Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Witam. Mój problem polega na tym, że na wyświetlaczu komputera w moim a4 b6 (pełny FIS) 2001r. widnieje cały czas niezmienna ilość kilometrów do przejechania na zbiorniku tj. 2000km. Gdzie szukać przyczyny i jak ją zlikwidować?

• 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez bolo78,

Witam.Panowie mam problem ze swoja a4b6 1.9 TDI 130 km z 2002r. Mianowicie podczas odpalania rano musze dosc dlugo krecic (kilka sekund) i w tym czasie silnikiem strasznie trzesie i zalapuje tak jakby nie na wszystkie gary.Dodam ze przy tym dymi na niebiesko. Dymi troche mniej jak jest cieply ale jak mu przygazuje bardziej to nawet na cieplym dymi.Po odpaleniu silnik pracuje nie rowno i dzis zaowazylem ,ze podczas tych drgan silnika ze sie tak wyraze do rytmu mruga oswietlenie wewnetrzne(jak jest zapalone).Swiece wymienione, filtry paliwa,powietrza,oleju olej i nic dalej ciezko pali ,dymi itrzesie silnikiem.Pomocy.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez jakub1989,

Witam Można zamienić tą klamkę na taką jak w tylnych drzwiach czyli bez wkładki ? Chciałbym takie coś zrobić mam już nawet kompletną klamkę pod kolor auta ale nie wiem jak się za to zabrać ? Wie ktoś z was ? Może jakaś instrukcja.

• 1 odpowiedź
    • 3,5 tys. wyświetleń
  4. Szykuje się z zamiarem zakupu audi z którymkolwiek z powyższych silników. Rok produkcji tak do 2003. Jazda głównie po mieście. Który z powyżej opisanych silników posiada niższe koszty eksploatacji. Który polecacie i dlaczego.

• 1 odpowiedź
    • 2,5 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez edison22,

witam.Za moje 16 facet oferuje mi zamiane na felgi 17 7" et45,i z tad moje pytanie,felga bedzie bez problemu pasowac w audi?nie bedzie nic obcierac?jakie opony wybrac?mysle cos o profilu 215/55/r17,bardzo prosze o szybka informacje gdyz jest to sprawa pilna

• 1 odpowiedź
    • 2,4 tys. wyświetleń
  6. witam.mam problem tego typu ze mam uszkodzony system poziomowania swiateł (pokazuje mi na komputerze za kazdym razem) po wizycie u elektryka rozklada rece ponieważ nie ma pojecia czy piny w kostce sa dobrze podłaczone i takze gdzie znajduje sie moduł.nie moge znalesc w sieci schematu podłaczenia tych swiateł gdzie jest własnie automatyczny układ poziomowania a to nie jest to samo co w ksenonach.help me:(Audi A4 B6 2001 S-line.bede wdzieczny jesli ktos posiada taki schemat i ma mozliwosc zamieszczenia go:)

• 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  7. Witam, mam kilka pytać odnośnie wentylatora chłodnicy na sprzęgle wiskotycznym (tego napędzanego z paska): 1. Czy wetylator powinien się cały czas obracać po odpaleniu, nawt jak temp zewnętrzna wynosi tak jak obecnie -10 oC? 2. Jak ewentualnie sprawdzić poprawność działania tego elementu? 3. Czy wiatrak jest naprawialny czy trzeba w całości wymienić? 4. Jeżeli jest to prosiłbym o jakiegoś manuala pozdrawiam

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,5 tys. wyświetleń
  8. Witam potrzebuje malej pomocy moja klima raz chlodzi (lekko) a raz grzeje tz jak daje na 18 stopni to zaczyna leciec ciepłe powietrze a jak dam na Lo Raz wlacza sie i chlodi a raz nie, dodam ze na podszybiu kratka na wlaczonej klimie dziala co prawdza sie chlodzi super ale cos tam daje ... Wymienilem juz sprzegiełko na kompresorze ... sprawdzalkem went. klimy. oraz klimatyzacja zostala nabita ..... Dalej nie wiem czemu wiatrak z klimy wlacza sie na chwile pozniej staje na pare sekund i znow to samo .... Czy ktos ma jakies pomysly co jeszcze nie tak... ??? A moze ktos juz tak mial?? Auto z prawej str kierownica (Irlandia) Vag nie pokazuje żadnych błedów ....

