Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez dalton000,

czy moge wymienic ten przewod na gumowy (nieorginalny) iczy czeba odkrecac dolot zeby go wymienic.?

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez audi1111,

W mojej audi przy tylnej wycieraczce sa doprawadzone 4 przewody braz-masa, czarno-żółty-(napiecie jest caly czas), czarny i niebieski-(napiecie w nich tez jest a po wlaczeniu manetki zanika) prosze o odpowiedz czy tak to powino dzialac ?

• 2 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  3. Witam, może ma ktoś taki przypadek że w a4 b6 niemożna wyłączyć econ czyli klimatyzacji jak dobrze myśle. przycisk sie ciągle świeci i niemogę go wyłączyć, ale klima nie chłodzi. miał może ktoś taki przypadek? Czy powód tego świecenia może być że jest mało gazu? przycisk się świeci, klima nie chłodzi a sprężarka może chodzić wtedy? ktoś zna odp?

• Upvote
    • 7 odpowiedzi
    • 64,8 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez sully,

Witam wszystkich chciałem się zapytać czy ktos może zetknął się z podobnym problemem, mianowicie podczas jazdy na równej nawierzchni dochodza dziwne pukające dźwieki z przedniej prawej strony. jeżeli chodzi o części zawieszenia to raczej nie powinna to byc przyczyna, auto jest po przeglądzie. dodam tylko, że pukanie można najczęściej odczuć puszczając nogę z gazu i przy niewielkich prędkościach 50-60 km/h. zdażyło mi sie zaliczyć kilka dziurek na drodze, bo nie sposób niektórych ominąć być może to mogło mieć wpływ na pukanie. Jesli ktoś kiedys zetknął sie z podobnym problemem bedę wdzięczny za pomoc

• 4 odpowiedzi
    • 7,2 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez AjsHDP,

Witam, Kupiłem kilka dni temu Audi A4 B6 1.8T 163KM i przy zmianie biegu podczas przyśpieszania słychać taki dźwięk: Poczytałem trochę i że problem leży w niesprawnym zaworze DV. I teraz mam pytanko: Jeśli jest niesprawny to czemu nic nie wyświetla się na komputerze ? Nie pali sie CHECK.

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Matys26,

Witam Mam takie pytanie czy do modelu AUDI A4B6 rok 2002, dostane dojazdówke bo posiadam zestaw naprawczy ze sprężarką oraz tym środkiem.

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez szymondawca,

Witam, jako że jestem laikiem w dziedzinie lakiernictwa samochodowego, a potrzebuję informacji odnośnie lakieru Brilliant red (LY3J) z palety Audi proszę o wypowiedzenie się kogoś kto się na tym zna. Co to jest za lakier - czy to zwykły jednowarstwowy akryl, czy jakiś kombinowany dwuwarstwowy lakier (podkład, baza) ??? Z góry wielkie dzięki za wszelkie informacje. Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Matys26,

Witam posiadam Audi A4 b6 i mam pytanie czy jest jakaś regulacja sprzęgła oraz co oznacza, że sprzęgło bierze już pod samym końcem czy to oznacza, że się kończy ???? POMOCY

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 8,2 tys. wyświetleń
  9. Witam, mam kilka pytać odnośnie wentylatora chłodnicy na sprzęgle wiskotycznym (tego napędzanego z paska): 1. Czy wetylator powinien się cały czas obracać po odpaleniu, nawt jak temp zewnętrzna wynosi tak jak obecnie -10 oC? 2. Jak ewentualnie sprawdzić poprawność działania tego elementu? 3. Czy wiatrak jest naprawialny czy trzeba w całości wymienić? 4. Jeżeli jest to prosiłbym o jakiegoś manuala pozdrawiam

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,5 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez r_bich,

witam mam w bagazniku zmieniarke czy jak to nazwac do nawigacji i czy ona moze czytac tez muzyke bo radyjko mam na kasety z gory dzieki za odp

• 7 odpowiedzi
    • 8,3 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez audi1111,

