Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam serdecznie. Tak jak w temacie auto z silnikiem AVF. Na zimnym silniku wszystko dobrze chodzi po rozgrzaniu ciezko jest odpalic silnik ( wymaga to bardzo dlugiego hełtania :/ ). Dodam tyle ze wymienilem wszystkie filtry , olej , akumulator. Sytuacja jest o tyle dziwna , samochod nabylem w marcu tego roku i wiosna kilka razy zdarzyly sie problemy z samochodem ze musialem zakrecic kilka razy. Pozniej nadeszlo lato i problem zupelnie zniknal. (maj - wrzesien). OD miesiaca wraz z powrotem gorszej pogody problem powrocil jak bumerang i brak jest chetnych to rozwiazania tego problemu. Prosze wiec o pomoc w tym temacie
-
- 3 odpowiedzi
- 10,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam , mam problem ze skrzynia multitronic . Tak do godziny jazdy wszystko funkcjonuje bez zarzutów , lecz gdy tylko auto jest rozgrzane mam problem ze startem . Skrzynia rwie jakby zaraz miala sie rozleciec , co najsmiszniejsze dzieje sie to tylko na niskich obrotach , gdy dodam gazu ostro wszystko odbywa sie plynnie , lecz jak kazdy wie w miescie nie zawsze mozna ruszyc jak z procy . Jest to bardzo irytujace i podejzewam ze chodzi tu o olej ktory napewno nie byl wymieniany rok odkad mam auto . Chcialbym sie upewnic czy szykowac portfel na rozerwanie czy nie
-
- 3 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam. Zazwyczaj prowadzę swój samochodzik jako kierowca i nie widziałem aż do dziś (gdy pożyczyłem go siostrze) że gdy jest zimny troszkę kopci. Jeżdżę nim od 3 m-cy i do tej pory nie sprawiał żadnych problemów, dziś przejechał ok 500 km i byłem naprawde pod wrażeniem jak przyjemnie się go prowadzi na dłuższe trasy.Po kilku godzinach gdy całkowicie ostygł siostra pojechała nim do sklepu i wtedy zauważyłem ze troszke dymi, chciałbym się dowiedzieć czy to jest normalne czy to początek czegoś naprawdę złego i kosztownego??? Parametry: Audi A4 Sedan (2001 rok produkcji) 1,9TDI przebieg: 197 000 (teoretycznie) autko prezentuje sie naprawde pieknie jak na swoje lata i na zewna…
-
-
- 3 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Hej, Mam taki maly problem. Po odpaleniu samochodu i przejechaniu paru km i nacisnieciu pedalu hamulca zapalają się na desce kontrolki ABS ESP, plus do tego mrygajaca kontrolka świec żarowych. Wiecie moze co to za bledy wyskakuja. poczytałem troche i dowiedziałem sie że podobno jest to czujnik położenia pedału hamulca? spotkiliście się może z takim błędem??? Proszę o pomoc.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 10,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Po regeneracji turbiny moje audi a4 b6 131km (AWX) podczas jazdy na zimnym silniku, przy wysprzęgleniu wydaje odgłos przypominający łapanie powietrza, szurania powietrza, nie jest to dźwięk metaliczny a przynajmniej takiego nie przypomina, po kilku minutach to ustaje i jest cisza, słychać tylko jak turbo ładnie sobie pracuje. Dodam że przy regeneracji turbiny czyszczony był cały układ dolotowy, EGR, intercooler, oleju nie ubywa, przewody podciśnieniowe wymienione, węże szczelne. Jeżdzę z tym juz od 6000km. Auto ma kopa. Doczytałem na kilku forach, ze ten typ tak ma i trzeba sie do tego przyzwyczaić. Mechanik mówi, ze to słychać pracę intercoolera. Tylko dlaczego j…
-
- 3 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
