Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Bax,

Witam Żarówka jest sprawna i po jej wyjęciu komputer zgłasza że jest ona przepalona czyli tutaj niby wszystko tak jak być powinno, przy włożonej na komputerze wszystko ok jednak nie zapala się prawe światło stopu. Wymiana żarówki na nową nic nie daje. Gdzie szukać przyczyny?

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 5,8 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez kokojumbo,

Witam, Wczoraj jechalem z kumplem w burzy droga trojpasmowa (dojazd do Szczecina). Przy predkosci 70-80km/h wjechalem w kaluze ktora znajdowala sie pod mostem i okazalo sie ze calkiem duzo wody sie tam uzbieralo (na wysokosc polowy kola moze troche wiecej). Przebilem sie przez nia auto zgaslo. Probuje odpalic - nic. Lece sprawdzic filtr powietrza wydawal sie suchy ale mialem rece mokre takze ciezko stwierdzic. Czekam 20min cos zaczelo krecic. Krece ponownie cos lapie obroty i gasnie. Zostawilem zaplon na 2 min odpalam jest ! Po okolo 40 min ruszylismy. Klekot silnika ktory od razu mnie zaniepokoil (jakby na dwa cylindry pracowal) i duzo bialego dymu. Ruszylem powoli jad…

• Upvote
    • 10 odpowiedzi
    • 5,6 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez serth87,

Czesc Od około miesiaca jestem posiadaczem B6 i mam problem z oswietleniem w kabinine nad głowa kierowcy nad głowa pasazera w schowku, bagazniku oraz lampki w dzwiach tez nie swieca. Czytałem juz na kilku forach o bezpiecznikach i module komfortu ale inf sa nie spojne i lakoniczne i chciałbym Was popsoric o informacje gdzie moze byc przyczyna i jak ja zlikwidowac. Dodam tylko ze ok tydzien temu po zamknieciu klapy bagaznika wszystko chwilowo wróciło do normy, problem jednak po ponownej probie sprawdzenia oswietlenia dalej sie pojawia Z góry dziekuje za pomoc Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Darkhitman,

Witam zakupiłem nowe 2 klucze do audi a4b6. Teraz mój problem. Mam nowa elektronikę do tego nowe transpondery i jak to zgrać z autem? Wie ktoś..na innym forum temat się zawieruszył Bóg raczy wiedzieć gdzie

• Thanks
    • 2 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  5. Potrzebuję Waszej pomocy na miarę możliwości, pacjent to Audi A4 B6 1.9 TDI 130KM AVF 6MT 2003r. Od jakiegoś czasu pojawiały się objawy jakby szarpania, przerywania podczas przyśpieszania (wciśnięcie gazu do końca) w zakresie obrotów od około 2 tyś i w górę (dodatkowo czuć było że auto wtedy słabiej przyśpiesza). Działo się to na każdym biegu, ale na 5 i 6 biegu czuć to było minimalnie. Jak dodawało się delikatnie gazu to wtedy auto nie szarpało, przerywało. Bywały momenty że wszystko było w porządku i przyśpieszał tak jak należy. Od jakiegoś tygodnia podczas przyśpieszania szarpie, przerywa cały czas, czuć to teraz wyraźnie na każdym biegu. Rzekłbym że naw…

• 1 odpowiedź
    • 7,1 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez MrSarcasm2137,

Witam, mam bardzo nietypowy problem. Ogólnie klimatyzacja działa dobrze ale zauważyłem że gdy mam wyłączoną recyrkulację nawiew jest jakby w środku panelu, słychać że coś wieje ale nie czuć + parują szyby. Ale za to jak z wyłączoną recyrkulacją użyję spryskiwacza (nawet na 1 sekundę wcisnę dźwignię) nawiew działa idealnie przez około 5 sekund.

• 0 odpowiedzi
    • 723 wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez RadMak,

Witam, W swoim nowym nabytku, a jest nią A4 AVANT 2002r. zauważyłem, że nie działa regulacja lusterka prawego w zakresie góra-dół. Czy ktoś ma jakiś pomysł co to może być ? Regulacja lewo-prawo działa.

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 12,3 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez roszadek,

Witam, jako nowy posiadacz A4 zadam kretyńskie byćmoże pytanie: Kilka sekund po uruchomieniu silnika gdy radio jest wyłączone, dobiega z niego pojedynczy sygnał "piiiip". Gdy radio jest włączone, to po zapłonie silnika mniej więcej w tym samym czasie na chwileczkę zanika w radiu głos. Żadnych innych objawów nie stwierdziłem. O co kaman? Tylko się nie śmiać .

