Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
witam mam pytanko czy ma ktoś może schemat demontarzu tylnego zderzaka kombi B6.
-
-
- 9 odpowiedzi
- 51,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Czy za pomocą programu VAG-COM 311.2 jestem w stanie sprawdzić działanie przepływomierza i zaworu egr? Jeżeli tak to prosiłbym o insrtukcję jak to zrobić krok po kroku pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, na przednich drzwiach kierowcy mam dwa przełączniki do otwierania szyb, przestało działać otwieranie szyby kierowcy, dodatkowo nie działa przełącznik otwierania szyby na drzwiach pasażera. Działa tylko jeden - otwieranie szyby pasażera z drzwi kierowcy, oba przełączniki padły w jednym czasie. Bezpieczniki sprawdzone, pod wykładziną i fotelem kierowcy brak wilgoci. Co mogło się zepsuć? Jak to naprawić?
-
- 1 odpowiedź
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam ! Prosze o pomoc w takiej sprawie. W drzwiach od strony kierowcy ( auto tzw anglik) - nie bardzo wiem jak sie te czesci fachowo nazywaja - blokuje mi sie taki haczyk ktory trzyma zamkniete drzwi. Blokuje sie kiedy drzwi sa otwarte i nie mozna ich zamknac, jakos mi sie udalo odblokowac go probujac wszystkiego tzn otwieranie centralnego zamka i zamykanie otwieranie kluczykiem tych drzwi podwazalem ten haczyk srubokretem (Taka panika) i jakos sie odblokowalo, ale nie wiem co dokladnie pomoglo. Przy okazji otwierania drzwi z kluczyka zjechaly obie boczne szyby, tez nie wiem dlaczego ? Teraz nie wiem czy to taki jednorazowy wypadek czy to sie bedzie powtarzalo, czy komu…
-
- 2 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam w swojej Audi A4 B6 Avant z 2004r posiadam uchwyt na telefon w standardzie. czy jest jakaś możliwość aby założyć na to miejsce telefon? tylko nie orientuje się jaki będzie pasować. wklejam zdjęcie tego uchwytu który posiadam. uchwyt na telefon.bmp
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Mam problem jak w temacie. ostatnio zdjąłem w moim autku pokrywę na siklniku i zauważyłem, że mata jest przesiąknieta olejem. Po dokładnym wyczyszczeniu i ponownym odpaleniu zauważyłem, że chlapie olejem spod korka wlewu oleju. Musiało chlapac od dłuższego już czasu bo mata jest kompletnie zniszczona. Może mi ktos doradzić co z tym zrobić i druga sprawa czy tą matę można samemu dorobić bo przeszukując serwisy aukcyjne nic nie znalazłem, czyli wychodzi, że tylko ASO. Najpierw chciałbym zlikwidować wyciek bo inwestycja w nową matę nie będzie miała sensu. Jakieś sugestie? pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Czesc wszystkim, W ostatnim tygodniu spadly wyraznie temperatury w moim regionie i rano potrafi byc miedzy 0-5 stopni. Podczas odpalania od czasu do czasu slysze jakby bukniecie, prykniecie z wydechu w trakcie odpalania na zimnym silniku. To nie jest strzal, tylko odglos jakby bylo cos w kwestii spalania. Rowniez potwierdza to fakt, ze podczas tego odpalania czuc inny zapach ropy w spalinach. Nie dymi, nie dlawi mi sie silnik, jak sie nagrzeje, to nie ma problemow. Nie odczulem zadnego spadku mocy, probowalem nagrac ten dzwiek, ale widac bardziej jest on slyszalny w kabinie niz po stronie wydechu. Sprobuje otworzyc maske i zobacze czy przypadkeim to nie jest z przodu, a t…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Może temat już był poruszany, ale nic nie mogę znaleźć. Mianowicie jakie jest wlaściwe napięcie ładowania? Czy jest to tak jak w większości pojazdów 14,2V czy ewentualnie dopuszczalne jest inne. Przed chwilą założyłem nowy alternator Bosch i jak dla mnie to napięcie bez obciążenia na poziomie 13,9V jest za małe. dzięki za informacje i pozdrawiam
-
-
- 5 odpowiedzi