witam mam dziwne syczenie zaczynajace sie od 1900 obr coto moze byc ? prosze o pomoc audi a4 b6 2,5 tdi 180km Q 2002 rok
-
- 3 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam następujący problem: Jakis czas temu zauważyłem że nie świeci mi światło w bagażniku, po wymianie jednej spalonej żarówki okazało się że problem nie znikł, a nawet zauważyłem że nie wyświetla mi informacji o otwartej klapie bagażnika. Z tego co wyczytałem to mikrostyk odpowiadający za tę informację znajduje sie w zamku klapy. Po zdjęciu tapicerki okazało sie że jest tam w sumie masa kabelków, ale tylko dwa idą do samego zamka, jest to kostka. Idąc dalej tym tropem, to są kabelki które idą do teka mikrostyku, a więc gdy je złącze powinno mi wyświetlić że klapa bagażnika została otwarta. Czy jestem w błędzie? Złączyłem już te dwa kabelki i nic sie nie działo. Co …
-
- 3 odpowiedzi
- 10 tys. wyświetleń
-
-
Witam O paru dni nie działają mi głośniki z tyłu i Sub. Może macie jakieś pomysły. Problem kiedyś się już zdarzył, ale usterka minęła po jednym dniu. Pozdrawiam
-
-
- 3 odpowiedzi
- 7,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Bardzo proszę o pomoc w interpretacji logów VAG. Jestem świeżą w tym temacie osoba, do zakupu interfejsu skłoniły mnie konstrolki esp, abs i migająca kontrolka świec żarowych. Czy według was mogę dojechać bez ryzyka poważniejszej awarii do rodzinnego miasta do mechanika (ok 160km)? Mój samochód to Audi A4 B6 1.9 TDI 130 KM. Z góry dziękuję za odpowiedź! Oto wyciąg z logów: VCDS-Lite Version: Release 1.1 Thursday, 15 December 2011, 12:07:23. Chassis Type: 8E - Audi A4 B6/B7 Scan: 01,02,03,08,09,0F,11,15,16,17,18,36,37,45,46,55,56,57,65,67,69,75,76,77 ------------------------------------------------------------------------------- Address 01: Engine Labels: 038-906…
-
-
- 3 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanko czy ktoś wie na jakiej zasadzie polega przeróbka przodu B6 na B7 chodzi mi o to co by trzeba wymienić i czy są jakieś firmy które się tym zajmują.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 25,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem z lewym swiatlem mijania drugi raz przepalona zarowaka w po ok 3 m-cach. Oczywiscie wymienialem komplet.dodam ze zarowki Osram H7 NightBreaker
-
-
- 3 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Od jakiegoś tygodnia podczas dodawania gazu słychać delikatny świst "coś takiego jakby ktoś gwizdał" ale to jest delikatne troszkę słychać ale nie bardzo. pozdrawiam i z góry dziękuję.
-
- 3 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam po wypadku w temacie z kaluza postanowilem zrobic remont silnika. Nowe panewki, pierscienie, uszczelki, planowanie glowicy, honowanie cylindra, korbowod, plyny, oleje itd. Zrezygnowalem z zakupu uzywanej jednostki. Dlaczego? Z uzywana jednostka nigdy nie wiadomo jak byla eksploatowana. Trzeba by sprawdzic kompresje, wycieki, zajrzec pod glowice to wszystko wiaze sie z dodatkowymi kosztami. Dalej nie wiemy ile tak naprawde ma przejechane dana jednostka. Moj silnik od nowosci ma 237 kkm takze wiem na czym stoje i wiem co zostanie wyremontowane. Cena ? Wolalem ciut dolozyc do remontu i spac spokojniej. Teraz do rzeczy, chodzi mi o docieranie silnika po remoncie czy k…
-
-
- 3 odpowiedzi
- 8,3 tys. wyświetleń
-
-
Mam audi a4 b6. jak płyn nalać do zbiorniczka sprzegla???
