Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam Rozwaliłem sobie obie plastikowe osłony podwozia (lewą i prawą) - gdzie to można kupić? Przeszukałem allegro i inne portale z częściami i nic nie ma (albo nie wiem jak szukać) Audi A4 B6 2003 1,6 benzyna
-
-
- 5 odpowiedzi
- 8,1 tys. wyświetleń
-
-
witam ! mam problem z orginalnym radiem , bardzo słabo łapie stacie radiowe , co może być przyczyną ? nie chcę zmieniać na inne ,chcę mieć orginalne ! pozdrawiam !!!
-
- 3 odpowiedzi
- 8 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanie do Państwa. We wczorajszym dniu kupiłem Audi A4 B6 1.8T 163KM z 2002r Avant, sprzedawca (komis) zarzekał się że na 1000% jest to Tiptronic i nie sprowadza samochodów z Multitronikiem. Przez telefon jak i przy świadkach pytałem się jego wielokrotnie podczas zakupu czy napewno to Tip on że tak. W domu czytając na spokojnie przetłumaczone dokumenty ze Szweckiego na Polski wyczytałem że skrzynia to Variomatic czyli Multitronic. Jeżdząc samochodem jak i wracając nim 300km do domu przy wciskaniu gazu obroty szły do góry i w miarę prędkości opadały o 500 i dalej rosły tak ponoć działa Tiptronic, czuć również było delikatnie zmianę przechodzącą z biegu w bieg, jak i n…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 8 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanie a mianowicie... mam audi a4 b6 z 2002roku 1,9 TDI 130KM. nie mam komputerka tj nie pokazuje mi spalania itd. czy jest możliwość włożenia tego komputera np z innego audi a4 o tych samych parametrach. co musiałbym wymieniac??
-
- 1 odpowiedź
- 7,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Od dłuższego czasu zauważyłem, że turbo w moim AVF jest mokre. Troszkę poszperałem po necie i doczytałem, że to jeden z pierwszych objawów końca sprężarki. Narazie autko nie dymi, ale jest odczuwalny spadek mocy. Czy ktoś z was może, mi polecić zakład który się zajmuje regeneracją Turbo? W internecie jest tych firm całe mnóstwo, super się reklamują itp, ale jak się zaczyna czytać opinie na forach to człowiek sam nie wie co ma naprawdę myśleć. Druga sprawa czy demontaż turbiny można wykonać samodzielnie czy lepiej to komuś zlecić? Ostatnią sprawą jest jakiś zawór G75, który wyczytałem, że należy sprawdzić przy wymianie turbo. Gdzie on się znajduje i jak to sprawdzić…
-
- 2 odpowiedzi
- 7,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Ogólnie to odkąd mam B6 to zalewam ją olejem 5W40 Motul'a spełniający normę 505.01 (norma VW dla silników z pompo-wtryskami). Niestety ostatnio trochę mi Audiczka nawaliła i okazało się, że wytarty jest wałek rozrządu oraz szklanki co niby jest normalne w tych silnikach. Mechanik powiedział mi, że w sumie po co leję taki drogi olej bo wystarczy Castrol'a za stówkę z hakiem bo on taki zalewa i wszystko jest ok a po drugie co mnie bardziej zdziwiło to, że najlepiej to byłoby zalać olej 10W40. Wytarcie wałka i szklanek sugeruje, że autko ma już przejechane "parę" km i z powodu ogólnych większych luzów w silniku lepiej zalać półsyntetyk bo będzie lepsze smarowanie i będ…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,8 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanko dotyczące nowego włącznika, przełącznika czterech elektrycznych szyb .Mam zamiar kupić nowy na allegro: http://moto.allegro....2922385596.html, czy w/w przełącznikach są jakieś numery bo nie rozbierałem starego. Pozdrawiam
-
- 4 odpowiedzi