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 5,1 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Sebix41,

Cześć! Kupiłem moduł Bluetooth do radia audi concert 1, podłączyłem go, normalnie łączy się z telefonem, po przekręceniu kluczyka odpala się lecz nie wiem co zrobić aby włączyć muzykę w radiu, w aukcji jest napisane żeby kliknąć przycisk CD i wyświetli się napis napis CDC11 TRACK ale jedyne co się wyświetla to NO CD. Jest jakiś sposób aby to włączyć i słuchać muzyki z telefonu? Proszę o pomoc, tyle się naklikałem w tym radiu a nadal brak rezultatów Jak się uda rozwiązać problem, stawiam flaszkę

• 1 odpowiedź
    • 5,3 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Basis_,

Do czego on służy dokładnie ? Mimo wielu poszukiwań w internecie nie mogłem znaleźć nic konkretnego na ten temat

• 1 odpowiedź
    • 3,4 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez kris 28,

witam wszystkich mam pewien problem mianowicie wentylator klimatyzacji nie działa po włączeniu auto na panelu wentylator ani drgnie nie wiem czy spręzarka pracuje[nie wiem jak to sprawdzic]czy moze przyczyną być za niskie cisnienie czynnika w klimatyzacji? jest może jakiś sposób zeby to sprawdzic samemu.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,8 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez maruspapa,

Cześć Panowie, z poprzedniego autka został mi subwoofer razem ze wzmakiem Pioneer GM-D9601. Pytanie czy idzie podpiąć go do fabrycznego radyjka Audi Conert II tego które jest w A4 B6 '03 Avant? I w jaki sposób? Schemat kostki w załączniku.

• 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez benny,

Gdzie trzeba nacisnąć żeby wyszła płyta z navi takiej jak w załączniku bo ani nie mogę włożyć żadnej płyty ani nie chce wyjść coś blokuje pomocy!!!

• 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez edison22,

Elo Mozecie Mi powiedziec co ile tys km wyskakuje inspekcja?Bo rozne opinie na ten temat słyszałem,a w sumie nigdy dokładnie nie zwrociłem uwagi na to aby zobaczyc. Dzieki za info.Pzdr

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,5 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Moro,

Mam problem z oponami (lub moze to nie opony) ktorego nikt nie wie jak rozwiazac. Nie wiem co jest ale auto jak się wolno kula to jest wrażenie jakby opony były z jakimiś bąblami. Jak się jedzie szybko to jest OK. Cos jakby zawieszenie było z 10 razy bardziej czułe na droge. Kupiłem nowe letnie (Nexen) i zauważyłem ze auto dziwnie "podskakuje" ale akurat te opony będę reklamowal choc nie wiem czy to jest wina opon. Zarzuciłem zimowki z mojego golfa 5 które były na stowe ok i dzieje się to samo. W sumie zalozonych bylo 4 komplety opon i ciagle to samo (na jednym mniej na drugich wiecej). Zrobilem geometrie (nie dalo sie ustawic prawego kola bo sie zapiekl drazek) ale to ni…

• 1 odpowiedź
    • 2,1 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez benny,

Koledzy potrzebuje waszej rady planuje wymianę rozrządu znalazłem coś takiego(http://allegro.pl/rozrzad-pompa-audi-a4-avant-8e5-b6-3-0-quattro-i1434025122.html) czy warto w to inwestować czy macie może jakieś sprawdzone sugestie będę bardzo wdzięczny za pomoc i poradę .

