Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam, moja przygoda ze światłami zaczęła się od przepalenia lewego palnika (D1S). Wymieniłem obydwa, zaraz po wymianie padła lewa przetwornica, wymieniłem przetwornicę. Wszystko było ok. przez dwa tygodnie, po tym czasie padła przetwornica prawego reflektora. Zamówiłem nową, wymieniłem i przez 4 dni miałem światła. Znowu uszkodzona przetwornica, zareklamowałem, dostałem nową i nowa poświeciła przez dwie godziny. Wie ktoś może, o co chodzi? Palnik papra sprawę? Dodam: reflektory VALEO, przetwornice kupowane nowe.
-
-
- 6 odpowiedzi
- 9,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Po wymianie sprężyn z tyłu auta i ustawieniu zbieżności, kołysze tyłem auta podczas jazdy, jaka może być tego przyczyna ?
-
- 6 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wam wszystkim mam pytanko ile wchodzi oleju do silnika 1.9 TDI 130 (96 KW). Ja mam zamiar wlać Castrol Edge 5W40 Turbo Diesel. dobry wybór ?
-
-
- 6 odpowiedzi
- 69,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Hamulec reczny mi nie trzyma jak powinnien, wymienilem tarcze+klocki, bo byly zuzyte i nic dalej to samo, wiem gdzie sie znajduje regulacja linki, ale nie wiem jak wyregulowac? nie ma zadnej sruby regulacyjnej, tylko kolko z zabkami. Mam przeglad w nastepnym miesiacu i musze go zrobic. Z gory dziekuje!
-
-
- 6 odpowiedzi
- 54,1 tys. wyświetleń
-
-
Zakupiłem Piękna Audi A4 S4 z silnikiem1.8T Quattro :-) 140kW 190PS chcę zainstalować sekwencyjny gaz tylko nie wiem jakiej marki a chcę być zadowolony co zaproponujecie i jakie macie doświadczenia z gazem przy tym motorze?
-
- 6 odpowiedzi
- 10,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam W audi b-6 mam nawigację z wyświetlaczem między zegarami i lektorem(niemiec), sterowanie przy lewarku ręcznego. Chciałbym ją doprowadzić do stanu użytkowania w polsce (menu i lektor polski). Proszę o podpowiedż lub dane kontaktowe osób które są w stanie ją przerobić, najlepiej z centrum. Pozdrawiam.
-
- 6 odpowiedzi
- 16,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem a4 b6 i niepokoją mnie wskazania komputera dotyczące chwilowego spalania. Na zimno zanim ruszę potrafi pokazywać 20l/100km i więcej, na rozgrzanym jak się zatrzymuje nie spada do 0 lub 0.5 (na klimę) ale staje na 5l czasem mniej czasem więcej nie wiem o co chodzi. Miał ktoś podobny problem czy tak po prostu jest i nie ma co na to patrzeć średnie spalanie w mieście przy spokojnej jeździe 7,8 mi wskazywało dziś na 8 km odcinku z domu do pracy, rozgrzał w połowie gdzieś z góry dziękuje za pomoc Pozdrawiam Adrian
-
-
- 6 odpowiedzi
- 18,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Panowie co to tu się stanęło, auto działało do końca, dziś rano odpalam a tu taki dźwięk 20240207_155046.mp4 20240207_155156.mp4
-
- 6 odpowiedzi
- 6,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Od pewnego czasu mam problem z odbiorem radia i muzyki z płyt w mojej Audi. A mianowicie kiedy gra radio bądź płyta to dźwięk jest raz głośniej raz ciszej i tak na zmianę. Czym to może być spowodowane? miał już ktoś już taki problem w swoim samochodzie? pozdrawiam
-
- 6 odpowiedzi
- 7,6 tys. wyświetleń
-
-
witam. tak jak w temacie nie mogę zamknąć bagażnika. odbija mi od zamka i nie da się zamknąć. proszę o pomoc. pozdrawiam
-
-
- 6 odpowiedzi
- 12,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam.szukam pomocy w sprawie mojej a4 b6 1.9tdi auto ma problem z odpalaniem mianowicie problem nasila sie przy rozgrzanym silniku jak zgasze i odrazu odpale pali normalniu ale jak zostawie go na chwile i chce odpalic musze chwile pokrecic ok 5sek po czym zalapuje ale tak jaby nie na wszystkich cylindrach . Podejrzewam pompe vacum czy ona moze byc tego przyczyna ?