- 7,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam jest problem pobiera mi prąd. 1.Odłączyłem minus zamknąłem wszystko nawet klapę by było tak jak na postoju samochodu mierzyłem miernikiem i wyszło 0.11/0.12 A. 2.Ruszyłem na bezpieczniki tak samo zamknąłem auto ale ku mojemu zdziwnieniu światełko od awaryjnych po upływnie 30 sekund dalej się świeciło,i w pewnym momencie zgasło ale zaraz znowu się zaświeciło sprawdzałem bezpieczniki i taki sam prąd pobiera mi na klimatyzacji 0.12,czy jest to możliwe że ten prąd jest od tego światła.Akumulator po nocy stania ledwo co kręci. Proszę o pomoc bo mi już rece opadaja na początku myślałem że to wina akumulatora i podłaczyłem pod prostownik na 3,4h ale rano dalej to samo, z…
-
- 0 odpowiedzi
- 7,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam problem z tylnymi prawymi drzwiami. Otoz nie otwieraja sie od srodka. Z zewnatrz jest ok. Dodam ze zabezpieczenie przed dziecmi jest "wylaczone" (poprostu przekrecona blokada na drzwiach). Co moze byc problemem ? Mam wrazenie ze jak ciagne za klamke od wewnatrz to jest wiekszy luz niz na innych drzwiach.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 7,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam właśnie kupiłem a4 z 2003ri zauważyłem po deszczu wodę w kabinie po stronie pasażera dosyć sporo [szyberdachu nie mam].Co mam sprawdzić i jak.Z góry dziękuje
-
- 3 odpowiedzi
- 7,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Zepsul mi sie najprawdopodobniej zamek w schowku od pasazera audi a4 b6.Nie wiecie jak go wyjac?czy tez trzeba rozkrecac i wyjmowac caly schowek?
-
- 2 odpowiedzi
- 7,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Dzisiaj po przesunięciu fotela pasażera(dość mocnym) zaświeciła się kontrolka air bag. Nie mam narazie możliwości podpięcia pod vag. Zastanawiam się czy może jakiś kabelek się uszkodził albo kostka które są pod fotelem. Nie wiem czy są one od poduszek czy tylko od grzanych foteli. Z góry dzięki za odpowiedz .
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam ponownie. Odnośnie tematu... jak to w końcu z tym turbo? Moje audi to a4 b6 1.9tdi AWX Jeżdżę autem na codzien, mniej wiecej około 1500km miesięcznie. Wszystko jest ok. Spoko ale... Czasami (rzadko bo rzadko, ale jest) jest tak, że ta cała turbina już jakiś czas (5-10min) po rozgrzaniu silnika który trwa również jakiś czas (kolejne 5-10min) odłącza się przy 3500 obr/min. Po ponownym rozruchu wszsytko jest ok, turbo ciągnie do konca i problem nie powraca. Czy to jeszcze za mało czasu dla pełnej wydajności turbiny. Ile czasu potrzebuje zeby być pewnym, że podczas wyprzedzania się nie odłączy? Co może być przyczyną? Turbina była regenerowana pół roku temu. Od tej p…
-
- 4 odpowiedzi
- 7,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Na postoju czuć drgania (jakby bujanie) silnika/budy. Ostatnio odłączyłem akumulator na 2h przyczym wykasowały się jakieś podstawowe błędy z komputerka i po odpaleniu jakby nie drgało wcale..przez 5 min dopuki sie nie rozgrzał badziej.. słychać również lekkie stukanie na drążku zmiany biegów, kiedy przy odpalonym silniku na sucho wcisnę sprzęgło. Z góry dziękuje za odpowiedzi. Każda może być cenna. Pozdrawiam
-
- 4 odpowiedzi
- 7,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Od pewnego czasu mam problem z odbiorem radia i muzyki z płyt w mojej Audi. A mianowicie kiedy gra radio bądź płyta to dźwięk jest raz głośniej raz ciszej i tak na zmianę. Czym to może być spowodowane? miał już ktoś już taki problem w swoim samochodzie? pozdrawiam
-
- 6 odpowiedzi
- 7,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam O paru dni nie działają mi głośniki z tyłu i Sub. Może macie jakieś pomysły. Problem kiedyś się już zdarzył, ale usterka minęła po jednym dniu. Pozdrawiam
-
-
- 3 odpowiedzi
- 7,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć , pacjent A4 B6 2.0 FSI 150KM, falowanie obrotów na biegu jałowym , telepanie całym samochodem , jedyny błąd P1504. Audi OE 06D103221G 06F103217 Audi OE 06B 133 299 C Stawiam tylko na te 2 przewody ewentualnie gumy na kolektorze , czy ktoś miał podobny problem i go rozwiązał ?
