Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
witam czy posiada ktoś znaczenie wszystkich kontrolek w Audi A4 B6 na liczniku i co one oznaczają?
-
-
- 2 odpowiedzi
- 42,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam!! Nie wiem jak zdemontować tylne lampy w Audi a4 b6 sedan . Prosiłbym o przedstawienie krok po kroku albo jakieś schematy demontażu. Z góry dziękuje
-
-
- 2 odpowiedzi
- 27 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich Mam takie pytanko. Chciałbym wymienić świece żarowe tylko nie wiem czy na ciepłym silniku wykręcać czy na zimnym. Jedni mówią że na zimno jedni że na ciepłym. Wiec nie wiem. Proszę o poradę. Z góry dziękuję. pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
mam a4 1,9 tdi i mam problem jak się zaczęły spodki temperatur to nie otwierają mi się szyby dopiero po przejechani jakiś 5 km szyby działają co to możne być dodam ze po odpaleniu auta świeciła mi się kontrolka z lądowania silnika szczerze wcześniej nie zauważyłem zęby się świeciła proszę o odpowiedz co to możne być
-
- 2 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem bo nie wiem jak w swojej audi b6(Sedan) rozłożyć siedzenia z tyłu są to siedzenia nie dzielone wie ktoś jak je rozłożyć ??
-
- 2 odpowiedzi
- 11,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich klubowiczów Od tamtego roku zdarza się zaswiecic check engain nie jest to cały czas znika po kilku dniach później spokój na kilka kilkanaście tygodni, dziś się znowu zapalił zatankowalem pełny bak na BP po przejechaniu 100 km kontrolka się zapaliła. Pierwszy raz zapaliła się po dokładnym umyciu auta, od jakiegoś czasu lubi się też włączać wiatrak z chłodnicy co kilka minut czasami wogole się nie włącza? ktoś miał taki przypadek Audi A4 b6 2.0 alt multitronic
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam koledzy Zwracam się do Was z prośbą - zapytaniem odnośnie problemu jaki właśnie pojawił się w moim Audi A4kombi B6 (1.9 DIESEL,automatyczna skrzynia,2003 r ).Mianowicie podczas dodawania gazu/przyspieszania samochód zaczyna drgać,trzęsie nim bardzo.Kiedy puszczam nogę z gazu problem z nika,jak dodaje gazu to powraca.Były już wymienione i wyważone opony,zmieniałem też olej w automacie,niestety problem jest nadal.Początkowo było to tylko bo dłuższej jeździe i mocno rozgrzanym silniku,teraz jakby występuje to już wcześniej,po kilku minutach jazdy. Będę wdzięczny za pomoc i informację co może być przyczyną tego. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam Aleks
-
- 2 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
witam, świeci mi się żółta kontrolka - elektronika silnika, podczas przeglądu serwisant podpiął komputer i na ekranie wyskoczył błąd Błąd P0343 Obwód czujnika położenia wału rozrządu - wysoki sygnał wejściowy wie ktoś co się może za tym kryć? może ktoś miał coś takiego? dziwną sprawą jest że gdy błąd został skasowany, rozłączyliśmy czujnik a błąd nie wyskoczył ponownie, może niesprawny czujnik? potem błąd pojawił się ponownie Czasem samochód trzeba dłużej kręcić żeby odpalił samochód sprowadzony w tamtym tygodniu, jeszcze rozrządu nie robiłem - uprzedzając pytania z góry dzięki za wszelką pomoc
-
- 2 odpowiedzi
- 28,5 tys. wyświetleń
-
-
Tak jak w temacie. Jak należy zabrać się do demontażu tych lampek w podsufitce. Chce całe oświetlenie w środku zrobić na diodowe i nie chce czegoś ułamać. Mile widziane jakieś schematy, foto porady itp.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 9,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, zakupiłem jakiś czas temu kabel do diagnostyki VAG za ok. 60zl i dostałem do niego program VWTOOL. Łączyłem się z kilkoma modułami (hamulce, ogrzewanie, immobiliser, wskazniki ...)jednak nigdy nie mogę połączyć się z modułem silnika, skrz. biegów np. na czym mi trochę zależy. Próbowałem instalować różne programy VAG-COM 311.2 czy w wersji 409 i nie wykrywa interfejsu. Czy ma ktoś może jakiś pomysł co może być przyczyną braku połączenia z tymi modułami ? Dziękuję i pozdrawiam, Patryk
