Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam!!! Ostatnio zabrałem autko na diagnostykę komputerową i okazało się, że jest problem z dawką paliwa. Diagnosta powiedział mi, że silnik dostaje nierównomierne dawki. Polecił wymianę filtru paliwa i sprawdzenie instalacji paliwowej czy jakiegoś lewego powietrza nie łapie po drodze. Możecie mi powiedzieć jak się wymienia filtr paliwa (w skodzie na beznzynie wyciągnąłem stary i wsadziłem nowy, a tutaj nie wiem czy nie trzeba jakoś inaczej np. zalać go przed podłączeniem itp.), druga sprawa gdzie w B6 filtr się znajduje i po trzecie ewentualnie jak łapie lewe powietrze to gdzie szukać? Na diagnostyce wyszło jeszcze, że poduszka pod silnikiem jest już zużyta i nie wiem c…
-
-
- 10 odpowiedzi
- 35,1 tys. wyświetleń
-
-
witam mam maly problem, posiadam audi a4 2001 w automacie, nie jestem w stanie znalezc komputera-sterownika skrzyni, ponoc jest pod tapicerka gdzies obok siedzenia pasazera?? z gory dzieki
-
-
- 2 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
witam moze chtoś pomoże w zadobyciu sterownika obd2 z vistą jak ktoś ma link bardzo prosze o podanie dzięki
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jestem właścicielem audi a4 b6 avant z 2002 roku. Zauważyłem że przestały grać głośniki w drzwiach kierowcy. Wszystkie inne grają bez problemu, ale te dwa w drzwiach kierowcy nie reagują (bez różnicy czy gra radio czy leci muzyka ze zmieniarki). Czy ktoś z Was miał podobny problem? Czy zacząć od rozebrania tapicerki w drzwiach i sprawdzenia czy cos sie nie rozłaczyło czy może problem leży gdzie indziej?? Bardzo prosze o Wasze odpowiedzi i podpowiedzi:) Pozdrawiam Adrian
-
-
- 5 odpowiedzi
- 14,5 tys. wyświetleń
-
-
witam od niedawna jestem włascicielem audia4b6 2003 rok silnik 1,6 benzyna mam problem z sondą za kolektorem w komputerze pokazuje mi ze brak ogrzewania sondy zmieniłem ją na nową orginalną i po skasowaniu przejade jakies 100km i znów pokazuje mi komunikat moze ktos cos doradzi dzieki z góry
-
- 2 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
witam wszystkich! Planuje wymienic zawieche w mojej audiczce.Mam na oku fajny zestaw obnizonego zawieszenia o 30mm firmy Eibach ale wacham sie czy nie lepsze bedzie orginalne zawieszenie. Dodam jeszcze ze chcem zalozyc 18 calowe fele. Doradzcie mi koledzy jaki wariant bedzie lepszy
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
witam wszystkich mam pewien problem mianowicie wentylator klimatyzacji nie działa po włączeniu auto na panelu wentylator ani drgnie nie wiem czy spręzarka pracuje[nie wiem jak to sprawdzic]czy moze przyczyną być za niskie cisnienie czynnika w klimatyzacji? jest może jakiś sposób zeby to sprawdzic samemu.
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam ponownie wszystkich. Może wie ktoś czy jest możliwość zamknięcia drzwi tylnych od strony pasażera w Audi A4 B6 sedan z 2001r nie korzystając z centralnego zamka. Od wczoraj przestał on mi zamykać właśnie te drzwi, dodatkowo wysiadła też lampka czerwona, która jest po boku. Pozdrawiam
-
-
- 5 odpowiedzi
- 17 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Ostatnio po wymianie maglownicy zdecydowałem się zrobić zbieżność. Oczywiście geometria została poprawiona i mechanik powiedział, że wszystko OK. Mam wydruk z pomiaru geometrii i nie podoba mi się, że pare rubryk jest na czerwono. Może ktoś pomóc mi zinterpretować wyniki?
-
-
- 8 odpowiedzi
- 18 tys. wyświetleń
-
-
witam gdzie mozna kupic zamkniecie w tylnej kalapie klapki pod ktora jest umoieszczony trojkat bo za mocna zamknelem ta klape i sie zlamalo a nie chce tego kleic bo po paru zamkniecich moze sie to znowu odkleic z gory dzikei
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Mam problem ze sterowaniem szyb na konsoli kierowcy - dziala tylko szyba kierowcy i nie moge otworzyc zadnej innej i nie dziala takze przycisk blokady otwierania szyb. Silowniki sa ok bo kazda szybe mozna otworzyc na poszczegolnych dzwiach. Czy ktos mial moze podobny problem i ma jakies wskazówki? Bardzo prosze o pomoc....
