Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez iareczek,

Witam. Tak jak w temacie chciałbym do swojego Audi A4 B6 avant z 2004 roku kupić alufelgi z oponami. Czy alufelgi + opony 215/45/R17 to dobry wybór? Jak się na nich będzie jeździło po naszych polskich drogach. Czy lepszy wybór to 225/45/R17? Proszę o jakąś pomoc przy wyborze. No i oczywiście jaka najlepsza firma aby kupić opony. Pozdrawiam iareczek

• 1 odpowiedź
    • 4,7 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Grzechu30,

Witam potrzebuje pomocy iz mam maly problem z audi a4b6 1.9 tdi . Gdy po nocy odpale to na zimnym turbo ciagnie ladnie a gdy sie nagrzeje to mam wrażenie ze traci moc tzn na wyższych obrotach jest tak jakby odczuwalny brak mocy . Pomoze ktos

• 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Weronika,1,

Witam mam mały problem z drzwiami od strony kierowcy. Chodzi o zamykanie i otwieranie samochodu z kluczyka działa to na wszystkich innych drzwiach tylko nie na tych od kierowcy.. Czy ktoś wie coś na ten temat?

• Thanks
      • Like
    • 1 odpowiedź
    • 3,4 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Matys26,

Witam mam pytanie po jakim okresie ile lat lub po ilu kilometrach trzeba wymienic olej w skrzyni biegów w automacie i czy ktoś orientuje sie jaka jest cena

• 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  5. witam.Mam taki problem.Wymieniłem prawa strone zawieszenia i od tej pory samochod mi pływa,rzuca nim na drodze na koleinach itp.Wczesniej samochod na wybitym zawieszeniu jezdził normalnie.Dodam ze nie mam jeszcze ustawionej zbierznosci gdyz jak narazie mechanik nie wymienił mi drugiej strony(druga strona jest dobra,tylko wymieniam odrazu całosc zeby potem sie nie bawic stronami)Prosze o pomoc bo boje sie jezdzic tym autem,POzdr

• 1 odpowiedź
    • 3,2 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez paulina22,

Witam. Mam pytanie czy w silniku 2.0 benzyna ALT jest zawór EGR ? Ponieważ w VCDS wyskoczył błąd egr :/

• 1 odpowiedź
    • 4,5 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez benny,

Witam wczoraj jadąc nagle zaczeło trząść silnikiem, zapalił się check engine i było czuć smród siarki, podłączyłem pod VAG i wyskoczyły takie błędy 17887, 16684, 16690, 16497, co to za przyczyna? pomocy.

• 1 odpowiedź
    • 2,5 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez yopuss,

Witam!!! Kupiłem dzisiaj nakrętke zabezpieczającą koło zapasowe (jak kupiłem samochód to nie było) i pojawił się problem. nakrętka jest za długa i po zakręceniu nie domknę pokrywa bagażnika. Na nakrętce widziałem, że jest regulacja tylko nie wiem jak działa. Próbowałem podważać zapadki, ale nic nie ruszyło. Proszę o pomoc

• 1 odpowiedź
    • 2,5 tys. wyświetleń
  9. Witam. Burza zalała samochód, tzn. woda stała pod maską w tym miejscu, co akumulator. Nie było osłony podszybia, prawdopodobnie zatkane były odpływy w komorze i wyglądało to na taką wanienkę. Wylałem wiadereczko wody. W każdym razie, akumulator działa (wyjąłem, przyniosłem do domu, osuszyłem, jest naładowany). Ale deska rozdzielcza jest czarna, nic się nie świeci. Jak można próbować zdiagnozować co się stało. W temacie samochodów nie wiem nic.

• 1 odpowiedź
    • 3,9 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Tomson987,

Witam mam problem a mianowicie na wyświetlaczu pokazuje mi otwarte drzwi z tyłu z prawej strony gdzie te drzwi normalnie się zamykają dodam jeszcze że przy zamknięciu i tak świeci lampka w drzwiach jak sobie z tym poradzić?

