Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam.Czytam post o akumulatorach do 1.9tdi 2003 ale u mnie jest trochę inna sprawa bo potrzebuje akum.który wytrzyma na dłuższych postojach tzn. auto stoi w tygodniu a jeżdzi może ze dwa dni w tygodniu.Zaproponujcie coś przyzwoitego tak do 350zł max.pozdrawiam
-
-
- 5 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
wiyam posiadam a4 2003r kombi mam go od niefawan i od poczatku nie dzialala tylna wycieraczka tzn tylko spryskiwacz nie dzialal rozebralem tylna klape i wyczyscilem dysze i teraz dzial ale kapie z tego mechanizmu a dokladnie z tego plastikowego kwadracika co jest do niego podlaczony wezyk a on jest polaczony z kaapka mechanizmu i nie wiem czy szukac nowej klapki bo calego silniczka nie chce kupowac prosze o pomoc
-
-
- 5 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
witam Jak bym mógł to proszę o informacje czy Wy też tak macie u siebie. A4 / 96 kW 1.9tdi - podczas jazdy w takich warunkach jak ostatnio mamy tzn. temperatura poniżej -10 st.C silnik osiąga tem. załóżmy 90 st. i niby jest ok, ale po zatrzymaniu i pracy silnika na biegu jałowym czy to w korku czy na chwile na światłach, temperatura silnika w oczach spada. Dzieje się tak w sytuacji jak ogrzewanie jest w trybie auto, jak zmienię na ręczne sterowanie i zmniejszę intensywność nadmuchu lub wyłącze całkowicie to temperatura utrzymuje się na niezmienionym poziomie lub nieznacznie spadnie, ale w trbie auto przechłądza silnik i to bardzo. Termostat w zeszłym sezonie zimowym wy…
-
-
- 5 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, dzieje się tak w momencie kiedy samochód jest zamknięty (nie mam alarmu- tylko centralny zamek). Podpiąłem miernik, wyprowadziłem kabelki na zewnątrz, pozamykałem wszelkie drzwi i klapy, zamknąłem centralnym i czekałem. Prąd po ok. półtorej minuty spadł do 0,05A a kilka chwil później do 0.01A. Z tego co mi wiadome to tak powinno być już cały czas. Otóż nie... po 4-5 godzinach trójkąt od awaryjnych zaczyna migać w cyklach: 5s świeci, 1s nie świeci i tak w kółko. W momencie gdy trójkąt świeci to pobiera prąd ok 0,7-0,8A. Rozłączyłem obwód (bez otwierania samochodu z centralnego) poprzez odłączenie przewodu od miernika. odczekałem kilka minut i podłączyłem jeszcze …
-
- 5 odpowiedzi
- 14,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim Mam takie pytanko jak mogę sprawdzić kolor mojego samochodu gdzie on jest napisany? Mam uszkodzony zderzak i chciałbym kupić lecz nie wiem jaki mam kod lakieru. czy po numerze Vin sprawdzę. Mam kartę z danymi ale w punkcie : Farbe das Fahrzeugus jest napisane Grau 5B5B czy to jest kod lakieru wszyscy np. na allegro podają inne i nigdy nie spotkałem się z takim oznaczeniem. Proszę jak coś będziecie wiedzieli dajcie znać. pozdrawiam
-
-
- 5 odpowiedzi
- 14,9 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z hamulcami w samochodzie żony Audi A4 B6 2001r 1.9Tdi 130KM. Mianowicie wsiadam do niego chce wdusić pedał hamulca a tu nic, ani trochę nie wcisnę, jest poprostu twardy. Czego winą jest ta usterka ? Czy to serwo ? Czy coś innego ? Chcę zwrócić uwagę że problem pojawił sie dopiero teraz gdy nadeszły mrozy, wcześniej problem nie istniał wcale... Czy ktoś pomoże ?
-
-
- 5 odpowiedzi
- 22 tys. wyświetleń
-
-
Witam poszukuję po polsku książki serwisowej do audi a4 b6 lub sam naprawiam audi a4 b6... kiedyś miałem w elsawin bazę polską ale po polsku to było tam zaledwie kilka kartek reszta po niemiecku czy angielsku już nie pamiętam... jeśli ktoś do elsawin bazę w 100% polską to bardzo by mi się przydała...
-
- 5 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
mam takie pytanko bo nie zapala sie mi kontrolka od zapiecia pasow i co to oznacza czy auto bylo bite i zostalo to wylaczone ?? czy moze cos innego ??
