Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Dla wszystkich posiadaczy Audi A4 B6, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF. Podziękowania dla D&G Wersja dla szybkich łącz szybszych niż 1 Mbit/s: Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_str_1_60.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_str_61_120.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_str_121_177.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_str_178_239.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_str_240_304.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_str_305_369.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_str_372_421.pdf Wersja dla łącz 1 Mbit/s i wolniejszych, przygotowana przez użytkownika doomelek: Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_(str_1-50).pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_(str_51-110).pdf Instrukcja_ob…

• Upvote
    • 136 odpowiedzi
    • 514,9 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Kody lakierów/kolorów Audi A4 B6: Dolphin Gray Metallic >> LX7Z/F5 Dakar Beige Metallic >> LY1Q/9X Canvas Beige Metallic >> LY1X/2W Brilliant Red >> LY3J/C8 Liquid Blue Metallic >> LY5J/Q1 Quartz Gray Metallic >> LY7G/Q4 Crystal Blue Metallic >> LY7R/4J Light Silver Metallic >> LY7W/5B Brilliant Black >> LY9B/A2 Arctic White >> LY9D/B5 Crimson Red Pearl Effect >> LZ3H/X7 Ocean Blue Metallic >> LZ5C/2Y Sprint Blue Pearl >> LZ5F/5N Moro Blue Pearl >> LZ5J/P7 Cambridge Green Pearl >> LZ6E/3W Citrus Yellow >> LY1G/Y8 Canvas Beige Metallic >> LY1X/2W Brillia…

• Upvote
    • 10 odpowiedzi
    • 167,6 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez kokojumbo,

Witam, Na wstępie chciałem zaznaczyć, że prawdopodobnie niektóre tricki znacie z tego forum i pewnie się powtarzam, ale chciałem umieścić je w jednym temacie. Pisalem polskimi znakami ale jednak je oleje Jezeli ktos zna jakies dodatkowe dopisze do tematu. Otwieranie okna i zamykanie poprzez lekkie podniesienie lub wciśniecie przycisku: Nalezy wcisnac i trzymac do gory przycisk okna az okno sie zamknie i dalej trzymac przez 5s. Nastepnie wciskamy i trzymamy przycisk okna w dol i dalej trzymamy wcisniety w dol przez 5s. Teraz natychmiast ponownie wciskamy i trzymamy przycisk okna do gory az sie okno zamknie. Od tej pory powinno dzialac otwieranie okna "na raty"…

• Upvote
    • 15 odpowiedzi
    • 162,4 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez szm3r,

Temat dla ludzi którzy chcą zrobić coś sami, zaoszczędzić parę groszy. Audi A4 2000-2004 Kasowanie inspekcji serwisowej odbywa się następująco: 1. Wcisnąć i przytrzymać przycisk X, 2. Włączyć zapłon, 3. Zwolnić przycisk X, 4. W polu wyświetlacza licznika okresowego pojawia się napis "SERVICE!" lub "SERVICE IN xxxx KM", 5. W ciagu 5 sekund przycisk Y obrócić w lewo, aby skasować wskazanie, 6. W polu wyświetlacza licznika okresowego pojawia się napis "SERVICE IN 15 000 KM", 7. Wyłączyć zapłon. I mała podpowiedz, przycisk Y ten od nastawiania zegarka i daty, to ten z lewej, a X ten od kasowania kilometrów, to ten z prawej na zegarze.

• Upvote
    • 16 odpowiedzi
    • 129,2 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Jeżu,

Witam. Zamieszczam opis wymiany i sprawdzenia termostatu w silnikach diesla w nadwoziu B6. Użytkownicy nadwozia B7 mogą też spokojnie skorzystać z opisu, gdyż jest bardzo podobny jak w B6. Myślę, że opis się przyda zwłaszcza,że można to samemu zrobić, a nie jest to nic trudnego i zaoszczędzić 50-70zł za wymianę termostatu ... Wymontowanie i zamontowanie, sprawdzanie termostatu płynu chłodzącego Wymontowanie – Odczepić osłony. – Wykręcić nakrętki -patrz strzałki- i zdjąć osłonę silnika, w razie potrzeby dodatkowo wyjąć miarkę poziomu oleju. – Jeśli jest, wymontować znajdujące się poniżej wytłumienie. – Spuścić płyn chłodzący( otworzyć korek spustowy przy dol…

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 66,8 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Gama silników Audi A4 Avant: Benzyna: silnik: 1.6 102 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 150 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 163 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 163 KM napęd: quattro silnik: 1.8 Turbo 190 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 190 KM napęd: quattro silnik: 2.0 i 20V 130 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 FSI 150 KM napęd: oś przednia silnik: 2.4 i V6 30V 170 KM napęd: oś przednia silnik: 3.0 i V6 220 KM napęd: oś przednia silnik: 3.0 220 KM napęd: quattro Diesel: silnik: 1.9 TDI 101 KM napęd: oś przednia silnik: 1.9 TDI 115 KM napęd: oś przednia silnik: 1.9 TDI 130 KM napęd: oś przednia silnik: 1.9 TDI 130 KM napęd: quatt…

• 2 odpowiedzi
    • 38,1 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez dzwiedziu,

Witam, Po ostatnim przymusowym odłączeniu akumulatora rozkodował się jeden z kluczyków. Próbowałem zaprogramować kluczyk, kiedy drugi znajdował się w stacyjce. Nie wiem jak to się stało ale po tym, drugi kluczyk też przestał działać. Próbowałem już kilku sposobów i nic. Vagiem nigdy nic nie robiłem i troche się boję. Może mi ktoś opisać jak można zaprogramować pilot. Z góry dzięki za podpowiedzi.