Witam, mam pytanie czy mozna w moim radiu (audi chorus, zdj w zalaczniku) zrobic zamiast modulu am wejscie aux podlog opisu w zalaczniku. Lub w jakis inny sposob zrobic wejscie aux. z gory dziekuje za pomoc. wejscie_liniowe_clarion_pn-1675.pdf wejscie_liniowe_clarion_pn-1675.pdf

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez audi1111,

Witam mam w swojej audi radio chorus zdj w zalaczniku, i mam pytanie czy da sie da niego podlaczyc mp3 jako zmieniarke lub cos innego by otwierac muzyke nie chce wydawac wiecej niz 50 zl. Z gory dzieki

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 26,7 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez stanley6662,

mam pytanie. co zrobić żeby zwiększyć "ściągalność" sygnału do radia? bo w mojej okolicy jakoś kiepsko odbiera jakąkolwiek stacje. Radio mam to audi concert 2 (chyba 2 w każdym razie to jest to z odtwarzaczem cd). i czy dadzą coś reklamowane wzmacniacze sygnału? bo np znajomy ma radio Pioneer'a i jemu w miarę dobrze odbiera ( ma audi a4 b5) no a u mnie właśnie kicha. Co moglibyście na ten temat powiedzieć? I jeszcze jedno pytanie jak się wyciąga to radio ? bo od tyłu to raczej nie ma dostępu.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,8 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Annubis,

Witam! Chciałbym się w końcu dowiedzieć jaki system nagłośnieniowy posiadam w mojej Audi. Zabijcie mnie, zróbcie co chcecie, przeszukałem wszędzie, szukałem tam gdzie ludzie pisali na forach że trzeba szukać, nigdzie nic nie było z tych rzeczy co miało być. Zmieniłem fabryczne radio CONCERT na mojego Sony ze starego auta i działają tylko przednie głośniki. Chcę kupić adapter i uruchomić tył, ale do tego potrzebna jest informacja jaki jest system nagłośnieniowy. Mianowicie: - wyczytałem, że jak jest BOSE, to po włączeniu radia powinno się na chwile pokazać BOSE. (u mnie tego nie było) - wyczytałem, że na ramkach (obudowach) głośników powinna być "naklejka" BOS…

• 0 odpowiedzi
    • 9 tys. wyświetleń
  15. Witam, Mam mały problem z radiem - kiedy auto się nagrzeje, po przejechaniu ok 30 km zaczyna migać wyświetlacz między zegarami z informacjami odnośnie radia (ta górna cześć), ostatnio też zauważyłam, że miga na zmianę z obudową radia - kiedy wyświetla informacje o radiu nie ma podświetlenia naokoło radia i odwrotnie. Nie jest to może szczególnie ważne ale dość irytujące, szczególnie w nocy Mam jeszcze pytanie odnośnie hamulców - co jakiś czas wyświetla się serwis (chyba) hamulców. Dokładnie wygląda to tak, że jadę nagle "piknie" i między zegarami świeci się symbol hamulców. Zatrzymam się, odpalę ponownie auto i jest ok. Zdarzyło mi sie to 2 razy - jakies 2 miesiące t…

• 1 odpowiedź
    • 5,3 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez koczo_p,

Witam.Mam problem z radiem zablokowalo mi sie.Nie moge wlaczyc ani wylaczyc,pali mi sie tylko podswietlenie caly czas.Dodam jeszcze ze nie posiadam kodu gdyz niemiec wzial kartke z kodem z ksiazki od audi.Jest jakis numer uniwersalny do tego radia.???

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 4,2 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Piter4000,

Witam wszystkich fanów Audi Mam pytanko mam radio AUDI CHORUS 2 w audi a4 2002rok. chcialem zamienic je na coś co odtwarza CD, chcial bym zeby bylo to radio orginalne Audi. Czy by pasowało bez zadnych zmian kostek itd. Radio od Audi a4 AUDI CONCERT II o takie o: http://allegro.pl/audi-concert-ii-do-a4-chromowana-listwa-i1235484268.html Z góry dzienki za informacje

• 0 odpowiedzi
    • 11 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez RadMak,

Witam, W swoim AUDI mam radio w/w na kasety. Ładnie to gra ale w trasie chciało by się posłuchać swojej muzyki z CD. I tu rodzi się pytanie, jakie zmieniarki byście polecali do tego radia. Co sądzicie na temat tych emulatorów ? Prosiłbym o listę zmieniarek jakie mogę kupić pod to radio.

