Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam!!! Mam problem z przełącznikami opuszczania i podnoszenia szyb od strony kierowcy. Mam 4 szyby w elektryce, tylnie opuszczają się i podnoszą bez najmniejszego problemu przednie już nie zawsze. Dodam, że nie działa mi opuszczanie i podnoszenie do końca (jak puszcze przycisk to się szyba przeważnie zatrzymuje). Kolega doradził, żby rozebrać i wyczyścić przełącznik bo pewnie napchało tam się brudu i naskórka. Moje pytanie brzmi czy ma racje i to jest kwestia wyczyszczenia czy lepiej kupić nowe bo już te się wypracowały a może nie w przełącznikach jest problem? pozdrawiam
-
-
- 3 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim. posiadam samochód od grudnia i dzisiaj chciałem pojechać na ryby no i zabrałem wędki i zabieram się do pakowania sprzętu i zonk tylne siedzenie się nie rozkłada. Czy były modele że nie rozkładała się tylna kanapa? Bo jak chyba taki mam. proszę o informację.
-
- 1 odpowiedź
- 9,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam! wczoraj przepaliły mi się żaróweczki od podświetlania tablicy rejestracyjnej, wiec myślę sobie kupie nowe i wymienię! zerknołem na wkręty od kloszy żarówek zauważyłem, że łebki tych wkrętów są pozrywane i nie idzie ich w żaden sposób odkręcić, wiec nasuwa mi się pytanie do Was koledzy i koleżanki czy można się dostać do takowych żaróweczek zdejmując tapicerkę z klapy bagażnika?? Bo nie wiem czy jest sens się za to zabierać, a jeśli jest taka opcja to fajnie by było jak by ktoś dysponował jakimś schematem? AUDI A4 B6 2001 Dzięki i pozdrawiam
-
-
- 6 odpowiedzi
- 27,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam A4 1,9 tdi 130. Po pierwszym odpaleniu samochodu odczuwam drgania. Wiem na pewno,ze uszkodzona jest poduszka pod silnikiem, ale nie wiem czy to jest ta przyczyna. Po kolejnych odpaleniach drgan nie ma. dzieki za ewentualna odpowiedz
-
-
- 3 odpowiedzi
- 9,2 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanko czy ktoś wie na jakiej zasadzie polega przeróbka przodu B6 na B7 chodzi mi o to co by trzeba wymienić i czy są jakieś firmy które się tym zajmują.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 25,1 tys. wyświetleń
-
-
witam klubowiczów.. drodzy Państwo pilnie poszukuje instrukcji obsługi radyjka Symphony II... pomóżcie może ktoś wie gdzie znaleźć oczywiście w polskiej wersji... pozdrawiam Kuba
-
- 0 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
mam taki maly problemik i nie mam pojecia co to moze byc bo np jak jade przez wioske lub gdziekowlwiek gdzie trzeba zwolnic po minieciu i dodaniu dosc ostro gazu wlacza sie tylna wycieraczka niezawsze ale nieraz tak czy wie ktos co to moze byc z gory dzikei za odp
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam! pojawiła mi się na kompie żółta kontrolka tj kółko i ma po bokach po 3 pionowe kreski w książce jest odnosnik do tego znaku:bremsbelag verschlissen. z tego co wiem to jest cos z hamulcami, ale jak ugryzc temat od czego zacząć? wymienic klocki hamulcowe? wydają sie jeszcze niezłe. czy tez moze to wina kompa? bardzo bede wdzieczny za pomoc. dodam ze to audi a4 b6 131 km 2002r pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 14,5 tys. wyświetleń
-
-
Pilnie potrzebuje oryginalny katalog części zamiennych
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam jak sie sklada oparcie tylnej kanapy ?? dzieki za info
-
- 1 odpowiedź
- 5,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam was serdecznie . Mam pytanie, mianowicie dziś przez przypadek przy zamkniętym aucie sprawdziłem czy klapka wlewu paliwa jest zamknięta i o dziwo niestety nie . Nie mam różowego pojęcia dlaczego ... przecież się zamykała . Może znacie przyczynę tego . Proszę o rady za które serdecznie dziękuję.
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam audi A4 1.9 tdi 130 km z 2002r. W zimie przy -15 pali na dotyk, a gdy temperatura jest na plusie to muszę trochę pokręcić zanim odpali. Słabo pali też jak jeszcze jest ciepły silnik zgaszę autko i znów zapalam. Czy ktoś wie jaka może być przyczyna
-
-
- 8 odpowiedzi
- 12,4 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z oświetleniem wnnnnnnetrza w A4 B6 z 2001 roku. Podczas otwierania prawych drzwi przednich nie świeci oświetlenie wnętrza. Pozostałe drzwi włączają oświetlenie bez zarzutu. Może ktoś mi coś doradzi, czy muszę udać się do serwisu?. Z góry dziękuję.