• 1 odpowiedź
    • 2,1 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez dr_eV,

Witam, Zakupiłem niedawno Swoje audi a4 b6 z 2003 i teraz zabieram się za drobne poprawki, zacząłem od osłon na podwoziu... Pierwsza jaką musze zakupić to osłona silnika, ta część zaraz za zderzakiem... druga, której nie umiem namierzyć na allegro jest za nadkolem od strony kierowcy( z przodu) z takim jak by otworem (zaślepki brak, z drugiej strony jest), osłona ta jest w opłakanym stanie i znacznej części jej nie ma.. Pytanie brzmi.. czy ma ktoś może nr tej części, bądź jakąś fachową nazwę? ----------- Odnalazłem osłonę o która mi chodziło... dla Zainteresowanych: 8E0825202D - PRAWA, 8E0825201D - LEWA Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez wiktor36,

witam wszystkich powiedzcie mi jak jest na prawde z otwartymi klapkami nawiewu w audi a4/b6 czy jak przyciski otwarcia konkretnego nawiewu się świecą to klapki są otwarte czy jak są pogaszone to są otwarte ? bo nie mogę dokładnie dojść bo jak bez klimy kontrolki się świecą to nawiew coś leci a jak włączę klime na automat to kontrolki gasną a nawiew też leci i nie wiem czy są zepsute te nawiewy czy coś nie domyka się?

• 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez pocztex,

Witam wszystkich klubowiczów.Jestem nowym klubowiczem który zakupił audi a4 b6 1,9 tdi 130 kucy rocznik 2004 W związku z tym chciałbym uzyskac inf.dotyczącą wymiany paska rozrządu a mianowicie co ile km przebiegu trzeba go wymienić bo słyszałem rózne opinie

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez RadMak,

Mam problem z tą pokrywą zakrywającą głośnik niskotonowy w A4 Avant. Otóż jak ją zamykam, to po pewnym czasie otwiera się sama. Z drugiej strony taka sama pokrywa nie robi takich problemów. Ktoś miał podobny taki problem ? Mechanizm w tej rączce wygląda na cały i nie popękany. Na razie przystawiłem tam skrzynkę z akcesoriami ale chciałbym aby było tak jak z lewą pokrywą, która trzyma cały czas.

• 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez GregW,

Chciałbym przeczytać wasze opinie na temat oleju silnikowego jaki należy stosować do silnika 1,9 TDI 101KM PD w Audi A4 B6 (2002r.)Obczytałem się że podobno ma być to norma 505.01 lub 506.01, ale jaki konkretnie będzie najlepszy. Czy olej Aral 5W30 Long Life to dobry i odpowiedni olej do tego silnika? Napiszcie proszę co ile km trzeba go wymieniać w tym modelu? Będę wdzięczny również za informację na temat rozrządu (co ile km trzeba wymieniać? jaki zestaw rozrządu wybrać? i ile to kosztuje

• 1 odpowiedź
    • 6,5 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez pawka35,

witam. mam problem z moim autem. od pewnego czasu gdy jadę np. rano auto przy 120/140 km jakby traci moc. 120/140 i dalej nie idzie. jakby blokada. po zgaszeniu silnika wszystko wraca do normy. czasmi jest tez tak że po dodaniu gazu auto jakby sie przymula nie reaguje na pedal gazu a po chwili przyspiesza i wszystko sie normuje. nie wiem czy w miare to opisałem. po skanowaniu auta VAG-iem kilka razy miałem błąd 01274 airflow flap positioning motor (V71) 41-10 blocked or No Voltage - intermittent. po skasowaniu błąd znika a po jakims czasie sie pojawia. zrobiłem tez logi na BS. może ktoś mógłby mi cosik doradzic. http://vaglog.rtnet.pl/biuro.pawel_178610.html http://…

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez stanley6662,

Mam mały problem z radiem Audi Concert II musiałem odłączyć akumulator i teraz po włączeniu wyswietla mi się napis SAFE - czyli blokada na pin tylko problem tkwi w tym że nie posiadam tego kodu ( auto sprawadzone z niemiec - nie mam kontaktu z poprzednim właścicielem) jakieś sugestie co do mozliwości uruchomienia radia?

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 17,7 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Pirass,

Witam może ktoś z forumowiczów pomoże. Przy odkręcaniu tylnej lampy w Audi a4b6 avant wpadła mi zaślepka śruby którą odkręca się tylny reflektor do środka; za nic w świecie nie widzę tej zaślepki i nie moge tego wyciągnąć. Pytanie moje jest takie: "gdzie mogę kupić taką zaślepkę"

