Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Czesc, Sluchajcie od paru dni mam taki problem: - podczas jazdy, jak silnik jest pod obciazeniem nawet lekkim (jazda pod mala gorke czy podjazd gdzies tylem) jak dodam gazu, puszcze noge z pedalu, jak obroty zaczynaja spadac mam dziwny halas, chrobotanie/zahaczanie polaczone z szumem (zawsze trudno opisac dzwiek). Zazwyczaj pojawia sie, jak samochod jest nierozpedzony, przy 1100, 1200 obrotow/min daje gaz, samochod sie pomalu rozpedza, a jak zdejme noge z gazu slychac w/o dzwiek. Samochod ma juz 157 tys. rozrzad byl wymieniany na 116 tys, jeszcze potwierdze, ale pompa wody byla wymieniana jak mi sie wydaje (do sprawdzenia). Zastanawiam sie, co to moze byc? Czy jakies lozy…

• Upvote
    • 45 odpowiedzi
    • 47,6 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez lezik,

Witam Wszystkich. Mam problem (Audi A4 B6 2002 rok w 2000 l benzynie)na 1000 km bierze 250 - 300 ml oleju. Jaka jest tego przyczyna, czy to jest normalne w tym silniku, czy zacząć od wymiany uszczelniaczy zaworowych

• 12 odpowiedzi
    • 44,1 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez avi9,

Witam!! jestem posiadaczem A4 b6 1.9 tdi 130KM i ostatnio kolega zaproponował mi załozenie cipa. podnosi to moc silnika do 160KM i podobno tez obniza spalanie!! i moje pytanie to czy nie jest to szkodliwe dla silnika?? czy czasem nie skróci to jego zywotnosci?? albo czy mogą byc przez to jakies problemy??

• Upvote
    • 7 odpowiedzi
    • 43,3 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez iareczek,

witam czy posiada ktoś znaczenie wszystkich kontrolek w Audi A4 B6 na liczniku i co one oznaczają?

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 42,3 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez seba1980,

Witam Mam takie pytanko, mianowicie kupiłem fotelik dla mojego syna i posiada on możliwość zamontowania w systemie ISOFIX, niestety przekopałem całą tylną kanapę w mojej A4 i znalazłem tylko dwa otwory gwintowane pomiędzy oparciem, a kanapą. Czy ktoś może mi podpowiedzieć gdzie ewentualnie mógłbym zakupić niezbędne elementy? Na ALLEGRO znalazłem coś takiego ale do Forda Focusa, wygląda to na kawałek wyprofilowanej blachy przykręcanej na dwie śruby więc nie powinno być problemu z samodzielnym montażem, TYLKO GDZIE TO DOSTAĆ?

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 37,7 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez klabbe21,

Witam forumowiczów szukam info na temat regulacji drzwi konkretnie drzwi od kierowcy w czasie jazdy słysze świst wiatru drzwi lekko opuszczone i nie domykaja sie od reki trzeba mocniej pchnąć wszelka pomoc mile widziana pozdro

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 37,3 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez yopuss,

Witam!!! Ostatnio zabrałem autko na diagnostykę komputerową i okazało się, że jest problem z dawką paliwa. Diagnosta powiedział mi, że silnik dostaje nierównomierne dawki. Polecił wymianę filtru paliwa i sprawdzenie instalacji paliwowej czy jakiegoś lewego powietrza nie łapie po drodze. Możecie mi powiedzieć jak się wymienia filtr paliwa (w skodzie na beznzynie wyciągnąłem stary i wsadziłem nowy, a tutaj nie wiem czy nie trzeba jakoś inaczej np. zalać go przed podłączeniem itp.), druga sprawa gdzie w B6 filtr się znajduje i po trzecie ewentualnie jak łapie lewe powietrze to gdzie szukać? Na diagnostyce wyszło jeszcze, że poduszka pod silnikiem jest już zużyta i nie wiem c…

• Upvote
    • 10 odpowiedzi
    • 35 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez gaviscon,

