Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
-
Witam Czy mógłby ktoś podrzucić (najlepiej z rysunkiem) jak wymienić przełącznik podnoszenia szyb (ten przy kierowcy 4 szyby elektryczne). Z góry dzięki
-
-
- 3 odpowiedzi
- 26,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem świeci kontrolka spalonej żarówki oraz 2 informacje(luce freni sinistra- światło stopu lewe oraz fanale retronebbia sinistra - tylne światło przeciwmgielne lewe)sprawdziłem żarówki ok niestety z powodu zimna nie chce mi się szukać przyczyny może ma ktoś jakiś pomysł gdzie uderzyć.Czy można jakoś zmienić wyświetlanie ostrzeżeń na język polski?Za pomoc stawiam
-
-
- 4 odpowiedzi
- 25,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, Może to i drobnostka, ale chciałoby się mieć w autku wszystko sprawne; nie ma napięcia na żarówce w schowku ... Wszystkie bezpieczniki są OK, ale zapewne jest to razem z gniazdem zapalniczki, czy też innych urządzeń. Ale gdzie szukać krańcówki do tej lampki ? No bezstykowej to raczej nie dali Pozdrawiam,
-
-
- 3 odpowiedzi
- 25,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam!Niedawno kupiłem audi i jestem bardzo z niego zadowolony !!! Chociaż nie mogę poradzić sobie ze spryskiwaczami ksenonów,nie działają jednym słowem.Podłączyłem pompkę na "krótko"i wszystko działa,nie dostaje zasilania z instalacji.Czy zasilanie idzie przez jakiś przekaźnik,i gdzie on się znajduje?Słyszałem że jest możliwość odłączenia sprysków komputerem,ale czy to jest możliwe nie wiem.Dodam że pozostałe spryskiwacze działają dobrze.
-
- 10 odpowiedzi
- 25,3 tys. wyświetleń
-
-
Dziś jeszce lepszy numer - spadła mi linka od pokrywy silnika. Poczytałem troche w temacie i zabrałem się do akcji , niestety w tym modelu palca od dołu nie ma gdzie wcisnąć trochę mam dylemat jak to otworzyć. Może macie jakieś sugestie w takim temacie. Pozdrawiam
-
- 3 odpowiedzi
- 25,2 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanko czy ktoś wie na jakiej zasadzie polega przeróbka przodu B6 na B7 chodzi mi o to co by trzeba wymienić i czy są jakieś firmy które się tym zajmują.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 25,1 tys. wyświetleń
-
-
Na początek pozdrawiam wszystkich.(i sorki ,jeśli piszę nie tam gdzie trzeba).Od roku mam audi a4 b6 2,0 Pb 131km. Avant. Jestem z autka bardzo zadowolony,pomimo tego, iż z czasem odkryłem,że jest po lekkich przejściach.(Co za niespodzianka )No cóż,życie.Wszystko pięknie,tylko nie wiem ,co mu dolega.Od pewnego czasu w regularnych odstępach co ok. 100 km. zapala sie kontrolka poziomu oleju,nie ważne ,czy jest pół czy max na bagnecie. Gaśnie,gdy sprawdzam stan oleju na bagnecie. i po ok. 100 km. znowu sie zapala,jak w zegarku. Wymieniłem czujniki poziomu i ciśnienia oleju,odmę no i sprawdzone mam styki od czujnika aż po samą prawie deskę.Po podłączeniu do komp. wyskakuje ta…
-
-
- 5 odpowiedzi
- 23,4 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanko Czy ktoś się orientuje ile wchodzi gram czynnika chłodzącego i oleju do klimatyzacji w Audi A4 B6???
-
-
- 3 odpowiedzi
- 23,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam złamany jeden zawias od schowka pasażera w A4 B6 Dzwoniłem do ASO i powiedziano mi, że nie ma możliwości kupienia samego zawiasu wystepuje tylko cały schowek za jedyne 500zł. Za bardzo nie chce mi sie w to wierzyć, że nie ma możliwości dokupienia samego zawiasu! Proszę o pomoc w tej kwestii, moze ktoś dysponuje informacją, czy można kupić sam zawias i ewentualnie nr katalogowym elementu.
