Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam mam pytanie samochód przy temperaturach -5 zaczyna mi słabo zapalać, wydaje mi się że świece dosyć długo się rozgrzewają... około 5-8 sekund. Zapala nie za pierwszym razem zakręcenia rozrusznikiem tylko za 2-3. Po odpaleniu z rury leci siwy śmierdzący dym. Moje pytanie jest takie co mam wymienić? Czy jeden pompowtrysk który wiem że nie jest najlepszym stanie czy świece żarowe? czekam na wasze opinie
-
-
- 3 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam mały problem z A4 avant z 2003r. silnik 1.9 TDI. Wczoraj musiałem wyciągnąć na pare minut akumulator. Po włożeniu go spowrotem chciałem sprawdzić czy wszystko gra i zaraz po włączeniu zapłonu świeci sie ESP i nie gaśnie. Dzisiaj poszedłem sprawdzić i dalej to samo. Sprawdziłem również bezpieczniki i są dobre. Co mogło sie stać przez glupie wyciągniecie akumulatora ?
-
-
- 3 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam użytkuję A4 1.8T i od paru dni zauważyłem, jakby autko przestało ciągnąć. Mianowicie do 3 tys obr. zaczyna pomału wciskać w fotel i wszystko jest ok, a gdy wskazówka przekroczy 3 tys obr jak ręka odjął, zero przyspieszenia jakbym jechał polonezem. Podejrzewam, że to z turbiną coś się dzieje. Czy to może być oznaka jej końca? Dodam że turbo jest już po regeneracji, na szczęście jeszcze na gwarancji.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 9,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mój problem chyba się trochę skomplikował. Otóż nie było dźwięku w radiu wiec poszukałem przyczyn i po ustaleniu przyczyn awarii (uszkodzone kable w gumie między drzwiami a słupkiem od kierowcy) postanowiłem poradzić sobie z tym sam. Żeby mieć lepszy dostęp wypiąłem kostkę ze słupka i połączyłem uszkodzone kable. Po podłączeniu kostki nie dziala nic w drzwiach kierowcy i pasażera. Co zrobiłem zle? Pozdrawiam
-
-
- 3 odpowiedzi
- 10,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam poważny problem. Otóż w mojej S4 B6 zgasły światła. Ale od początku. Wracając od rodziców z weekendu wszystko było w jak największym porządku. Po przejechaniu około 300 km zgasiłem silnik samochodu przedtem wyłączając światła. Po dwóch dniach włączyłem silnik i chciałem zapalić światła, ale tu Audi zrobiło mi psikusa. Po przekręceniu włącznika zapaliły się wyłącznie światła pozycyjne i nic więcej. Dodam że od razu sprawdziłem czy są światła drogowe i są! Sprawdziłem bezpiecznik tj bodajże ostatni górny słupek lewej strony. I też nic nie jest spalone. Dodam że sprawdziłem też kostki przy lampach i chyba wszystko gra. Czy ktoś miał taki problem? Potrzebuje pomoc…
-
- 2 odpowiedzi
- 9,1 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie Poszukuje prawidłowej wartości spalania w vcds -17-zestaw wskaźników \adaptacja \kanał 03 - korekta wskazań spalania zaczyna sie od 85 a kończy na 115 przeskok co 5 Posiadam silnik 2.0 ALT 130KM nie mogę dojść jaka wartość ustawić aby wskazywało prawidłowo na fis Cały problem pojawił się po wymianie modułu kierownicy i rozbudowie fisu o spalanie średnie i całkowite Jeżeli ktoś posiada kabelek i ten sam silnik wdzięczny byłbym za sprawdzenie i podanie prawidłowej wartości bo ja szukałem chyba wszędzie ale to czarna magia i wiedza to nieliczni Z góry dziękuje za pomoc i przepraszam jeżeli taki temat już był:)
-
- 2 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Panowie mam dziwne objawy w swoim autku ,a mianowicie podczas nawet dłuższej jazdy (300)km.temperatura na wskażniku nie wychyla się bardziej niż 70st.a po chwili spada na 50st, i tak cały czas.Codo ogrzewania to dziala,ale od strony pasażera dmucha gorące a od strony kierowcy zimne.Jeśli podwyższe temperature(od strony kierowcy) to przez chwile dmucha ciepłe a po chwili znów zimne.Macie pomysły co to może być? Termostat,czujnik,czy jeszcze coś innego.Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z zegarem w a4 b6 nie da się się go ustawić przyciskam mode i nie przechodzi w tryb ustawiania