• Thanks
      • Like
    • 1 odpowiedź
    • 2,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez arturek986,

Witam Ostatnio zasatanawiam się nad zakupem felg o średnicy 18 cali do mojej A4 B6. Dodam że zawieszenie mam standardowe. Opona jaka mnie interesuje to 225 lub 235/40/18. Obecnie jeżdze na felgach 16 cali opona 205/55/16. Mam pytanie czy będzie duża róznica w komforcie jazdy, czy prawdą jest że dużo częściej będę musiał naprawiać zawieszenie oraz że jest bardzo duze prawdopodbieństwo uszkodzenia felg/opon na naszych drogach? Może jest jakiś użytkownik który jeździ na felgach 18 calowych swoją A4. Czekam na opinie. Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 2,3 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Krystian7,

Witam wszystkich forumowiczow. Moje skromne audi to a4b6 z 2002 r. Silnik 1.9tdi 130km. Dzis rano jadac do pracy wydarzylo sie cos dziwnego, po 5 minutach jazdy zaczelo brakowac mocy, samochod osiagal 90km/h i nic wiecej, przy wcisnietym gazie do konca i zbieral sie bardzo powoli a 90 nie mogl przekroczyc. Chcialbym prosic o pomoc moze ktos z Was mial podobny przypadek i co moze byc przyczyna? Z gory dziekuje i pozdrawiam Krystian

• 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  13. Witam mam pytanie odnośnie wymiany żarówek mijania w Audi A4 B6 nie wiem za bardzo jak to zrobić a dziś rano przepalila mi się lewa żarówka a że jestem pedantyczny chcę to jak najszybciej wymienić. Proszę was o jakiś poradnik jak wymienić lewą i prawą żarówkę mijania (najlepiej bez ustawiania świateł po wymianie) Wydaję mi się że bez wyciągnięcia lampy się nieda bo od strony kierowcy nie ma dosłownie miejsca. I mam jeszcze pytanie czy po wymianie żarówek konieczne jest ustawienie świateł. Mój samochód Audi A4 B6 AWX Z góry dziękuję za pomoc.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,2 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez slash,

Witam, znajomy ma upatrzony samochód z nr VIN WAUZZZ8E12A283990 czy może mi ktoś z tego wyciągnąć kod koloru, chyba że ma od razu kolor pod ręką :-)

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,2 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Roccogiani,

Witam Mam dość nietypowe pytanie jaka może być przyczyna ciężko chodzącego lewarka na boki jak silnik jest nagrzany. Zimny silnik wszystko ok. Przykład Jadę na biegu 2 chcę zmienić na bieg 3 przesuwam lewarek do przodu i powinien wskoczyć na środek i do przodu włączam bieg 3, a z 2 na dam do przodu to zostaje z boku i jakbym nie przesunął w prawo tylko popchałbym lewarek to przodu to włączę bieg 1. Przykład 2. Auto stoi wyłączony silnik nagrzany lewarek na środku ruszam na boki ciężko chodzi i nie wraca sam na środek jak go pociągnę w do kierowcy lub do pasażera. Biegi wchodzą lekko więc to raczej nie jest skrzynia. Auto to Audi a4 b6 2004 rok skrzynia 6. Proszę…

• 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Toni,

Witam, kupiłem, jak w temacie, założyłem silniczek, a , on nie działa. Okazało się po rozebraniu,że jest uszkodzony, ta zębatka pośrednia ma wytarte zęby. Doszedłem do wniosku, że silniczek był blokowany przez brak miejsca na posuw. Kupiłem nowy silniczek zamontowałem i też nie działa. Jak ustawić ręczną regulacją aby zyskać trochę miejsca na posuw silniczka? Może ktoś miał podobny problem? W lampie takiej samej depo, tylko z lewej strony silniczek ( regulacja pion.) działa.

• 1 odpowiedź
    • 10,2 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez sully,

Witajcie, od pewnego czasu zaczął mi szwankować wskażnik paliwa. Wskazówka albo leży całkowicie na "0" i delikatnie drga, albo pokazuje za dużo, lub pokazuje OK. Dodam że wskazania na FIS-ie są w porządku. Może miał ktoś podobny przypadek. Znajomy naprowadzał mnie na silniczek, który steruje wskazówką, jeżeli tak miałoby być to czy jest któś w posiadaniu schematu jak się do niego dostać i czy człowiek o normalnych zdolnościach manualnych da sobie radę pozdr

• 1 odpowiedź
    • 3,8 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez szypiia4,

Mam pytanie a mianowicie... mam audi a4 b6 z 2002roku 1,9 TDI 130KM. nie mam komputerka tj nie pokazuje mi spalania itd. czy jest możliwość włożenia tego komputera np z innego audi a4 o tych samych parametrach. co musiałbym wymieniac??

