Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Bartq,

Witam, Jak wyżej, po przekręceniu kluczyka nie gaśnie kontrolka alternatora + check engine... Próba uruchomienia jest niemożliwa... Na dodatek nie mogę podnieść maski - prawdopodobnie linka jest zerwana? Auto to B6 z 2004 roku... Jakieś sugestie? Mechanik pewnie jak nic, ale holowanie może być utrudnione, bo automat. Aha, przy drugiej próbie odpalenia silnika udało mi się go uruchomić, ale dosłownie po paru sekundach zgasł.

• 2 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez mati00000,

Witam, od wczoraj mam problem z wodą na dywanie kierowcy. Na zdjęciu widać przewód z którego leje się ta woda. Nie wiem gdzie on powinien być wpięty , nie widzę ani nie mogę wyczuć pod palcami żadnego miejsca skąd on mógłby się wypiąć. Ktoś wie od czego on jest? Nadmiernie że woda zaczyna tam się skraplać od razu gdy włączę klimatyzację. Gdy przełączę na zwykły nawiew woda przestaje lecieć

• Thanks
    • 2 odpowiedzi
    • 20,3 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez kacperblax,

Cześć. Mama ma problem z wycieraczką w swoim audi. Wycieraczka od strony kierowcy nie zbiera wody od lewego dolnego rogu do połowy wysokości. Podczas gdy dociskam wycieraczkę mniej więcej na środku, ładnie wszystko zbiera. Zauważyłem, że w miejscu z którego wychodzi całe ramię (miejsce zaznaczone na czerwono na zdjęciu) jest spory luz- w drugiej wycieraczce tego nie ma. Chciałbym zapytać jak poradzić sobie z tym problemem. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Marcinsss,

Część. Mam problem. Nie działają mi zamki drzwi tylnich. Sprawdzałem wiązkę miernikiem i jest okej, zamieniłem zamek działający w innym samochodzie i u mnie nie pracuje. Czy może to być wina wtyczki ktora jest w drzwiach ? A mam też pytanie czy wiązka do drzwi z elektrycznymi szybami rozni się od wiązki bez szyb elektrycznych. Pytam bo wyszło mi z numeru modułu komfortu że jest fabryczny alarm i 4 elektryczne szyby a ja mam tylko z przodu elektryczne.

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez darecek34,

Witam. Mam audi a4 b6 avant podczas odkurzania zauwazylem ze pod dywanikiem kierowcy i pasażera za kierowca jest bardzo mokro????? A gdy jezdze w deszcz okropnie paruja mi szyby? Co do odplywu pod komora akumulatora jest drozna i ogolnie jest tam sucho?? Aha samochod posiada tez szyberdach ale jego odplywy tez sa drozne bo sprawdzalem wlewajac wode bezposrednio do odplywow i pieknie przelewala sie nad zawiasami drzwi przednich tak wiec to tez nie jest powodem ze szyby paruja?? Nagrzewnica tez ok szczelna ??? Czy jest ktos w stanie doradzic co mozna jeszcze zrobic??

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Jendrula,

Witam. Jestem nowym posiadaczem Audi A4 B6, tzw. małyszówką. Miałem założone felgi 17 calowe na oponach 235/45/17 i samochód nisko siedział. Zmieniłem koła na 16 calowe z oponami 205/55/16 i samochód nadal nisko jest zawieszony. Zamianę zrobiłem z powodu zbyt szerokich opon, ale teraz okazuje się, że zaczepiam o cokolwiek wystającego z jezdni np. o progi zwalniające, lub o kątownik bramy zamykającej, wystającej z podłoża. Przyglądałem się innym Audi A4 i są dużo wyżej zawieszone. O co może chodzić? Proszę Was o pomoc.

• 3 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Longer25,

Witam mam problem z moją b6 nie mogę ustawić zegara wciskając przycisk mode nie przechodzi do ustawiania

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Longer25,

Witam mam problem z zegarem w a4 b6 nie da się się go ustawić przyciskam mode i nie przechodzi w tryb ustawiania

• 2 odpowiedzi
    • 6,8 tys. wyświetleń
  9. Witam. Od jakis kilku dni wyskakuje mi blad na FISie "right dipped light" myslalem ze poprostu trzeba wymienic zarowke bo nie swiecila i tak zrobilem ale niestety to nic nie pomoglo prawa zarowka dalej nie chula i dalej wywala blad plus jak wyciagne kluczyk ze stacyjki i zamkne drzwi to zaczely sie wlanczac dolne przeciwmgielne????Dopiero jak zamkne auto z pilota to gasna. Czy ktos z Was mial moze podobny problem? Z gory dziekuje za pomoc Dzisiaj rano odpalilem samochod i wyskoczyla nastepna ciekawostka tzn brak poswietlenia tylnej tablicy juz sam nie wiem co jest grane zobaczymy jutro oby nic wiecej nie wyskakiwalo moze jest jakas zwara bo kiedys kilka razy wylaczal mi s…

