Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam, Chcę założyć instalację LPG do Audi A4 B6 Avant 1.6 i 102KM (2004 r.), ale jestem w tym temacie zielony, więc bardzo proszę o pomoc. Zależy mi na tym, żeby dokonać dobrego wyboru i jak najmniej awaryjnego. A gdyby ktoś był w stanie doradzić mi dobry warsztat w okolicy Gliwic lub Katowic (czyli wokół "komina"), to byłbym bardzo wdzięczny. I jeszcze jedno - czy w tym modelu można zainstalować wlew gazu przy wlewie paliwa? Pozdrawiam i mam nadzieję, że doczekam się pomocy kogoś zaznajomionego w tym temacie.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam szanownych kolegów i koleżanki, Mam duży problem, który pojawił się u mnie dwa dni temu, a mianowicie nie mogę zapalić samochodu na rozgrzanym silniku. Po przejechaniu kilku - kilkunastu kilometów, zgaszeniu samochodu i pozostawieniu go na dłuższą chwilę (ok pół godziny) pojawia się problem z odpalaniem. Rozrusznik kręci, że aż miło, ale brak reakcji ze strony silnika. Nie zapala. Wczoraj stałem pod jakimś hipermarketem z godzinę, próbując odpalić samochód. Dzisiaj po powrocie z pracy, problem znowu się pojawił, z tym że dzisiaj kręcił tylko jakieś 5 sek i zapalił. Ciekawostką jest to, że jak już zapali po tym postoju to później odpala bez problemu. VAG nie pokazuj…
-
-
- 12 odpowiedzi
- 17,4 tys. wyświetleń
-
-
Potrzebuję Waszej pomocy na miarę możliwości, pacjent to Audi A4 B6 1.9 TDI 130KM AVF 6MT 2003r. Od jakiegoś czasu pojawiały się objawy jakby szarpania, przerywania podczas przyśpieszania (wciśnięcie gazu do końca) w zakresie obrotów od około 2 tyś i w górę (dodatkowo czuć było że auto wtedy słabiej przyśpiesza). Działo się to na każdym biegu, ale na 5 i 6 biegu czuć to było minimalnie. Jak dodawało się delikatnie gazu to wtedy auto nie szarpało, przerywało. Bywały momenty że wszystko było w porządku i przyśpieszał tak jak należy. Od jakiegoś tygodnia podczas przyśpieszania szarpie, przerywa cały czas, czuć to teraz wyraźnie na każdym biegu. Rzekłbym że naw…
-
- 1 odpowiedź
- 7,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Użytkowników Jestem posiadaczem audi a4 b6 1.9 tdi 2002rok i od jego zakupu borykam się z jego ułomnością. Po każdym obfitym myciu lub deszczu auto nie może odpalić, tzn. pali i po 20sekundach i gaśnie jakby nie dostawało paliwa. Po 2 dniach jak auto "oschnie" pali i jeździ.Dodam że po zakupie wymieniłem szybę bo była delikatnie pęknięta i nie wiem czy ta wada była przed czy po wymianie. Na początku jak nie wiedziałem że woda jest przyczyną usterki jeden z mechaników stwierdził że to kostka imobilajzera a komputer nic mu nie pokazał. Sam postanowiłem drążyć temat i oczyściłem spływy wody pod akumulatorem itp. Rozkręciłem całą obudowę komputera i osadziłem go na sili…
-
-
- 6 odpowiedzi
- 15,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam otóz mam taki problem związany z ESP. Od dłuższego czasu poprostu ESP nie działa, na początku było tak, że jak odpaliło się auto to świeciło ESP że jest wyłączone, próba włączenia go przyciskiem nic nie dawała, jak auto osiągneło temp 90 stopni to po zgaszeniu i ponownym odpaleniu ESP już nie świeciło(działało poprawnie). Po pewnym czasie już wogule przestało działać. Ostatnio zaobserwowałem, że jeżeli temp otoczenia jest powyżej 25 stopni to ESP działa a jeżeli jest mniej to już nie działa. Po podpieciu do kompa w zimie wyszedł błąd coś ze światłem stopu bo żarówka się spaliła, ten błąd skasowałem, ale drugi błąd który komputer pokazał to Czujnik położenia skrętu k…