-
- 6 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, W swoim nowym nabytku, a jest nią A4 AVANT 2002r. zauważyłem, że nie działa regulacja lusterka prawego w zakresie góra-dół. Czy ktoś ma jakiś pomysł co to może być ? Regulacja lewo-prawo działa.
-
-
- 6 odpowiedzi
- 12,4 tys. wyświetleń
-
-
Mam mały problem z radiem Audi Concert II musiałem odłączyć akumulator i teraz po włączeniu wyswietla mi się napis SAFE - czyli blokada na pin tylko problem tkwi w tym że nie posiadam tego kodu ( auto sprawadzone z niemiec - nie mam kontaktu z poprzednim właścicielem) jakieś sugestie co do mozliwości uruchomienia radia?
-
-
- 6 odpowiedzi
- 17,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Użytkowników Jestem posiadaczem audi a4 b6 1.9 tdi 2002rok i od jego zakupu borykam się z jego ułomnością. Po każdym obfitym myciu lub deszczu auto nie może odpalić, tzn. pali i po 20sekundach i gaśnie jakby nie dostawało paliwa. Po 2 dniach jak auto "oschnie" pali i jeździ.Dodam że po zakupie wymieniłem szybę bo była delikatnie pęknięta i nie wiem czy ta wada była przed czy po wymianie. Na początku jak nie wiedziałem że woda jest przyczyną usterki jeden z mechaników stwierdził że to kostka imobilajzera a komputer nic mu nie pokazał. Sam postanowiłem drążyć temat i oczyściłem spływy wody pod akumulatorem itp. Rozkręciłem całą obudowę komputera i osadziłem go na sili…
-
-
- 6 odpowiedzi
- 15,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Zbliża sie zima więc postanowiłem wymienić płyn w chłodnicy bo z tego co się zdąrzyłem zorientować nie był wymieniany przez kilka lat, jest już nawet poniżej minimum.Teraz proszę o radę: -jakiego płynu urzyć -ile litrów będę potrzebować -jak dobrze zlać stary płyn żeby zleciał do zera -jak nalać nowego i ewentualnie odpowietrzyć bo pewnie taka konieczność zaistnieje Pozdrawiam
-
-
- 6 odpowiedzi
- 33,8 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, chciałem się zwrócić o poradę, a mianowicie co jakis czas podczas jazdy zapala się żółta kontrolka oleju z napisem sensor. Do tego wskażnik pokazujący temperaturę bardzo szybko dochodzi do 90 stopni. Wydaje mi się, że nie jest mozliwe aby silnik tak szybko się rozgrzał, bo temp osiągana jest zanim wyjadę z osiedla:) Jak już osiągnie temp to stoi i ani drgnie. Trzecią rzeczą jest, czy jeżeli poziom oleju spadnie poniżej min, to czy na Fisie powinienem być w jakiś sposób poinformowany o tym. Pytam ponieważ oleju było tyle, że bagnet nawet był za krótki, żeby go dosięgnąć Czy jest możliwe, aby te trzy rzeczy były ze sobą powiązane? z góry dzięki za odp
-
- 6 odpowiedzi
- 16,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam gdzie dostanę przez internet taką dokładkę do zderzaka do mojej audi bo mam taką ale uległa uszkodzeniu i chciałbym zmienić na taką sama oto jej foto :
-
- 6 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam takie pytanko przy obecnych temperaturach -18°C i więcej ciężko pali mój silniczek 1.9 TDI 130. Zagrzeje raz świece cofne zapłon drugi raz i zapalam nie załapie, znowu zrzeje świece i palę nie załapie i tak nieraz 3 , 4 razy i dopiero załapie (np. stoi 8 godz. i palę ). Nie wiem może świece coś niedomagają. Ja sprawdzić czy działają poprawnie. Bo jak jest ciepły to pali bez problemu i wcześniej jak nie było takich mrozów tak ok -5°C to za pierwszym razem zapalił. Ale mimo wszystko chciałbym sprawdzić świece tylko w jaki sposób to zrobić? zrobię to sam czy trzeba jechać gdzieś do mechanika. Dzięki za wszystkie podpowiedzi. pozdrawiam
-
- 6 odpowiedzi
- 6,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim. Mamy takie pytanko. Jeśli mam włączone na bocznym kokpicie ogrzewanie w trybie AUTO to znaczy że jeżdżę cały czas na klimatyzacji? i więcej mi pali? Druga rzecz jak mam ustawić żeby nie jeździć na klimatyzacji a żeby ogrzewanie normalnie działało i ciepłe powietrze pobierane było z silnika? Proszę o radę jak należy to ustawić.