-
-
- 4 odpowiedzi
- 9 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Moj problem polega na tym ze gdy przegonie samochod czyli dostanie troche w deche dzieje sie taka rzecz,dodam ze jezeli jezdze spokojnie wszystko jest ok,ładnie ciagnie. problem polega na tym ze jezeli juz samochod dostanie w pedał,robi sie jakby turbodziura miedzy 1800-2000tys obrotow.Moge wcisnac gaz do konca i samochod i tak przy tych obrotach traci moc a od 2tys ciegnie normalnie jak zawsze.Dzieje sie tak za kazdym razem kiedy jezdze energicznie(szczegolnie 4 bieg miedzy 3-4 tys obrotow,nie mam komputera by wysłac wam logi,a w okolicy mamy słabych mechanikow i boje sie oddawac im samochodu:(Samochodem jezdze od 2 miesiecy wiec nie wiem jaka miało przeszlosc Bard…
-
- 4 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam forumowiczów szukam info na temat regulacji drzwi konkretnie drzwi od kierowcy w czasie jazdy słysze świst wiatru drzwi lekko opuszczone i nie domykaja sie od reki trzeba mocniej pchnąć wszelka pomoc mile widziana pozdro
-
-
- 4 odpowiedzi
- 37,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Problem polega na tym, że wspomaganie wydaje niepokojące dźwięki. Przy puszczonej kierownicy bez gazu delikatnie wyje a jak delikatnie kręcę w lewo czy w prawo to cichnie. Gorzej jak wzrosną obroty do ok 2000 to już wycie jest głośniejsze i tym bardziej przy kręceniu kierownicą. Dodam, że pomimo tego wycia wspomaganie działa normalnie bez problemów. Czyżby pompa wspomagania do wymiany ?? Płyn w zbiorniczku jest strasznie mętny i jakiś szarawy więc może problemem jest właśnie on ... tylko szkoda zalewać nowym płynem jak to nie pomoże. W przypadku wymiany pompy co polecacie regenerację czy wymianę na nową ? Koszt jednego i drugiego (ok 500-600zł) chyba podobny tylko z…
-
- 4 odpowiedzi
- 8,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Dzisiaj wziąłem autko na kanał i zauważyłem, że prawy wahacz jest schlapany jakimś płynem. Nie wiem czy to olej czy płyn hamulcow bo jest tam kupę brudu. Macie jakieś pomysły co to może być i skąd się leje? W piątek daję auto na wymianę rozrządu i pewnie mechanik powie co jest nie tak, ale dopiero kupiłem to auto i boję się, że to mi nie da spokoju przez najbliższe dwa dni. pozdrawiam i proszę o pomoc
-
-
- 4 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam zamierzam kupić świece żarowe do mojego Audi A4 B6 1.9 TDi 2002r AWX zamierzam kupić beru bo to podobno są dobre http://allegro.pl/swieca-zarowa-beru-1-9-tdi-vw-audi-seat-skoda-alfa-i2938793844.html http://allegro.pl/swiece-zarowe-skoda-audi-seat-1-9-tdi-beru-gn855-i2928014910.html w aukcji opisują że i ta i tak jest dobra do mojego audi a wyglądają zupełnie inaczej. Co to ma znaczyć? Proszę o pomoc w doborze świec
-
- 4 odpowiedzi
- 6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Jak to na urlopie bywa auto troszkę kaprysi . Odpalam silnik i po kilku sekundach gaśnie, bez znaczenia zimny czy ciepły. Problem nie jest stały, występuje sporadycznie, jednak denerwuje. Dzisiaj rano uruchomiłem silnik, odpalił za pierwszym razem, nie reagował natomiast na wciśnięcie pedału gazu. Z wydechu wydobywały się tylko kłęby czarnego dymu. po zgaszeniu i ponownym uruchomieniu wszystko wrócił do normy. po tym incydencie odwiedziłem miejscowego mechanika, podpięcie pod kompa i.... zero błędów w sterowniku silnika, immobiliser też bez błędów. Wszystkie czujniki temp. wskazują prawidłowe wartości, filtry wymieniane w listopadzie zeszłego roku, przepustnica czy…
-
- 4 odpowiedzi
- 17,6 tys. wyświetleń
-
-
Hej Wszystkim. Sprawa taka. Noszę się z zamiarem zamontowania instalacji gazowej w B6 1.8T Avant. Nic nie wiem w tej sprawie, poza tym, o czym przed chwilą wspomniałem. Prosze Was o wsparcie merytoryczne, czyli jaką polecacie? gdzie? i za ile? Jeżeli zasmieciłem forum to sorry, lecz nie znalazłem podobnego tematu. Z góry dzięki za odpowiedzi Wciąz na poczatku przygody z Audi Yastel
-
- 4 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam was. Planuje wymienić w moim Audi A4 B6 kierownice z 4-ramiennej na 3-raminną. Na co muszę uważać i na co zwracać uwagę?