-
- 2 odpowiedzi
- 6,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z alarmem a mianowicie. Dziś rano chciałem otworzyc samochod z pilota i nie moglem ,wiec otwarlem recznie kluczykiem i zalaczyl sie alarm.. . i tak jest za kazdym razem kiedy próbuje i nie skutkuje, alarm wyje jak glupi dopiero go wylacze jak zamkne drzwi. Samochód ma zamontowany dodatkowo immubilajzer i nie wiem o co biega jak wylaczyc alarm ? i otworzyc normalnie dzwi zeby sie nie wlanczal alarm
-
- 2 odpowiedzi
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Panowie. Mam dość dziwny problem ze swoim samochodem.. Może najpierw opowiem o zachowaniu silnika a mianowicie - czuć że zapłon wypada ale obroty nie falują. Im bardziej silnik się nagrzeje tym bardziej przy dodaniu gazu odczuwalne są szybkie i krótkie szarpania silnika ale tylko pod obciążeniem ( na biegu jałowym po dodaniu gazu silnik pracuje normalnie). Komputer pokazuje wypadanie zapłonu na 1 cylindrze podczas jazdy, i błąd klap w kolektorze dolotowym. Nie da się zaadaptować tych klap czy sterownika ( nie bardzo jestem w temacie) . Dolot został wyczyszczony przez osobę która zajmuję się silnikami FSI. Cewka, świece, kable, wtryski, sprawne. Może jest k…
-
- 2 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Od niedawna jestem posiadaczem A-4 1.9 tdi.Mam pytanie odnośnie temperatury silnika.Mianowicie silnik według wskaźnika nagrzewa się max. do ok. 60-65 stopni.Pomimo tak niskiej temperatury ogrzewania działa bez zarzutu.Powietrze jest ciepłe tak jak ma być.Czy doszukiwać się winy w termostacie, czy raczej w jakimś cz. temperatury?Z góry dzięki za pomoc.
-
- 2 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam szanownych forumowiczów. Chciałbym się dowiedzieć od osób obeznanych w temacie co to jest za część. Wygląda jak plastikowy trójnik. Do trójnika dochodzi jeszcze jedna cienka plastikowa rurka. Niestety połączenie tej rurki z trójnikiem pękło, ale jak już będę wiedział jak się nazywa ta część, to założę nowy temat, albo poszukam rozwiązania na necie. Pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Od dłuższego czasu zauważyłem, że turbo w moim AVF jest mokre. Troszkę poszperałem po necie i doczytałem, że to jeden z pierwszych objawów końca sprężarki. Narazie autko nie dymi, ale jest odczuwalny spadek mocy. Czy ktoś z was może, mi polecić zakład który się zajmuje regeneracją Turbo? W internecie jest tych firm całe mnóstwo, super się reklamują itp, ale jak się zaczyna czytać opinie na forach to człowiek sam nie wie co ma naprawdę myśleć. Druga sprawa czy demontaż turbiny można wykonać samodzielnie czy lepiej to komuś zlecić? Ostatnią sprawą jest jakiś zawór G75, który wyczytałem, że należy sprawdzić przy wymianie turbo. Gdzie on się znajduje i jak to sprawdzić…
-
- 2 odpowiedzi
- 7,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam jestem nowy na forum, więc proszę o litość Mam audiczke z moją kobietą jakieś 3 tygodnie i mamy do Was pare pytań: 1 Mamy navigation plus i bardzo często gubi odbiór radia, jest szum, szukamy częstotliwości, czasami jak stoimy w naszym mieście to wyszuka pare stacji ale podczas jazdy gubi wszystko i nie ma radia:( co mam zrobić? sprawdzić wzmacniacz radia? podłączenia jakieś? 2 Nie ma zmieniarki w samochodzie:( gdzie można kupić? jaki model? na allegro nie ma a jak są to pojedyncze sztuki których nie jestem pewien. Z tego co wiem powinna być w bagażnikiu? 3 Gdy naciskam przycisk na kluczyku do otwierania bagażnika to leciutko sie uniesie jakiś 1cm to normalne? Nie …
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Zepsul mi sie najprawdopodobniej zamek w schowku od pasazera audi a4 b6.Nie wiecie jak go wyjac?czy tez trzeba rozkrecac i wyjmowac caly schowek?