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Forumowiczów! Noszę się z zamiarem kupna Audi A4 w wersji sedan z roku 2002 z silnikiem Diesla. Znalazłem interesującą ofertę sprzedaży (wysokie wyposażenie, dobry stan ogólny), jednak jest to egzemplarz 5 biegowy z silnikiem 1,9TDi o mocy 100KM, a chciałbym mieć do dyspozycji trochę więcej. Zastanawia mnie jaka jest różnica w budowie pomiędzy jednostkami 100, 115 oraz 130 konną w tej wersji litrażowej. Mechanik powiedział mi, że w przypadku silnika o mocy 100KM różnica tkwi jedynie w przełożeniach skrzyni biegów, natomiast cała reszta jest jednakowa dla całej gamy Audi A4 o pojemności 1,9 z tego roku. Czy może ktoś tą informację potwierdzić lub jej zaprzeczyć? Jeś…
-
-
- 4 odpowiedzi
- 13,9 tys. wyświetleń
-
-
witam wiecie moze gdzie mozna kupic uszczelke pod antene do audi b6 2003r tzw rekin bo jest w kiepskim stanie i chce wymienic i sie zastanawiam czy tez nie wymienic anteny bo cos slabo sciaga z gory dzieki
-
-
- 9 odpowiedzi
- 8,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, po podłączeniu do komputera mam kilka błędów. Chciałbym się spytać czy jest się czym martwić ? Wiem, że z czujnikami od ABS różnie bywa i można próbować je najpierw przeczyścić. Kiedyś pokazywał mi lewy przód ale od niedawna pokazuje mi tylko lewy tył. Więc coś widocznie "się naprawiło" Co do czujnika temp. na wskaźnik to rozumiem, że też nic takiego się nie dzieje ale wypadałoby wymienić żeby na wskaźniku była pokazana temperatura, bo temp. do sterownika jest ok. Oto lista moich błędów: 1039 ect sensor -g2 -> wskaźnik temp. na wskaźnik 1272 central air flap motor -v70 (blocked or no voltage) -> klimatyzacja 1333 nieznany blad - modul systemu komfortu 18062 …
-
-
- 2 odpowiedzi
- 11,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Przy jakim przebiegu trzeba wykonywać czynnści serwisowe takie jak: 1. Wymiana świec 2. Regulacja wtrysków, ustawienie kąta zapłonu Pytam się dlatego bo zauważyłem, że auto czasami puszcza z tyłu jasny dymek podczas jazdy. Nie bierze oleju, druga sprawa, że mechanik podczas wymiany przelał silnik (jakieś 200ml za dużo było) i nie wiem czy to mogło spowodować jakieś uszkodzenie. pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam taki problem, spaliła mi się żarówka stopu (lewa). Wiem jak wyjąć lampę ale była klejona i mam problem z wyciągnięciem jej z błotnika (po odkręceniu śrubki w boku bagażnika). Właśnie te plastikowe bolce lampy co wchodzą w błotnik były klejone. Nie chcę ich połamać i zastanawiam się czy po zdjęciu tapicerki w bagażniku da się wsadzić rękę do błotnika żeby je spróbować wypchnąć od środka. Czy moglibyście podpowiedzieć jak zdjąć boczną, lewą tapicerkę bagażnika ? Dzięki i pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 17,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam was serdecznie . Zamieszczałem już temat turbosprężarki dokładnie chodziło o czkawkę , dochodził dziwny dźwięk przy wysprzęglaniu mimo to auto nie traciło mocy i dochodzący mnie dziwny dźwięk znikł , niestety do dziś kiedy auto straciło moc , dla mnie temat jest troszkę dziwny , postaram się to opisać w zrozumiały sposób . Więc ..... Wracając z pracy w pewny momencie auto straciło moc ,pierwsza myśl turbo. Kolega mechanik zaproponował sprawdzić wąż dolotowy do turbo czy jest w nim olej ....niestety jest , nie na tyle bym mógł go przelać do czegoś ale widoczne ślady .Wytarłem go od wewnątrz na tyle ile mogłem sięgnąć sprawdziłem poziom oleju i tyle ,poskręcałem w…
-
-