-
- 1 odpowiedź
- 7,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam taki problem z audi a4 b6 1.9TDi 130KM 2002r AWX - od kilku dni samochód zaczął mi słabiej zapalać tzn. zaraz po odpaleniu tak jakby się dusił się i przez 2-4 sek. chodził tak jak byłby przyduszony i nawet bo dociśnięciu pedała gazu dochodził do 2-2,5 tys obrotów. Po około 4 sek. Odpalał i już wszystko było ok. Dziś rano podczas odpalania uruchamiał się tak jakby nie na wszystkich cylindrach( nie znam się ale takie mam wrażenie ponieważ bardzo trzęsło samochodem) po 5 próbie udało się odpalić, pojechałem do pracy po 8 godzinach ładnie odpalił wracając do domu pokazała się kontrolka od ESP i zaczęło trząść samochodem lekko i po chwili coraz mocniej. Wyłączyłem w…
-
-
- 11 odpowiedzi
- 7,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Ostatni zostałem szczęśliwym posiadaczem audi a4 b6 z silnikiem 1.6 benzyna. Niepokoi mnie tylko dziwne dźwięki. Na rozgrzanym silniku podczas puszczania gazu na biegu (3,4,5) lub po prostu przy przełączaniu biegów słychać dziwny świst, tarcie (jak się najedzie na linie dzielące jezdnie też podobnie słychać, według żony), i tylko gdy wskazówka obrotomierza spada z 3 tys - 1600 , poniżej tego zakresu cisza. Auto nie ma turbiny więc to nie turbina. Gdy jest na biegu jałowym to też to słychać. Dźwięk jak by z pod samochodu. Mechanik mówi że to raczej nie łożyska na sprzęgle i na biegach bo by było coś słychać także przy przyspieszaniu. No i jestem w …
-
- 1 odpowiedź
- 7,5 tys. wyświetleń
-
-
Padł mi głośniczek zamontowany w zegarach sygnalizujący miedzy innymi stan rezerwy paliwa. Czy jest możliwość demontażu zegarów bez zdejmowania koła kierownicy. Próbowałem go wczoraj wyciągnąć lecz poległem .Zdjąłem maskownicę odkręciłem dwie śruby , kierownicę opuściłem na maksa w dół i nic. Czy ktoś z kolegów mógłby udzielić mi rady jak to zrobić.pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 7,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Może temat już był poruszany, ale nic nie mogę znaleźć. Mianowicie jakie jest wlaściwe napięcie ładowania? Czy jest to tak jak w większości pojazdów 14,2V czy ewentualnie dopuszczalne jest inne. Przed chwilą założyłem nowy alternator Bosch i jak dla mnie to napięcie bez obciążenia na poziomie 13,9V jest za małe. dzięki za informacje i pozdrawiam
-
-
- 5 odpowiedzi
- 7,3 tys. wyświetleń
-
-
Od 2-3 miesięcy w mojej b6 avant słychać dziwne stuki dochodzące jakby z bagażnika.poczatkowo myślałem,że coś mi lata po bagazniku więc wyciągnąłem wszystko i problem nadal występował.sprswdzilem koło zapasowe i dobrze jest dokrecone.stuki występują jak najeźdźam na dziury lub jak jadę po bruku to wtedy jest naprawdę mocne walenie.dzwiek jest taki jakby bagażnik był niedomkniety i uderza jadąc po nierownosciach.sprawdzalem go i nie ma luzów .Zrobiłem próbę z kolegą to nawet trzymał nogami bagażnik siedzac w nim i bicie i tak było więc to nie leży problem po jego stronie.jakies pomysły co to może być?Amortyzatory?Kolegą który siedział z tyłu mówił,że wydaje mu się ,że dźwi…
-
- 2 odpowiedzi
- 7,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, kupiłem audi a4 z 2002r,nie świeci kontrolka poduszek powietrznych.Jaka może byćprzyczyna i co powinienem zrobić?Z góry dzięki za odpowiedz.
-
- 1 odpowiedź
- 7,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jak wymontować atrapę grilla z przedniego zderzaka?? Czy muszę sciągnąć cały zderzak ?? Proszę o pomoc. Pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 7,3 tys. wyświetleń
-
-