Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez benny,

Koledzy bardzo mnie interesuje czy audi A4 B6 jest w ocynku czy nie?

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 12,5 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Megan90,

Witam. Mam audi A4 1.9 tdi 130 km z 2002r. W zimie przy -15 pali na dotyk, a gdy temperatura jest na plusie to muszę trochę pokręcić zanim odpali. Słabo pali też jak jeszcze jest ciepły silnik zgaszę autko i znów zapalam. Czy ktoś wie jaka może być przyczyna

• Upvote
    • 8 odpowiedzi
    • 12,4 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez RadMak,

Witam, W swoim nowym nabytku, a jest nią A4 AVANT 2002r. zauważyłem, że nie działa regulacja lusterka prawego w zakresie góra-dół. Czy ktoś ma jakiś pomysł co to może być ? Regulacja lewo-prawo działa.

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 12,4 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez iareczek,

witam czy może ktoś mi powiedzieć gdzie w Audi A4 B6 z 2004 roku montuje się gaśnice? obszukałem cały samochód ale nie znalazłem miejsca na zamontowanie gaśnicy. pozdrawiam

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 12,3 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Dariusz Kowalski,

Witam, czy mógby mi ktoś zinterpretować błedy? Będe bardzo wdzięczny:) Najbardziej interesuje mnie bład 18107 i jak go naprawić? Friday,02,November,2012,17:34:11:10074 VCDS Version: Release 10.6.0 Data version: 20100630 Chassis Type: 8E - Audi A4 B6/B7 Scan: 01 02 03 08 09 0F 11 15 16 17 18 36 37 45 46 55 56 57 65 67 69 75 76 77 VIN: WAUZZZ8E22A186636 Mileage: 212250km/131886miles ------------------------------------------------------------------------------- Address 01: Engine Labels: Redir Fail! Part No SW: 8E0 909 557 E HW: 8E0 909 057 Component: 2.0L R4/5VS G 0002 Coding: 0011581 Shop #: WSC 63351 000 00000 VCID: 356525E72529 1 Fault Fo…

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 12,1 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Tomasz 1972,

Mam prośbę czy w moim a4 b6 2003 r 1.9 130 km. Lusterka powinny się skladac automatycznie ?przy regulator że od lusterek o 180 stopni jest kolko z jakimś piktogramem ale jest on wytarty.jeżeli ma ktoś wiedzę na ten temat będę wdzięczny Pozdrawiam

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 12 tys. wyświetleń
  7. Witam, Proszę o pomoc w odkryciu przyczyny błędów. Objawy: "ginące" kierunki i wycieraczki, zapalająca się kontrolka ESP i ABS, czasami nie działał także centralny z pilota. Jeżeli to może mieć znaczenie to kierownica jest bez sterowania, brak pełnego FIS i tempomatu. Błędy jakie pokazał VAG COM (domyślam się, że błąd 532 może być związany z odłączeniem akumulatora?): 2 DTC's Found: 01315 - Transmission Control Module 49-00 - No Communications 00466 - Control Module for Steering Column Electronics (J527) 49-10 - No Communications - Intermittent 3 DTC's Found: 01826 - Sensor for Steering Angle (G85): Voltage Supply Terminal 30 35-00 - - 00778 - Steering Angle Se…

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 12 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Coolturek,

Witam, po podłączeniu do komputera mam kilka błędów. Chciałbym się spytać czy jest się czym martwić ? Wiem, że z czujnikami od ABS różnie bywa i można próbować je najpierw przeczyścić. Kiedyś pokazywał mi lewy przód ale od niedawna pokazuje mi tylko lewy tył. Więc coś widocznie "się naprawiło" Co do czujnika temp. na wskaźnik to rozumiem, że też nic takiego się nie dzieje ale wypadałoby wymienić żeby na wskaźniku była pokazana temperatura, bo temp. do sterownika jest ok. Oto lista moich błędów: 1039 ect sensor -g2 -> wskaźnik temp. na wskaźnik 1272 central air flap motor -v70 (blocked or no voltage) -> klimatyzacja 1333 nieznany blad - modul systemu komfortu 18062 …

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 11,8 tys. wyświetleń
  9. Witam wszystkich bardzo serdecznie, jestem tu nowy proszę o pomoc. Problem dotyczy Audi A4 B6 1.9 tdi 130 KM. Problem polega na tym, że autko moim zdaniem zapowietrza się i nie chce zapalić. Problem istnieje od kiedy go mam czyli jakieś 6 miesięcy. Auto kupiłem od handlarza przyjechało z belgi. Auto gdy stoi przez noc jakieś 8 -12 h na prostej powierzchni lub silnikiem pod górkę gdy rano przychodzę i przekręcam kluczyk łapie po czym gaśnie. Później trzeba trochę kręcić rozrusznikiem żeby zapalił. Gdy już zapali jeździ bez zarzutów, wszystko jak w największym porządku. mogę palić gasić byle by nie stało więcej niż ok. 10 godz przynajmniej(np. ostatnio nie zapalił mi gdy …