• Upvote
    • 10 odpowiedzi
    • 207,7 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez yopuss,

Witam!!! Przymierzam się do kupienia felg letnich wraz z oponami do mojej A4 1.9TDI z 2003 roku i pojawił się problem. Nie mam książki pojazdu i nie wiem jakie felgi i opony można założyć do tego auta. Jeżeli ktoś posiada jakąś tabele (chodzi mi do jakiego rozmiaru felgi jakie jest ET i oponyktóre można na tą felge założyć) byłbym bardzo wdzięczny. pozdrawiam

• Upvote
    • 25 odpowiedzi
    • 189,5 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez ankosib,

Witam potrzebuję wymienić żarówkę w przednim reflektorze , ale przy reflektorze mam dużo różnych szpejów które nie wiem jak zdemontować a bez tego nie dostanę się do żarówki bo ciasno. Jak wyjąć ten reflektor. Ja znalazłem dwie śruby od góry ale jeszcze coś trzyma mi reflektor. Czy są jeszcze jakieś śruby lub zatrzaski ? pozdrawiam

• Upvote
    • 18 odpowiedzi
    • 125 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez afcraku,

Witam, mam pytanie odnośnie skrzyni manualnej w mojej B6. Otóż jaki olej powinienem do niej nalać i czy jestem w stanie zrobić taką wymiane sam?? Bardzo proszę o pomoc.

• Upvote
    • 18 odpowiedzi
    • 83,5 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Roccogiani,

Mam taką zagadkę spaliła mi się żarówka w tylnej prawej lampie i nie bardzo wiem jak dojść do lampy. Może ktoś wie jak to zrobić, bo z tego co ja widzę to trzeba będzie całą tapicerkę ściągać z tyłu w bagażniku. Może ktoś zna łatwiejszy sposób jak dojść do lampy. pozdrawiam

• Upvote
    • 9 odpowiedzi
    • 77,5 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez irlandczyk007,

Witam.Chciałbym zainstalowac sobie tempomat Czy wystarczy sama manetka plus instalacja 3 kabelków. w moim przypadku nie ma miejsca na kostke tempomatu. czy osłona pod kierownica równiez musi byc inna? Jak sprawdze czy dana kostka pasuje dosterownika mojego auta? Czy mój sterownik obsłuzy tempomat? Jak sprawdzic jego numer vagiem?

• Upvote
    • 29 odpowiedzi
    • 76,2 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez PetereQ,

Witam kolegów. Powiedzcie mi jaki nelazy kupic plyn do ukladu wspomagania i czy moge dolewac nawet jesli nie wiem co bylo wlane wczesniej ?

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 72,4 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez semi,

Witam serdecznie, Chciałem zapytać, w którym mniej więcej miejscu są zatrzaski na tapicerce drzwiowej? Potrzebuję konkretnie dostać się do głośnika na dole dzrzwi. Sama siatka jest plastikowa i nie da się jej zdjąć - no i nie chciałbym specjalnie połamać na "żywca". Uchwyt na drzwiach też trzeba demontować ? Pozdrawiam,

• Upvote
    • 8 odpowiedzi
    • 72,3 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Roccogiani,

Cześć wam wszystkim mam pytanko ile wchodzi oleju do silnika 1.9 TDI 130 (96 KW). Ja mam zamiar wlać Castrol Edge 5W40 Turbo Diesel. dobry wybór ?

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 69,1 tys. wyświetleń
  16. Witam, może ma ktoś taki przypadek że w a4 b6 niemożna wyłączyć econ czyli klimatyzacji jak dobrze myśle. przycisk sie ciągle świeci i niemogę go wyłączyć, ale klima nie chłodzi. miał może ktoś taki przypadek? Czy powód tego świecenia może być że jest mało gazu? przycisk się świeci, klima nie chłodzi a sprężarka może chodzić wtedy? ktoś zna odp?