Witam. Zbliża sie zima więc postanowiłem wymienić płyn w chłodnicy bo z tego co się zdąrzyłem zorientować nie był wymieniany przez kilka lat, jest już nawet poniżej minimum.Teraz proszę o radę: -jakiego płynu urzyć -ile litrów będę potrzebować -jak dobrze zlać stary płyn żeby zleciał do zera -jak nalać nowego i ewentualnie odpowietrzyć bo pewnie taka konieczność zaistnieje Pozdrawiam

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 33,7 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez PWR666,

Witam! Bardzo proszę o pomoc kogoś zorientowanego w temacie, może ktoś z Was miał podobny przypadek i podzieli się cennymi wskazówkami. Zrobiłem już prawie wszystko a problem nie ustępuje. 163KM to nie dużo zwłaszcza przy AWD ale wiem czego można się spodziewać tym bardziej że nie ma kata to powinno dać kila % powinienem czuć wiatr we włosach a tu nic Sprawa wygląda bardzo zagadkowo, gdyż naprawiłem już chyba wszystko co mogło być przyczyną braku mocy a auto raz jedzie w miarę super, a innym razem wcale - różnica jest spora odczuwalne przyspieszenie pogarsza sie o około 50% przy czym jak jest w miarę super to oceniam na jakieś 90% możliwości. Zaraz po zakupie wiadomo wym…

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 33,6 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez stanley6662,

Mam pytanie odnośnie oświetlenia drzwi, (chodzi o te lampki w drzwiach które zapalają się po otworzeniu drzwi) a konkretnie w drzwiach tylnich prawych ( za pasażerem) które nie działają wcale ( nie zapalają się lampki), miał by ktoś jakiś schemat jak się do tego można dostać? czy trzeba całe drzwi rozbierać i czy można to jakoś sprawdzić czy to faktycznie się spaliła ta żaróweczka( w sumie to 2 żaróweczki bo są tam czerwone i białe podświetlenie) ? i kierowcy gdzie podświetlenie działa tylko na pierwszym "zębie" tj. jak drzwi się otwierają na 3 stopnie to na tym pierwszym) i co może być tego przyczyną? podejrzewam że jakieś czujniki są za to odpowiedzialne ale jakie? i g…

• Upvote
    • 11 odpowiedzi
    • 33,3 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez barteek,

Witam, Ostatnio pojawił mi się problem z drganiami i trzęsieniem budą. Drgania są odczuwalne jak silnik pracuje na wolnych obrotach, lekkie dodanie gazu je niweluje. Drugim, a zarazem poważniejszym problemem jest szarpanie i trzęsienie budą. Szarpanie występuje głównie na wyższych biegach i czasami przy ruszaniu. Dzisiaj jak zjeżdżałem po pochylni parkingu podzienego na 1 biegu i hamowałem silnikiem, również było odczuwalne szarpanie tak jakby się sprzęgło ślizgało. Jak wkręcę silnik tak na 1200rpm i puszczę gaz, wtedy jest odczuwalne trzęsienie budą (trwa to jeszcze kilka sekund). Co może być przyczyną? Myślałem o dwumasie, ale chyba jest niemożliwością, żeby się rozpadł…

• Upvote
    • 7 odpowiedzi
    • 33,1 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez gaviscon,

Witam. Dzis spaliła mi się z lewej strony żarówka która jest w soczewce od świateł mijania. Problem w tym że nie wiem czy można jakoś wymienić tylko żarówkę czy trzeba całą soczewke i czy można sobie z tym poradzić bez pomocy fachowca? Proszę o pomoc.

• Upvote
    • 8 odpowiedzi
    • 32 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez SiDo,

Witam, posiadam audi A4 b6 z 2003r w wersji kombi z elektrycznymi szybami tylko z przodu. Problem jest taki że szyba od strony kierowcy sie nie otwiera.. Co może być przyczyna ? A drugi problem to taki że szyba od strony pasażera otwiera sie ale tylko guzikiem od strony kierowcy.... Co sie mogło stać ?