• 4 odpowiedzi
    • 7,2 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez adkill,

Witam, Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem a4 b6 i niepokoją mnie wskazania komputera dotyczące chwilowego spalania. Na zimno zanim ruszę potrafi pokazywać 20l/100km i więcej, na rozgrzanym jak się zatrzymuje nie spada do 0 lub 0.5 (na klimę) ale staje na 5l czasem mniej czasem więcej nie wiem o co chodzi. Miał ktoś podobny problem czy tak po prostu jest i nie ma co na to patrzeć średnie spalanie w mieście przy spokojnej jeździe 7,8 mi wskazywało dziś na 8 km odcinku z domu do pracy, rozgrzał w połowie gdzieś z góry dziękuje za pomoc Pozdrawiam Adrian

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 18,9 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez humbak1973,

Witam wymienialem olej i wszystkie filtry w tym filter paliwa naturalnie go odpowietzrylem zrobiłem nim 8 kilometrów 3 krotnie go gaszac I odpalajac za 4 razem odpalil na kilka sekund I zgasł i już nie chce odpalić akumulator naladowny chelta pompę paliwa słychać Ale nie odpala co może być przyczyną ????? pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez rafalnl,

Witam. Potrzebuje fachowej pomocy. Problem jest taki... codziennie rano jak próbuje odpalic autko mam z tym problem. Krece i krece go az za ktoryms razem zalapie ale ledwo co po czym odpala ale cale te zamieszanie zajmuje mi 30min.Przypuszczam ze to chodzi o swiece ale nie jestem pewien. Z gory dzieki za pomoc

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 6,1 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez szypiia4,

Witam ponownie, Mam pytanie odnośnie programowanie/adaptacji sterownika VAGiem. Gdzie mogę dostać jakies kody opcji które mogłbym wykorzystac do programowanie?? Chodzi mi np o podświetlenie liczników, domykanie szyb..ale nie tylko. Zamierzam weekend majowy przeznaczyć na zabawe poprzez programowanie. Proszę o pomoc gdzie mogę takie kody dostać. Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 7,3 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez maver-75,

Witam serdecznie od ok. miesiąca z moją Audiczka A4 B6 1,9 TDi 130KM PD nie dzieje się dobrze...zaczęło się od krótkotrwałego podszarpywania silnikiem co kilka dni... w końcu przy ostrzejszej jeździe zapaliła się kontrolka ESP wraz z błędami pompowtrysku : ABS hamulce błąd 18265 - sygnał obciążenia i P1857-35-10 usterka sterownika silnika sporadycznie oraz Silnik z błędami 18074-zawór pompowtryskiwacza cylinder 1 (N240) i P1666-35-00 usterka elekryczna w obwodzie. Nadmieniam, że konektorki sa już podoginane i wymieniony filtr paliwa. Poniżej przedstawiam logi z prośbą o ich analizę. W chwili obecnej auto nie łapie błędów,ale jazda nim przypomina troszkę jazdę z zaciągniet…

• 1 odpowiedź
    • 2,5 tys. wyświetleń
  15. Witam, Bardzo proszę o pomoc w interpretacji logów VAG. Jestem świeżą w tym temacie osoba, do zakupu interfejsu skłoniły mnie konstrolki esp, abs i migająca kontrolka świec żarowych. Czy według was mogę dojechać bez ryzyka poważniejszej awarii do rodzinnego miasta do mechanika (ok 160km)? Mój samochód to Audi A4 B6 1.9 TDI 130 KM. Z góry dziękuję za odpowiedź! Oto wyciąg z logów: VCDS-Lite Version: Release 1.1 Thursday, 15 December 2011, 12:07:23. Chassis Type: 8E - Audi A4 B6/B7 Scan: 01,02,03,08,09,0F,11,15,16,17,18,36,37,45,46,55,56,57,65,67,69,75,76,77 ------------------------------------------------------------------------------- Address 01: Engine Labels: 038-906…