-
- 3 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Chciałbym sie zapytac czy jestescie za tym zeby lakierowac listwy drzwi i te listwy progowe( sa ta te listwy jakby gumowe,z tworzywa sztucznego)Chciałbym je polakierowac gdyz musiałem wymienic 2 gdyz rdza zrobiła juz swoje,i teraz z jednej strony mam inne i z drugiej tez,i dlatego chciałbym je rzucic w kolor nadwozia.Jednak lakiernik odemnie z okolicy uwaza ze te listwy progowe mozna malowac a na drzwiach nie gdyz lakier bedzie odpryskiwac(a na wyglad jest to samo tworzywo) Moze Miał ktos podobny problem,czy moze je lakierował i zna sposob jak zrobic zeby lakier sie trzymał a nie odpryskiwał???Bardzo prosze o pomoc gdyz nie chce wywalac pieniedzy w błoto jak ma MI t…
-
- 3 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, Może to i drobnostka, ale chciałoby się mieć w autku wszystko sprawne; nie ma napięcia na żarówce w schowku ... Wszystkie bezpieczniki są OK, ale zapewne jest to razem z gniazdem zapalniczki, czy też innych urządzeń. Ale gdzie szukać krańcówki do tej lampki ? No bezstykowej to raczej nie dali Pozdrawiam,
-
-
- 3 odpowiedzi
- 25,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam właśnie kupiłem a4 z 2003ri zauważyłem po deszczu wodę w kabinie po stronie pasażera dosyć sporo [szyberdachu nie mam].Co mam sprawdzić i jak.Z góry dziękuje
-
- 3 odpowiedzi
- 7,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich mam dwa pytania jestem posiadaczem audi a4 b6 silnik 1.9 tdi 131 koni pierwsze pytanie jaki olej leje sie do tego silnika z tego co doczytałem to 5w30 ale nie jestem pewien prosze o potwierdzenie drugie pytanie jaki roztaw srób ma audi a4 b6 z tego co tez sie dowiedziałem to 5x112 ale nie jestem pewien i czy felgi np od a4 b5 beda pasować do a4 b6 Dzieki za podpowiedzi
-
- 3 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
czesc mam audi a4 b6 avant rok 2003 silnik 1.9 tdi 131 koni jaki leje sie typ ilej to wspomagania typ kolor nie wiem jak to nazwac dzieki za rade pozdrawiam
-
-
- 3 odpowiedzi
- 7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam audi a4 b6 avant podczas odkurzania zauwazylem ze pod dywanikiem kierowcy i pasażera za kierowca jest bardzo mokro????? A gdy jezdze w deszcz okropnie paruja mi szyby? Co do odplywu pod komora akumulatora jest drozna i ogolnie jest tam sucho?? Aha samochod posiada tez szyberdach ale jego odplywy tez sa drozne bo sprawdzalem wlewajac wode bezposrednio do odplywow i pieknie przelewala sie nad zawiasami drzwi przednich tak wiec to tez nie jest powodem ze szyby paruja?? Nagrzewnica tez ok szczelna ??? Czy jest ktos w stanie doradzic co mozna jeszcze zrobic??
-
-
- 3 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich członków forum.. mam nastepujący problem ze swoją Audiolką A4 2002r. benzyna 2.0 sedan.. auto kupiłem w pazdzierniku sprowadzone z Holandii więc od razu przystąpiłem do wymiany oleju filtrów itd. wymieniłem olej na Castrol EDGE 5W30 razem z filtrem niestety od pażdziernika moja Audi wypiła już dodatkowo ponad 2,5 litra i dzisiaj juz dostałem znak że znów poziom oleju jest na minimum.. jak kupiłem auto wymieniłem uszczelke pokrywy zaworów ponieważ było widać zbierający się olej przy ''fajce'' świecy.. może ktoś mi wyjaśni o co chodzi?? auto pracuję prawidłowo równo sie wkręca i jest zrywne jedynie ten olej.. jeżeli auto nie było kręcone to dodam że ma 110…
-
- 3 odpowiedzi
- 16,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Jestem świeżo ok 3 tyg. posiadaczem audi 4 2.5 180 km i od paru osób słysze że mi gratulują bo po 200 tyś musze wymieniać wałki rozżądu!!! Ze to nawet w ASO zalecaja...what the fuck?? Czy naprawde aż tak żle jest?
-
-
- 3 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam mam problem z ogrzewaniem tzn jak jest ustawione na najnizszy nadmuch to leci powietrze cieple a jak biore na wiekszy leci zimne. Czy wie ktoos cos na ten temat co to moze byc?
-
- 3 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-