-
-
- 7 odpowiedzi
- 22,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam audi A4 B6 1.9 silnik TDI 2004r. 130 km bardzo fajne auto polecam. Miałem tydzień temu dziwną sytuację ,podczas jazdy w samochodzie zapaliła się kontrolka ESP i przy zwiększaniu obrotów samochód zachowywał się dziwnie ,cały drżał przy dodawaniu gazu coraz wjęcej ale dopiero przy obrotach 3000 ,trochę mniej odczuwałem ale to była masakra . pomyślałem że pompowtryski ale po przeczytaniu paru postów na forach stwierdziłem że zacznę od przewodów dochodzących do pompowtryskiwaczy znajdujących się pod pokrywą zaworów 4 małe kostki wystarczyło je wyjąć (wychodzą lekko ale urzyłem kombinerek )i przedmuchać podgiąć lekko blaszki i z powrotem złożyć .Zdjęcie pokrywy…
-
- 4 odpowiedzi
- 22,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Po wymianie rozrządu i przejechaniu ok 10 km zaświeciła się kontrolka silnika, nic poza tym się nie dzieje - auto odpala bez problemu, nie traci mocy, nie puka, nie stuka nic ani nie kopci. Z racji, że była sobota miałam możliwość jedynie telefonicznego kontaku z mechanikiem, który kazał odpiąć akumulator, czyli chyba zrobić reset komputera. Niestety po ponownym jego podpięciu kontrolka dalej świeci, ponadto świeci dodatkowo kontrolka ESP i rozkodował się kluczyk. Wiem, że muszę jechać podpiąć auto pod komputer i wtedy dowiem się co i jak. Jednak chciałabym wiedzieć czy ktoś miał podobny problem i jak sobie z nim poradził zanim jakiś mechanik "zedrze ze mnie", bo …
-
-
- 7 odpowiedzi
- 22 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z hamulcami w samochodzie żony Audi A4 B6 2001r 1.9Tdi 130KM. Mianowicie wsiadam do niego chce wdusić pedał hamulca a tu nic, ani trochę nie wcisnę, jest poprostu twardy. Czego winą jest ta usterka ? Czy to serwo ? Czy coś innego ? Chcę zwrócić uwagę że problem pojawił sie dopiero teraz gdy nadeszły mrozy, wcześniej problem nie istniał wcale... Czy ktoś pomoże ?
-
-
- 5 odpowiedzi
- 22 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Ostatnio, jak bylem "na kanale" to z czystej ciekawości zdjąłem wąż od IC i wyciekło z niego troche oleju, nie miałem żadnego naczynia żeby sprawdzić ile tego było, ale tak na oko ok 100-150ml. Pytanko czy to normalne czy coś niedobrego zaczyna się dziać? Pzdr
-
-
- 8 odpowiedzi
- 21,4 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z oświetleniem wnnnnnnetrza w A4 B6 z 2001 roku. Podczas otwierania prawych drzwi przednich nie świeci oświetlenie wnętrza. Pozostałe drzwi włączają oświetlenie bez zarzutu. Może ktoś mi coś doradzi, czy muszę udać się do serwisu?. Z góry dziękuję.
-
-
- 9 odpowiedzi
- 21 tys. wyświetleń
-
-
Witam koledzy Od kilku tygodni posiadam A4 b6 i mam problem z klimatyzacja, pewnie to jakaś banalnie prosta sprawa ale nie mogę zaskoczyć jak to ustawić..Mam dwu strefową klimatyzację i w jaki sposób zmieniać temperaturę na pulpicie, aby ta zmieniała się jednocześnie dla pasażera i kierowcy?
-
-
- 6 odpowiedzi
- 20,6 tys. wyświetleń
-
-
ELo Niby banalna operacja a jednak... Potrzebne rzeczy CIERPLIWOŚĆ I OPANOWANIE bo szlag człowieka trafia klucz TORX T15 - najlepiej na długim trzpieniu jakieś 150mm lub mała treszczotka z przedłużką i nasadką TORX T15 klucx TORX T27 też na trzepieniu lub łamany jak imbus troszkę trudniej się nim operuje papier ścierny, klej, ja użyłęm LOCTITE 401 ,( lub nowy uchwyt do mocowania sprysku ), środek do luzowania gwintów lub jakiś inny typu WD-40 Operację wykonywać przy pustym zbiorniku płynu bo i tak wyleci po odpięciu węża Delikatnie podważyć klapkę spryskiwacza i wyciągnąć spryskiwacz do góry, zdemontować klapkę. Sprężyna w spryskiwaczu jest dos…
-
- 0 odpowiedzi
- 20,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, od wczoraj mam problem z wodą na dywanie kierowcy. Na zdjęciu widać przewód z którego leje się ta woda. Nie wiem gdzie on powinien być wpięty , nie widzę ani nie mogę wyczuć pod palcami żadnego miejsca skąd on mógłby się wypiąć. Ktoś wie od czego on jest? Nadmiernie że woda zaczyna tam się skraplać od razu gdy włączę klimatyzację. Gdy przełączę na zwykły nawiew woda przestaje lecieć
-
-
- 2 odpowiedzi
- 20,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Po rozładowaniu AKU skasowała mi się funkcja domykania szyb z pilota, którą wcześniej miałem na wyposażeniu. Czy ktoś wie jak to przywrócić ?