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 4,5 tys. wyświetleń
  16. Witam. Tak jak w temacie proszę o pomoc w dostaniu się do pływaka w zbiorniku paliwa w A4 B6 Avant 2001 rok. Wszelkie info mile widziane, podpowiedzi, schematy itd. Mam problem z czujnikiem który okłamuje mnie co do dystansu pozostałego do przejechania na zbiorniku, nie zmiennie jest 2000km. Spalanie pokazuje dobrze, jak i zużycie paliwa też. Wprowadzanie poprzez VAG innych wartości również nie przynosi rezultatów. Jedynie odpięcie aku zeruje ten dystans po czym liczba km z powrotem rośnie do 2000km. Podejrzewam zaśniedziały czujnik i chciałbym to sprawdzić. Jeżeli się mylę liczę na naprowadzenie na dobrą drogę. Z góry dzięki. b3

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  17. Witam proszę o pomoc w naprawieniu mojego samochodu Audi A4 B6 AWX 130KM 2002r 1.9TDI. Objawy które mnie niepokoją to: Od razy po odpaleniu samochodu wentylator chłodnicy chodzi bardzo głośno. Lecz po przejechaniu kilu kilometrów lub po prostu po jakimś czasie przestaje chodzić. Druga sprawa to jak dziś zaobserwowałem po nocy w garażu było 2.5 stopnia Celsjusza i po przekręceniu kluczyka kontrolka od świecy zgasła dopiero po 8-9 sekundach. Ogólnie samochód bardzo słabo odpala gdy jest na dworzu mniej niż 5 stopni na minusie. Jak było -14 na dworzu i samochód stał pod pracą od 8 do 16 to po pracy bardzo ciężko miał odpalić. Niby odpalił za pierwszym podejściem ale rozru…

• 1 odpowiedź
    • 5 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez dalton000,

Pomocy jaki jest kod przekaznika pompy paliwa i gdzie mam go szukac w aucie:( 2002 r a4 b6 2.0 130 KM Alt

• 1 odpowiedź
    • 3,9 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez arturek986,

Witam mam taki problem zauważyłem że nie dziala mi połowa podświetlenia przełącznika świateł (lewa strona przełącznika jest podświetlona a prawa nie). Czy może ktoś mi podrzycic w jaki sposób demontuje sie przełącznik i czy można w nim wymienic sama diode od podswietlenia

• 4 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez yopuss,

Witam!!! Mam problem z przełącznikami opuszczania i podnoszenia szyb od strony kierowcy. Mam 4 szyby w elektryce, tylnie opuszczają się i podnoszą bez najmniejszego problemu przednie już nie zawsze. Dodam, że nie działa mi opuszczanie i podnoszenie do końca (jak puszcze przycisk to się szyba przeważnie zatrzymuje). Kolega doradził, żby rozebrać i wyczyścić przełącznik bo pewnie napchało tam się brudu i naskórka. Moje pytanie brzmi czy ma racje i to jest kwestia wyczyszczenia czy lepiej kupić nowe bo już te się wypracowały a może nie w przełącznikach jest problem? pozdrawiam

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 5,6 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez daro85,

Witam moje pytanie polega na tym: Czy da się włożyć dolną kratkę ze zderzaka z audi a6 c5 LF do zderzaka audi a4 b6 s-line albo zrobić coś podobnego bo wydawanie 500PLN za kawałek orginalnego plastiku to przesada Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez greg79,

Witam. Mam problem z lewym swiatlem mijania drugi raz przepalona zarowaka w po ok 3 m-cach. Oczywiscie wymienialem komplet.dodam ze zarowki Osram H7 NightBreaker

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 5,2 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Krawiec,

Witam zauważyłem od jakiegoś czasu cieknący olej z przepustnicy .... jakiej firmy najlepiej kupić tą część? <nie chce kupić jakiegoś bubla żeby za jakiś czas znowu to siadło ) tak dokładnie to chodzi o to : http://moto.allegro.pl/audi-a4-b6-a6-c5-przepustnica-zawor-egr-038129637l-i2003650951.html

• 8 odpowiedzi
    • 14,1 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Artur A4 2003,

Mam pytanko czy ktoś wie na jakiej zasadzie polega przeróbka przodu B6 na B7 chodzi mi o to co by trzeba wymienić i czy są jakieś firmy które się tym zajmują.

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 25,1 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez slavo1970,

witam,posiadam a4 z multitroniciem,czy slyszal ktos o przerobce skrzyni multi na skrzynie manualna,moze ktos to robil w anglii i zna cene oraz odpowiedniego mechanika,prosze o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.