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam małe pytanie do szanownych forumowiczów. Mianowicie chodzi o mój kod silnika. w książce serwisowej, obok koła zapasowego, koło kielicha pod maską i na plastikowej obudowie rozrządu istnieje kod AVJ, natomiast po zdjęciu plastikowej osłony silnika na małej wypustce od przodu wygrawerowany jest kod ARG. z tego co zdążłem poczytać to z kodem ARG wychodziły silniki 1.8 125 KM bez turbo, a u mnie to turbo jest. I pytanie moje jest czy wymieniony jest cały motor, czy jest możliwość wymiany tylko części motoru z wygrawerowanym kodem. Albo wymieniony cały motor i dodane turbo, ale czy ktoś zadawałby sobie tyle trudu, chyba że to łatwa robota I tak przy okazji zapytam s…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć mam taki problem nie świecą mi lampki w drzwiach czy włącza się gdzieś te światełka czy nie.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich mam problem i nie wiem co jest nie tak jak jest podłączony akumulator to włącza się jakiś wiatrak koło klimatyzacji a po chwili wentylatory wariuj raz się włączy a raz przestanie. rozładowało mi akumulator i jeden dzień i nie wiem co jest przyczyną tego może ktoś miał taki przypadek i wiem wyłączeniem tego ratuje tylko odłączenie akumulatora
-
- 2 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jakieś 3 dni temu komputer krzyczał mi po odpaleniu silnika i ruszeniu o zaciągnietym hamulcu ręcznym. Oczywiście nie był zaciągnięty, bardzo rzadko go zaciągam. Pomyślalem, że mrozy i te sprawy może coś się przymroziło ... Ale dzisiaj jadąc do pracy 3 razy mi o tym informował, oczywiście z odstępami czasowymi. Zatrzymałem się i kilka razy zaciągnąłem i spuściłem ręczny ale to nic nie dało. Ktoś ma jakiś pomysł co może być przyczyną ? Z góry dzięki za odpowiedź, Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 5,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Od jakiegoś czasu zauważyłem, że po wyłączeniu zapłonu przez jakiś czas około 3 - 5 min. słychać jak "chyba" klapy w układzie nawiewu się nie mogą zamknąć. I pytanie czy sterowanie tymi klapami jest realizowane przez sterownik klimatyzacji czy jest to realizowane przez inny układ, i pytanie drugie czy możliwe jest oberwanie "tych" lub jedej przysłony (klapy) ponieważ podczas jazdy ewidentnie z okolic deski rozdzielczej dochodzą dzwięki takie jak by coś się luźno przemieszczało. Dzwięk jaki słychać kojarzy mi się z dźwiękiem jaki wydaje dysk komputera podczas pracy, bardziej to takie trzaski. Dzięki za podpowiedzi
-
- 2 odpowiedzi
- 8,8 tys. wyświetleń
-
-
Hej, Czy moglibyscie mi potwierdzic, ze w Audi A4 B6 w pakiecie ESP jest rowniez ASR? Ostatnio sytuacja na drodze wymagala bardzo szybkiego ruszenia i ruszylem z piskiem opon. ESP nie wylaczalem przyciskiem, kontrolka zaczela mrugac (to akurat chyba dobrze) natomiast myslalem, ze w Audi A4 B6 w standardowym wyposażeniu jest rownież ASR? Szukałem na forum, ale nic nie znalazłem. Dzieki za odpowiedz. pozdrowienia! m@urycy
-
- 2 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam duży problem gdyż w mojej Audi A4 B6 Avant, skrzynia 6 stopniowa manualna przy temperaturze raptem 4 stopnie poniżej zera zamarzają mi biegi. Przychodzę rano do auta a tu ani rusz drążka, totalnie zamarznięty. Muszę odpalić silnik i dopiero po paru minutach z ogromnym oporem ale mogę ruszyć drążek. Po przejechaniu paru kilometrów wszystko wraca do normy. Co może być przyczyną? Pomóżcie bo tak się nie da dalej.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Poszukuje mapy do audi a4 b6 2004r. 163KM nawigacja na wyświetlaczu przy zegarach ( strzałkowa). Jeśli ma ktoś w miarę aktualne mapy prosze o udostępnienie