• 2 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez e1thx,

Witam panowie Mam problem z audi A4 B6 1.8T AVJ. Otóż w sobotę jechałem drogą ekspresową ok 160 lekko mnie bujnęło na drodze. Auto jest obniżone sprężynami od s-line i na pewno bujniecie było bardziej odczuwalne. Zaświetliła się kontrolka od oleju po czym zgasła, już więcej się nie wyświetliła. Zatrzymałem się po ok. 1km i otworzyłem maskę a silnik cykał jak diesel. Zgasiłem, po chwile zapaliłem z powrotem dalej cykał. Żadnych wycieków. Auto zaholowałem, po ok 1h odpaliłem przy mechaniku dalej cykał. W poniedziałek mechanik odpalił go i nic. Sprawdził cienienie oleju. Na ziemnym jak i na ciepłym silniku, mówił ze książkowe jest. Z tego co czytałem forum to bolączka jest…

• 1 odpowiedź
    • 3,3 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez lezak211,

Witam mam problem z mocą silnika w ostatnim czasie przymulało mi silnik start był ok ruszał z pełną mocą i po rozpędzeniu od 90km/h do 120km/h przymulało go i zaswiecał się 'check' po kontroli wskazało że to przepływomierz powietrza wymieniłem go i stało się coś dla mnie dziwnego przy jeżdzie nie ma od razu mocy pedał w podłodze i po chwili jest szarpniecie mocy powyżej 2tys obrotów nie wiem czemu to tak jest czy turbina włącza się po chwili czy nie, wczesniej tak nie było. Proszę o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez maurycy,

Hej, Zapomnialem sie zapytac wczesniej. Przed zakupem samochodu, poprzedni wlasciciel wymienil nastepujaca czesc: Wyglada to mi na jakis czujnik temperatury. Numer z obudowy: 078 919501 C [EH2 140MAX] Moglby mi ktos to sprawdzic albo moze wie co to dokladnie za czunik? Z gory dzieki za podpowiedz. pozdrowienia! m@urycy

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez sully,

Witam O paru dni nie działają mi głośniki z tyłu i Sub. Może macie jakieś pomysły. Problem kiedyś się już zdarzył, ale usterka minęła po jednym dniu. Pozdrawiam

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 7,6 tys. wyświetleń
  21. Witam, Bardzo proszę o pomoc w interpretacji logów VAG. Jestem świeżą w tym temacie osoba, do zakupu interfejsu skłoniły mnie konstrolki esp, abs i migająca kontrolka świec żarowych. Czy według was mogę dojechać bez ryzyka poważniejszej awarii do rodzinnego miasta do mechanika (ok 160km)? Mój samochód to Audi A4 B6 1.9 TDI 130 KM. Z góry dziękuję za odpowiedź! Oto wyciąg z logów: VCDS-Lite Version: Release 1.1 Thursday, 15 December 2011, 12:07:23. Chassis Type: 8E - Audi A4 B6/B7 Scan: 01,02,03,08,09,0F,11,15,16,17,18,36,37,45,46,55,56,57,65,67,69,75,76,77 ------------------------------------------------------------------------------- Address 01: Engine Labels: 038-906…

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 4,5 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez lezak211,

Ktoś może miał taki problem?

• 0 odpowiedzi
    • 7,3 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez gaviscon,

Witam. Dzis spaliła mi się z lewej strony żarówka która jest w soczewce od świateł mijania. Problem w tym że nie wiem czy można jakoś wymienić tylko żarówkę czy trzeba całą soczewke i czy można sobie z tym poradzić bez pomocy fachowca? Proszę o pomoc.

• Upvote
    • 8 odpowiedzi
    • 31,9 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez koczo_p,

Witam.Zapala mi sie kontrolka od hamulcow. Dodam iz klocki mam jeszcze grube.Słyszalem ze moze to byc walniety kabel ktory idzie od czujnika zuzytych klockow.A moze to ten kabel co jest przy klockach,moze sie gdzies przetarl.Mam pytanie czy komus cos sie takiego przytrafilo.?Jak temu zaradzic.Ma ktos schemat jak rozebrac i wyjac klocki samochodowe z przodu?

• Upvote
    • 15 odpowiedzi
    • 55,1 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez matheew95,

Witam. Moja a4 b6 nie posiadala podsietlenia drzwi wiec elektryk powiedzial mi w jakie kable sie wpiac by podlaczyc sobie ledy. Minus do wiazki(kabel do krancówki klamki) plus z wtyczki czarnej co wpina sie do modulu. Siwecilo dobrze po otwarciu drzwi sie swiecilo zamykam gasnie... teraz nie swieci wgl a malo tego na fisie nie pokazuje ze sa otwarte drzwi nie dzialaja przyciski opuszczania/podnoszenia drzwi. Po przekreceniu stacyjki zamki dziwnie cykaja :/ to tyle co sie zbaranilo i moje pytanie jak zdiagnozowac blad da sie to zrobic czy bede musial kupic nowy modul ? Prosze o pomoc bo jestem juz bez sil :((

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.