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 8,5 tys. wyświetleń
  17. Witam. Ostatni zostałem szczęśliwym posiadaczem audi a4 b6 z silnikiem 1.6 benzyna. Niepokoi mnie tylko dziwne dźwięki. Na rozgrzanym silniku podczas puszczania gazu na biegu (3,4,5) lub po prostu przy przełączaniu biegów słychać dziwny świst, tarcie (jak się najedzie na linie dzielące jezdnie też podobnie słychać, według żony), i tylko gdy wskazówka obrotomierza spada z 3 tys - 1600 , poniżej tego zakresu cisza. Auto nie ma turbiny więc to nie turbina. Gdy jest na biegu jałowym to też to słychać. Dźwięk jak by z pod samochodu. Mechanik mówi że to raczej nie łożyska na sprzęgle i na biegach bo by było coś słychać także przy przyspieszaniu. No i jestem w …

• 1 odpowiedź
    • 7,5 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez glizda70,

Witam gdzie to dostać https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1361882400557051&set=gm.1943023765931308&type=3 to czarne uszczelnienie coby woda nie leciała do lampy.

• 1 odpowiedź
    • 2,5 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez dalton000,

Pomocy jaki jest kod przekaznika pompy paliwa i gdzie mam go szukac w aucie:( 2002 r a4 b6 2.0 130 KM Alt

• 1 odpowiedź
    • 3,9 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez woltek,

Witam, nadchodzi zima i najwyższy czas zaopatrzyć się zimowe ogumienie, jak na złość nie mam na chwile obecną ani opon ani felg a alumek mi na zime szkoda. szukam,szukam i szukam i nie potrafię dokładnie znaleźć rozstawu śrub, znaczy że 5x112 to wiem ale np ET jest podawane różnie. może mi ktos podać jakich wielkości mam dokładnie szukać żeby czasem przez zły zakup nie narobiło mi się wiecej szkód? Dzięki z góry za pomoc. Mam zamiar kupić te felgi: http://moto.allegro.pl/nowe-felgi-stalowe-5x112x15-audi-vw-wysylka-gdansk-i1885638698.html czy będą pasować? i co myślicie o bieżnikowanych oponach? Ps. wiem że jade po bandzie ale brakuje mi kasy i raczej nie mam widok…

• 1 odpowiedź
    • 60,8 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez greg2103,

Witam, kupiłem audi a4 z 2002r,nie świeci kontrolka poduszek powietrznych.Jaka może byćprzyczyna i co powinienem zrobić?Z góry dzięki za odpowiedz.

• 1 odpowiedź
    • 7,3 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez arturek986,

Witam potrzebuje instrukcję demontażu panela klimatyzacji. W przyszłym tygodniu planuje wysłać do regeneracji przełącznik od świateł i od razu chciałem wysłać panel od klimy, bo mam wytarty przycisk "-" ale nie wiem jak się go demontuje i czy jest to bardzo skomplikowane.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 9,2 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Coolturek,

Witam, czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak można sprawdzić temperaturę oleju gdy nie ma wskaźnika ? Podobno można gdzieś w komputerze ale nie wiem gdzie szukać, bez podłączania do komputera oczywiście. Z góry dzięki, Pozdrawiam,

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,3 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez szypiia4,

Witam ponownie, Mam pytanie odnośnie programowanie/adaptacji sterownika VAGiem. Gdzie mogę dostać jakies kody opcji które mogłbym wykorzystac do programowanie?? Chodzi mi np o podświetlenie liczników, domykanie szyb..ale nie tylko. Zamierzam weekend majowy przeznaczyć na zabawe poprzez programowanie. Proszę o pomoc gdzie mogę takie kody dostać. Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 7,3 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez sully,

Witam wszystkich nie znalazłem podobnego tematu, dlatego zdecydowałem się założyć nowy (albo za mało się starałem ) Jak w temacie, autko z silnikiem 1.8 T 150 km przebieg 145 tys. Chciałem się was doradzić jaki najlepiej ole użyć, gdyż nie mam zaufania do mechaników i sprzedawców. Nie wiem do końca na jakim oleju teraz jeżdżę, ponieważ ostatnia wymiana była we Francji, a faktura, która to niby potwierdza jest przy przebiegu 98 tys i olej niejaki "SOLARIS 5w30" Macie coś godnego polecenia, czy może ktoś ma już sprawdzony olej przy tym silniku. Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.