• Upvote
    • 8 odpowiedzi
    • 31,5 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Marcinn,

Witam potrzebuje wymiar do skrzyni basowej w lewym boczku bagaż audi a4 b6 kombi

• 2 odpowiedzi
    • 30,8 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez gaviscon,

Witam. Panowie, mam problem z klaksonem. Przy zakupie swojego "Dreamlinera" wszystko było ok, dzwięk był potężny i dostojny ale od kilkunastu dni trąbi (że się tak wyraże) jak jakaś cnotka tzn dzwięk jest cieńki i taki jakiś piskliwy aż wstyd trąbić więc go przestałem używać. Pytanie brzmi gdzie jest zamontowany klakson, bo nie mogę go zlokalizować i co może być przyczyną ewentualnie jak go przywrócić do normalnego działania. Pozdrawiam

• Upvote
    • 11 odpowiedzi
    • 30,5 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez barteek,

Witam!!! Jakieś 2 miesiące temu pojawiły się stuki w przednim zawieszeniu dochodzące jak mi się wydaje z prawej strony. Mechanik zdiadnozował wybitą końcówkę kierownicy więc zamówiłem 2 szt Lemfordera za prawie 300PLN. Kiedy dawałem auto na wymianę tarcz z przodu, inny mechanik stwierdził, że to nie końcówka tylko 2 drązki wahacza (lewego o dziwo) i może mi je wymienić za 420PLN. Ciśnienie od razu mi podskoczyło i zarządałem tylko wymiany tarcz, bo skoro każdy mechanik twierdzi co innego postanowiłem sam spróbowac zdiagnozować problem. Druga sprawa, że niby powinno się wymieniac wahacze kompletami, a nie pojedyncze drążki. Proszę doradźcie mi jak się zabrać za szczególową…

• Upvote
    • 9 odpowiedzi
    • 29,7 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez dzon,

Napiszcie mi jeśli się orientujecie, gdzie w Audi A4 B6 8E z 2001r. znajduje się syrena alarmowa. Mam wrażenie, że jej w ogóle nie ma. Jak to sprawdzić ?

• Upvote
    • 10 odpowiedzi
    • 28,7 tys. wyświetleń
  18. witam, świeci mi się żółta kontrolka - elektronika silnika, podczas przeglądu serwisant podpiął komputer i na ekranie wyskoczył błąd Błąd P0343 Obwód czujnika położenia wału rozrządu - wysoki sygnał wejściowy wie ktoś co się może za tym kryć? może ktoś miał coś takiego? dziwną sprawą jest że gdy błąd został skasowany, rozłączyliśmy czujnik a błąd nie wyskoczył ponownie, może niesprawny czujnik? potem błąd pojawił się ponownie Czasem samochód trzeba dłużej kręcić żeby odpalił samochód sprowadzony w tamtym tygodniu, jeszcze rozrządu nie robiłem - uprzedzając pytania z góry dzięki za wszelką pomoc

• 2 odpowiedzi
    • 28,4 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez shade,

Witam! wczoraj przepaliły mi się żaróweczki od podświetlania tablicy rejestracyjnej, wiec myślę sobie kupie nowe i wymienię! zerknołem na wkręty od kloszy żarówek zauważyłem, że łebki tych wkrętów są pozrywane i nie idzie ich w żaden sposób odkręcić, wiec nasuwa mi się pytanie do Was koledzy i koleżanki czy można się dostać do takowych żaróweczek zdejmując tapicerkę z klapy bagażnika?? Bo nie wiem czy jest sens się za to zabierać, a jeśli jest taka opcja to fajnie by było jak by ktoś dysponował jakimś schematem? AUDI A4 B6 2001 Dzięki i pozdrawiam

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 27,9 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Coolturek,