-
-
- 4 odpowiedzi
- 9,2 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanko dotyczące nowego włącznika, przełącznika czterech elektrycznych szyb .Mam zamiar kupić nowy na allegro: http://moto.allegro....2922385596.html, czy w/w przełącznikach są jakieś numery bo nie rozbierałem starego. Pozdrawiam
-
- 4 odpowiedzi
- 7,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, przymierzam się do zakupu Turbo timera, wydaje mi się że to przydatne urządzonko dla posiadaczy silników z turbiną. Czy ktoś z Was ma u siebie zamontowane takie coś lub słyszał jakieś potwierdzone informacje na temat Turbo Timera? Najważniejszym moim pytaniem jest czy w momencie gdy silnik jeszcze chodzi po wyjęciu kluczyka czy idzie zamknąć auto z pilota? Mam na myśli Turbo Timer za ok 150 zł. Moje auto to A4 B6
-
- 4 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam takie pytanko dzisiaj rzuciło mi się w oczy że po prawej stronie (z tej to jest turbina) w górnej części gdzie jest to co dodaje się gazu zwie się chyba przepływomierzem pojawił się delikatny olej to dokładnie z tej rury co jest od przepływomierza do silnika czy to poważne coś czy nie mam się czym przejmować. proszę o info pozdrawiam.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 14,6 tys. wyświetleń
-
-
Czesc wsyzstkim, Krotkie pytanie czy ktos mial stycznosc z wymiana osuszaczy klimatyzacji? Czy to prawda, ze zaleza sie ich wymiane co 2 lata? Moglby sie ktos wypowiedziec w tej kwestii? Dla tych co o tym nie slyszeli: Niektorzy pisza, ze nie trzeba wymieniac co kazdy serwis klimatyzacji, jesli klimatyzacjia dziala poprawnie i nie bylo uszkodzen mechanicznych. Myslicie, ze warto sie tym zainteresowac? Z gory dzieki, pozdrawiam, m@urycy
-
-
- 4 odpowiedzi
- 17,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam Audi A4 b6 i mam pytanie czy jest jakaś regulacja sprzęgła oraz co oznacza, że sprzęgło bierze już pod samym końcem czy to oznacza, że się kończy ???? POMOCY
-
-
- 4 odpowiedzi
- 8,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Proszę o pomoc w odkryciu przyczyny błędów. Objawy: "ginące" kierunki i wycieraczki, zapalająca się kontrolka ESP i ABS, czasami nie działał także centralny z pilota. Jeżeli to może mieć znaczenie to kierownica jest bez sterowania, brak pełnego FIS i tempomatu. Błędy jakie pokazał VAG COM (domyślam się, że błąd 532 może być związany z odłączeniem akumulatora?): 2 DTC's Found: 01315 - Transmission Control Module 49-00 - No Communications 00466 - Control Module for Steering Column Electronics (J527) 49-10 - No Communications - Intermittent 3 DTC's Found: 01826 - Sensor for Steering Angle (G85): Voltage Supply Terminal 30 35-00 - - 00778 - Steering Angle Se…
-
-
- 4 odpowiedzi
- 12,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie jak ściągnąć ta plastikową nakładkę na oparcie siedzenia kierowcy ( tą z taką siatką na drobiazgi, w nogach pasażera z tyłu) ponieważ wyłamały mi się te oba zaczepy od dołu i tylko coś trzyma ją od góry a nie chce ciągnąć na siłę żeby nie uszkodzić tego plastiku. oglądałem w ETCE schemat ale nic mi on nie mówi ;/ proszę o jakiś opis/ porady bo nie mogę nigdzie znaleźć tego w necie ;/
-
-
- 4 odpowiedzi
- 16 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich.Chciałbym w swojej asce załozyc ksenon gdyz nie mam orginalnego.Ogolnie przez zarowki nic nie widze na drodze,probowałem juz wiekszosci zarowek i nic nie daje takiego efektu zebym był zadowolony z widocznosci na drodze.Tak jak juz wspomniałem chciałbym załozyc ksenon,nie koniecznie z jakiegos dziadostwa.Moze ktos z was zakładał w swoim autku?Macie jakies propozycje jaki kupic zeby był zywotny?druga sprawa jest taka ze pare osob mi mowiło ze jezeli załoze ksenon bedzie mi pokazywac ze mam spalona zarowke.Czy to prawda?jezeli bedzie wyswietlac mozna oszukac jakos komputer zeby sie nie pokazywało?prosze o porade.pzdr
-
-
- 4 odpowiedzi
- 6,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich chciałem się zapytać czy ktos może zetknął się z podobnym problemem, mianowicie podczas jazdy na równej nawierzchni dochodza dziwne pukające dźwieki z przedniej prawej strony. jeżeli chodzi o części zawieszenia to raczej nie powinna to byc przyczyna, auto jest po przeglądzie. dodam tylko, że pukanie można najczęściej odczuć puszczając nogę z gazu i przy niewielkich prędkościach 50-60 km/h. zdażyło mi sie zaliczyć kilka dziurek na drodze, bo nie sposób niektórych ominąć być może to mogło mieć wpływ na pukanie. Jesli ktoś kiedys zetknął sie z podobnym problemem bedę wdzięczny za pomoc
-
- 4 odpowiedzi
- 7,2 tys. wyświetleń
-