-
-
- 6 odpowiedzi
- 19,7 tys. wyświetleń
-
-
Chcę zainstalować w mojej A4 sedan czujniki parkowania i chyba muszę zdjąć zderzak (chyba że od spodu jest w miarę dobre podejście - nie sprawdzałem jeszcze). I tu mam do Was prośbę - czy może ktoś ma schemat jak zdjąć tylny zderzak w sedanie ? Może macie też jakieś sugestie jak pociągnąć kable do środka, nie wiem czy jest jakiś otwór z którego można skorzystać. Zasilanie planuję podpiąć pod światło cofania - czy trzeba użyć jakiejś diody żeby komp nie wariował ? Bardzo proszę o Wasze sugestie i jeśli macie schemat zderzaka sedana. Pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 19,6 tys. wyświetleń
-
-
Mirki jakim momentem dokręcić rolki po ich wymianie przy pasku PK a4b6 2.5 #tdi #v6
-
-
- 1 odpowiedź
- 19,5 tys. wyświetleń
-
-
W zeszłym roku wymieniłem czujnik abs i całą zimę przejeździłem w spokoju, zaczęło się lato i znowu sporadycznie świeciły się kontrolki ABS/ESP i znowu ten sam błąd na VAGu. Teraz pali mi się praktycznie cały czas (zawsze rano jak odpalę samochód). Dziwne, bo miałem awaryjne hamowanie w tym czasie gdy kontrolki się paliły, abs zadziałał ... Przed wymianą czujnika sprawdzałem wianek, wyglądał ok, ale może trzeba go sprawdzić dokładniej? Coolturek Post przeniesiony z tematu: http://www.auditimes.pl/topic/1704-swiecaca-sie-kontrolka-hamulcow/
-
- 7 odpowiedzi
- 19,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem z biegami w moim autku. Zacznę od początku. Od dłuższego czasu miałem problem z wrzuceniem wstecznego. Postanowiłem oddać auto do serwisu i usterka okazała się banalna - wybity przegub kulowy przy wybieraku. Panowie wymienili przegub i jak ręką odjął, biegi wpadają lekko. Niestety pojawił się inny problem. Coś nie do końca wyregulowali ponieważ, teraz żeby wbić 1 czy 2 trzeba precyzyjnie odchylić dźwignie w lewo (jeżeli damy do oporu lewarek dochodzi do pozycji pomiędzy wstecznym a 1). Druga sprawa, że teraz dźwignia jest mocno odchylona w prawo i lewarek na wrzuconym 1 biegu jest w pozycji 3 biegu przed wymianą. Oczywiście zadzwoniłem do serwisu i powi…
-
-
- 3 odpowiedzi
- 19,2 tys. wyświetleń
-
-
Już ponad rok czasu wożę się tą Audicą i jedno nie daje mi spokoju a mianowicie kontrolka CHECK ENGINE. Ogólnie ani razu nie zaświeciła nawet jak auto traciło moc. Nie zaświeca się również przy włączeniu zapłonu a chyba powinna. Kontrolka na pewno jest i jest sprawna bo przy teście zegarów zaświeca się razem z innymi kontrolkami. Jak aktywować tą kontrolkę ??? Zapewne gdzieś ktoś musiał ją wyłączyć przed sprzedażą auta więc pewnie i da się ją z powrotem aktywować !! Pozdrawiam
-
-
- 7 odpowiedzi
- 19,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem a4 b6 i niepokoją mnie wskazania komputera dotyczące chwilowego spalania. Na zimno zanim ruszę potrafi pokazywać 20l/100km i więcej, na rozgrzanym jak się zatrzymuje nie spada do 0 lub 0.5 (na klimę) ale staje na 5l czasem mniej czasem więcej nie wiem o co chodzi. Miał ktoś podobny problem czy tak po prostu jest i nie ma co na to patrzeć średnie spalanie w mieście przy spokojnej jeździe 7,8 mi wskazywało dziś na 8 km odcinku z domu do pracy, rozgrzał w połowie gdzieś z góry dziękuje za pomoc Pozdrawiam Adrian
-
-
- 6 odpowiedzi
- 18,9 tys. wyświetleń
-