-
-
- 6 odpowiedzi
- 14,4 tys. wyświetleń
-
-
Ehh witam znowu mam mały problem wczoraj wróciłem z zagranicy bylo wszystko ok aż do dziś wstałem rano wsiadam do autka jadę a tu brak mocy autko wolno przyspiesza, jak by turbina nie działała, przy hamowaniu pedał hamulca robi się twardy trochę dziwne i ledwo hamuje ? nie mam zielonego pojęcia o silnikach wiec pomóżcie mi:D
-
-
- 6 odpowiedzi
- 9,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam koledzy Od kilku tygodni posiadam A4 b6 i mam problem z klimatyzacja, pewnie to jakaś banalnie prosta sprawa ale nie mogę zaskoczyć jak to ustawić..Mam dwu strefową klimatyzację i w jaki sposób zmieniać temperaturę na pulpicie, aby ta zmieniała się jednocześnie dla pasażera i kierowcy?
-
-
- 6 odpowiedzi
- 20,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Po rozładowaniu AKU skasowała mi się funkcja domykania szyb z pilota, którą wcześniej miałem na wyposażeniu. Czy ktoś wie jak to przywrócić ?
-
-
- 6 odpowiedzi
- 19,8 tys. wyświetleń
-
-
Mam prośbę czy w moim a4 b6 2003 r 1.9 130 km. Lusterka powinny się skladac automatycznie ?przy regulator że od lusterek o 180 stopni jest kolko z jakimś piktogramem ale jest on wytarty.jeżeli ma ktoś wiedzę na ten temat będę wdzięczny Pozdrawiam
-
-
- 6 odpowiedzi
- 12,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, niedawno kupiłem kabelek Vag-K+Can. Nie chce dłubać, zmieniać przebiegów czy coś, po prostu w razie jakiegoś przypadku odczytać błąd i mam małe pytanie czy A4 B6 z 2003r. da rade odczytywać błędy programem Vag K+can commander 1.4 ? czy musze zaopatrzyć sie w jakiś inny ? Pozdrawiam. Jeśli nie w tym dziale to bardzo przepraszam.
-
-
- 6 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Na początek pozdrawiam wszystkich.(i sorki ,jeśli piszę nie tam gdzie trzeba).Od roku mam audi a4 b6 2,0 Pb 131km. Avant. Jestem z autka bardzo zadowolony,pomimo tego, iż z czasem odkryłem,że jest po lekkich przejściach.(Co za niespodzianka )No cóż,życie.Wszystko pięknie,tylko nie wiem ,co mu dolega.Od pewnego czasu w regularnych odstępach co ok. 100 km. zapala sie kontrolka poziomu oleju,nie ważne ,czy jest pół czy max na bagnecie. Gaśnie,gdy sprawdzam stan oleju na bagnecie. i po ok. 100 km. znowu sie zapala,jak w zegarku. Wymieniłem czujniki poziomu i ciśnienia oleju,odmę no i sprawdzone mam styki od czujnika aż po samą prawie deskę.Po podłączeniu do komp. wyskakuje ta…
-
-
- 5 odpowiedzi
- 23,5 tys. wyświetleń
-