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 11,8 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Coolturek,

Witam Kolegów, Od kilku dni mam problem z benzyną w moim Audi A4 B6. Auto ma zainstalowany sekwencyjny LPG i dotychczas wszystko było w porządku. 2 dni temu jechałem w trasę (ok. 100km) i zauważyłem, że podczas jazdy na LPG zacząłem tracić również i benzynę. Wskaźnik paliwa opadał jak i komputer wskazywał co raz to mniejszą liczbę km jaką mogę zrobić na zalanej benzynie. W drodze powrotnej spadł do 0. Zatankowałem za 20zł, czyli niewiele ponad 4litry, po dojechaniu do domu wskaźnik znowu zmalał oraz km spadły do 30. Dzisiaj rano pojechałem zatankować i mimo wlania paliwa, nic się nie zmieniło. Nie wiem co to może być, szukałem wszędzie i jedynie co znalazłem to, że może m…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 11,8 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez kijanek,

Witam Mam problem bo nie wiem jak w swojej audi b6(Sedan) rozłożyć siedzenia z tyłu są to siedzenia nie dzielone wie ktoś jak je rozłożyć ??

• 2 odpowiedzi
    • 11,6 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez shade,

Witam mam (znowu) problem chodzi o dławiący się czasem silnik tj. A4 B6 1.9 TDI 131KM 2001r postaram się opisać problem.. podczas rozpędzania auta nie przyspiesza tak dynamicznie jak do tej pory.. bardzo go muli do 2000obr. czasami szarpie dodam, że wcześniej miałem taki sam problem ale po kilku godzinnej jeździe ustąpiło na jakieś kilka tygodni i wczoraj znowu to samo! wybieram się do mechanika w przyszłym tygodniu ale póki co może Wy jesteście w stanie powiedzieć co może być przyczyną? pozdrawiam

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 11,5 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Roccogiani,

Cześć wszystkim. Mam pytanie czy silnik w mojej Audi 1.9 TDI B6 130 koni cierpi i niszczy się jak jeżdżę krótkie odcinki do pracy? około 4 km. Oczywiście nie wprowadzam silnika na duże obroty max 1800 ponieważ jest zimny. Ale czy nawet jak tak eksploatuję moją Audi to cierpi silnik bardzo. Proszę o jakieś opinię i wypowiedzi bardziej doświadczonych posiadaczy takich Samochodów. Bo ja nie dawno dopiero kupiłem taki Samochód. pozdrawiam i z góry dziękuję.

• Upvote
    • 7 odpowiedzi
    • 11,5 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez RadMak,

Witam, Jak ustawić za pomocą VAG-a aby drzwi automatycznie się ryglowały po osiągnięciu prędkości 15km/h ? Pozdrawiam

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 11,4 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez tiger188,

witam , Od niedawna jestem posiadaczem Audi A4 z 2003 roku, auto wyposażone jest w system Homelink, grzech było by z tego nie skorzystać. Niestety pomimo stosowania się do instrukcji nie udaje się zaprogramować, problem powstaje już na etapie zeskanowania przez system Homelink pilota do bramy, samochód powinien mrugnąć kierunkowskazami i przyjąć kod, ale tak się nie dzieje. Centralka bramy pracuje z pilotami o kodach zmiennych na standardowej częstotliwości. Może miał ktoś z tym styczność i ma jakieś wskazówki.. edit: udało sie zapisać pilot w pamięci homelink, natomiast problem teraz jest w zapisaniu pilota homlink w pamięci centralki. Samochód jest z niemczech i…

• 5 odpowiedzi
    • 11,2 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Mondeo,

Witam . Mam prosbe o pomoc w rozwiazaniu problemu . Swoje A4 B6 1.9 tdi 131 km AVF kupilem w lutym i klimatyzacja dzialala (dalo sie odczuc ze troche slabo ) a po miesiacu zapalila sie lampka econ . Wczoraj bylem na nabiciu klimy i dalej nie mozna wlaczyc ( swieci sie econ ) . W fazie odzysku czynnika R134a okazalo sie ze w ukladzie bylo tylko 95 g tego czynnika . Szczelnosc ukladu jest sprawdzona i jest ok , olej tez wymieniony . VAGiem nie sprawdzalem bledow bo nie mam gdzie . Nawet nie wiem gdzie to sie robi . Prosilbym o pomoc w tym temacie . A moje drugie pytanie to czy klima miala prawo dzialac z tak mala iloscia czynnika chlodzacego R134a . Z gory dzieki za pomoc .