-
- 2 odpowiedzi
- 7,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Dzisiaj stojąc na skrzyżowaniu,zwróciłem uwagę na sedana A4 B6 2.5 tdi z dwoma końcówkami wydechu. Ciekawie to wygląda szczególnie zimą Nie była to wersja AWD (quattro). Zastanawiam się, czy wydech wersji z przednim napędem FWD 2.5tdi pasowałby do A4 B6 1.9tdi również os-ki FWD? Standardowo jak oglądałem tył sedana jest tam zaslepinoe miejsce na drugi wydech: Plastikowa płyta ochronną w miejscu, gdzie ewentualnie jest prawa puszka końcowego tłumika. Pytanie do forumowiczów: Czy taka przeróbka jest możliwa? Czy ktoś wykonywał podobną operację implantacji podwójnego wydechu do pojedyńczej wersji dieslowskiej? Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Jako, że od niedawna jestem posiadaczem a4 b6 2003r prosiłbym o pomoc w skasowaniu serwisu.Zainstalowałem polskiego VAG-a 4.9.Połączyłem się z autkiem i weszłem w zakładkę licznik.Dalej po wejściu w opcje kasowania licznika otwiera mi się okienko z zakładkami olej, Ispekcja 1, Inspekcja 1, Inspekcja 2.Na wszystkich kanałach wyświetla mi się 0.Klikając w poszczególne zakładki nic się nie dzieje i serwis się nie kasuje.Proszę o pomoc bo być może coś robę źle.
-
- 2 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam panowie mam taki problem ze swoim Audi A4 b6 2.0 Alt mianowicie gdy auto postoi kilka godzin silnik jest zimny po odpaleniu skacze na obrotach, gaśnie, coś pod maską szczeli po następnej próbie dzieje się tak samo lecz gdy po gazuje go utrzymując obroty po jakieś 3minutach zejdzie z ssania wskakuje na normalne obroty wszystko mija i jest git i tak za każdym razem gdy jest zimny dodam że po odpieciu przeplywomierza przed odpaleniem gdy jest zimny odpalam i zachowuje się normalnie lecz gdy go podepne objawy zaraz wracają! Myślałem więc ze przepływka jest walnieta kupiłem nowa z Boscha o tych samych numerach dalej to samo wymieniłem też czujnik położenia wału Bosch, …
-
- 2 odpowiedzi
- 13,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam ! W moim aucie jakis czas temu przestal dzialac sygnal dzwiekowy powiadamiajacy o zostawionych wlaczonych swiatlach, rezerwie czy np informujacy o niskim poziomie oleju w silniku. Nie bardzo wiem czy to moze byc wina ktoregos z bezpiecznikow czy jest tam jakis glosniczek ? Nie przeszkadzalo mi to za bardzo az do momentu, kiedy rozladowal mi sie akumulator po zostawieniu auta na wlaczonym kierunkowskazie. Dzieki serdeczne za kazda informacje
-
- 2 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Od 2-3 miesięcy w mojej b6 avant słychać dziwne stuki dochodzące jakby z bagażnika.poczatkowo myślałem,że coś mi lata po bagazniku więc wyciągnąłem wszystko i problem nadal występował.sprswdzilem koło zapasowe i dobrze jest dokrecone.stuki występują jak najeźdźam na dziury lub jak jadę po bruku to wtedy jest naprawdę mocne walenie.dzwiek jest taki jakby bagażnik był niedomkniety i uderza jadąc po nierownosciach.sprawdzalem go i nie ma luzów .Zrobiłem próbę z kolegą to nawet trzymał nogami bagażnik siedzac w nim i bicie i tak było więc to nie leży problem po jego stronie.jakies pomysły co to może być?Amortyzatory?Kolegą który siedział z tyłu mówił,że wydaje mu się ,że dźwi…