-
-
- 5 odpowiedzi
- 8,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich.Mam pytanie posiadam audi a4 b6 2.0 alt posiadający skrzynię Multitronic i chciałbym wymienić w niej olej .Nie mam pojęcia jakiej marki jest zalecany i ile litrów tam wchodzi.Gdzieś przeczytałem że tam wchodzi 6 litrów,i że najlepiej stosować olej który zaleca ASO , ale właśnie nie wiem jaki zalecają.Słyszałem że żadnych zamienników nie wolno stosować,bo nie posiadają odpowiednich parametrów do tych skrzyń. Liczę na pomoc z waszej strony i zrozumienie.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
witam miesiąc temu zakupiłem pierwsze moje audi a4 b6 2.0 benzyna ALT i już mam problem z chwilą jak się zimno zrobilo proszę o pomoc jak ktoś miał podobny problem. A mianowicie w czasie jazdy auto się normalnie rozgrzewa nie ma z tym problemu tem na wyświetlaczu 90stopni i caly czas sie taka uczymuje i grzeje cholernie ale problem zaczyna się gdy auto zaczymal się na postoju to odrazu leci zimne powietrze miał ktoś taka przypadłość?
-
- 1 odpowiedź
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Od kilka dni temu zauważyłem u siebie w audi taki problem, że przeważnie podczas jazdy wyskakuje czerwony wykrzyknik na kilka sekund. Co może być tego przyczyną? I jak sobie z tym poradzić? Vag przed kasowaniem http://www.wklejto.pl/743183 Vag po kasowaniu http://www.wklejto.pl/743185
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Tak jak w temacie auto z silnikiem AVF. Na zimnym silniku wszystko dobrze chodzi po rozgrzaniu ciezko jest odpalic silnik ( wymaga to bardzo dlugiego hełtania :/ ). Dodam tyle ze wymienilem wszystkie filtry , olej , akumulator. Sytuacja jest o tyle dziwna , samochod nabylem w marcu tego roku i wiosna kilka razy zdarzyly sie problemy z samochodem ze musialem zakrecic kilka razy. Pozniej nadeszlo lato i problem zupelnie zniknal. (maj - wrzesien). OD miesiaca wraz z powrotem gorszej pogody problem powrocil jak bumerang i brak jest chetnych to rozwiazania tego problemu. Prosze wiec o pomoc w tym temacie
-
- 3 odpowiedzi
- 10,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. mam audi a4 b6 avant , dołożyłem mu tempomat . musiałem wymieniać sterownik kierownicy na wersję Q . Zamontowałem tempomat ale nie umie go zakodować . Szukam kogoś z krakowa i okolic kto mi odpłatnie pomoże . Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem świeci kontrolka spalonej żarówki oraz 2 informacje(luce freni sinistra- światło stopu lewe oraz fanale retronebbia sinistra - tylne światło przeciwmgielne lewe)sprawdziłem żarówki ok niestety z powodu zimna nie chce mi się szukać przyczyny może ma ktoś jakiś pomysł gdzie uderzyć.Czy można jakoś zmienić wyświetlanie ostrzeżeń na język polski?Za pomoc stawiam
-
-
- 4 odpowiedzi
- 25,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam taki problem jechałem w niedziele swoim audi A4 b6 i nagle auto zaczęło tracic moc i szarpać zredukowałem bieg i jechałem nadal aż do momentu gdy musiałem zredukować bieg , wtedy samochód mi zgasł i nie chciał zapalić , stwierdziełem ze pewnie bedzie to flirt paliwa wymieniłem go a samochód nadal nie chce zapalić zaprowadziłem do mechanika który stwierdził ze to prawdopodobnie pompowtryski co ciekawe jak podłaczał audi do komputera to nic mu się nie wyswietlało zaden błąd a pompowtryski raczej powinni mu się wyswietlic jezeli się nie mylę ? a pozatym jesli auto chodziło normalnie