
-
-
- 5 odpowiedzi
- 12,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, pękły mi dwa mocowania jakie są na lampie i które przykręca się do pasa, jak to naprawić ? Czy istnieje zestaw który mocuje sie do reflektora a dalej do pasa przedniego od gory tzn odrazu pod maska ? Popekaly mi plastiki (uszka) ktore sie przykreca do pasa i reflektor jest luzny. cos jak na tym zdjeciu z allegro (z tym ze tutaj jedno uszko jest a drugiego nie ma) a u mnie nie ma dwoch, co moge zrobic ? http://allegro.pl/au...2765623427.html dziękuję za pomoc, pozdrawiam ps. oto zdjęcie tego jak pękły te plastiki który trzymały lampę.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem bo nie wiem jak w swojej audi b6(Sedan) rozłożyć siedzenia z tyłu są to siedzenia nie dzielone wie ktoś jak je rozłożyć ??
-
- 2 odpowiedzi
- 11,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Czy za pomocą programu VAG-COM 311.2 jestem w stanie sprawdzić działanie przepływomierza i zaworu egr? Jeżeli tak to prosiłbym o insrtukcję jak to zrobić krok po kroku pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Kupiłem Audi a4 b6 1.9 tdi Kombi z 2004r. z Niemiec. Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak sprawdzić dane tego auto po numerze VIN? Zacząłem oglądac papiery to cos mi sie tam zaczyna niepodobac. Czy jest ktos kto rozkodowuje te numery? Proszę o pomoc. Nr vin : WAUZZZ8E35A082452 Pozdrawiam Kamil
-
-
- 13 odpowiedzi
- 18,3 tys. wyświetleń
-