- 5 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam padł mi akumulator a nie wiem czy stary jest oryginał a4b6 130km 1,9 tdi quattro 2003r doradżcie jakiej firmy i jakie parametry.Z góry dzięki i pozdrawiam
-
-
- 7 odpowiedzi
- 50,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam takie pytanko dzisiaj rzuciło mi się w oczy że po prawej stronie (z tej to jest turbina) w górnej części gdzie jest to co dodaje się gazu zwie się chyba przepływomierzem pojawił się delikatny olej to dokładnie z tej rury co jest od przepływomierza do silnika czy to poważne coś czy nie mam się czym przejmować. proszę o info pozdrawiam.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 14,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Mam problem z przełącznikami opuszczania i podnoszenia szyb od strony kierowcy. Mam 4 szyby w elektryce, tylnie opuszczają się i podnoszą bez najmniejszego problemu przednie już nie zawsze. Dodam, że nie działa mi opuszczanie i podnoszenie do końca (jak puszcze przycisk to się szyba przeważnie zatrzymuje). Kolega doradził, żby rozebrać i wyczyścić przełącznik bo pewnie napchało tam się brudu i naskórka. Moje pytanie brzmi czy ma racje i to jest kwestia wyczyszczenia czy lepiej kupić nowe bo już te się wypracowały a może nie w przełącznikach jest problem? pozdrawiam
-
-
- 3 odpowiedzi
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim. posiadam samochód od grudnia i dzisiaj chciałem pojechać na ryby no i zabrałem wędki i zabieram się do pakowania sprzętu i zonk tylne siedzenie się nie rozkłada. Czy były modele że nie rozkładała się tylna kanapa? Bo jak chyba taki mam. proszę o informację.
-
- 1 odpowiedź
- 9,3 tys. wyświetleń
-
-
Na początek pozdrawiam wszystkich.(i sorki ,jeśli piszę nie tam gdzie trzeba).Od roku mam audi a4 b6 2,0 Pb 131km. Avant. Jestem z autka bardzo zadowolony,pomimo tego, iż z czasem odkryłem,że jest po lekkich przejściach.(Co za niespodzianka )No cóż,życie.Wszystko pięknie,tylko nie wiem ,co mu dolega.Od pewnego czasu w regularnych odstępach co ok. 100 km. zapala sie kontrolka poziomu oleju,nie ważne ,czy jest pół czy max na bagnecie. Gaśnie,gdy sprawdzam stan oleju na bagnecie. i po ok. 100 km. znowu sie zapala,jak w zegarku. Wymieniłem czujniki poziomu i ciśnienia oleju,odmę no i sprawdzone mam styki od czujnika aż po samą prawie deskę.Po podłączeniu do komp. wyskakuje ta…
-
-
- 5 odpowiedzi
- 23,6 tys. wyświetleń
-
-
witam klubowiczów.. drodzy Państwo pilnie poszukuje instrukcji obsługi radyjka Symphony II... pomóżcie może ktoś wie gdzie znaleźć oczywiście w polskiej wersji... pozdrawiam Kuba
-
- 0 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
witam. mam kłopot z zamykaniem drzwi od kierowcy tzn. nie zamykają się z pilota-pozostałe drzwi ok tylko te od kierowcy oraz otwieranie szyb nie działa jak dawniej tzn. od kierowcy mogę tylko otworzyć i zamknąć szybę pasażera, nie działa szyba od kierowcy i od strony pasażera nic nie można zrobić. Wyczytałem że to może byś coś z modułem komfortu ale chciałbym zajrzeć do drzwi kierowcy tylko nie wiem jak się do tego zabrać aby nic nie uszkodzić. Jeśli ktoś miał podobny problem lub wie jak to naprawić to proszę o podpowiedź. Z góry dzieki
-
-
- 9 odpowiedzi
- 18,6 tys. wyświetleń
-
-
mam taki maly problemik i nie mam pojecia co to moze byc bo np jak jade przez wioske lub gdziekowlwiek gdzie trzeba zwolnic po minieciu i dodaniu dosc ostro gazu wlacza sie tylna wycieraczka niezawsze ale nieraz tak czy wie ktos co to moze byc z gory dzikei za odp
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-