Witam, Mam mały problem, ze względu na dzisiejsze mrozy po otwarciu klapy bagażnika nie mogłem już jej zamknąć. Po rozebraniu tapicerki z klapy okazało się, że pękła mi linka. Czy ma ktoś może jakąś instrukcję wymiany tej linki ? Po rozłożeniu plastikowych elementów nie pamiętam dokładnie jak to złożyć z powrotem Byłbym bardzo wdzięczny Pozdrawiam

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 27,6 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez drdala,

Witam vag pokazał mi coś takiego: 01039 - czujnik temperatury płynu chłodzącego (G2) 30-10 - Open lub krótki do B + - Przerywany i teraz nie wiem czy mam czujnik do wymiany czy kabel jest przerwany czy jeszcze coś innego... bardzo często jest tak, że nawet dopiero co po odpaleniu samochodu w wentylator chłodnicy już mi bardzo głośno chodzi. Nie chciałbym kupować od razu czujnika żeby an darmo nie wydawać pieniędzy... czy jest możliwość wyjęcia i sprawdzenia czujnika czy jest zły czy dobry? jeśli tak to gdzie się on znajduje, najlepiej proszę o pokazanie na zdjęciu i w jaki sposób go sprawdzić czy jest sprawny?

• Upvote
    • 21 odpowiedzi
    • 27,3 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez mrb3befree,

Witam wszystkich forumowiczów. Dzisiaj zauważyłem w swoim audi a4 b6, że po odpaleniu silnika po pewnym czasie zapala mi się kontrolka ESP, nie da rady jej wyłączyć, dopiero po zgaszeniu silnika problem znika. Zdazłyło się tak dwa razy w ciągu dzisiejszego dnia. Wczesniej nie miałem z kontrolą trakcji żadnych problemów. W sumie dalej nie ma ponieważ wydaje mi się ze kontrola działa a sama kontrola się pali... o co chodzi? gdzie szukać przyczyny? Czy to prawda, że może to być czujnik świateł STOP?

• 3 odpowiedzi
    • 27,2 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Yastel,

Witam, problem i jego historia wygląda następująco. Zostawiłem auto w serwisie, aby wymienić olej, filtry i nabić klimatyzację. Auto odebrałem. Po jakiś 500 metrach jazdy nastąpił głośny huk i auto straciło moc. Ponad to, zapaliły się kontrolki: ESP oraz ta określana mianem: elektronika silnika. Oddałem auto z reklamacją. Na komputerze ( program Bosh) pojawiło się: przepływomierz powietrza za niski sygnał. Ponad to, komputer auta nie widział ilości masy podawanego powietrza. Generalnie wszystko było OK, auto jeździło tylko moc jak przy 100- 110 km, a nie 160. Wymienili mi przepływomierz powietrza. Wszystko grało: kontrolki zgasły, zero błędów w komputerze, igła. …

• Upvote
    • 18 odpowiedzi
    • 27,1 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez brodan2,

Witam, miesiąc temu zakupiłem audiczke 2.0 130km benzyna+lpg. Kupując ją już paliła sie kontrolka chech engine choć poprzedni właściciel nie kazał sie tym wcale przejmować. Mimo to postanowiłem to zrobić, zaprowadziłęm do mechanika, na komputerze okazało sie podobno ze któraś świeca gubi iskre i stąd ten błąd. Wymieniłęm wszystkie świece na nowe i po ok. 200km kontrolka znowu sie zapaliła:/ dodam, że przy zmianie biegów jadąc na lpg lubi mi szarpnąć po spuszczeniu sprzęgła, zauważyłem też raz jak przełączyłem na benzyne zeby sprawdzić czy szarpie też na benzynie jak zmieniam bieg(nie szarpie) i przełączyłęm spowrotem na gaz to kontrolka check zaczęła migać kilka razy i sp…

• Upvote
    • 13 odpowiedzi
    • 27 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez bartus143,

Witam!! Nie wiem jak zdemontować tylne lampy w Audi a4 b6 sedan . Prosiłbym o przedstawienie krok po kroku albo jakieś schematy demontażu. Z góry dziękuje

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 26,9 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.