- 7,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Użytkowników Jestem posiadaczem audi a4 b6 1.9 tdi 2002rok i od jego zakupu borykam się z jego ułomnością. Po każdym obfitym myciu lub deszczu auto nie może odpalić, tzn. pali i po 20sekundach i gaśnie jakby nie dostawało paliwa. Po 2 dniach jak auto "oschnie" pali i jeździ.Dodam że po zakupie wymieniłem szybę bo była delikatnie pęknięta i nie wiem czy ta wada była przed czy po wymianie. Na początku jak nie wiedziałem że woda jest przyczyną usterki jeden z mechaników stwierdził że to kostka imobilajzera a komputer nic mu nie pokazał. Sam postanowiłem drążyć temat i oczyściłem spływy wody pod akumulatorem itp. Rozkręciłem całą obudowę komputera i osadziłem go na sili…
-
-
- 6 odpowiedzi
- 15,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Poleci ktoś głośniki w rozsądnych pieniądzach na przód do mojej A4 B6 ? Z góry dzięki za pomoc.
-
- 1 odpowiedź
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Hejka, mam audi a4b6 1.9tdi z 2004r Dzisiaj zauwazylam, że przy dodawaniu gazu pokazuje się gęsta chmura czarnego dymu.... macie może jakieś pomysły co to może być ? Dodam, że turbina była czyszczona jakieś 2 miesiące temu (był problem z moca).
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanko czy ktoś wie na jakiej zasadzie polega przeróbka przodu B6 na B7 chodzi mi o to co by trzeba wymienić i czy są jakieś firmy które się tym zajmują.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 25 tys. wyświetleń
-
-
Witam, W swoim AUDI mam radio w/w na kasety. Ładnie to gra ale w trasie chciało by się posłuchać swojej muzyki z CD. I tu rodzi się pytanie, jakie zmieniarki byście polecali do tego radia. Co sądzicie na temat tych emulatorów ? Prosiłbym o listę zmieniarek jakie mogę kupić pod to radio.
-
- 0 odpowiedzi
- 8,5 tys. wyświetleń
-
-
W zeszłym roku wymieniłem czujnik abs i całą zimę przejeździłem w spokoju, zaczęło się lato i znowu sporadycznie świeciły się kontrolki ABS/ESP i znowu ten sam błąd na VAGu. Teraz pali mi się praktycznie cały czas (zawsze rano jak odpalę samochód). Dziwne, bo miałem awaryjne hamowanie w tym czasie gdy kontrolki się paliły, abs zadziałał ... Przed wymianą czujnika sprawdzałem wianek, wyglądał ok, ale może trzeba go sprawdzić dokładniej? Coolturek Post przeniesiony z tematu: http://www.auditimes.pl/topic/1704-swiecaca-sie-kontrolka-hamulcow/
-
- 7 odpowiedzi
- 19,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam mały problem z radiem - kiedy auto się nagrzeje, po przejechaniu ok 30 km zaczyna migać wyświetlacz między zegarami z informacjami odnośnie radia (ta górna cześć), ostatnio też zauważyłam, że miga na zmianę z obudową radia - kiedy wyświetla informacje o radiu nie ma podświetlenia naokoło radia i odwrotnie. Nie jest to może szczególnie ważne ale dość irytujące, szczególnie w nocy Mam jeszcze pytanie odnośnie hamulców - co jakiś czas wyświetla się serwis (chyba) hamulców. Dokładnie wygląda to tak, że jadę nagle "piknie" i między zegarami świeci się symbol hamulców. Zatrzymam się, odpalę ponownie auto i jest ok. Zdarzyło mi sie to 2 razy - jakies 2 miesiące t…
-
- 1 odpowiedź
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam pytanie odnośnie wymiany sprężyn W tej chwili w samochodzie zamontowane mam sprężyny eibach czerwone obniżenie gdzieś o 40-50 mm. Chciałabym bym wymienić je na wyższe myślę, że -20,-30mm? Czy mogę wymienić na sprężyny od s-lina ? A i jeszcze jedno pytanko czy przy wymianie sprężyn musze również wymienić amortyzatory? Mam w tej chwili Sachs 558 301 przód i tył312 783. Z góry dziękuje za odpowiedź
-
- 1 odpowiedź
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
na gorze pod osloną silnika biegnie jakies urządzenie rurowe i jest polączone 3 sróbkami wlasnie tam mam przeciek mysle ze to jest przeplywimierz(a4b6 1.9TDI) nie wiem czy tam jest jakas uszczelka?