wszystko ładnie pięknie i nagle to się stało to chyba coś dziwnego bo przy pompowtr…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, dzieje się tak w momencie kiedy samochód jest zamknięty (nie mam alarmu- tylko centralny zamek). Podpiąłem miernik, wyprowadziłem kabelki na zewnątrz, pozamykałem wszelkie drzwi i klapy, zamknąłem centralnym i czekałem. Prąd po ok. półtorej minuty spadł do 0,05A a kilka chwil później do 0.01A. Z tego co mi wiadome to tak powinno być już cały czas. Otóż nie... po 4-5 godzinach trójkąt od awaryjnych zaczyna migać w cyklach: 5s świeci, 1s nie świeci i tak w kółko. W momencie gdy trójkąt świeci to pobiera prąd ok 0,7-0,8A. Rozłączyłem obwód (bez otwierania samochodu z centralnego) poprzez odłączenie przewodu od miernika. odczekałem kilka minut i podłączyłem jeszcze …
-
- 5 odpowiedzi
- 14,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie odnośnie wymiany żarówek mijania w Audi A4 B6 nie wiem za bardzo jak to zrobić a dziś rano przepalila mi się lewa żarówka a że jestem pedantyczny chcę to jak najszybciej wymienić. Proszę was o jakiś poradnik jak wymienić lewą i prawą żarówkę mijania (najlepiej bez ustawiania świateł po wymianie) Wydaję mi się że bez wyciągnięcia lampy się nieda bo od strony kierowcy nie ma dosłownie miejsca. I mam jeszcze pytanie czy po wymianie żarówek konieczne jest ustawienie świateł. Mój samochód Audi A4 B6 AWX Z góry dziękuję za pomoc.
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
- audi
- 1.9tdi
- 130km
- zapowietrzanie
-
Oznaczone tagami:
Witam wszystkich bardzo serdecznie, jestem tu nowy proszę o pomoc. Problem dotyczy Audi A4 B6 1.9 tdi 130 KM. Problem polega na tym, że autko moim zdaniem zapowietrza się i nie chce zapalić. Problem istnieje od kiedy go mam czyli jakieś 6 miesięcy. Auto kupiłem od handlarza przyjechało z belgi. Auto gdy stoi przez noc jakieś 8 -12 h na prostej powierzchni lub silnikiem pod górkę gdy rano przychodzę i przekręcam kluczyk łapie po czym gaśnie. Później trzeba trochę kręcić rozrusznikiem żeby zapalił. Gdy już zapali jeździ bez zarzutów, wszystko jak w największym porządku. mogę palić gasić byle by nie stało więcej niż ok. 10 godz przynajmniej(np. ostatnio nie zapalił mi gdy …
-
-
- 4 odpowiedzi
- 11,9 tys. wyświetleń
-
Witam potrzebuje pomocy iz mam maly problem z audi a4b6 1.9 tdi . Gdy po nocy odpale to na zimnym turbo ciagnie ladnie a gdy sie nagrzeje to mam wrażenie ze traci moc tzn na wyższych obrotach jest tak jakby odczuwalny brak mocy . Pomoze ktos
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy ktoś się orientuje dlaczego radio gra a na wyświetlaczu nie ma nic?wymieniłem żarówkę stopu i wyświetla mi przekreślona żarówka
-
-
- 4 odpowiedzi
- 7,1 tys. wyświetleń
-
-
Czesc mam pytanko. Posiadam audi s4 b6 bez pdc z przodu. Chcialbym wrzucic zderzak na przód z pdc. Czy jest jakaś luźna wtyczka czy musze coś kombinowac ? Pozdrawiam mlody
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam problem, posiadam audi s4 b6, którego, aż wstyd się przyznać nie dopalałem od roku po przekręceniu kluczyka zapalają się ikony i słyszę tylko klik ze skrzynki bezpieczników i tyle akumulator nowy Jak ktoś może pomóc w tym temacie będę wdzięczny pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim Mam problem ze swoją audiolka a4 b6 1.6 auto ma cieżko odpalic rano i czasem gaśnie w czasie jazdy . wymieniłem czójnik połozenia wałka rozrządu i czujnik połozenia wału , przepłuwomierz . od tamtej pory nie ma żadnych błedów ale ciagle jest to samo . pomoże ktoś w tym temacie? doradzono mi wymienic jeszcze czójnik temperatury czy to coś pomoże? Witam pomownie już znalazłem przyczynę tego wszystkiego. Winowajcą była pompa paliwa jeśli komuś to pomoże ponieważ nawet było sprawdzane ciśnienie na cylindrach i ustawienie rozrządu. Pozdrawiam wszystkich