• 1 odpowiedź
    • 7,9 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez blady666,

zawieszenie 1be audi a4 b6, wymieniłem przednie dolne wahacze wraz ze stabilizatorami, i teraz przód podniósł mi sie o jakies 2cm, dlaczego ? Wie ktos co mechanik mogl zrobic źle?

• 1 odpowiedź
    • 3,5 tys. wyświetleń
  20. Witam, ostatno postanowiłem sobię sprawdzić jak się ma prędkościomierza przy różnych prędkościach i rozbierzności powyżej 100 km/h wychodzą dosyć spore, prędkości licznikowe są chyba za bardzo zawyżone. Przykładowe predkości: licznik 60 km/h - GPS 51-52 km/h licznik 100 km/h - GPS 90 km/h licznik 180 km/h - GPS 150 km/h Nie wiem czy taka powinna byc norma, ale wydaje mi się że odchyłki są zbyt duże. Jak wygląda sprawa odczytu prędkości w B6, prędkość jest odczytywana z czujników ABS czy ze skrzyni? Dodam, że prędkośc GPS była sprawdzana na 2 różnych urządzeniach w jednym czasie i różnice między nimi wynosiły zaledwie 0,5-1,5 km/h. Opony w rozmiarze 205/55R16

• 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Barteek123,

Witam , mam problem, auto nigdy nie bralo mi oleju, co 10 tys wymieniam, ostatnim razem wymieniłem i wyjechałem za granicę, niedawno wróciłem,przez ten czas autem jeździła dziewczyna, wszystko było ok dopóki dziś sprawdziłem stan oleju.... bagnet suchy... o co tu chodzi ? Jakieś pomysły? Pomocy ,czujnik od oleju miałem zepsuty więc nic nie pokazywał.

• 1 odpowiedź
    • 1,5 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez maver-75,

Witam serdecznie od ok. miesiąca z moją Audiczka A4 B6 1,9 TDi 130KM PD nie dzieje się dobrze...zaczęło się od krótkotrwałego podszarpywania silnikiem co kilka dni... w końcu przy ostrzejszej jeździe zapaliła się kontrolka ESP wraz z błędami pompowtrysku : ABS hamulce błąd 18265 - sygnał obciążenia i P1857-35-10 usterka sterownika silnika sporadycznie oraz Silnik z błędami 18074-zawór pompowtryskiwacza cylinder 1 (N240) i P1666-35-00 usterka elekryczna w obwodzie. Nadmieniam, że konektorki sa już podoginane i wymieniony filtr paliwa. Poniżej przedstawiam logi z prośbą o ich analizę. W chwili obecnej auto nie łapie błędów,ale jazda nim przypomina troszkę jazdę z zaciągniet…

• 1 odpowiedź
    • 2,5 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez koczo_p,

Witam.Mam problem z radiem zablokowalo mi sie.Nie moge wlaczyc ani wylaczyc,pali mi sie tylko podswietlenie caly czas.Dodam jeszcze ze nie posiadam kodu gdyz niemiec wzial kartke z kodem z ksiazki od audi.Jest jakis numer uniwersalny do tego radia.???

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 4,2 tys. wyświetleń
  24. Witam, jak w temacie mam problem z kontrolką BREAK która świeci cały czas a ten bład wyskoczył wtedy gdy spalił mi się moduł zespolony i załozylem bez obslugi tempomatu.. moje pytanie brzmi czy to wina tego?

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  25. Potrzebuję Waszej pomocy na miarę możliwości, pacjent to Audi A4 B6 1.9 TDI 130KM AVF 6MT 2003r. Od jakiegoś czasu pojawiały się objawy jakby szarpania, przerywania podczas przyśpieszania (wciśnięcie gazu do końca) w zakresie obrotów od około 2 tyś i w górę (dodatkowo czuć było że auto wtedy słabiej przyśpiesza). Działo się to na każdym biegu, ale na 5 i 6 biegu czuć to było minimalnie. Jak dodawało się delikatnie gazu to wtedy auto nie szarpało, przerywało. Bywały momenty że wszystko było w porządku i przyśpieszał tak jak należy. Od jakiegoś tygodnia podczas przyśpieszania szarpie, przerywa cały czas, czuć to teraz wyraźnie na każdym biegu. Rzekłbym że naw…

• 1 odpowiedź
    • 7,2 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.