-
-
- 5 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam zauważyłem od jakiegoś czasu cieknący olej z przepustnicy .... jakiej firmy najlepiej kupić tą część? <nie chce kupić jakiegoś bubla żeby za jakiś czas znowu to siadło ) tak dokładnie to chodzi o to : http://moto.allegro.pl/audi-a4-b6-a6-c5-przepustnica-zawor-egr-038129637l-i2003650951.html
-
- 8 odpowiedzi
- 14,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Zbliża sie zima więc postanowiłem wymienić płyn w chłodnicy bo z tego co się zdąrzyłem zorientować nie był wymieniany przez kilka lat, jest już nawet poniżej minimum.Teraz proszę o radę: -jakiego płynu urzyć -ile litrów będę potrzebować -jak dobrze zlać stary płyn żeby zleciał do zera -jak nalać nowego i ewentualnie odpowietrzyć bo pewnie taka konieczność zaistnieje Pozdrawiam
-
-
- 6 odpowiedzi
- 33,7 tys. wyświetleń
-
-
witam czy posiada ktoś znaczenie wszystkich kontrolek w Audi A4 B6 na liczniku i co one oznaczają?
-
-
- 2 odpowiedzi
- 42,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam!! Nie wiem jak zdemontować tylne lampy w Audi a4 b6 sedan . Prosiłbym o przedstawienie krok po kroku albo jakieś schematy demontażu. Z góry dziękuje
-
-
- 2 odpowiedzi
- 26,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Przed chwilą wróciłem z pracy i podczas jazdy zaświeciła mi się kontrolka airbag. Co może być tego przyczyną i jak to naprawić? Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam koledzy jak wiecie jak zdemontowac tylna wycieraczke w b6 kombi to prosze nap bo zdjelem tapicerke odkrecilem na zewnatrz srube i jest ciasno a nie chce szprpac bo to w szybie i nie chce zeby pekla jak wiecie to pomocy z gory dzieki
-
- 1 odpowiedź
- 9,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich Mam takie pytanko. Chciałbym wymienić świece żarowe tylko nie wiem czy na ciepłym silniku wykręcać czy na zimnym. Jedni mówią że na zimno jedni że na ciepłym. Wiec nie wiem. Proszę o poradę. Z góry dziękuję. pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, od pewnego czasu mam problem ze swoją audi A4B6 2.0 z gazem BRC 130km 2001r. Jak odpalam autko po nocy jak jest zimny silnik to silnik klekocze głośno jak diesel, po paru sekundach klekot ustaje a obroty skakają same w góre i w dół poczym po kilku sekundach wszystko ustaje, praca silnika jest prawidłowa i obroty też stałe. Problem występuje od jakiegoś miesiąca, byłem u 2 mechaników i nie wiedzą co to może byc... Dodam że jak silnik jest ciepły to klekot nie występuje i obroty również prawidłowe. Pomożecie??
-
- 1 odpowiedź
- 2 tys. wyświetleń
-