-
- 2 odpowiedzi
- 7,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim mam takie pytanie jeśli silnik jest uruchomiony i jak odkręcimy korek wlewu oleju to powinno być spokojnie czy jest ciśnienie powietrza że wygląda jakby miało przedmuchy na pierścieniach. jest to silnik 1.9 TDI 130 koni. Zaznaczam że z rana nie ma problemu z paleniem nawet jak stał cały dzień na mrozie 17 stopni wiec to chyba nie pierścienie. Jeden mechanik powiedział że silnik do remontu a drugi że tak powinno być bo taka jest konstrukcja tego silnika. Bardzo proszę podzielcie się informacją czy u was jest tak samo.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. dziś rano wsiadam do auta i po pierwszym strzale zapalił, z tym ze zgasł po 5-7 sekundach. próbowałem tak kilka razy i to samo po dłuższej przerwie około 10 minut musiałem go trochę pokręcić żeby odpalił ale tusz po tym zgasł! zdjąłem dodatnią klemę z akumulatora z nadzieja ze komputer się zresetuje i może to coś da! Po założeniu klemy.. i probie odpalenia dalej to samo, dodam ze po restarcie kompa teraz się świeci non stop kontrolka ESP.to jest A4 B6 1.9 TDI 130km 2001. może wie ktoś o co chodzi?? dziś Wigilia i nie wypada dzwonić po mechanikach.
-
- 2 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
witam.Dzisiaj jak wymieniali mi uszczelniacze na PD a na koncu diagnozowali wszystko Vagiem pokazło bład 464c,Jednak nie pokazywało opisu bledu tylko "usterka nieznana".BYłem jeszcze u paru innych mechanikow ktorzy maja najnowsze oprogramowanie ale zaden nie wie co ten Bład oznacza bo program nie pokazuje opisu,jeden tylko powiedział ze kiedys sie spotkał z takim samym błedem i nie wie czy dobrze pamieta ale bład pokazuje od poduszki silnika. Spotkaliscie juz sie z takim błedem? Z gory dzieks
-
- 2 odpowiedzi
- 6,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam taki problem, spaliła mi się żarówka stopu (lewa). Wiem jak wyjąć lampę ale była klejona i mam problem z wyciągnięciem jej z błotnika (po odkręceniu śrubki w boku bagażnika). Właśnie te plastikowe bolce lampy co wchodzą w błotnik były klejone. Nie chcę ich połamać i zastanawiam się czy po zdjęciu tapicerki w bagażniku da się wsadzić rękę do błotnika żeby je spróbować wypchnąć od środka. Czy moglibyście podpowiedzieć jak zdjąć boczną, lewą tapicerkę bagażnika ? Dzięki i pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 17,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, miałem takie błędy: Address 46 ------------------------------------------------------- Controller: 8E0 959 433 AS Component: Komfortgerát T01 1210 Coding: 06976 Shop #: WSC 63351 9 Faults Found: 01331 - Door Control Module: Driver Side (J386) 49-00 - No Communications 01336 - Data Bus for Comfort System 80-10 - Single-Wire Operation - Intermittent 01331 - Door Control Module: Driver Side (J386) 80-00 - Single-Wire Operation 00912 - Window Regulator Switch: Front Left (E40) 27-10 - Implausible Signal - Intermittent 00913 - Window Regulator Switch: Front Right Driver (E81) 27-10 - Implausible Signal - Intermittent 01559 - Drivers Door 59-10 - Can't Unlock - Intermitt…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-