• 0 odpowiedzi
    • 8,5 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez yopuss,

Witam!!! W swojej Audi A4 mam radio Blaupunkta (z takim kupiłem auto) i chcę je wymienić na fabryczne. Problem jest taki, ze nie wiem na jakie. Widziałem na alledrogo różne radyjka niby do mojego auta. Jakie mam wybrać? Są modele Chorus, Concert, Symphony, czym one się od siebie różnią? No i drugie pytanie, czy brać radio wrozmiarze 1DIN czy jakieś inne. Dodam, że autko NIE POSIADA BOSE tylko zwykłe nagłośnienie. pozdrawiam

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 6,9 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez elizabet1,

witam ! mam problem z orginalnym radiem , bardzo słabo łapie stacie radiowe , co może być przyczyną ? nie chcę zmieniać na inne ,chcę mieć orginalne ! pozdrawiam !!!

• 3 odpowiedzi
    • 8 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez jeninks,

Witam serdecznie. Mam pytanie odnośnie radia a dokładnie przycisku TP, do czego służy???

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 8,3 tys. wyświetleń
  22. Witam, Od dłuższego czasu zauważyłem, że turbo w moim AVF jest mokre. Troszkę poszperałem po necie i doczytałem, że to jeden z pierwszych objawów końca sprężarki. Narazie autko nie dymi, ale jest odczuwalny spadek mocy. Czy ktoś z was może, mi polecić zakład który się zajmuje regeneracją Turbo? W internecie jest tych firm całe mnóstwo, super się reklamują itp, ale jak się zaczyna czytać opinie na forach to człowiek sam nie wie co ma naprawdę myśleć. Druga sprawa czy demontaż turbiny można wykonać samodzielnie czy lepiej to komuś zlecić? Ostatnią sprawą jest jakiś zawór G75, który wyczytałem, że należy sprawdzić przy wymianie turbo. Gdzie on się znajduje i jak to sprawdzić…

• 2 odpowiedzi
    • 7,9 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez klabbe21,

Witam forumowiczów szukam info na temat regulacji drzwi konkretnie drzwi od kierowcy w czasie jazdy słysze świst wiatru drzwi lekko opuszczone i nie domykaja sie od reki trzeba mocniej pchnąć wszelka pomoc mile widziana pozdro

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 37,4 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez scor_gda,

Witam! Hamulec reczny mi nie trzyma jak powinnien, wymienilem tarcze+klocki, bo byly zuzyte i nic dalej to samo, wiem gdzie sie znajduje regulacja linki, ale nie wiem jak wyregulowac? nie ma zadnej sruby regulacyjnej, tylko kolko z zabkami. Mam przeglad w nastepnym miesiacu i musze go zrobic. Z gory dziekuje!

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 54 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez barteek,

Witam, mam problem z biegami w moim autku. Zacznę od początku. Od dłuższego czasu miałem problem z wrzuceniem wstecznego. Postanowiłem oddać auto do serwisu i usterka okazała się banalna - wybity przegub kulowy przy wybieraku. Panowie wymienili przegub i jak ręką odjął, biegi wpadają lekko. Niestety pojawił się inny problem. Coś nie do końca wyregulowali ponieważ, teraz żeby wbić 1 czy 2 trzeba precyzyjnie odchylić dźwignie w lewo (jeżeli damy do oporu lewarek dochodzi do pozycji pomiędzy wstecznym a 1). Druga sprawa, że teraz dźwignia jest mocno odchylona w prawo i lewarek na wrzuconym 1 biegu jest w pozycji 3 biegu przed wymianą. Oczywiście zadzwoniłem do serwisu i powi…

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 19,2 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.