-
-
- 9 odpowiedzi
- 21 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Muszę wymienić w moim audi 2.4L V6 świece zapłonowe i polecono mi NGK. Bardzo proszę o pomoc i sugestię jakie mają to być świece, chodzi mi o jakiś dokładny symbol świec NGK żebym wiedział co zamówić. Dziękuję i pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 6,3 tys. wyświetleń
-
-
-
wiyam posiadam a4 2003r kombi mam go od niefawan i od poczatku nie dzialala tylna wycieraczka tzn tylko spryskiwacz nie dzialal rozebralem tylna klape i wyczyscilem dysze i teraz dzial ale kapie z tego mechanizmu a dokladnie z tego plastikowego kwadracika co jest do niego podlaczony wezyk a on jest polaczony z kaapka mechanizmu i nie wiem czy szukac nowej klapki bo calego silniczka nie chce kupowac prosze o pomoc
-
-
- 5 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
witam posiadam w aucie lampke ktora oswietla dywanik pasazera ale nie swieci zarowke zmienilem i nic a z tego samego kabla idzie prad do zarowki w schowku i normalnie swieci i tez sie nie plai lampka z tylu w bagazniku chy na to sa osobne bezpieczniki prosze o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
witam wie ktos od czego i jak to zlikwidowac parowanie lamp u mnie sa obie tylne zaparowane w swiatle wstecznym dzieki za pomoc
-
- 1 odpowiedź
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Postanowiłem podzielić się swoim przypadkiem! Otóż ponad rok temu kupiłem auto i z czasem zaczął pojawiać się u mnie spadek mocy i auto przechodziło w tryb awaryjny. No to co? Mechanik, diagnoza, oczywiście turbina bagatela ponad 1000 zł ale jak trzeba to trzeba. Dodam że nie uprawiam psj i lubię przycisnąć w trasie żeby przedmuchać silnik. Odebrałem auto wszystko OK. Po kilku miesiącach sytuacja znowu się powtarza auto znowu łapie tryb awaryjny! No to co powrót do warsztatu, turbo oczywiście na gwarancji podłączyli pod kompa ale jednoznacznie nic nie pokazywało, coś tam pewnie robili postał u nich trzy dni, odbieram i niestety, dalej to samo! Wkurzyłem się stra…
-
- 0 odpowiedzi
- 6,8 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim. Mamy takie pytanko. Jeśli mam włączone na bocznym kokpicie ogrzewanie w trybie AUTO to znaczy że jeżdżę cały czas na klimatyzacji? i więcej mi pali? Druga rzecz jak mam ustawić żeby nie jeździć na klimatyzacji a żeby ogrzewanie normalnie działało i ciepłe powietrze pobierane było z silnika? Proszę o radę jak należy to ustawić.
-
-
- 6 odpowiedzi
- 14,4 tys. wyświetleń
-
-
Cześć mam taki problem nie świecą mi lampki w drzwiach czy włącza się gdzieś te światełka czy nie.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich .Mam taki problem :zimową porą poniżej -7 stopni mam problem z odpaleniem silnika ,a jak zapali to chwilę silnik chodzi nierówno.proszę o pomoc i z góry dzięki :siema:Byłem u mechanika i na kompie sprawdził świece powiedział ,żę są ok.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, zakupiłem jakiś czas temu kabel do diagnostyki VAG za ok. 60zl i dostałem do niego program VWTOOL. Łączyłem się z kilkoma modułami (hamulce, ogrzewanie, immobiliser, wskazniki ...)jednak nigdy nie mogę połączyć się z modułem silnika, skrz. biegów np. na czym mi trochę zależy. Próbowałem instalować różne programy VAG-COM 311.2 czy w wersji 409 i nie wykrywa interfejsu. Czy ma ktoś może jakiś pomysł co może być przyczyną braku połączenia z tymi modułami ? Dziękuję i pozdrawiam, Patryk
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
-
Hej, Mam taki maly problem. Po odpaleniu samochodu i przejechaniu paru km i nacisnieciu pedalu hamulca zapalają się na desce kontrolki ABS ESP, plus do tego mrygajaca kontrolka świec żarowych. Wiecie moze co to za bledy wyskakuja. poczytałem troche i dowiedziałem sie że podobno jest to czujnik położenia pedału hamulca? spotkiliście się może z takim błędem??? Proszę o pomoc.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 10,5 tys. wyświetleń
-