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Wie ktoś może czy audi A4 1,9 TDI 110KM da się ustawić na komputerze pokładowym bieżące spalanie paliwa?? z góry wielkie dzięki
-
- 2 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam do was pytanko bo posiadam male radyjko i chcialbym wieksze lub navi i czy to mozna bez problemu wymienic ten srodkowy kosz montazowy na 2 din jak to opisuja na allegro czy to wieksza sprawa? z gory dzikei za pomoc pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 13,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam no i stało się.. jak zwykle po pracy wsiadam do autka i odpalam ,ruszam i zauważyłem coś dziwnego.. mianowicie- normalnie(wcześniej)przy 1300 obrotach w górę auto fajnie przyspieszało nawet, nie trzeba było kręcić go do 2000 żeby zmienić bieg, no a dziś stało się inaczej przy zmianie biegu na wyższy trzeba go pokręcić 1800-2000 obr żeby poczuć przyrost mocy od 1000 do 1800 obr generalnie nic się nie dzieje.. nie wiem co się stało i to tak nagle.. moze ktos z was mial już taki problem i wie jak go rozwiązać, byłbym bardzo wdzięczny dodam ze to A4 1.9 TDI 130km 2001r
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Mam mały problem.Otoz moje audi a4b6 1.8T 163konie z 2002r ma kaprys.Czesto zdarza się jadąc z pracy np jadę 60 czy 70km/h dojeżdżam do końca uliczki schamowuje do 0 i auto sgaśnie poczym ciężko go odpalić,za 3 czy 4 razem odpali. Mam założony gaz na gazie tego problemu nie ma.Mial ktoś coś podobnego?gdzie szukać usterki
-
-
- 2 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanie do Państwa. We wczorajszym dniu kupiłem Audi A4 B6 1.8T 163KM z 2002r Avant, sprzedawca (komis) zarzekał się że na 1000% jest to Tiptronic i nie sprowadza samochodów z Multitronikiem. Przez telefon jak i przy świadkach pytałem się jego wielokrotnie podczas zakupu czy napewno to Tip on że tak. W domu czytając na spokojnie przetłumaczone dokumenty ze Szweckiego na Polski wyczytałem że skrzynia to Variomatic czyli Multitronic. Jeżdząc samochodem jak i wracając nim 300km do domu przy wciskaniu gazu obroty szły do góry i w miarę prędkości opadały o 500 i dalej rosły tak ponoć działa Tiptronic, czuć również było delikatnie zmianę przechodzącą z biegu w bieg, jak i n…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 8 tys. wyświetleń
-
-
Pomocy ! Już walczę z tym tematem... za długo .Różni specjaliści mówili rożne rzeczy nie chcę teraz naprowadzać... Powiem że całe zawieszenie jest na 100% sprawne. Sprawa przedstawia się następująco około roku temu sparciał (rozszczelnił się) mi przewód od pompki wspomagania i w związku z tym uciekł prawie cały płyn. Po szybkiej reakcji podjechałem do swojego mechaniora, który ogarnął przewód , wypłukał układ i zalał nowym płynem i od tamtej pory wydobywają się z układu przy skręcaniu w prawo dziwne dźwięki jakby szuranie nienasmarowanych elementów + wibrowanie kierownicy w momencie tego "szurania", szuranie ma miejsce tylko i wyłącznie na postoju w trakcie jazdy jest ws…
-
- 2 odpowiedzi
- 9,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. W zeszły tygodniu zauważyłam spadek mocy mojej audi, mianowicie na niskich obrotach, powyżej 3000 zaczyna dopiero przyspieszać. Podpiełam pod vag i wyskoczył błąd 17964 czyli regulacja doładowania mała wartość. Mąż mój mówi że albo padł czujnik ciśnienia doładowania albo turbo pada. Dodam że w zeszłym roku miałam podobny problem po wymianie wężyków wszystko wróciło do normy okazało się przy okazji że jeden wężyk od turbo się odpiął. Pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 8,8 tys. wyświetleń
-