• Upvote
    • 7 odpowiedzi
    • 64,7 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez yopuss,

Witam!!! Jak w temacie, mam problem z otwieraniem klapy bagażnika za pomocą przycisku/pilota. Problem ujawnia się jak jest ciepło, w zimie nie występował. Zdemontowałem tapicerkę bagażnika i sprawa wygląda tak: po pierwszym naciśnięciu przycisku siłownik wciąga cięgno na jakieś 3/4 (klapa nie otwiera się), za drugim razem już idzie do połowy, za trzecim ledwo szarpnie cięgnem, a za każdym następnym tylko go słychać, ale się nie rusza. Wtedy muszę odczekać chwilę, żeby siłownik znowu zaczął poruszać cięgnem i tak w kółko. Jak jest zimno lub samochód stoi chwilę w chłodnym miejscu (np. w garażu) klapa się otwiera bez problemu. Na wszelki wypadke posmarowałem cięgno i wszyst…

• Upvote
    • 18 odpowiedzi
    • 62,3 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez woltek,

Witam, nadchodzi zima i najwyższy czas zaopatrzyć się zimowe ogumienie, jak na złość nie mam na chwile obecną ani opon ani felg a alumek mi na zime szkoda. szukam,szukam i szukam i nie potrafię dokładnie znaleźć rozstawu śrub, znaczy że 5x112 to wiem ale np ET jest podawane różnie. może mi ktos podać jakich wielkości mam dokładnie szukać żeby czasem przez zły zakup nie narobiło mi się wiecej szkód? Dzięki z góry za pomoc. Mam zamiar kupić te felgi: http://moto.allegro.pl/nowe-felgi-stalowe-5x112x15-audi-vw-wysylka-gdansk-i1885638698.html czy będą pasować? i co myślicie o bieżnikowanych oponach? Ps. wiem że jade po bandzie ale brakuje mi kasy i raczej nie mam widok…

• 1 odpowiedź
    • 60,7 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez adamas,

Witam Jakiś czas temu zauważyłem, że nie mogę osiągnąć właściwej temperatury silnika tj 90st.C Wskazówka stała pomiędzy środkową kreską a 90 czasami o grubość kreski przed 90 na tablicy. Winą za ten stan rzeczy obarczyłem termostat, który to też wymieniłem. Po wymianie wszystko ok. silnik rozgrzewa się temperatura 90st. Pojawił się natomiast inny problem, od czasu do czasu podczas jazdy wskazówka temperatury opada mi do 50 st. i tak sobie leży. Czasami po paru minutach wraca do 90 a czasami potrzebny jest dłuższy postój auta żebym miał wskazania temp. na pulpicie. Dodam jeszcze, że ta sytuacja ma miejsce tylko wtedy kiedy jadę normalnie i na przykład zatrzymam się na jaki…

• Upvote
    • 18 odpowiedzi
    • 56,7 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez koczo_p,

Witam.Zapala mi sie kontrolka od hamulcow. Dodam iz klocki mam jeszcze grube.Słyszalem ze moze to byc walniety kabel ktory idzie od czujnika zuzytych klockow.A moze to ten kabel co jest przy klockach,moze sie gdzies przetarl.Mam pytanie czy komus cos sie takiego przytrafilo.?Jak temu zaradzic.Ma ktos schemat jak rozebrac i wyjac klocki samochodowe z przodu?

• Upvote
    • 15 odpowiedzi
    • 55,2 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez iareczek,

witam wczoraj zauważyłem brak mocy w moim samochodzie, tzn. nie ma w ogóle przyspieszenia i dalej jak 100 km/h nie chce jechać. proszę o pomoc.

• Upvote
    • 12 odpowiedzi
    • 54,3 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez scor_gda,

Witam! Hamulec reczny mi nie trzyma jak powinnien, wymienilem tarcze+klocki, bo byly zuzyte i nic dalej to samo, wiem gdzie sie znajduje regulacja linki, ale nie wiem jak wyregulowac? nie ma zadnej sruby regulacyjnej, tylko kolko z zabkami. Mam przeglad w nastepnym miesiacu i musze go zrobic. Z gory dziekuje!

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 53,8 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez rob k,

witam mam pytanko czy ma ktoś może schemat demontarzu tylnego zderzaka kombi B6.

• Upvote
    • 9 odpowiedzi
    • 51,5 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Coolturek,

Witam, od jakiegoś czasu słyszę jak cały czas otwierają się i zamykają klapy od nawiewu. Jeśli chodzi o dmuchawę na przednią szybę to raz dmucha raz nie, mimo cały czas włączonego grzania przedniej szyby. Pojawiły się również następujące błędy na VAGu: 710-- ------- Defroster Flap Motor -V107 Blocked or no Voltage SPORADYCZNY 1272- ------- Central Air Flap Motor -V70 Blocked or no Voltage SPORADYCZNY 716-- ------- Recirculation Flap Motor -V113 Blocked or no Voltage SPORADYCZNY W związku z tym chciałbym się do tego jakoś zabrać. Mam nadzieję, że wystarczy te silniczki przeczyścić (?). Posiada ktoś może schematy lub dobierał się kiedyś do klap/silniczków ? Dziękuj…

• Upvote
    • 10 odpowiedzi
    • 50,7 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez slawekpolo,

Witam padł mi akumulator a nie wiem czy stary jest oryginał a4b6 130km 1,9 tdi quattro 2003r doradżcie jakiej firmy i jakie parametry.Z góry dzięki i pozdrawiam

• Upvote
    • 7 odpowiedzi
    • 50,2 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.