• 5 odpowiedzi
    • 11,1 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Brembomen,

Witam wszystkich serdecznie . Posiadam audi A4 B6 . 1.9 130konną Mam problem , (nie wiem czy opiszę to precyzyjnie ale postaram się na tyle ile dam radę) mianowicie.... przy zmianie biegu na wyższy z II na III itd po naciśnięciu sprzęgła szykując się do zmiany biegu ,któraś z (rolek) nie wiem, wyraźnie jest usłyszalna w kabinie aż gdy obrotomierz spadnie do niskich obrotów . Dodam tylko gdy prędkość jest większa tym hałas jest większy tylko przy zmianie biegu .Naprawdę nie wiem co to może być nie wiem jak jeszcze to mogę opisać ,na mój rozum wygląda to jak by któraś z rolek była luźna .... nie wiem . Dlatego pisze do was z tym problemem . mam nadzieję o pomoc od was . Z…

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 11 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Piter4000,

Witam wszystkich fanów Audi Mam pytanko mam radio AUDI CHORUS 2 w audi a4 2002rok. chcialem zamienic je na coś co odtwarza CD, chcial bym zeby bylo to radio orginalne Audi. Czy by pasowało bez zadnych zmian kostek itd. Radio od Audi a4 AUDI CONCERT II o takie o: http://allegro.pl/audi-concert-ii-do-a4-chromowana-listwa-i1235484268.html Z góry dzienki za informacje

• 0 odpowiedzi
    • 11 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez miecz0,

To znów ja:). Przy zakupie auta zaobserwowałem że mój akumulator nie jest w ogóle zamocowany.przesuwa się w każdą możliwą stronę w górę w boki przez to strasznie słychać go w środku.Nie wiem jakie było tam mocowanie bo na allegro mało jest tego i nikt tego dokładnie nie sprecyzował.Jak by ktoś z szanownych kolegów mógł by wrzucić jakoś fotkę z mocowanie to bardzo będę wdzięczny.pozdro.

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 11 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Megan90,

Witam. Dzisiaj miałam wymienione tarcze i klocki przód. Przejechałam sie autem żeby sprawdzić hamulce i jak docisnełam to zatrzymałam się dopiero po 100 metrach zwykle gdy wcisnełam hamulec to auto hamowało w prawie w miejscu. Po za tym strasznie twardy jest hamulec nie wiem czy to normalne. Po wymianie nadal świeci mi kontrola od zużycia okładzin hamulcowych. Z góry dzięki

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 10,9 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez slaw,

Siemka. Interesują mnie szczegółowe informacje jakie są odległości do pompowtryskiwaczy od bloku głowicy. czy ma ktoś dane serwisowe?silnik 1,9TDI 130km kodAVF

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 10,9 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez RAYDER,

Zakupiłem Piękna Audi A4 S4 z silnikiem1.8T Quattro :-) 140kW 190PS chcę zainstalować sekwencyjny gaz tylko nie wiem jakiej marki a chcę być zadowolony co zaproponujecie i jakie macie doświadczenia z gazem przy tym motorze?

• 6 odpowiedzi
    • 10,7 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez yopuss,

Witam!!! Przymierzam się do montazu haka holowniczego w mojej Audi, nawet zadzwoniłem do gościa co się tym zajmuje i powiedział mi prawie 1000pln za hak z modułem + koszt montażu. Spelowałem troche na allegro i zauważyłem, że podana cena u niego jest mocno zawyżona. Koleś zgodził się na montaż dostarczonych przezemnie podzespołów. Jest jeden problem nie wiem jakiej firmy hak zakupić i jaki moduł do mojej wersji przychodzi. Proszę o rady pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 10,5 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez arturek986,

Witam mam problem z nieprzyjemnym zapach wydobywającym się po włączeniu klimatyzacji. Około trzech tygodni temu wymieniłem filtr kabinowy, a dwa tygodnie temu byłem na uzupełnieniu czynnika wraz z dezynfekcją układu klimatyzacji przez ozonowanie, a smród nadal nie zniknął. Myśle teraz o kupieniu jakiegoś środka w sprayu do usuwania brzydkiego zapachu z układu klimatyzacji, ale nie wiem jaki kupić żeby był skuteczny i czy to wogóle ma sens - czy to coś da. Pomóżcie może ktoś też miał taki problem i ma jakies rozwiązanie

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 10,5 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez miras,

Hej, Mam taki maly problem. Po odpaleniu samochodu i przejechaniu paru km i nacisnieciu pedalu hamulca zapalają się na desce kontrolki ABS ESP, plus do tego mrygajaca kontrolka świec żarowych. Wiecie moze co to za bledy wyskakuja. poczytałem troche i dowiedziałem sie że podobno jest to czujnik położenia pedału hamulca? spotkiliście się może z takim błędem??? Proszę o pomoc.

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 10,5 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.