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Mam pytanie, spotkał się ktoś z takim problemem, że auto po przełączeniu na jakikolwiek bieg, nie chce ruszyć? Zacznę od początku. Audiczke mam od niedawna, 2.0 130 KM w multitronicu, chciałem dziś sprawdzić jak wygląda skrzynka z ECU. Znajdowało się tam troszkę wody, przeczyściłem to. Odłączyłem, przekaźniki 219 i 369 żeby zobaczyć jakie mają styki, wszystko robiłem na odłączonym akumulatorze, by nie porobić żadnych zwarć. Po obejrzeniu wszystkiego, wszystko pozakładałem, wsiadłem do auta i wielki problem. Odpalam silnik wszystko chodzi pięknie,lecz świeci się kontrolka od ESP, zignorowałem to. Wrzucam bieg R i auto nie chce odjechać. Dokładniej, auto t…
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z moim audi a4 b6 1.9 tdi 130 awx.Sprawa wyglada nastepujaco.Od niedawna zaczely sie problemy z porannym odpaleniem auta kiedy zostawialem je po jezdzie na cala noc i rano chcialem odpalic auto ciezko palilo.Wiec wymienilem swiece zarowe komplet nic nie pomoglo.pozniej zaczely wystepowac objawy jak by paliwo nie dochodzilo do silnika.Rozebralem zbiornik paliwa sprawdzilem pompke w baku wyczyscilem wszytko i odpinajac przewod przy filtrze paliwa leciala ropa.Niestety czyszczenie nic nie pomoglo.Nastepna rzecza ktora sprawdzilem byla vaku pompa znaczy sie nie mierzylem vakumetrem ale byl wyciek ropy.Kupildm nowa uszczelke metalowa oraz 2 gumowe wszystko zl…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszyskich. Mam problem z audi A4 B6 2004r silnik AVF 1.9 tdi 130 Km .W sobote wieczorem przyjechałem do domu wszystko było ok z samochodem podczas jazdy.W niedzielę samochód mi nie odpalił .Aku kręci normalnie kontrolki zachowują się poprawnie silnik milczy.Czy niski stan oleju może mieć coć z tym współnego na bagnecie jast ponizej minimum bo po kilku próbach odpalenia na fis-e pojawia się na moment czewona lampka z ikoną dozownika oleju.W tym tygodniu zmieniam olej bo mam servis więc juz nie dolewałem. poprosze o sugestie i pomoc
-
-
- 4 odpowiedzi
- 17,3 tys. wyświetleń
-
-
witam.Mam taki problem ze samochod zle zapala przy minusowych temperaturach(zaczyna zle palic juz od 2 stopni w doł czyli na minus)Dodam ze na ciepłym pali za kazdym razem,lecz na zimnym w mroz kreci i zapala za kazdym razem ale z trudnascia mu to przychodzi.Jak sie go zapala to trzeba czasami trzymac go na rozruszniku i po jakims czasie załapie(tak jakby paliwa mu brakowało).Nie wiem gdzie sie udac,czy co kolwiek robic,mechanicy mnie kasuja a nic nie robia ztym.Prosze o pomoc.pozdr w Aucie wymieniłem:swiece zarowe,akumulator,rozrusznik,turbine(ustawiona synchronizacjia)filtry i dalej jest ten problem.
-
-
- 17 odpowiedzi
- 14,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem z moim audi a4b6 2.0 alt 2000r. Otoz autko jezdzi normalnie dopoki nie zapala sie kontrolki abs i esp. Wowczas traci moc, jest tak jakby zamulone. Bledy ktore mi pokazalo u mechanika to 16834, 7545, 17950, 17953. Jako ze jestem kobitka, ktora malo sie zna na tych rzeczach moze ktos podpowie co to moze byc.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-